Šta je novo?

Neispravan disk! -Pomoc!

gorgilije

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
845
Imam jedan stari CD,na kome je neki stari snimak,rodjendan deteta,a koji bi voleo da sacuvam.Problem je u tome da ga moj DVD drive "vidi" ali kad pocne da ga kopira,pukne kopiranje.Dakle ne ispravan disk.Znam da postoje oni programi za cupanje podataka sa neispravnih diskova,i ja sam ih nekad koristio,ali sam zaboravio kako se zovu.Dali mi mozete predloziti neki besplatan a dobar program za te stvari?Hteo bi da sacuvam taj snimak,draga mi je to uspomena.

Ако диск није прљав, замашћен, огребан и слично, прво пробај неки други читач јер не раде сви исто. Све то под условом да диск није неки Принко или сличан нонејм јер они углавном или одмах или врло брзо постају апсолутно нечитљиви и то тешко да може да се реши.

Nije prljav,naravno,disk je Verbatim.Probacu i na drugim drajvovima,ali bi ipak probao neki od tih programa za spasavanje diskova.

ipak probao neki od tih programa za spasavanje diskova.
Други драјв можда све лепо прочита, враћање неким програмом са драјва који лоше чита ће скоро сигурно да направи штету на сумњивом фајлу.

cak iako je ostecen video fajl na cd, mozes da koristis BadCopy program koji apsolutno sve cita a tamo gde je greska necim zamaskira. pri gledanju video fajla na tom mestu ces samo da imas neke kockice/crtice u trajanju koji se meri u sekundama.. ukoliko pricamo o manjem ostecenu diska. u svakom slucaju ces imati video snimak.

Naravno bitno je da koristiš što kvalitetniji čitač.

CDRoller- program bas za te stvari, ocitao neke diskove koji se nisu ni videli da postoje.

Nazad
Vrh Dno