Šta je novo?

Potrebna space igra kao...

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Odigrao sam Freespace 1/2, Freelancer, DarkStar One, Sword of the Stars 1, Sins of Solar Empire, Star Wars: Republic at War, Starsector (ali on je jos u alfi), S.P.A.Z. Nexus: Jupiter Incident... (bilo ih je jos ali trenutno ne mogu da se setim).

Dakle, da li postoji igra u kojoj igrac kontrolise jedan brod koji nije fighter vec neki veci brod. U principu kao Sid Meier's Pirates! samo u svemiru. Ima li takve igre negde?

Mada a'e ne mora da bude bas jedan brod moze i vise (znaci nekakva hibrid strategija) ali da nisu mali ubogi lovcici koji samo zuje ko musice oko velikih brodova.

edit: Zaboravih jako bitnu stvar, trebalo bi da je ono open world :d Ako moze naravno :D

Poslednja izmena:
Eve Online je pravi izbor, međutim ona se plaća valjda na mesečnom nivou. Ako ima nešto slično nek neko predloži, ali da je free to play:D

X3 Reunion ili X3 Terran Conflict (ovo ti je mozda i bolje ako hoces sandbox, posto je prica i onako bez veze)

Bice Limit Theory na tu foru kada izadje pocetkom sledece godine. Za sada samo Elite: Dangerous odgovara opisu samo sto kosta 60 evra i u beta fazi moze samo online da se igra. Kreces sa malo vecim fighterom i mozes stici i do krstarice.

Ako zelis nesto kao EVE a da je offline, pogledaj X3 igre.

kad je mogao da placa tenkove nece mu biti problem ni ovo :)
Ja na WoT dinar/evric nisam dao tako da :d

Space Rangers - http://spacerangershd.com
Mene je oduševila, sjajna igra!
Igrao i SP 1 i SP 2.

Bice Limit Theory na tu foru kada izadje pocetkom sledece godine. Za sada samo Elite: Dangerous odgovara opisu samo sto kosta 60 evra i u beta fazi moze samo online da se igra. Kreces sa malo vecim fighterom i mozes stici i do krstarice.

Ako zelis nesto kao EVE a da je offline, pogledaj X3 igre.
Tehnicki koliko vidim ni Elite nece biti to, mislim ne deluje mi da ce brodovi biti veliki.

EVE mi se onako, na privi pogled nesto i ne svidja, u principu sve te MMO igre su mi nekako onako, mljeh. Ako je F2P onda ima neku caku u mehanici igre ili negde drugde gde te na neki naci "tera", da kupujes nesto za prave pare. Razumem ja to, moraju i oni ljudi da zarade na necemu ali meni to ne treba. Ako treba da se placa mesecna pretplata, nemam kinte tako da to otpada :d

E sada ja sam instalirao taj X3 drndao nesto 15 minuta i deinstalirao. Cituckao sam malo po internetu ali koliko sam ja iz tog mog istrazivanja uspeo da saznam igrac tu ima da gradi citavu svoju medjuzvezdanu imperiju. Ne znam da li je moguce igrati tu igru bez tih "gradjevinskih" poduhvata. Mene konkretno interesuje lutanje naokolo, skupljanje bolje opreme/broda, borbe. I to bi bilo to :d

Nesto ako Age of Pirates 2 samo u svemiru.
Pa dobro bre ljudi zar stvarno nema?

nexus - the jupiter incident, starwolves... samo što nisu open world.

ako baš mora sandbox, onda si tragično ograničen iili na igre iz x serijala (za razliku od ostalih, ja preporučujem i x rebirth, pogotovo s nekim od poslednjih patch-eva), ili evochron serijal (mercenary je mislim poslednji, od ranije imaš aliance, renegades i legends). ako misliš da si dovoljno hard core, i ne smeta ti da igraš igru originalno pisanu za osmobitne računare - elita (preporučujem amiginu verziju) ili njeni ne baš sasvim savršeni nastavci - frontier i frontier first encounter.

Poslednja izmena:
Ma igrao sam Nexus ali nije to to... X gledao sam YT i nekako mi je meh... Nista, vidim ja da moram da cekam Starsector ili neke od onih koje sada treba da izadju, do kraja godine ili tokom sledece...

Proveri i Star Wolves 3: Civil War
Mislim da se donekle uklapa u kriterijum.

^ Kontam najbolje Star Worlves 1 da igra, mislim da je 3 kao i 2 djubre ili se varam? :)

Da. Keca sam odigrao X broj puta.

2jku nisam mogao je je CTD stalno. Ili to bese 3jka. Moguce obe.

Kec a... Aj da probam mislim da sam igrao to davno ali se nesto ne secam dobro. Tu imas onaj svoj brod, poveci (ispunjava kriterijum dakle) ali saljes lovce na zadatak. Odo da procunjam YT kanalom. Hvala.

yt nije baš najbolje mesto za informisanje o igrama komplikovanijim od assassins creed-a.

bolje žrtvuj sat - dva - tri, skini neka uputstva i probaj :)

ček, ček, ček...

ako ti je starsector ok, onda OBAVEZNO probaj Faster Than Light. to je verovatno daleko najbolja igra što smo je predložili (osim možda elite, ali da ne zalazimo sad). zanimljiv je i star command, ali ga ima samo za iOS i androide.

Znam da YT nije bas neko merilo ali ipak moze da prikaze dosta toga. Sem toga bilo bi mi potrebno daleko vise od par sati za X igre. FTL sam probao ali mi onaj random faktor ide jako na zivce ne mogu da igram tako nesto :D

random faktor u kombinaciji sa zaista veeeeeelikim brojem toga što možeš nakačiti na brod i apsolutno preciznom kontrolom onoga što se dešava na brodu čini da je replay value FTL-a mnogo veći od svake pojedinačne igre koju si naveo, kao i da ono "random" koje ti ide na nerve maltene nema nikakvu ulogu (osim u tome šta ćeš posle borbe dobiti, ali to je random u maltene svakoj igri do sada). istina, to nije open world u pravom smislu te reči, ali je mnogo više open world od ijedne igre koju si naveo osim možda spaz-a i sose. ako si tražio lutanje naokolo (dobro, ovaj momenat je malo nategnut jer te jure), skupljanje bolje opreme/broda, borbe, to je definitivno to.

@arcibalde, nisam primetio pomen reci "Homeworld"?!

Ne znam da li si cuo za tu igru ali mislim da ne bi trebao da je propustis:

homeworld jeste sjajna igra ali ni po jednom kriterijumu (osim sto je u svemiru) nije za sundjera.pogotovo sto je on gadljiv na grafiku:)

Bolje od FTL-a nećeš naći, čak i ako to nije igra kakvu si tražio :)

strike suit zero i tachyon: the fringe nisu lose

Archi, X3 uopste nije los - ima ok vreme napredovanja i dosta je dobar ima i pricu u pozadini.

Bolje od FTL-a nećeš naći, čak i ako to nije igra kakvu si tražio :)
-.- E ocu nacicu bolju. Ima da vidis. Eto! Ha! I sta ces sada :p

strike suit zero i tachyon: the fringe nisu lose
Hmm izgledaju zanimljivo. Ce proverimo.

Archi, X3 uopste nije los - ima ok vreme napredovanja i dosta je dobar ima i pricu u pozadini.
Jel moze bez pravljenja stvari tj. samo da letis jednim brodom?

Može naravno. Samo da bi zaradio za neki veći brod moraš se malo baviti i ekonomijom.
Da budem trgovac?

Posto tih X-ova ima poprilicno koji bi mi najvise odgovarao, za ove moje kriterijume? Ima li na netu nesto da se cita sto bi razjasnilo osnove igre? Verovatno ima ali mi je mnogo lakse da mi neko kaze procitaj to i to i onda cepaj to ce ti objasniti sve sto treba da znas.

Trgovac npr. Ili da osnuješ svoju kompaniju koja će raditi za tebe a ti se vozaš u svom brodu okolo.

Milsim da je X3 najviše user-friendly. Čak ima i neki tutorial u SP misijama. Ja sam samo započeo X3 ali nažalost nikad nisam imao dovoljno vremena za njega. Osnovne fore gameplaya možeš pohvatati i sam ali da bi igrao kako treba moraš se pozabaviti nekim tutorialom. Možda neko od forumaša zna nešto više o X3 pa nek napiše.

X3 Terran Conflict i njegova ekspanzija Albion Prelude su daleko vise user friendly od X3 Reunion, mada je i Reunion po meni vrhunska igra. Sto je najbolje, Reunion i Terran Conflict nemaju nikakvu zastitu whatsoever, tako da slobodno skini i probaj, pa ako ti se svidja pazari. Bezi kao djavo od krsta od X-Rebirth.

Kako niko ne pomene StarLancer? Mislim da vredi, i to samo tako!

Vrh Dno