Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Da backup je zakon, ja sam sve sto sam na 720 imao lako prebacio na 1020, stvarno korisno.

Ako može mala pomoć oko kalendara i riđendana...
Shvatio sam da mi kalendar pokazuje rođendane kontakata iz peoples, naravno kod kojih sam uneo datum rođenja. E sada zašto mi neke rođendane lepo pokazuje, a neke ne pokazuje kao da ih nisam ni uneo?
Ako mi neko može pomoći da ovo sredim tako da mi kalendar pokaže sve rođendane za sve kontakte (kojima sam uneo rođendane)?

Sve ljude koje imam na u kontaktima imaju i fejs ,tako da je on sam povukao sve podatke u kalendar.

*** jako retko koristim fb. Nego me cisto zanima sti je neke kontakte ubacio u kalendar rođendana a neke nije?
Msm čisto da znam kako funkcioniše...

I dalje ne mogu da prihvatim ovo i ako me nesto bude toliko iznerviralo da batalim WP to ce na kraju biti to.. Jbno upali aplikaciju istog trenutka ako je vec u pozadini i ako se istog trenutka vraca preko multitaskinga, jel ovo moguce da su tako napravili i nema govora da ce to ikad biti promenjeno. Pa Wildfire moze nekom da deluje brze zbog ovoga, instant se vrati u aplikaciju.. a ovde svaki put od nule krece. Apsolutno neshvatljivo.. bas pocinje da mi bode oci u zadnje vreme, svi oko mene sa najgorim Android plastikanerima, 5 puta brze obavljaju neke stvari zbog ove buda*astine..
Cudi me kako nema na YT neki klip koji potencira ovo..

Poslednja izmena:
To i mene jako nervira. Multitasking poptpuno gubi smisao i ja vise i ne koristi ono windows dugme, nego odmah izadjem iz aplikacije, iako znam da cu uskoro ponovo da je pokrecem. Ali sta mi vredi kad ce on da je ucitava kao da se pokrece o nule. A za update za 8.1 dp sam mislio na ota update, a ne preko kompa, pa vracanje na 8.0...

O tome se pričalo na wpcentral... Mislim da će to biti rešeno... Nekim updatom...
Meni ne smeta...
Neke app krenu odmah, neke ne...

Poslednja izmena:
O tome se pričalo na wpcentral... Mislim da će to biti rešeno... Nekim updatom...

Meni ne smeta...

Neke app krenu odmah, neke ne...

Upravo tako, to se npr sistemskim app ne desava, tako da je to uglavnom problem do aplikacije...

Desava se, kad vidis animaciju znaci da se ucitava ispocetka, nego su nezahtevne pa ti se cini kao da se ne ucitava.. Saltaj izmedju aplikacija preko multitaskinga, tako bi trebale instant da se vracaju i preko tile-a.

Mene prilicno nervira sto u opciji share u browseru, files-u itd nema whatsapp i slicne aplikacije, nego samo mail, onenote, message

Mene prilicno nervira sto u opciji share u browseru, files-u itd nema whatsapp i slicne aplikacije, nego samo mail, onenote, message

Opet problem do aplikacije/developera...
Konstantno se zalite na lokalne probleme... Koji su nedostatci samih aplikacija trece strane.

Nije third party nedostatak, nego wp ne dozvoljava aplikaciji takav pristup.

Ček, ček, upravo isprobavam ovo.
Otvorio sam B92, FB, Line, WPcentral i TT sa kojeg ovo čitam, šaltam aplikacije iz multitaskinga i nijednu ne učitava ponovo, sve je onako kako je ostavljeno, nema ni resuming stranice, L820. Gde grešim?

Ne grešiš... Nego nekima učitava duže... Pogotovo ako su upaljene i nisu duže korišćene...
Meni je to nebitno, jer mi je bitno da više ne secka nakon čiste instalacije i radi odlično... Posle wp mogu samo na ios... Opet i na iosu po gašenju app može doći do kašnjenja u obaveštenju... Npr. Viber i skype...

Ček, ček, upravo isprobavam ovo.
Otvorio sam B92, FB, Line, WPcentral i TT sa kojeg ovo čitam, šaltam aplikacije iz multitaskinga i nijednu ne učitava ponovo, sve je onako kako je ostavljeno, nema ni resuming stranice, L820. Gde grešim?

Gresis u tome da nisi dobro procitao sta sam napisao. Ko jos salta aplikacije iz multitaskinga? Moja poenta je bila da treba isto tako da ih ucita i kad tapnes na tile, a ne samo preko multitaskinga, kad su vec u pozadini..

Ni ja nisam dobro razumeo... Dobro, pa jeli te to jako smeta?!
Ti bi vole momentalnu reakciju po pokretanju preko live tile-@...?!
Pa napiši ms-u i lepo objasni... Mislim da imaš i "predloge", pa tamo ljudi mogu da ti dodaju glasove...

Ni ja nisam dobro razumeo... Dobro, pa jeli te to jako smeta?!
Ti bi vole momentalnu reakciju po pokretanju preko live tile-@...?!

