Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Ako su ovi Rusi u pravu, ništa od svetleće jabuke. Zar je moguće da Apple neće ubaciti LED notifikacije na novi telefon ni posle toliko vremena?
I zašto staklo ekrana prelazi napred ivice rama, u čemu je tu fora? Prsten oko objektiva neću ni da komentarišem.

Moj stav prema ajfonima je poznat, ali Apple ih je bar uvek pravio da budu lepi, ako ništa drugo. Ovo je bre ružno!

Boyce, авион матори... авион. Сваки дан 2 лета за Цирих. ;)
Uf avion povratna oko 200 eura + 645 koliko je telefon... Plus da poneseš nešto ovako para (prevoz, nešto da pojedeš, popiješ) nek bude 50 eura.

Za toliko će moći i ovde da se nabavi...

Uf avion povratna oko 200 eura + 645 koliko je telefon... Plus da poneseš nešto ovako para (prevoz, nešto da pojedeš, popiješ) nek bude 50 eura.

Za toliko će moći i ovde da se nabavi...

Колима би то коштало далеко више осим ако не би ишло четворо људи са једним аутом и онда поделили трошкове.
У другој опцији би могао један да оде за више људи... па сви поделе трошкове.

Zato uradiš kao i ostali šverceri, kupiš više komada koje ovde prodaš papreno da isplatiš i put i sam telefon, i da zaradiš još preko :)

Da,ali jedan covek moze maksimalno da kupi 2 uredjaja na dan ? Ili se ja tripujem

Ne? Ne secam se da je bilo takvo ogranicenje. Donosili su sverceri po 10ak 15 za dan iz inostranstva.

Ako je tako onda se isplati sverc :) dovuces 10 komada,zaradis 200e po komadu,to je oko 2k evra. Malo li je. Ali takva cena moze samo da se izvuce u prvih 20ak dana dok ima ljudi voljnih da iskesiraju toliko

Za iPhone 5 je bilo ograničenje 2 telefona po čoveku kad je izašao, makar u Amsterdamu.

Ako je tako onda se isplati sverc :) dovuces 10 komada,zaradis 200e po komadu,to je oko 2k evra. Malo li je. Ali takva cena moze samo da se izvuce u prvih 20ak dana dok ima ljudi voljnih da iskesiraju toliko

Ruku na srce na iPhoneu uvek moze da se zaradi. Kod nas ne moze da bude manja cena nego kod njih u prodavnici iliti sve je profit. Za prva dva koja se odmah prodaju uzme se novca da se povrate troskovi puta. Sve ostalo samo +.

Sto se tice avion, sa swiss air moze da se kupi karta za 89chf do zeneve, povratna. Ja vec evo godinu dana putujem sa njima po tim cenama, jedino treba videti za jedno 2-3 meseca unapred, i obicno je to ponedeljak ili cetvrtak sa tim cenama
U zenevi isto ima apple store

Evo bas sad gleam let sa swiss air za 12 sept, 12:50 BGD-GEN 32 eur u jednom pravcu, i povratak 15. septembar 10:15 GEN-BGD za 30eur

Poslednja izmena:
Ja sam preprosle isao po i5 sa 4 drugara. Svako je uzeo po 3 telefona i nije bilo problema. S'tim sto je svako od nas otvorio kutiju od jednog iphone-a, aktivirao ga i stavio u dzep.

Glupo je reci da nije bilo zarade jer ako se dobro secam, po telefonu smo bili skoro 300e u plusu. Mada su prvih mesec dana isli kao ludi i preko 1000e.

Dogovaramo se ici i ove godine ali izgleda nista od toga...

Boyce, авион матори... авион. Сваки дан 2 лета за Цирих. ;)

Zbog telefona u Cirih avionom, mnogo je i za mene ;) Mozda je nama najbolja varijanta Segedin, moze kao sto rekoh hrana da se kupi, kao i odeca. Razumem da onaj ko kupuje skup telefon ima para, ali treba uvek stedeti +nasao sam u Seg. mnoge namirnice kojih ovde nema. No, sve je to druga tema.

Meni i ip4 obavlja posao inace, ali pravim ios aplikaciju pa cu morati da kupim novi. Mozda i budem kupio polovni ip5.

Za developera iP6 je obavezan jer ce sad buknuti interes za optimizaciju svih aplikacija za veci ekran...

