Šta je novo?

LG Nexus 4

Problem sa neprikazivanjem menija za gašenje, airplane mode i vibraciju kad se klikne power dugme je softverske prirode. Nakon restarta telefona, odlično radi. Nema šanse da se natera da radi dok se ne restartuje telefon držanjem power dugmeta...

Poslednja izmena:
Baci pogled na iFixit kakav je postupak. Oni su to dokumentovali baš detaljno, pa možeš da koristiš kao uputstvo. Kako bi pristupio tasteru moraš da skineš i matičnu ploču.

nakon učestalih restarta i bootloopova maknuo sam experiance rom i stavio nazad cm nightly od 29 07 i evo danas cjeli dan mob radi bez problema,nema gašenja,nema restarta,nema smrzavanja..najviše me brine šta mu je bilo,ako je hardwer neispravan kao što sam sumnjao da nešto neštima sa internom memorijom,pa onda neće radit ni jedan dan dobro,ne?

Kako se bese podesava sa se wallpaper ne pomera? Purity je u pitanju

Da li neko moze da mi da preporuku za proveren servis u Novom Sadu koji je sposoban da bez ostecenja otvori Nexus 4 i ocisti power dugme? Otvorio bih ga sam ali nemam odgovarajuci alat a bogami ni zivaca u poslednje vreme.

Ja ne znam iskreno za proveren servis, ali mogu da ti dam savet da se obavezno pise zapisnik u kakvom je stanju donet telefon, pa u slucaju da se osteti, da imas crno na belo. Bio to zvanicni servis ili neki ovako.

Mislim da mi kod nekog ovako servisa zapisnik nece vredeti nista....Videcu sad da li ima neki zvanicni servis, u ponedeljak sam u NS, valjda ce uspeti to za jedan dan da mi rese.

Samo da javim da je stiglo poruceno dugme. Izgleda identicno kao i originalno, pa nema potrebe za postavljanjem slika. Zamena je prosla brzo i bezbolno i najtezi deo je bio skidanje poklopca, verovatno jer ga prvi put skidam. Dugme se lako menja, samo se ubaci u svoj 'slot', a pre toga je potrebno samo olabaviti neku zastitnu plastiku. Sada sve radi ok, kao i ranije. Ps. Ne verujem da bi se nesto postiglo ciscenjem dugmeta, jer i posle godinu i po unutra nisam naisao na trunku prasine, a samo dugme je iz jednog dela.

Ps. Ne verujem da bi se nesto postiglo ciscenjem dugmeta, jer i posle godinu i po unutra nisam naisao na trunku prasine, a samo dugme je iz jednog dela.

Čišćenje tastera čini ga kao novim. To sam rekao iz ličnog iskustva, jer sam ga očistio dan pre nego da kažem ovde u temi. Ali dobro, taster ionako nije skup za kupovinu.

Samo da javim da je stiglo poruceno dugme. Izgleda identicno kao i originalno, pa nema potrebe za postavljanjem slika. Zamena je prosla brzo i bezbolno i najtezi deo je bio skidanje poklopca, verovatno jer ga prvi put skidam. Dugme se lako menja, samo se ubaci u svoj 'slot', a pre toga je potrebno samo olabaviti neku zastitnu plastiku. Sada sve radi ok, kao i ranije. Ps. Ne verujem da bi se nesto postiglo ciscenjem dugmeta, jer i posle godinu i po unutra nisam naisao na trunku prasine, a samo dugme je iz jednog dela.

Može li link od porudžbine i kakav alat si koristio?

Ok, mozda ciscenje tastera nekom pomogne, definitivno treba probati pre kupovine novog. Kod mene to nije slucaj, probao sam da ocistim one metalne kontakte bez rezultata, dok je sam taster bio cist i nije bilo niceg da se cisti. Reagovao je samo na jaci dodir, a sada deluje na prvi 'klik'. Porucio sam ovaj, jer je u paketu imao i alat: http://m.ebay.com/itm/301154374258?nav=SEARCH

E pa dosao je i taj dan. Razbio sam ga na kosutnjaku, nije mu dobro bilo. Ekran se potpuno rascvetao, prvo je malo reagovaro, posle ni da bekne. Telefon radi, ali touch ni da cuje.
Pomagajte hitno mi treba telefon, dajte predloge sta da se radi. Cuo sam da neki servis u balkanskoj (nadam se da ne krsim pravila ovim, nisam imenovao) menja za 120eura.
Ako znate da neko dobro radi i za manje pare, pisite aman. Bas mi tako i treba kad se ******isem i ne nosim nista od zastite.
Odmah da vam kazem da mislim da nisam dovoljno sposoban da sam zamenim to, vec ako se neko nudi ko je vec radio, voljan sam da to platim.

Hoce li doci novi Android L preko update-a za Nexus 4? Verovatno i novi kernel? :)

E pa dosao je i taj dan. Razbio sam ga na kosutnjaku, nije mu dobro bilo. Ekran se potpuno rascvetao, prvo je malo reagovaro, posle ni da bekne. Telefon radi, ali touch ni da cuje.
Pomagajte hitno mi treba telefon, dajte predloge sta da se radi. Cuo sam da neki servis u balkanskoj (nadam se da ne krsim pravila ovim, nisam imenovao) menja za 120eura.
Ako znate da neko dobro radi i za manje pare, pisite aman. Bas mi tako i treba kad se ******isem i ne nosim nista od zastite.
Odmah da vam kazem da mislim da nisam dovoljno sposoban da sam zamenim to, vec ako se neko nudi ko je vec radio, voljan sam da to platim.
Ja bih ti preporucio da narucis na eBay ekran I da nadjes nekog sa foruma da ti to zameni ( verujem da ima dobrih dusa koje ce to da urade makar za neki novac )

Problem power buttona je definitivno do softvera, evo sad sam se vratio na paranoid 442 kitket 4.4.4. PA posle 442 sve do 445 power button zeza.

Otkad sam počeo da čitam ovde o problemima power buttona, iskusio sam i ja isti problem, trenutno sam na purity+, nadam se da je softverske prirode.

I meni odjednom pocelo da zeza dugme, a savrseno radilo ja ranijim verzijama

50 dolara ti je nov ekran sa kučištem,samo prebaciš matičnu,bateriju i ostalo u novo kučište...napravio bi ti ja to al daleko smo...

^Ne znam sta mi je ciniti, cuo sam da su ljudi radili, neko je i napisao kako ceo postupak ide, ali nisam siguran da cu ja to moci, znam sebe. Sto se servisa tice, opet cujem iskustva gde je neko menjao ekran i ima slabiju responzivnost ekrana i neke mrlje. Treba da dam 120e i da mi ekran ne radi dobro, tako da mi se ta varijanta bas i ne svidja. Ako je tako, skrpicu se jos malo pa cu za 200 kupiti nov. Problem je samo sto je sve manje n4 modela, skoro da ih nema.Razmisljam i o opciji da predjem u vip i uzmem n5 preko paketa, sto je dodatno komplikovano jer vec imam ugovor u mtsu, a mts ima krs telefone (nemaju nexus).
Treba mi vase misljenje za koliko bi novca mogao da utopim ovaj nexus 4 sa polomljenim ekranom i imam neki htc desire x isto naprso ekran (nije funkcionalan). kod oba modela sve osim ekrana radi.

Prosto je nemoguce da sada svima odjednom *****ava power button. Ja bih rekao da je ipak softverski problem. Meni se desava kad pritisnem button da ne reaguje, i kad pritisnem button upali i ugasi ekran....

Nije SW problem. Sve jače moram da pritisnem dugme da bi reagovalo.

Prosto je nemoguce da sada svima odjednom *****ava power button. Ja bih rekao da je ipak softverski problem. Meni se desava kad pritisnem button da ne reaguje, i kad pritisnem button upali i ugasi ekran....
Nije to softverski problem. To kako opisuješ i jeste problem do samog tastera.
Možda jeste kod nekog broja softverski problem, ali to je poznat problem sa Power tasterom, a video sam i zbog čega. Iako je odlično što je na posebnoj pločici, nije zalepljen sa svih strana kao kod drugih modela, već je odgoljen sa dve strane i izložen spoljašnjim uticajima. Kod mene je bilo nešto plavo na tasteru, kao mastilo. Čim je očišćeno, taster radi kao prvog dana.

A i svi imaju oko godinu, godinu ipo dana telefon, kada vec prodje pozamasan broj kliktanja power dugmeta. Zato se svima skoro pojavljuje i svakim danom neko se novi javi.

Ipak mislim da je sofrware jer nekad radi odlicno, a nekad se zaglupi.

Tacnije problemi sa tasterom su poceli od kad je izasao 444 i njegova r2 test verzija.

Vrh Dno