Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Meni se desilo jedno 5 puta slican problem ali kod mene se nije nista videlo bilo je skroz sareno I ton se cuo kao neko pistanje...Tek kada je ugasim ona se podigne ponovo I bude sve u redu.....

najbolje bi bilo da postavis pitanje na Avs forumu bolje ako nije panel nastradao mocice da se popravi

Meni se desilo jedno 5 puta slican problem ali kod mene se nije nista videlo bilo je skroz sareno I ton se cuo kao neko pistanje...Tek kada je ugasim ona se podigne ponovo I bude sve u redu.....

Kako si rešio problem?
Ovde se gašenjem ništa ne postiže, problem ostaje... :-(

Poslednja izmena:
Kako si rešio problem?
Ovde se gašenjem ništa ne postiže, problem ostaje... :-(

Nisam strucnjak ali se kladim da ti maticna ploca u pitanju, panel nema veze sa time.
Na maticnoj ti se i nalazi chipset koji si pokusao da update-ujes.

Citav tv ti se sastoji od 4 ploce + panel + 3 zvucnika. 1 maticna, 1 napajanje i razvod napajanja, 1 za vertikalni signal slike, 1 za horizontalni signal slike. Moguce da ce ti samo promeniti maticnu i to ce ti resiti problem.

Nisam strucnjak ali se kladim da ti maticna ploca u pitanju, panel nema veze sa time.
Na maticnoj ti se i nalazi chipset koji si pokusao da update-ujes.

Citav tv ti se sastoji od 4 ploce + panel + 3 zvucnika. 1 maticna, 1 napajanje i razvod napajanja, 1 za vertikalni signal slike, 1 za horizontalni signal slike. Moguce da ce ti samo promeniti maticnu i to ce ti resiti problem.

Serviser iz BG elektronika je upravo ovo naveo kao prvi razlog, A1 ploča, pretpostavljam matična da je u pitanju kao što reče Covix. Plazma u subotu ide za BG pa ćemo videti kakve ću sreće biti sa mađarskom garancijom.

Serviser iz BG elektronika je upravo ovo naveo kao prvi razlog, A1 ploča, pretpostavljam matična da je u pitanju kao što reče Covix. Plazma u subotu ide za BG pa ćemo videti kakve ću sreće biti sa mađarskom garancijom.

Treba ima samo ona garantna sveska sa popunjenim tvojim podacima i overenim pecatom od prodavca, mozda jos i racun ali sveska je presudna koliko ja znam.

Treba ima samo ona garantna sveska sa popunjenim tvojim podacima i overenim pecatom od prodavca, mozda jos i racun ali sveska je presudna koliko ja znam.

Potvrđeno, plazma ostavljena na servis u subotu u garantnom roku, skeniran sa njihove strane mađarski račun i overena panevropska garancija.
Napokon da i kod nas nešto funkcioniše na pravi način! 🙂

Provera statusa plazme na popravci... Naručen rezervni deo, operaterka nije znala da kaže koji, rok isporuke 10 - 14 dana, nakon toga ugradnja... Divno 😡
Kao da stiže brodom na vesla iz Japana!:S:

Javi sta je bilo ako moze detaljno koji deo i ako moze i neka slika 🙂

Hajde da i ja podelim svoje iskustvo.Imam st50 od 50 inča.Takođe kupljen u Mađarskoj, mesec ipo dana pred istek garancije.Iz čista mira izgubio je sliku sa svih hdmi ulaza, ne radi mu zvučnici i s vremena na vreme strašno piskav zvuk proizvede.Probao sam sliku preko koaksijalnog kabla, panel izgleda bez greške, lepo crta menije itd...Odnet u Bg Electronics u četvrtak, sutra zovem da proverim šta se dešava.

Plazme se jako greju i zbog toga sto duze rade u jednom cugu to im se vise kvare unutrasnje komponente.

Pise u manualu da se ne savetuje da radi duze od 8h / dnevno i da pri tome ima "dobru ventilaciju", to jest da koliko prostora mu treba od nazad da luftira normalno.

Poslednja izmena:
Covix nisam video da pise da sme 8 sati najvise da radi za ventilaciju da ima oko 10 cm treba da bude udaljena od zida

Moj je na zidnom stalku ali onom zglobnom tako da je od zida odaljen čak 30cm, a što se tiče dužine rada pali se samo uveče za film ili malo igara na playstationu...u proseku dnevno radi 2 sata

znaci oko 1500 sati rada i kvar, bas malo a bije ih glas kako su najkvalitetniji i pouzdani, izgleda da je to samo marketing

Covix cini mi se da si imao st50 jel si ti imao neki kvar ,ako jesi kolko te je izasla popravka

I ja sam razočaran.Kupljen je isključivo za gledanje filmova sa bluraya, tek odskora smo malo igrali igre na njemu.Uopšte ga ne koristimo za tv program.Moji roditelji imaju samsungov lcd iz 2007 koji se bulvalno ne gasi.Slika je spram panasonica blagi užas ali to čudo radi bez prestanka 7 godina 🙂

Da budem realan slika je izuzetno dobra mada crna i nije bas nesto, ali dzabe ti to ako tv ne moze da izdrzi bar 5 godina bez kvara, nije mala cifra u pitanju bila kad se kupovalo

Moj tv ima jedno 5000-6000 hiljada sati sigurno (nisam proveravao skoro) i radi bez greške.

Odustao sam od reklamacije, jer mislim da ipak svaki st50 ima iste probleme sa ir-om itd. kao i moj primerak, ali većina ljudi to ili ne primećuje ili možda brani svoju kupovinu... a i već sam se navikao i oguglao na te mane, tako da iz dana u dan sve više uživam u TV-u.

Ćale je pre mesec dana uzeo Samsung led 6400h od 50 inča i st50 ga šije u svakom pogledu, a platio je njegov TV 800 eura, čini mi se, ali bez onog drugog daljinca, isto preko "Mađara".

Njegov samsung jedino brže menja kanale od st50, ali kvalitet slike na st50 je mnogo, mnogo bolji. Ne mogu ni da se porede, a koštaju maltene isto.

A što se tiče grejanja, moj se ni ne greje nešto mnogo, ali ima jedno 40-50 cm do zida iza njega, pa je možda i do toga.

Inače, za svaki TV se preporučuje da radi maksimalno 8 sati dnevno, ne samo za plazmu. Jedino kompjuterski monitori mogu da rade 24-7 po potrebi.

Prestao sam i igre da igram na monitoru i sad sam napravio setup da sve pikam sa mouse& keyboard iz fotelje i doživljaj je vrhunski.

S obzirom da ovaj tv (kao i svaka plazma manje više), ima najviše problema sa 50Hz sadržajem, za filmove i igre je ovaj tv dušu dao i tu zaista sija.

Više se uopšte ne kajem što sam ga kupio iako sam se dosta nervirao zbog raznih njegovih mana, ali sam vremenom oguglao na sve to i počeo zaista da uživam u njemu.

Svaki put kad bi neko meni poznat kupio nov led tv za dosta para i kad bih video kakva je slika na njima, sve više i više bi mi dopiralo do mozga koliko je st50 ustvari dobar tv, uprkos svim njegovim manama.

Sve u svemu, mislim da je st50 za ove pare za koje sam ga tada uzeo (850 eur - 50 inča) zaista best buy i da ima najbolji odnos cena-kvalitet-dijagonala, ali mislim da to i ne važi za st60, najviše zbog mnogo većeg input laga.

Poslednja izmena:
Kobayashi sto se tice st60 vs st50 dosta njih se slaze da je veci kontrast ostrija slika u korist st60

Džaba kad je input lag dosta veći.

A jedan drugar koji je kupio gt60 kaže da mu se čini da je slika kod mene malko bolja, tako da me i ne interesuje to što pričaju za st60... meni je i ovo ok, pošto i da je istina to što kažeš, razlike se verovatno mere u promilima.

Ovaj svakako ne planiram da menjam, a kad dođe vreme za još jedan TV, videćemo šta će tada zanimljivo biti u ponudi, nebitno koja je tehnologija u pitanju.

Poslednja izmena:
Možda te taj drugar teši što si nezadovoljan zbog onih mana... 😉

Imam 42GT60 i nagledao sam se i Panasonic i LG i SAMSUNG i Sony televizora do 1500 eur (u našim prodavnicama). Nosio sam na usb semplove onoga što najviše gledam i što me zanima i puštao po prodavnicama. Ono što je moj utisak je da je GT60 imao najbolju sliku. Bolju čak i od Panasonic ST serije.

st60 vs st50, nemam niti jedan, ali zdrava logika mi govori da noviji model treba da je u svemu bolji, pa naravno i najbitnije sama slika. Nisu valjda *****i da izbacuju nove modele koji će biti lošiji od starih.:wall:

Covix nisam video da pise da sme 8 sati najvise da radi za ventilaciju da ima oko 10 cm treba da bude udaljena od zida

Ovo je sa wikipedije ali negde je pisalo i za Panasonic plasme i tamo je stajalo 8 h / dnevno

"The lifetime of the latest generation of plasma displays is estimated at 100,000 hours of actual display time, or 27 years at 10 hours per day. This is the estimated time over which maximum picture brightness degrades to half the original value"

Covix cini mi se da si imao st50 jel si ti imao neki kvar ,ako jesi kolko te je izasla popravka

Imao sam st50 preko izmedju 4000-4500h . Pojavio mi se cuveni "missfire" problem, pa sam ga prodao i kupio st60.

Posto sam imao oba modela mogu da kazem da st60 ima nesto lepsu, cistiju sliku. Za input lag ne marim, nisam gamer. Koristim externe zvucnike i ne primecujem lag odnos slika/zvuk. Ono sto se vidi iz aviona to je da posterizacija je daleko manja nego na st50. Samo onda primecujem posterizaciju ako je i snimak takav. Gledam sa udaljenosti od 2.5m (42 model).

Možda te taj drugar teši što si nezadovoljan zbog onih mana... 😉

Imam 42GT60 i nagledao sam se i Panasonic i LG i SAMSUNG i Sony televizora do 1500 eur (u našim prodavnicama). Nosio sam na usb semplove onoga što najviše gledam i što me zanima i puštao po prodavnicama. Ono što je moj utisak je da je GT60 imao najbolju sliku. Bolju čak i od Panasonic ST serije.

Nema razloga da me teši, pošto je on na moj nagovor i uzeo panasonic plazmu, a pošto je želeo 42 inča i imao je love, preporučio sam mu gt60.

A i on je rekao da mu se čini da je kod mene malko bolja slika, a to je njegovo subjektivno mišljenje... možda mu se učinilo da je kod mene bolja slika jer je veća dijagonala pa mu je slika delovala impresivnije, šta ja znam.

Ono što sam hteo da kažem da razlike, iako sigurno postoje, nisu nebo i zemlja, to je poenta.

Imao sam st50 preko izmedju 4000-4500h . Pojavio mi se cuveni "missfire" problem, pa sam ga prodao i kupio st60.

Posto sam imao oba modela mogu da kazem da st60 ima nesto lepsu, cistiju sliku. Za input lag ne marim, nisam gamer. Koristim externe zvucnike i ne primecujem lag odnos slika/zvuk. Ono sto se vidi iz aviona to je da posterizacija je daleko manja nego na st50. Samo onda primecujem posterizaciju ako je i snimak takav. Gledam sa udaljenosti od 2.5m (42 model).

Ako si imao i jedan i drugi i ako zaista ima manje posterizacijena st60, to je onda solidan napredak... ali ja bih onda svakako čekao da skupim još malo love pa bih uzeo onda gt60, jer mi input lag ipak znači, pošto se više ne igram na monitoru, iako se ni ne igram nešto preterano često, ali kad se igram, nek je pravi gušt onda.

Ali svakako, ja sam uzeo st50 pre nego što je izašla 60 serija, tako da i nisam imao neku alternativu, osim daleko skupljeg samsunga u istoj klasi.

Mislim, ukoliko mi kane neka ekstra lova, a ukaže mi se prilika da ovaj moj prodam za ok pare, svakako bih to onda i uradio i uzeo neki aktuelni model sa još većom dijagonalom (pod uslovom da je slika na nivou st50 ili bolja, a da mogu da ga priuštim), pošto mi je i ovih 50 inča knap za trenutnih 2 - 2.5 metara s koliko ga trenutno gledam.

Ali za sada sam zadovoljan s ovim i nije mi frka da ga menjam.

Poslednja izmena:
Ako si imao i jedan i drugi i ako zaista ima manje posterizacijena st60, to je onda solidan napredak... ali ja bih onda svakako čekao da skupim još malo love pa bih uzeo onda gt60

I ja sam vijao GT60 ali kada sam ja kupovao onda je st60 od 42 bio 650e a GT60 od 42 je bio blizu 1000e.

Imao sam priliku da vidim gt60 pored st60. Gt je bio vidljivo bolji u toku dana , ali uvece st60 ima bolju crnu za nijansu ili bi reko da su jednaki. Razliku u posterizaciji nisam primetio a i saznao sam da taj hexa procesor ne utice na kvalitet slike. Posto ja samo uvece gledam TV, odluka je pala na ST60.

Nazad
Vrh Dno