A zasto ti je taj 'zahtev' toliko cudan? Kako da ne smeta? Nikakve logike nema, koja je poenta onda ostajanja aplikacije u pozadini?

To sam i mislio. Ako se dobro selam, na to si se žalio i pre godinu dana i ok, upravu si, jeste glupo ali je još više činjenica da nisi promenio naviku već dozvoljavaš da te banalnost izluđuje i godinu dana posle.
Evo ne znam, ja i na androidu sklonjene aplikacije pokrećem iz multitaskinga, imam ih milion na 4 home screen-a i da li je logično da ih tražim ponovo nakon pokretanja ili da nabodem multitask dugme i nađem je tu?

To sam i mislio. Ako se dobro selam, na to si se žalio i pre godinu dana i ok, upravu si, jeste glupo ali je još više činjenica da nisi promenio naviku već dozvoljavaš da te banalnost izluđuje i godinu dana posle.

Pa koristim a verovatno i ti, par aplikacija svakodnevno, ne treba mi stoperica svaki dan al ovih 5, 6 koje stalno koristim naravno da su na home screenu i zelim odma da se startuju..

Btw mozda bii saltao da se multitasking opcija brze pokrece a ne ovo da drzis dugme..

Poslednja izmena:
Sad sam probao i na L520, dosta to sporo ide, resuming i ponovno učitavanje skoro na svakoj aplikaciji tako da je to ipak do nedostatka RAM memorije

EDIT:

Da napomenem, neke aplikacije i po ponovnom pokretanju sa start screen-a vraća onako kako sam je ostavio, TT recimo, a većina se ponovo pokreće tako da jeste tako da jeste do aplikacija a ne sistema mada verujem da dobar deo developera to namerno tako ostavlja jer bi resuming bio još duži na slabijim uređajima

Poslednja izmena:
Opet problem do aplikacije/developera...

Konstantno se zalite na lokalne probleme... Koji su nedostatci samih aplikacija trece strane.

A mi ovde konstantno branimo wp (microsoft) kao da nam zivot od toga zavisi. Budimo malo realni. Sta mene za**le da li je greska do microsofta, nokie, developera, Pere, Mike, Zike, Ante...kad do mene, kao krajnjeg korisnika, stize poluproizvod? Kao kad bih kupio mercedesa, a na njemu probusene gume, a onda se ja tesim, dobro, dobro, nije do njega, do michelin-a je. Van pameti...

A mi ovde konstantno branimo wp (microsoft) kao da nam zivot od toga zavisi. Budimo malo realni. Sta mene za**le da li je greska do microsofta, nokie, developera, Pere, Mike, Zike, Ante...kad do mene, kao krajnjeg korisnika, stize poluproizvod? Kao kad bih kupio mercedesa, a na njemu probusene gume, a onda se ja tesim, dobro, dobro, nije do njega, do michelin-a je. Van pameti...
+1
Sve te aplikacije navodno prodju M$ proveru pre nego sto se pojave na wp store-u. Tako da je dosta i do samog M$-a.. Hvale se dobrim aplikacijama, a to naravno nije slucaj. I da ne bude zabune, ima odlicnih aplikacija ali isto tako i onih koje kvare prosek..

Ne prolaze provere u smislu kvaliteta app, nego da nije malware neki i slično. Ni MS ni Google ni Apple u tom smislu ne mogu da budu odgovorni za sam kvalitet aplikacija jer to nije njihov proizvod. Oni samo trećoj strani tj developerima omogućavaju kreiranje aplikacija za određenu platformu. A sad, međusobna konkurencija će da ih natera da prave bolje app tj bar bi tako trebalo. Inače se apsolutno slažem sa time da je preko 70% aplikacija na bilo kojoj platformi najobičnija glupost i da tek u ovom ostatku otprilike može nešto kvalitetno da se probere...

To se sve skupa zove lose i traljavo programiranje OS-a i aplikacija.
Meni je jucer brljavio WhatsApp do besvijesti. Morao gasiti uredaj 3-4 puta, a Tapatalk mi moze zapamtiti login samo od jednog foruma, konkretno od benchmark.rs a za sve ostale moram svaki put unositi login podatke. Jel vama isto tako?

Whatsapp mi ja mislim nijednom nije zabrljavio. A tapatalk osim sto je ubitacno spor, pamti mi login za dva foruma koja imam..

Whatsapp radi savršeno, nikada problemi s njim.
Na Tapatalk sam stavio 6 foruma, i svi rade dobro, pamti jednom unesena korisnička imena i lozinke.

@Boris
Šta znači "ubitačno spor", koliko spor, kako bi ti da radi ??

Pa pocetno otvaranje, namesteno mi je da otvara Participated teme na tile, tako da za Bench i Assetto corsa forum imam precicu na home-u. Bench ucitava oko 10 sekundi, Assetto oko 15, nekad i 20.. Nisam koristio na Androidu pa ne znam jel to normalno, ali neki ovde tvrde da im otvara Participated za jednu desetinku.. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno