Šta je novo?

Automobili

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bacanje para na gluposti.

Interesantno. Bas sam ovih dana menjao skuter (Keeway ARN 125 2007.) za Golf mk1 (TAS 1983.).
:)
Savrsen je, od prvog vlasnika, 1.6D, presao pravih 207500 km. Garaziran od prvog dana, blabla...
Majstor se iznenadio u kako je dobrom stanju.

VW 1.8 motor iz tog perioda i 8v i 16v je veci potrosac u gradu, od 9-12 u zimskim uslovima i oko 15L, ali je odlican za otvoren put (6.5-7L), tako da ko god razmislja na tu stranu nek ima u vidu :)

U suštini kad skapiram na šta ja bacam pare ovo je još i ok :) Nekako mi to budzenje golfova uvek, ali uvek, predje granicu dobrog ukusa, ali svako radi sta voli, nisam mislio nikog da uvredim svakako.

Dzekson hvala na savetima, ja i otac (inače hidrauličar, drži auto delove) detaljno smo ga pregledali,nismo našli ništa što može da bude problem, turio sam mu nov dihtung i akumulator. Farbanje je ćale sredio za ~600e kod dobrog majstora, samo da skupim još keša da odvedem.

@MareBGD tebi je možda bacanje, znam da za taj novac što ga sredim mogu da nadjem bolji auto, vozio sam ja i Punta, i Passata, Mazda 3, Opela Astru, ali, nigde nije bio takav osećaj kao što je bio u Golfu kec, dvojci i Yugicu.

U suštini kad skapiram na šta ja bacam pare ovo je još i ok :) Nekako mi to budzenje golfova uvek, ali uvek, predje granicu dobrog ukusa, ali svako radi sta voli, nisam mislio nikog da uvredim svakako.

Moja "ideja" da uzmem Mercedes 190 je nastala upravo iz tog poriva - uzeo sam auto 90 godiste a za te novce sam komotno mogao da uzmem odlicnog Punto 2. Jednostavno sam oduvek cenio odredjene modele sa kraja 80ih i smatram ih daleko boljim automobilima nego masa plasticnih kontenjera koji se danas prave

Golf 2 i Golf 3
Mercedes 190 i 124
Lancer ~90 godiste

Ta tri auta meni nekako, kako da se izrazim - milina da ih vozim, milina da ih vidim u ispravnom stanju.

I ne mora nuzno da znaci da bi ulaganje u njih predstavljalo kicericu. Pogledaj na Mobile.de > golf 2 > cena opadajuce. I onda pogledaj posle onih Limited i Sycnro modela koji su po 20+ hiljada evra, kakvih ima primeraka u nemackoj koje su zbudzili entuzijasti. Zaista prelepih golfova 2jki ima.

Spitzer15.jpg

Spitzer6.jpg

G60PM16.jpg

G60PM17.jpg

012.jpg

mk2R32-8.jpg

enterijer pobeda :)

i nesto sto ja hocu da napravim od mog merdze (crvena mu mnogo kvari ideju inace) -

http://www.stanceworks.com/forums/showthread.php?t=56559

koji horor od auta...:S:

Našao sam lika iz grada koji će mi pomoći oko Golfa pošto i on je radio svoj.
b3feee5e7b45627472d24f47d94c4414.jpg

Njegov inače, nije mu bio prioritet spolja već ispod haube, tako da će mi on pomoći ispod haube. :)

Nemoj samo spolja da ti pomaze jer meni je ovo ruzno, ali dobro ukusi su razliciti :)

Nisam mislio na Golf vec bacanje para na doterivanje automobila in general. Jer svaki dinar utrosen u auto je bacen, tako da jeste bacanje para, ali kako ono kazu merak nema cenu :)

@Igoritza
Prvi i zlatni su ok, ali ne kapiram ove enterijere (pa i retrovizor na vratima) koji nikako ne pristaju Golfu tih godina, kao kad im stave neke uzasne moderne felne.
Ljubicasto-plavi nije los samo mi se ne svidja kombinacija boja auta - polirana felna, previse je bling za moj ukus :)

meni se plavi/ljubicasti najvise svidja, minimalizam, prati osnovnu liniju i zamisao Golf 2jke, a sve na njemu je pod konac.

Uriel - sta je tebi horor, recimo na prva dva golfa ? to sto su sredjeni i picnuti ? Daj mi neki tvoj primer dobrog Styling-a.

@dule0911 , Ako misliš na mene, ni meni se ovaj ne svidja, ali kako ide to je neverovatno.

Moja "ideja" da uzmem Mercedes 190 je nastala upravo iz tog poriva - uzeo sam auto 90 godiste a za te novce sam komotno mogao da uzmem odlicnog Punto 2.

Može link za odličan punto 2 za 800€?

Ovi Golfovi su svi max spušteni i imaju očaj felge. Kako neko reče 'bling'. Ja bih prije rekao kičerica.

Poslednja izmena:
Nije svakome isto kic :)
Ja npr. uglavnom ne volim zatamljena stakla i tockove, sem u veoma specificnim slucajevima.

@mmsandi
Mozda su im popucale opruge... A te felne ne mogu nikako da budu lose, bar u mojim ocima :)

Može link za odličan punto 2 za 800€?

ne racunas pare koje sam ulozio u kola do sad, a da ih nisam ni registrovao :) kompletno ce da me izadje oko 1200 evra pre nego sto ga pokrenem, a vec sam izgitovao+smirglao, uzeo foliju i presvuko ga do pola, svi novi kaisevi, nov set svecica Bosch propisane iskljucivo za tu K-glavu, za par dana ide na osvezenje K-glave kod nekog zemunca za kojeg sam iz prve ruke dobio info da je najbolji majstor za K glavu u beogradu, sredjen je trap, uzete 4 gume iz uvoza, sredjen patos i rubovi, planiram da isproveravam menjac i eventualno sredim sta treba, kao i da presvucem ceo enterijer u kozu, dakle ne skaj nego kozu, kao i da pokupujem levi far, siroke lajsne, i par stvari u enterijeru koje su ostecene.

Bolje da si otišao u Mercedes Benz i kupio nova kola jednu C klasu, nego što će te sve ovo izaći

Nije svakome isto kic :)
Ja npr. uglavnom ne volim zatamljena stakla i tockove, sem u veoma specificnim slucajevima.

@mmsandi
Mozda su im popucale opruge... A te felne ne mogu nikako da budu lose, bar u mojim ocima :)
Kao što reče, nismo svi isti. Meni su, recimo, ove felge ružne i same za sebe. A tek na Golfu 2 izgledaju kao da ih je neki gipsy sa Konika ovamo kod mene stavljao na njega. Onom sa drugog Džeksonovog ss-a fali makar 2 cola u felgama, pride. A osim toga, onako spušten i sa prednjim spojlerom nema šanse preko ležećeg da može proći.

ne racunas pare koje sam ulozio u kola do sad, a da ih nisam ni registrovao :) kompletno ce da me izadje oko 1200 evra pre nego sto ga pokrenem, a vec sam izgitovao+smirglao, uzeo foliju i presvuko ga do pola, svi novi kaisevi, nov set svecica Bosch propisane iskljucivo za tu K-glavu, za par dana ide na osvezenje K-glave kod nekog zemunca za kojeg sam iz prve ruke dobio info da je najbolji majstor za K glavu u beogradu, sredjen je trap, uzete 4 gume iz uvoza, sredjen patos i rubovi, planiram da isproveravam menjac i eventualno sredim sta treba, kao i da presvucem ceo enterijer u kozu, dakle ne skaj nego kozu, kao i da pokupujem levi far, siroke lajsne, i par stvari u enterijeru koje su ostecene.
Ja ne računam, ja čitam šta si napisao:

Moja "ideja" da uzmem Mercedes 190 je nastala upravo iz tog poriva - uzeo sam auto 90 godiste a za te novce sam komotno mogao da uzmem odlicnog Punto 2.

što znači za pare za koje si uzeo 190-ku mogao si da uzmeš odličnog punta 2, što naravno nije moguće.
A para na tu 190-ku ćeš da potrošiš koliko vrede dva odlična punta 2

A para na tu 190-ku ćeš da potrošiš koliko vrede dva odlična punta 2

To je samo misljenje a ne cinjenica. Imas nemce koji stavljaju 124 po kvalitetu ispred svih ostalih naknadnih E klasa. Licno znam coveka koji ima ekstra odrzavani SE 500 odnosno W126 i nudjeno mu je u zamenu Phaetoni, Audiji, i slicno koje nije ni pomisljao da uzme glavu za glavu. A to koliko su mercedesi 90 godista kvalitetniji od novih mercedesa svedoci cena polovnih modela - pogledaj koliko kostaju odrzavani 190, 124 i SE. I kod nas i kod nemaca. Identicna cena kao i iste klase 15 godina mladje a polovne.

I nisam ja pao sa marsa - auto koji sam uzeo je pregledao jako sposoban mehanicar koji mi je poznanik i izmedju ostalog placen da se aka samnom kad idem da kupujem. Uzeo sam izuzetno solidan primerak a ne ciganski primerak sa Ledina ili krnjace.

25-30 godina star auto je dres pa je dres. Dzabe sto moze da predje i jos milion kilometara kad taj auto po svakom mogucem aspektu ne moze da se meri sa danasnjim kolima. Te price kako je sve pre bilo bolje itd ne piju vodu kad pogledas koliko samo drugih stvari je bolje. I to kad neko lupi da je 124ka udobnija od neke novoje e klase je cist *****izam. To sto se njises ko u brodu i sto ti se peglera nije merilo udobnosti.

@MareBGD tebi je možda bacanje, znam da za taj novac što ga sredim mogu da nadjem bolji auto, vozio sam ja i Punta, i Passata, Mazda 3, Opela Astru, ali, nigde nije bio takav osećaj kao što je bio u Golfu kec, dvojci i Yugicu.
Za ovo poslednje si potpuno u pravu. Neudobniji auto od ova tri što si nabrojao nije lako naći. Definitivno osećaj za pamćenje...

@Džekson
Mercedesi 90ih godišta su na zapadu oldtajmeri, i cena im je takva zbog tog statusa, i onoga što prati taj status, a to je trošenje puno novca i vremena na održavanje istih. Voze ih zaljubljenici samo zbog toga što su zaljubljenici, a ne zbog toga što su ta kola danas kvalitetna. Na Balkanu je druga stvar, postoji tradicija vožnje raga starih 20+ godina, na čelu sa kultnim Golfom 2. To što taj auto teško može da crkne ne znači da je kvalitetan. Za kvalitet vozila se gledaju i druge stvati od prostog prevoza od tačke A do tačke B, kao npr. udobnost i sigurnost.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno