Šta je novo?

Potrebna space igra kao...

Zar u tome ne upravljas samo fighter/bomber letelicom?

Da. Pride, bez džojistika, zaboravi na igranje, jer igra ne podržava miša (sem ako joj naknadno nisu ubacili nekim modom nešto)

Mogao bi da probaš eventualno i Independence War 2, mada i kod njega važi ista priča, bez džojistika ne možeš da igraš jer ne podržava miša. Ali to ti mmike ne bi preporučio, jer nema samo odličan gejmplej i simulaciju realne fizike, već ima i priču :d

skrnav je bio taj gameplay... interesantni modovi leta (daleko je to od realne fizike, ali ae), skoro pa sandbox, sjajne tehničke karakteristike, ali spram freespace II koji je izašao bitno ranije, ta borba je delovala krajnje neubedljivo.

bušan naslov na sve strane.

al da ima priču - ima, čak prvi put kad se priča otvarala nisam iskliktao baš sve sinematike.

"...TAKE HIM DOWN!"

inače, slagao si čoveka, sećam se da sigurno može da se igra samo tastaturom bez džojstika. jes' da je za današnje pojmove malo čudno, ali u principu, ako je dobra tastatura, uopšte nije loše.

Poslednja izmena:
Nema šanse da se igra u praksi. Možeš da uključiš autopilota i kao da tako ideš od tačke A do tačke B i da se kao boriš. To je em dosadno, em neefikasno, ne vidim kako se može izboriti sa više od tri protivnika na taj način. Mislim, može da se igra u smislu da se nešto radi, ali je mnogo bezvezno, a sigurno će naići vrlo brzo na misiju koju neće moći da pređe.

Čak je i mnogo bolji filing kretati se kroz te menije autopilota uz hat džojistika, nego klikćući po tastaturi :)

Independence-War-2-Edge-of-Chaos.jpeg

Trenutno sam u X3 Terran Conflict i ovaj , pa mogu da pucam sa misem i mogu da pomeram nisan i mogu da pomeram brod. Nekako mi se cini da moze da se leti s K&M :d

...sigurno će naići vrlo brzo na misiju...
...je zapravo suština zašto mi se nije dopao taj egde of chaos. isforsirana freelancer like snažna story driven sandbox kampanja (koliko kontradiktornosti u tako malo reči, koliko loših dizajnerskih odluka) koja te, istina, ne vuče sve vreme za rukav, ali ima da prođeš sve te misije koje je neki tamo šab šab zamislio, i to ti je. da su borba i upravljanje letelicom bili tako dobro kao u fsII, možda bih se i naterao da osvetim čaleta :)
ovako su se zlikovci kao retko kad izvukli :)

Trenutno sam u X3 Terran Conflict i ovaj , pa mogu da pucam sa misem i mogu da pomeram nisan i mogu da pomeram brod. Nekako mi se cini da moze da se leti s K&M :d

Nismo govorili o X3, koja naravno može komotno da se igra mišem, nego o igrama Starlancer i Independence War 2: Edge of Chaos.

I ja preporučujem Star Lancer :)
U svoje vreme sam igrao na tastaturi a nedavno probao na xbox joypadu i igrivo je.
Kad se setim kako mi je srce lupalo prilikom one undercover misije, ufff ne sećam se takvog osećaja kod neke druge sp igre :)

Necu bre s fajteri da igram. Na kraju sam pikao SPAZ ali smorilo, nakon polovine igre postaje krajnje repetivno.
Prosto mi je neverovatno da nakon toliko godina Star Worsova, Star Trekova, BatlStar Galaktikova i ostale hrpe filmova i serija niko ne napravi igru gde upravljas/komandujes nekakvim velikim brodom. Kapitalnim brodom. Znaci ne nesto gde se testiraju refleksi nego donosenje odluke koja meta prva da se napadne, koja strana broda da primi udarac, kada da se digne/spusti stit, sa kojim oruzjem gde da se gadja. koji deo broda...

X3 sve je iz prvog lica, pa ***. Prebacio sam u trece lice, izvan broda i ono izgleda katastrofa. Freelancer je imao lep pogled iz treceg lica ali mi je on bio nakako isuvise generican. Tri vrste oruzja, tri vrste stita i to je to.

Nista mora da se ceka ili SPAZ 2 (deluje fino, sarenoliko ali interesantno pogotovo ona prica o 200 kapetana sa zasebnim licnostima koji ce u principu simulirati druge igrace) ili Starsector ili StarPoint Gemini 2 ili The Mandate ili ... Bah... (ne kompozitor)

Poslednja izmena:
Pero daj ne staj mi na muku. Mada to deluje interesantno odo da je dodam na listu igara koje treba da izadju :D

Sta guraju te naocare svugde ko da ce ih 99% igraca imati. Mi'sim...

Poslednja izmena:
Necu bre s fajteri da igram. Na kraju sam pikao SPAZ ali smorilo, nakon polovine igre postaje krajnje repetivno.
Prosto mi je neverovatno da nakon toliko godina Star Worsova, Star Trekova, BatlStar Galaktikova i ostale hrpe filmova i serija niko ne napravi igru gde upravljas/komandujes nekakvim velikim brodom. Kapitalnim brodom. Znaci ne nesto gde se testiraju refleksi nego donosenje odluke koja meta prva da se napadne, koja strana broda da primi udarac, kada da se digne/spusti stit, sa kojim oruzjem gde da se gadja. koji deo broda...

X3 sve je iz prvog lica, pa ***. Prebacio sam u trece lice, izvan broda i ono izgleda katastrofa. Freelancer je imao lep pogled iz treceg lica ali mi je on bio nakako isuvise generican. Tri vrste oruzja, tri vrste stita i to je to.

Nista mora da se ceka ili SPAZ 2 (deluje fino, sarenoliko ali interesantno pogotovo ona prica o 200 kapetana sa zasebnim licnostima koji ce u principu simulirati druge igrace) ili Starsector ili StarPoint Gemini 2 ili The Mandate ili ... Bah... (ne kompozitor)

Po ovome kako si opisao, tebi treba igra Star Trek: Bridge Commander.

Ne znam zašto se čudiš što nema takvih igara, takve igre je veoma teško napraviti a da valjaju, plus trebaju da se plaćaju licence. Da ne ulazim u to kakvi su ti sukobi brodova, potpuno smešno iz konteksta realne/realistične fizike ili projekcije kako bi sukob u svemiru mogao da izgleda :)

Jao Bridge Commander, kolko sam voleo tu igru :)
To je Arci, ono što tražiš.

I ja sam je voleo, al brate, ništa bez manuelne kontrole fejzera i torpeda :D

Ne znam zašto se čudiš što nema takvih igara, takve igre je veoma teško napraviti a da valjaju, plus trebaju da se plaćaju licence. Da ne ulazim u to kakvi su ti sukobi brodova, potpuno smešno iz konteksta realne/realistične fizike ili projekcije kako bi sukob u svemiru mogao da izgleda :)

Nisam ni mislio da prave po licencama nego postoji toliko popularnih serija i sf filmova sa takvom tematikom i niko ne napravi nesto slicno. Sto se realnosti tice koliko je meni poznato nijedna igra je nesto ne upraznjava. Mislim, realno gledano, brodovi koji se koji se krecu brzinama izmedju 5 km/s i nekih eto 20 km/s, ne ostavljaju mnogo prostora za neka svemirska napucavanja barem ne u domenu covekove percepcije. Bilo bi to prilicno dosadno a i brodovi oblika cigle bi bili prilicno ruzni sto se tice nekakvog vizuelnog dometa igre. U svakom slucaju ne bih voleo da se fizika tu nesto mnogo petlja.

Moja poenta je da imamo pregrst igara sa nekakvim lovcima/bombarderima a nemamo, ono, ni jenu igru sa Razaracem ili necim slicnim.

Secam se kada sam prvi put video Colossus-a* oma sam zeleo da ga "vozim" :d Eh... Al sipak...

*FreeSpaace 2

Poslednja izmena:
pazi, nije istina da ih nema. ima ih. od rules of engagement naovamo.
samo što ne izgledaju mnogo lepo i sto ne mozes direktno da upravljas brodom. pa koliko bi to bilo zanimljivo da daš komandu za levo i onda čekaš zilion godina da se on lagano okrene.

kapiram da ti je ftl ružan jer je problem sukoba dva broda sveo na pojednostavljenu prezentaciju i intefejs kojim formulišeš svoje odluke a ne na realistični video prikaz, ali ftl je zapravo ta igra o kojoj sve vreme pričaš. ima tu i taj rules of engagement i posebno roe II u kombinaciji sa breach II, ali opet, nekako kapiram da ti nisi za amigine igre.

sad, igra u kojoj će da ti daju colosusa da mlataraš okolo njime dok su ostali u fajetrčićima i bombarderčićima... toga nema.

možda je za tebe najbolji ipak sa amige?

tu si najveći, najveći baja, i svi su smehotres spram tebe.

pazi, nije istina da ih nema. ima ih. od rules of engagement naovamo.
samo što ne izgledaju mnogo lepo i sto ne mozes direktno da upravljas brodom. pa koliko bi to bilo zanimljivo da daš komandu za levo i onda čekaš zilion godina da se on lagano okrene.

kapiram da ti je ftl ružan jer je problem sukoba dva broda sveo na pojednostavljenu prezentaciju i intefejs kojim formulišeš svoje odluke a ne na realistični video prikaz, ali ftl je zapravo ta igra o kojoj sve vreme pričaš. ima tu i taj rules of engagement i posebno roe II u kombinaciji sa breach II, ali opet, nekako kapiram da ti nisi za amigine igre.
sad, igra u kojoj će da ti daju colosusa da mlataraš okolo njime dok su ostali u fajetrčićima i bombarderčićima... toga nema.

Meni pak izgleda da ti nekako masis poentu. Ja cekam ovo:

Ovo je konkretno mixmod za Starsector i kao sto vidis nema tu niceg vizuelno realisticno (u smislu 3d borbe u svemiru) u pitanju je najobicniji 2D prikaz. Ne zelim da previse igram ovu igru jer zelm da je izgustiram kada izadje u full-u a ne da je se zasitim pre toga.

Sto se FTL-a tice bio bi super igra da mozes da lunjas i istrazujes svemirom da se opremas onako kako zelis a ne onako kako ti igra namece.

Poenta nije u tome da ti budes najveci baja poenta je da je preko puta tebe isto tako veliki baja pa da se onda napucavate. Da li se ti secas protiv cega se borio Colossus? To mi nesto nije licilo na fajtercice i bombardercice.

Gratuitous Space Battles

kako se ne sećam. birno manji razaračić klase ravana sa četiri zaebata crvena lasera. samo jedan je presekao colosusa na pola:) omiljena scena.

nešto kasnije sam u bombarderčiću otkinuo sva četiri crvena lasera :)

Znaci ne nesto gde se testiraju refleksi nego donosenje odluke koja meta prva da se napadne, koja strana broda da primi udarac, kada da se digne/spusti stit, sa kojim oruzjem gde da se gadja. koji deo broda...

Bridge Commander bejase revolucija, jos ukoliko si fan Star Trek radinosti sreci nije bilo kraja ,)

Jel ima nesto novije a slicno? :(

P.S. Ja bih spojio Skyrim i Bridge Commander, na primer padnu stitovi kapetan vadi secivo (Klingonac) i ide da skracuje novopridoslice koje su se teleportovale ili recimo sidje sa broda da istrazuje neku prasumu u prvom licu ,)

Poslednja izmena:
Pa Star Trek Online?
Ne znam tačno, igrao sam ukupno 5 minuta iz tri pokušaja :)

E *** ne mogu da editujem post.

Pa dobro bre zasto nema vako nesto u SP!?!?!?! Zastoooooooooooo.

Nekako mi izgleda da bi onaj brod sa "naslovnice" sto je Vukodav ostavio, onako, non salantno, pojeo hrpu Star Citizen camcica :p Jel ima u SC nesto tako veliko, s takvom vatrenom moci?

Nema SP zato što se svi danas lože na "hiljade i hiljade sati gejmpleja..." iako niko zapravo neće toliko igrati, što u suštini ne možeš da ponudiš u SP a da ima smisla. Plus je daleko isplativije kreirati core mehaniku a prepustiti igračima da se bakću sa uživljavanjem u sadržaj nego ulagati hiljade i hiljade sati u razvoj, peglanje toga, i slično, a da nemaš zaradu jer jednostavno ljudi neće da igraju ništa što nema multiplej karakteristiku kao neki checkbox.

E *** ne mogu da editujem post.

Pa dobro bre zasto nema vako nesto u SP!?!?!?! Zastoooooooooooo.

Nekako mi izgleda da bi onaj brod sa "naslovnice" sto je Vukodav ostavio, onako, non salantno, pojeo hrpu Star Citizen camcica :p Jel ima u SC nesto tako veliko, s takvom vatrenom moci?

Trenutno nema. Kada zavrse ce biti. Meni ovi Dreadnought izgledaju bezveze. Trejler me je oduvao ali sama igra izgleda kao teska B kategorija. Sami brodovi ne deluje nesto veliki, mozda do 200 metara sto nije puno s obzirom da ih gledas iz treceg lica i da si ti brod. Igre sa takvim konceptom imaju brodove dugacke na desetine kilometara.

Najveci brod u SC kampanji ce biti 1600m dugacak ali ce biti modeliran iznutra i spolja, sa gomilom AI pilota i milionima poligona. Porediti takav koncept sa ovim iz klipa nema smisla. Ovo moze da se poredi sa EVE brodovima.

Trenutno nema. Kada zavrse ce biti. Meni ovi Dreadnought izgledaju bezveze. Trejler me je oduvao ali sama igra izgleda kao teska B kategorija. Sami brodovi ne deluje nesto veliki, mozda do 200 metara sto nije puno s obzirom da ih gledas iz treceg lica i da si ti brod. Igre sa takvim konceptom imaju brodove dugacke na desetine kilometara.

Najveci brod u SC kampanji ce biti 1600m dugacak ali ce biti modeliran iznutra i spolja, sa gomilom AI pilota i milionima poligona. Porediti takav koncept sa ovim iz klipa nema smisla. Ovo moze da se poredi sa EVE brodovima.

Bilo bi prilicno tesko upravljati sa brodovima od nekoliko desetina klika onako blizu zemlje :D Sta znam meni ono sto sam video u gameplay-ju izgleda dobro. Naravno pitanje je kako to u stvari izgleda kada igras.

Mada dok taj SC dodje do tog kilometarkog broda... Ako dodje do njega :p

Ali stvarno je bezveze sto sve guraju u neki drndavi MMO. Mrzi ih da prave kvalitetan AI i onda ga zamene igracima... Lencuge...

Nazad
Vrh Dno