Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

upravo

doduše, nisam primetio to oko mreže, nisam uopšte obraćao pažnju. rudari su nebitni, njih niko ništa ne pita.

Rudari i jesu nebitni kad je cena u pitanju ali ne i sto se tice diff-a, a upravo je to i ono sto me buni, ceo dan cena u bunar a diff ne mrda, pa sto se ne uzjase neki isplativiji coin, eno vert se lepo drzi a max jos bolje, sto ga svi i dalje drk...ju?

upravo

doduše, nisam primetio to oko mreže, nisam uopšte obraćao pažnju. rudari su nebitni, njih niko ništa ne pita.

Rudari i jesu nebitni kad je cena u pitanju ali ne i sto se tice diff-a, a upravo je to i ono sto me buni, ceo dan cena u bunar a diff ne mrda, pa sto se ne uzjase neki isplativiji coin, eno vert se lepo drzi a max jos bolje, sto ga svi i dalje drk...ju?
Drk sada vec ima bruka stabilnu mrezu. Ljudi su vec svesni da je novcic dobar, nekima sigurno vise odgovara manja potrosnja ali sigurno je i da bi se kopanjem drugih zaradilo duplo vise makar. Isplativost je ocajna ali ljudi ne odustaju svo vreme. To je odlican znak.

15.08 sam se nešto brzinski logovao da dokupim drk i postavim sell ordere.
Malopre se ulogujem i provalim da sam (bar se nadam da sam ja to uradio :d) prodao 200 kom po 0.0073.
Više sreće nego pameti...

Odlican znak za sta? Da entuzijazam nema cenu pa ce struju placati od plate ili penzije a masine od par hiljada evra nek kopaju u nesvest za 1-2 usd dnevno, i na kraju bilo kako bilo "ipak se okrece"
Ma sve je ovo otislo van granica zdrvog razuma i bilo kakve logike, ranije se bar znalo pada cena-pada i diff a danas sasvim suprotno.

Drk sada vec ima bruka stabilnu mrezu. Ljudi su vec svesni da je novcic dobar, nekima sigurno vise odgovara manja potrosnja ali sigurno je i da bi se kopanjem drugih zaradilo duplo vise makar. Isplativost je ocajna ali ljudi ne odustaju svo vreme. To je odlican znak.

15.08 sam se nešto brzinski logovao da dokupim drk i postavim sell ordere.
Malopre se ulogujem i provalim da sam (bar se nadam da sam ja to uradio :d) prodao 200 kom po 0.0073.
Više sreće nego pameti...

Kad smo o tome, malopre greškom prodam 50 DRK-a na 0,0056. Bukvalno dok ukapiram šta sam uradio, za 10s cena padne na 0,0048 i kupim nazad 57 DRK-a:)

Odlican znak za sta? Da entuzijazam nema cenu pa ce struju placati od plate ili penzije a masine od par hiljada evra nek kopaju u nesvest za 1-2 usd dnevno, i na kraju bilo kako bilo "ipak se okrece"
Ma sve je ovo otislo van granica zdrvog razuma i bilo kakve logike, ranije se bar znalo pada cena-pada i diff a danas sasvim suprotno.
Ljudi pouceni greskama iz proslosti ne zele da im se isto 2 puta ponovi. Prosli put su ljudi gasili masine kad je isplativost pala pa su se poslije kajali zbog toga. Zato sada diff ne pada iako je isplativost mizerna.

CIm malo krene da raste cena odma neki kit mega dump..prvo sam kupio na 700 pa na 650 pa na 600 i sad mi ostalo jos malo btc-a a cena i dalje roka dole

CIm malo krene da raste cena odma neki kit mega dump..prvo sam kupio na 700 pa na 650 pa na 600 i sad mi ostalo jos malo btc-a a cena i dalje roka dole

Tako je ec par meseci (jos negde na 0.017 je defitinitivno bilo vidljivo da se kitovi istresaju na svaku pomisao rasta cene ....)

Ono sto sada treba je biti stripljiv i cekati da se kitovi istresu (a ko zna koliko dugo to moze trajati //)...

kitovi se nece nikada istresti jer njih ne zanima cena dugorocno vec na dnevnim trgovinama mlate ozbiljne pare. cim malo skoci oni zatarabe, cena padne, kupe nazad i tako vrte krugove. nisu oni rudari-torbari pa da sanjaju o $100 za DRK/LTC. a dokle god je takva situacija nema nista od skoka a ne vidim sta bi moglo da se promeni, barem na novcicima sa velikim market cap-om poput LTC-a a bogami i DRK-a. isto vazi za sve ozbiljnije valute (BC i mozda jos ponesto). shitcoini ce uvek imati pumpove i dampove ali to je cista kocka. sve u svemu, izgleda da je zurka gotova. torbari moraju biti spremni na cinjenicu da ce verovatno jako dugo cekati pump ako ga uopste i bude.
daj boze da gresim ali mi situacija za sada ne mirise na dobro. nisam pesimista zbog katastrofalne trenutne isplativosti nego ne vidim sta bi moglo da se promeni. nema nikakvih vesti, inovacija, sve je vec smisljeno i to je to. mozda za 20god i udje neka valuta u mainstream trgovinu i skoci joj vrednost ali ja bih pre prodao danas LTC za 20e nego sto bih ga ostavio unuku pa i da vredi milion.

Poslednja izmena:
odlicno evo ja cu da kupim taj ltc sto prodajes, jer je boze moj sve propalo

Ko kaze da prodajem? Za ove pare ga ne bih prodao posle toliko drkanja sa kopanjem pa sve i da propadne skroz. Imas berzu pa kupuj do mile volje ali moj ti je savet da sacekas jos malo jer ce ovo za koji mesec vredeti upola manje :) Ne kazem da nece biti pump ali mi iz ovog ugla ne deluje kao da ce se skorije desiti. Sto ne znaci da nece. U kripto svetu je sve moguce ali se obicno desi suprotno od onoga sto vecina ocekuje. Da nije tako i mali Perica rudar bi bio milioner.

Poslednja izmena:
E pa mali Perica prvo treba da nauci skolu a ne da prodaje novcice svakog meseca da bi platio struju ;)

Taj sto prodaje svaki mesec po ovom kursu se tek zahebao ali je pitanje da li ce i torbari proci ista bolje - i kada.

E pa mali Perica prvo treba da nauci skolu a ne da prodaje novcice svakog meseca da bi platio struju ;)

A sta ako mali Perica koji poslusa pa ovde nauci skolu torbarenja, za jedno godinu dana dodje u situaciju da od para dobijenih rasprodajom rudarskog hardvera, bude morao regulisati dug za struju?

Malo gora opcija od mjesecne prodaje novcica za placanje struje, zar ne? ;)

A sto perica ne izmiruje svoje racune na vreme? Niko ga ne bije po usima da ulazi u on za sta nema para.

Cekajte ljudi ne mozete uloziti pare koje nemate i onda kukati ...

Ako ne mozete placati struju onda prodajte pod hitno pola kartica ili koliko bvec treba da bi ste imali odrziv sistem (hardwer koji mozete odrzavati ..)

Ne znam kako su ljudi skontali da treba da pozajme novac i kupe sto vise grafika, da ne treba da placaju struju ili da je kradu... Pogotovu oni koji nemaju nikakve prihode. You are doing it all wrong!
Ko hoce da prodaje odmah i da se zadovolji sicom neka prodaje. Onaj ko nece da prodaje odmah mora imati priliv novca ili stek da moze da odrzava sistem. To je vecini ljudi normalno.

@Cacanin Ne moze RC4 tj. bilo kakav napredak spustiti cenu. Pre mislim da je to ocekivanje izlaska drzalo cenu da ne padne ranije. Svi su ocekivali da skoci. Ja sam prvi ocekivao skok i ocigledno je da sam pogresio. RC se desio u najgorem periodu kada apsolutno sve pada. Zivnuce trziste, ne sumnjam uopste ;)

@Cacanin Ne moze RC4 tj. bilo kakav napredak spustiti cenu. Pre mislim da je to ocekivanje izlaska drzalo cenu da ne padne ranije. Svi su ocekivali da skoci. Ja sam prvi ocekivao skok i ocigledno je da sam pogresio. RC se desio u najgorem periodu kada apsolutno sve pada. Zivnuce trziste, ne sumnjam uopste ;)

Daj Boze da si u pravu, ne kazem da je RC spustio cenu... ali cena je otisla dole dakle nije skocila :(

Imamo mi dosta zivaca da cekamo cenu.

24 HR LOW
0.00390111

Šta mislite, do koliko mogu da doteraju ovako?

Kitovi samo rokaju sell..a tu je i genije sa 10 000 drk sell wallom ..sve u svemu bas sam bio nasao trenutak kad cu da kupim..cena zadnjih nedelju dana vise nego duplo manja

Kitovi samo rokaju sell..a tu je i genije sa 10 000 drk sell wallom ..sve u svemu bas sam bio nasao trenutak kad cu da kupim..cena zadnjih nedelju dana vise nego duplo manja

Sta da ti kazem, probaj da shortujes ako vec nisi otvorio pozicije, mislim da si jos na vreme, i jos vaznije: drugi put pazi koje i cije savete slusas.

Nazad
Vrh Dno