Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Update - sutra ce biti 7 dana od mailu reklamacijama, a odgovora (sem generickog reply-a da ce do 15 dana odgovoriti) jos uvek nema...

Šta si im tražio ? Meni odgovorili odmah sutra a tražio sam mesexc dana ranije da potpišem ugovor , naravno nisu odobrili.

Prvo sam trazio da potpisem 4 meseca ranije uz prelazak na skuplji paket i kupovinu telefona, a onda posto su mi ponudili specijalnu ponudu da potpisem i 3. ugovor jer ce mi dati telefon na rate trazio sam samo informacije za prebacivanje broja na drugu mrezu, kada mogu raskinuti ugovor najranije i koliko bi me kostalo da ga raskinem odmah - pritom navodeci da imam 2 broja sa ukupnim racunima oko 6000 mesecno, da su mi ponudili specijalnu ponudu koju moze svaki novi korisnik da dobije i da nisam zainteresovan da cekam kraj ugovora da bi ga produzio obzirom da su bezobrazno skupi i da su im telefoni skuplji nego novi (sem jednog ili dva). I dalje nema odgovora...

Pametno si im napisao. :)
Stvarno su ovaj play upropastili. Ja sam na najmanjem play-u i smesno je kad pogledam sta se sad na novom dobija. Da ne kazem oduzima. Poruke koje su delili sakom i kapom sad daju na kasicicu. Dodas poruke, nemas deezer. Ukinuli neogranicen net koji je na play paketima bio 256kbs. Tih nesto vise min stvarno nista ne kompenzuju. Stvarno ne vidim logiku.

A kad sam ja to rekao, to je samo zato sto "mrzim Telenor" :)

Pametno si im napisao. :)
Stvarno su ovaj play upropastili. Ja sam na najmanjem play-u i smesno je kad pogledam sta se sad na novom dobija. Da ne kazem oduzima. Poruke koje su delili sakom i kapom sad daju na kasicicu. Dodas poruke, nemas deezer. Ukinuli neogranicen net koji je na play paketima bio 256kbs. Tih nesto vise min stvarno nista ne kompenzuju. Stvarno ne vidim logiku.

Meni se dopada sto na novom Play+ ima vise interneta u paketu:D (imam 1GB umesto 500MB) i sto se nepotroseni net, min, sms prenose tri meseca. Jedino to.
Nema sporog interneta ali i priznajem da je sporiji slabo upotrebljiv, zato bih pre izabrao novi play+ nego stari zbog interneta.
Ali verujem da mnogima vise odgovara sms i 500mb pa spor net posle toga.

Inace kad vec pominjete mts spori net, juce nisam mogao da razgovaram viberom sa prijateljem jer ima spor mts net (potrosio je brz) a i kaze da jedva surfuje.
Uzalud mts daje neogranicen net kad je jedva upotrebljiv. Cak i poruke preko messangera jako sporo stizu.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, ali koji sms prenosis? :) onih 150? Pa tebi onda sms ni ne treba. :-D Ne kazem da je meni taj neogranicen bitan, jako retko prekoracim ovih 500mb, ali mi je smesno sto taj najmanji toliko upropastili. A ti ako imas 1gb onda nemas deezer, jer si dodao tih 500mb. Naravno ako pricamo o najmanjem paketu play familije.

Eto razloga zasto pre par meseci (pricali smo u to vreme o tome) nisu dozvoljavali prelazak sa PiS na neki od Play+ paketa (iako smo ja i jos jedan momak ovde sa foruma presli jesenas bez problema). Imali su pre par meseci oni u planu da menjaju, da stroje Play+ paket, pa im nisu trebali novi korisnici na tom (Telenoru) neisplativom paketu.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Inace kad vec pominjete mts spori net, juce nisam mogao da razgovaram viberom sa prijateljem jer ima spor mts net (potrosio je brz) a i kaze da jedva surfuje.

A on je verovatno i hteo da prica i da surfuje a i da mu se torrent skine kad je zamislio ;-)
Hehe cini mi se da provajderi ogranice protok na 64 ili cak 32kbit u sekundi - voip kakav ocekujete ce tesko da radi pod tim uslovima - nema to veze sa provajderom kojeg si naveo.

A on je verovatno i hteo da prica i da surfuje a i da mu se torrent skine kad je zamislio ;-)
Hehe cini mi se da provajderi ogranice protok na 64 ili cak 32kbit u sekundi - voip kakav ocekujete ce tesko da radi pod tim uslovima - nema to veze sa provajderom kojeg si naveo.
Ne samo je surfovao ali dobra ti je fora.
Ima veze sa provajderom jer mts ima mnogo vise korisnika od Telenroa, a pri tom vip i telenor obnavljaju mrezu a mts ne.
Par puta se desi da pukne cela mreza, bio sam svedok situacija zimus da ljudi ne mogu nikog da zovu ili salju sms.
A i u mts nema provere stanja interneta, ranije je postojala, sada ne postoji.

Sada ako vec pricamo o tome ima jos faktora, zavisi i od lokacije i slicno... duga prica a i idem van teme.

Update: zvali me oko 12 ali nisam mogao da se javim, pa sam ja njih zvao... Naravno 15 din naplatili uredno poziv, rekli zvace me odmah ili oko 16h. Ja cekao do sada, opet nazvao sad u 18h (opet 15 din mi naplatise) kaze moguce da nisu stigli, pa ce me nazvati sutra... U svakom slucaju zavrsio sam sa njima - pocev od:
- problema koji sam imao kada su mi dali 3.6 Mbps uredjaj za 3G umesto brzeg iako je na sajtu stajao drugi uredjaj pa sam ih ganjao sa inspekcijom dok mi nisu dali pravi, gde me je lik na call centru ubedjivao takodje da nisam u pravu da na sajtu ne stoji taj uredjaj iako je stajala njegova slika, model i opis pa se onda vadio da je to greskom stavljeno i da ce biti ispravljeno (iako narednih par meseci nije bilo izmenjeno, dalje nisam pratio)
- pa preko poziva zaposlenog koji se pred poslovodjom pravio da smo se sve dogovorili i prekinuo vezu iako se nisam nista dogovorio sa njim jer je lik lupao gluposti i lagao (pa sam to resio odlaskom u poslovnicu licno)
- preko toga sto sam presao na paket za koji su mi rekli da ima neogranicen net (sa paketa koji je imao ogranicen net)
- pa sve do sada kada mi daju tzv. "specijalnu ponudu" za stare korisnike koju dobije svaki novi korisnik i ovog famoznog call centra

Mislim da je vise nego dovoljno da mi se smuce zauvek...

Poslednja izmena:
Ne znas ti druze Branko sta je kratak fitilj :D

Ne, samo mi je glupo da se poziv operateru naplacuje.
Totalno glupo, ali to nazalost svi rade...
Zanimljivo je da meni nikad nisu naplatili poziv ka KS. Imam sada vec pokojni premium M paket i kad god sam zvao 9000 i pricao sa operaterom uvek je u listingu pisalo 0 dinara....

Pa dobro, godinama se to naplacuje. Doduse ne naplacuje se u romingu.

Totalno glupo, ali to nazalost svi rade...

Zanimljivo je da meni nikad nisu naplatili poziv ka KS. Imam sada vec pokojni premium M paket i kad god sam zvao 9000 i pricao sa operaterom uvek je u listingu pisalo 0 dinara....

koliko se secam, ti premium paketi su imali besplatno pozivanje call centru, kao i prioritet pri pozivanju istog.

Tako je,zato nisu nikad tarifirani,vrlo moguce da i ovaj novi premium isto ima,ali nisam siguran.

A sta im bi da ponude 3000 sms poruka na starim play+ paketima nije mi jasno :bottle:

Uh nemam para da iskesiram za telefon, posto mi je crkao blackberry, pa reko da uzmem u telenoru za 1din Idol na PiS M ili Lumia 630 za 2k din na istom paketu? Ili ce biti od sutra/uskoro neke jesenje akcije, sta znam, najavljivali su nesto?

Za Idol mini znam da je ok android telefon, a Lumia ti je vec windows phone - ti se prvo trebas smisliti koji OS zelis pa onda odabrati telefon...

Uh nemam para da iskesiram za telefon, posto mi je crkao blackberry, pa reko da uzmem u telenoru za 1din Idol na PiS M ili Lumia 630 za 2k din na istom paketu? Ili ce biti od sutra/uskoro neke jesenje akcije, sta znam, najavljivali su nesto?

Nadji poredjenje ovih telefona pa vidi koji ima bolje karakteristike od tih koje su ti bitne.
Imaš dosta review-a i videa na youtubu. Ja imam lumiu 630 ali sam dosta čitao i gledao videa pre nego što sam je uzeo.

Samo da pohvalim Telenor :)
Presao sa VIPa posle dve godine i progledao...

Ja iskreno nesto i nisam zadovoljan brzinom interneta koji nudi Telenor ali kako vidim po komentarima ljudi ovde ispada da imaju najbrzi internet.

Za Idol mini znam da je ok android telefon, a Lumia ti je vec windows phone - ti se prvo trebas smisliti koji OS zelis pa onda odabrati telefon...

To su jedina dva solidna telefona koja mogu bez placanja da uzmem(1din), zato pitam :) Sve jedno mi je za OS posto sam ostao bez telefona, pa mi treba hitno neki

Poslednja izmena:
Ja bih pre uzeo L630 (ustvari i uzeću je za neki dan, čekam samo da vidim hoće li mi dati i neki popust na tarifu). Sa 512MB ram memorije pretpostavljam da će Lumia bolje raditi, a uz to čini mi se da ima i bolji procesor (neka me ispravi neko ako grešim).

Poslednja izmena:
Ja bih pre uzeo L630 (ustvari i uzeću je za neki dan, čekam samo da vidim hoće li mi dati i neki popust na tarifu). Sa 512MB ram memorije pretpostavljam da će Lumia bolje raditi, a uz to čini mi se da ima i bolji procesor (neka me ispravi neko ako grešim).

Lumia ima vise memorije ugradjene, uz to podrzava mem. kartice i do 128GB.
Lumia ima veci ekran, ima Quad core procesor.

Jedino koga plasi da predje na windows OS. Ja imam lumiu 630 sve leti i nema seckanja a namerno sam instalirao messangere i online aplikacije koje guse androide. Ja sam jako zadovoljan.

Evo poredjenja dva pomenuta modela
http://www.devicespecifications.com/en/comparison/15ac8b9c

Nazad
Vrh Dno