Zbog telefona u Cirih avionom, mnogo je i za mene ;) Mozda je nama najbolja varijanta Segedin, moze kao sto rekoh hrana da se kupi, kao i odeca. Razumem da onaj ko kupuje skup telefon ima para, ali treba uvek stedeti +nasao sam u Seg. mnoge namirnice kojih ovde nema. No, sve je to druga tema.

Meni i ip4 obavlja posao inace, ali pravim ios aplikaciju pa cu morati da kupim novi. Mozda i budem kupio polovni ip5.

Па по предлозима пре твоје поруке сам закључио да људи предлажу пут колима, што је сигурно скупље него авионом... ;)

Za developera iP6 je obavezan jer ce sad buknuti interes za optimizaciju svih aplikacija za veci ekran...

Неће морати јер да си отворио Xcode и погледао како изгледа Storyboard + Constraints + AutoLayout и XCode одради све за тебе... плус колико ми се чини Aspect Ratio ће остати исти и неће бити превеликог проблема око тога, што није баш био случај са 4 на 5.

Evo bas sad gleam let sa swiss air za 12 sept, 12:50 BGD-GEN 32 eur u jednom pravcu, i povratak 15. septembar 10:15 GEN-BGD za 30eur

Dzabe gledas za taj datum, nece ih biti u prodaji sigurno do oktobra meseca, plus ako CH bude u drugoj turi, to ce biti daleko od 12.09....

Па по предлозима пре твоје поруке сам закључио да људи предлажу пут колима, што је сигурно скупље него авионом... ;)

Неће морати јер да си отворио Xcode и погледао како изгледа Storyboard + Constraints + AutoLayout и XCode одради све за тебе... плус колико ми се чини Aspect Ratio ће остати исти и неће бити превеликог проблема око тога, што није баш био случај са 4 на 5.

Ja imam dizelasa koji ne trosi mnogo, a i moze da nas podje vise o istom trosku. Najvise se iznerviram kada mi naplate putarinu od Subotice...taj trosak mi najteze padne kad vidim kakav je put.

Sto se tice autolayouta, slazem se, ali nije lose imati razlicite modele makar da podesim UI u zavisnosti od elrana.

Kakva putarina od Subotice?

iPhone 6

svica dobija dve nedelje posle nemacke,a ogranicenja ima-2 po coveku,barem je bilo do sad.Takodje ne znam odakle vam cena od 650 svajcaraca kad je prosli bio 700?

Koliko se secam dizelas je bio u pitanju i put do svice i preko 300e sve ispadne,gorivo,putarina,parking koji je papren u centru grada

Poslednja izmena:
A moze li neka usporedba u cijenama? Npr. koja je cijena bila iP5 u Svici, Njemackoj, Austriji?

Kakva putarina od Subotice?

Ako ides za Segedin (tema se isprepletala). Posle tog autoputa mislim u sebi da oni treba meni da plate sto sam unistavao auto... Strancima sa dzipovima se vise isplati da idu njivom :D

To jednostavno nije tacno. Zadnja naplatna rampa prema Segedinu iz pravca BG je Srbobran. Od Subotice nema nikavih rampi do Segedina (sem granicnih :p )

Ja imam dizelasa koji ne trosi mnogo, a i moze da nas podje vise o istom trosku. Najvise se iznerviram kada mi naplate putarinu od Subotice...taj trosak mi najteze padne kad vidim kakav je put.

Sto se tice autolayouta, slazem se, ali nije lose imati razlicite modele makar da podesim UI u zavisnosti od elrana.

Пази, најидеалније би било да имаш 4S, 5 i 6 за тестирање али... пара кошта то...

Биће 1200 евра кад се појави код нас. Треба прво намирити пар хиљада екстремно богатих и пар хиљада још фудбалера, пјевачица... Па онда ће паст цијена на 650 евра у децембру :Д

Bump - ovo i mene zanima? :d

Да ли си ти икада ишао преко београдског аеродрома негде (и слетао на исти)? Јер ако јеси знао би да су шансе да те наши цариници стартују за такве ствари врло мале... а и да те стартују за 3-4 неотпакована уређаја можеш да прођеш без проблема ако тврдиш да је за поклоне твојима (family discount) па си искористио прилику када си већ био послом у Швици. ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno