Šta je novo?

LG Nexus 4

Ja sam primijetio jednu cudnu stvar, tj alarm navijem i ponekad nece da mi zvoni sto je mnogo nezgodno i vec nekoliko puta sam kasnio i kulirao neke ljude. Kako i zasto se to desava? Ne mogu da se oslonim vise ni na alarm.

Koju aplikaciju koristiš za alarm? Probaj Timely, pa vidi kakva će tada biti situacija.

Sreća pa su nam ostali dugmići na ekranu, inače bi bilo gadno. :D

Što se softverskih alternativa tiče:

1) Nova launcher ima opciju da se na home isključuje ekran dok ste na homescreen-u.
2) Mislim da svi custom ROM-ovi imaju opciju za isključivanje ekrana na dupli tap na status bar.
3) I naravno, volume tasteri za buđenje.
4) Za power menu možete napraviti tile u quick settings.

Poslednja izmena:
Za isključivanje ekrana koristite Home Launcher u kombinaciji sa Screen Off and Lock. Namestite da swipe na gore preko home tastera (kako se aktivira Google Now) gasi displej. Funkcioniše na svim modelima telefona, svim launcherima, a root nije potreban. Izuzetno je praktično.

Inače, i pored takve štednje tastera od 50% :D , problem se javio. Tako da nije stvar u upotrebi, već u vremenu (i možda vlazi).

Zanimljiva stvar oko power dugmeta je da mi se jedan ortak žalio, da je počelo na isti način da ga zeza, onog trenutka kada je apdejtovao svoj xperia Z tel. na KitKat. Onda sam počeo da čitam o tom problemu koji ljudi prijavljuju na N4. Možda je slučajnost?!

Problem je definitivno softverski jer posle restartovanja telefona dugme radi kako treba, ali posle 2-3 dana pocne da zeza i onda telefon cak i ne moze da se ugasi na dugme...nadam se da ce uskoro resiti ovaj problem jer pocinje gadno da me iritira...

E sad ćemo da razrešimo tu misteriju jednom za svagda.

To što power menu nekad neće da se prikaže, to jeste SW problem jer radi posle reboot-a. A ovo standardno uklj./isklj. ekrana je najverovatnije HW prirode. Sad ću da proverim.

UPDATE: Hardverski problem. Evo i zašto. Flešovao sam ROM star godinu i kusur dana, ICS. Identično ponašanje dugmeta. Dupli klikovi, ne reagovanje. Eto, ne morate više biti u nedoumici.

screenshot2014-08-11-14-.png

Poslednja izmena:
A jel ima neka aplikacija, bez root-a da ekran moze da se probudi na volume dugme?

Nisam se nikad zezao sa tim romovima, pa sam mislio dal postoji neka aplikacija na play store-u?

Možda i ima, ali gotovo sigurno neće raditi bez root-a.

E sad ćemo da razrešimo tu misteriju jednom za svagda.

To što power menu nekad neće da se prikaže, to jeste SW problem jer radi posle reboot-a. A ovo standardno uklj./isklj. ekrana je najverovatnije HW prirode. Sad ću da proverim.

UPDATE: Hardverski problem. Evo i zašto. Flešovao sam ROM star godinu i kusur dana, ICS. Identično ponašanje dugmeta. Dupli klikovi, ne reagovanje. Eto, ne morate više biti u nedoumici.

A kako objasnjavas da se ljudima to pocelo desavati na 4.4.4 a pre nije bilo problema...Ja mislim da je kod mene softverski problem....dok kod tebe moguce da je hardverski...
i kako objasnjavas da posle reboot-a sve radi kako treba? Svaki stisak, dugme reaguje bez problema...

Poslednja izmena:
Ljudi to verovatno pogrešno povezuju sa FW-om... Izvolite vratiti na stariju verziju pa vidite. Čuo sam i iskusio da se reboot-om reši jedino onaj problem sa power menijem. Nisam nigde do sada pročitao da je svakome dugme kao novo nakon reboot-a. Kažem opet, proverite sami..

Kod mene problem definitivno nije sw, jer koristim isti 4.4.2 rom mesecima. Nisam bio lenj pa sam ocistio staro dugme i ponovo otvorio telefon da ga isprobam. Istina, posle ciscenja postalo je malo osetljivije na dodir, ali je i dalje radilo 'dupli klik'. Sve u svemu, cena novog dugmeta je pristupacna i ko ne zeli softwerska resenja, definitivno treba da ga zameni, posebno ako planira duze da zadrzi telefon

Probao i ja, ne radi loše. I dugme sam naručio, ipak.

pa ovo nonstop drži uključen proximity senzor. imaće uticaj na bateriju.

I sam od sebe se pali, nemam pojma kako. Uninstal.

Kod mene se pali samo kad se predje preko senzora. I ne trosi bateriju, bar ovih par sati sto ga imam.

Bilo je lepo biti deo nexus zajednice. Moracu nakratko da vas napustim. :( Uzimam nesto u paketu kod mts-a (dusa me boli sto ce da me pokradu, al nemam izbora). Naravno ovo je samo dok ne skupim pare i ponovo se vratim ili na n4 ili na n5, a dace Bog da nas google ne izneveri pa mozda bude i nesto novije.
Znam da je off, ali mi treba misljenje sta je bolje uzimati ako neko ima iskustva sa sledecim modelima: Xperia L ili LG L70? Hvala!

ako je na kratko, što ne uzmeš na oglasima nešto za 50ak eur? dok ne skupiš keš za novu mašinu, na tom nećeš ni izgubiti puno

Prosto je neverovatno da sada svi odjednom imamo problem sa power dugmetom. Moj burazer i ja imamo isti problem. Ako je slucaj hardvera onda je power dugme na Nexusu tesko ****** kada za kratko vreme moze da ode tek tako...i cisto sumnjam da je to slucaj. Moj telefon nije star ni godinu dana i malo je cudno da tek tako moze da ode a pri tom nisam neki sivonja koji pritiska power dugme ko konj. Cekaj, za koliko klikova je pravljeno ovo dugme? Jbs ti takav telefon kada ne moze da funkcionise sve normalno ni godinu dana (power dugme). Pratim ovu temu, i vidim da se niko nije zalio na to do skoro, i sad odjednom pocelo da zeza....ne jednoj osobi nego svima. Koja je verovatnoca da je svima otislo dugme? Budimo realni... Ako je zaista tako onda je ovaj telefon krs teski. Mozda je nekome otislo dugme i problem je hardverske prirode, ali svima da ode to je malo tezi slucaj. Ja i dalje mislim da je problem softverske prirode.

Ja imam telefon od oktobra i power dugme radi kao prvog dana, koristim ga najnormalnije, tako da nije baš svima :)

ni meni, mada ako bude zezalo lako ću to rešiti sa novim slimromom pošto su u njegovom default kernelu implementirali stratosov dt2w :D

mada ja sam i dalje na 4.4.2 pa možda i to ima neke veze

Ja mislim da ima veze, ne moze odjednom tako da krene. A i kapiram da ako vec ne radi dugme, da bi moralo uvek jace da se pritisne, a meni cesto hoce na jako lagan pritisak da otkljuca.

Od pre par dana i kod mene otkazuje dugme, tj od trenutka kad ste počeli da pišete o tome. :) iako sam ga koristio malo, samo za uključivanje i gašenje...

Nazad
Vrh Dno