Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja sam imao problem sa narucivanjem na aliexpressu. Odbio mi narudžbinu i zatvorio je. A nalog je na moje ime. Kartica na moje ime. Doduse Mastercard skrill. Ali sam stavio dostavu na svog strica. Onda kad su odbili isao sam na claim. Poslao i mail dva dana nakon claima. Rekli pozurice. Ali evo vec 20ak dana nema nista.
Имаш опцију за дописивање са особљем из Алија. Ја сам преко дописивања са неком женском убрзао тако и добио сам случај за 24 сата. Ставе ознаку Ургентно на случај и тиме га убрзају.

Processing time mom prodavcu istice veceras.

Sistem automatski vraca pare ako ne pošalje narucenu robu?
Nisam ni znao da se processing time razlikuje toliko od prodavca do prodavca. Od 4 do 15 dana. Mislio sam da je neki optimum 7 i da je svima isto :)
Ako ti je processing time 7 dana i on ti ne pošalje posle tri-četri, već na dan isteka, obično se kupovina završi uz dispute. :)

Prodavac ne stigne da pošalje, ali mu se pare uzimaju pa ti pošalje lažan tracking number, prevari sistem Aliexpress-a koji krene da broji vreme, ti čekaš proizvod, povremeno pošalješ mail da pitaš šta je sa isporukom on te iskulira, ti pripretis otvaranjem disputa, on odgovori "Product is on its way", ti sačekaš par dana pa opet isto, i vreme ti prođe a on pokupi pare. :)

Tako da ako ne pošalje posle dva-tri dana nego pri isteku, proveri kod koji ti je poslao i otvaraj dispute da ti pare ne stoje "zamrznute".

Hm, nekako osecam taj scenario :)
Dan pre isteka roka od 7 dana mu pustim poruku, on mi odmah odgovori - poslacemo. I stvarno, jutros vidim poslao preko Sweden post. Dok se TN prikaze u sistemu (ako uopste), proci ce sigurno jos par dana.
Prodavac sa odlicnim ocenama, plus 300+ zadovljnih bas za ovu kamericu koju sam narucio.
Valjda nece da me vozi :)

Poslednja izmena:
Upravo sam pazario Funduino(Arduino), protobord, kablice, BT modul i Ultrasonic senzor...I pise mi processing time 53Days 21H..etc...
Koliko vi u proseku cekate...Posto posle ide i dostava od 15-60dana..Mislim glupo je da mi ovo sve stigne za novu god. :p

Hm, nekako osecam taj scenario :)
Dan pre isteka roka od 7 dana mu pustim poruku, on mi odmah odgovori - poslacemo. I stvarno, jutros vidim poslao preko Sweden post. Dok se TN prikaze u sistemu (ako uopste), proci ce sigurno jos par dana.
Prodavac sa odlicnim ocenama, plus 300+ zadovljnih bas za ovu kamericu koju sam narucio.
Valjda nece da me vozi :)

Koja kamerica ako nije tajna . Ako su one malecke , ja ih imam već 3,5 ( jedna poluispravna )

Upravo sam pazario Funduino(Arduino), protobord, kablice, BT modul i Ultrasonic senzor...I pise mi processing time 53Days 21H..etc...
Koliko vi u proseku cekate...Posto posle ide i dostava od 15-60dana..Mislim glupo je da mi ovo sve stigne za novu god. :p

Posto sam samo jednom kupio sa Alija mogu da ti kazem da mi je prosek 95 dana :d
Bez zezanja, toliko sam cekao slusalice. Obicno su mi sve posiljke iz Kine stizale oko mesec dana. Nekada malo krace, nekada i malo duze. Sluske su oborile sve rekorde.

Oko 30 stvari sam narucio preko alija i sve stvari su stizale u intervalu od 19 do 30 dana.

Posto sam samo jednom kupio sa Alija mogu da ti kazem da mi je prosek 95 dana :d
Bez zezanja, toliko sam cekao slusalice. Obicno su mi sve posiljke iz Kine stizale oko mesec dana. Nekada malo krace, nekada i malo duze. Sluske su oborile sve rekorde.
Kao sto rekoh...Taman za novu godinu :D
ehhh Kad bi bilo kao sto kaze fkloznica bilo bi ekstra.. :) taman da se krene u akciju malo pre nego sto krenu predavanja ;D

ljudi sta mislite narucio sam nesto lik mi je dao pogresan track number..pisao sam vec o tome..kad je bila ona rasprodaja..protection onaj traje jos 30 dana...da li mogu recimo ako mi ne stigne do poslednjeg dana, da taj dan otvorim dispute ili moram ranije? ja kad pitam kineza on mi kaze opusti se kao...vidim da do sad nije imiao problema oko ocena ali cenim da je to uradio jer sam kupio robu na salesu pa mu ne odgovara da je proda za manje para

Jel imaju neke dobre gejming sluske na aliju ili kod nas da jurim nesto?

ljudi sta mislite narucio sam nesto lik mi je dao pogresan track number..pisao sam vec o tome..kad je bila ona rasprodaja..protection onaj traje jos 30 dana...da li mogu recimo ako mi ne stigne do poslednjeg dana, da taj dan otvorim dispute ili moram ranije? ja kad pitam kineza on mi kaze opusti se kao...vidim da do sad nije imiao problema oko ocena ali cenim da je to uradio jer sam kupio robu na salesu pa mu ne odgovara da je proda za manje para

Stice ti verovatno, dao je pogresan jer moguce da je poslao bez trackinga, to se meni jednom desilo. A on mora da u to polje upise neku sifru paketa.
U svakom slucaju ako ne stigne dan pre isteka otvori dispute, ali verujem da stize.

@Kica1
Narucio sam za auto G1WH sa trenutno jednom od najboljih kombinacija chipseta (Novatek 96650 i Aptina 0030 cmos senzor).
Da krenem i ja da snimam Road rage in Serbia :)

@Kica1
Narucio sam za auto G1WH sa trenutno jednom od najboljih kombinacija chipseta (Novatek 96650 i Aptina 0030 cmos senzor).
Da krenem i ja da snimam Road rage in Serbia :)

Mislo sam da si uzeo kamericu , onu malu ko dva novčića
Recimo
http://www.aliexpress.com/item/T8000-1080P-Metal-Hidden-Mini-Camcorders-Thumb-Mini-DV-Digital-Camera-Recorder-HD-DVR/1860133269.html
ili
http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-retail-Smallest-Mini-Camera-Camcorder-Video-Recorder-DVR-Spy-Hidden-Pinhole-Web-cam/1921346999.html
Ima ih više vrsta

Kad smo vec kod tih kamera...
Jel postoji neka kombinacija za dvosmernom video komunikacijom, ili u jednom smeru video i zvuk a u drugom makar zvuk, a da je to sve malo, da moze da se ne primecuje? Ko oni spijuni u filmovima, sa kamerom u dugmetu gde on stream-uje audio/video "kolegama" a oni mu daju audio instrukcije preko nevidljive bubice :)

Ima neko iskustva sa kupovinom ssd diska sa aliexpressa ? Vidim masovno su najjeftiniji sa najvecim porudzbinama neki KingSpec, ili KingFast, sto me samo udaljava. Ako neko preporucuje nesto ali poznatije marke bilo bi od koristi. Ili makar da kaze kakvi su ovi, ali ne bi bas da unistavam PC...

A ovaj tracking number sto sam dobio...treba odmah da bude aktivan ili to tek posle nekog vremena?

Obicno do 7 dana od trenutka kada posalje (ne kada kupis) broj se aktivira.

Naručio lampu kod drugog prodavca i on mi poslao bezveze kod za praćenje. Ne znam da li da opet otvaram dispute ili da sacekam malo.

Prvi put jula, poslao kod za Singapore post a piše da se šalje Kineskom poštom. Ja zamolio da pošalje pravi kod on poslao Hong Kong Post, ja otvorio dispute i posle deset dana vratili mi pare. Sad naručio istu lampu kod drugog prodavca pre tri dana, danas piše da je poslato a kod ima NL inicijale a treba biti poslato via China Post(CH), još nije free shipping. Više neću ni naručivati ovu lampu ako i sad prođem isto. Generalno, radi se o proizvodu koji se nalazi u asortimanu 90% prodavaca cycling opreme, nije redak.

Sacekaj da se promeni statusnposiljke, da vidis gde je poslata, oa onda vidi sta ces.

NL u Holandiju , pa odande će za Srbiju . Sačekaj da stigne bar u Holandiju . Nije retko da šalju preko holandske pošte
2014-08-19 05:16, The item has been delivered successfully
2014-08-16 15:48, The item is being processed by customs
2014-08-16 15:11, The item has been processed in the country of destination
2014-08-15 18:15, The item is on transport to the country of destination
2014-08-13 17:20, The item is at the PostNL sorting center
Pa tek onda za Srbiju

Prvi put jula, poslao kod za Singapore post a piše da se šalje Kineskom poštom. Ja zamolio da pošalje pravi kod on poslao Hong Kong Post, ja otvorio dispute i posle deset dana vratili mi pare. Sad naručio istu lampu kod drugog prodavca pre tri dana, danas piše da je poslato a kod ima NL inicijale a treba biti poslato via China Post(CH), još nije free shipping. Više neću ni naručivati ovu lampu ako i sad prođem isto. Generalno, radi se o proizvodu koji se nalazi u asortimanu 90% prodavaca cycling opreme, nije redak.
sacekaj dan dva pred kraj protectiona...pa onda tad otvori dispute

Ma već sam otvarao ranije iz istog razloga i vraćali su mi pare. Sad cu da sacekam do kraja. Jutros mi Kinez odgovorio na poruku, napisao sastav o tome kako mu je skupo da šalje odmah robu koja malo vredi i da to tako ide, izvinjava se i moli za razumevanje, kao ako ti ne stigne poslacu ti jos dve za džabe. Aj da ga poslušam, prvi koji je bio ovako ljubazan.

Poslusaj ga, nije uvek do njih a ima ih ok. Ja sam onog mog cekao i cekao taman kad mi je poslao drugi paket onaj prvi mi je stigao posle 95 dana. Nije Kinez sigurno kriv za to, treba imati razumevanja.

Može mala pomoć.

Za jednu narudžbinu sa AE mi stoji da je order closed? Bio neki flash sale za xiaomi pistons i ja naravno ajd da probam...

Gledam sve razloge zašta narudžbina dobija closed status, ali ništa od toga nema veze za mene pošto sam nakon te narudžbine imao još 3 koje su prošle....

Da kontatiram prodavca ili ne? Još nemam refund na kartici...

Nazad
Vrh Dno