Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Izgleda da nema nista ni od nekog letnjeg popusta za telefone. Napucali cene pa se stisli...

Jedino Nokia Lumia 630 je ispod cene u odnosu na vip.

U Telenoru uz Play i PiS paket od 1100din je 1990din.
Kod Vipa uz Smart od oko 1100din je 10000 din ! A uz Standard od 1100din je 14000 din.

Tako da za ovaj model je u Telenoru ludački popust.

Ja sam uzeo da isprobam ovaj model i windows phone i za sada sam jako zadovoljan jer imam sve što sam koristio na androidu a sve se izvršava jako brzo i nema kočenja.

Jako dobra ponuda za taj telefon!

Baš da vidim do kada će držati ovu cenu za 630,kakav sam maler verovatno će ga povući iz prodaje ili povisiti cenu od septembra.

Od kad su ukinuli stare Play pakete i zamenili novim ??! Koji sabani, sta nije im se isplatilo da daju 3000 poruka u paketu...vidim da su sve stare pakete sa neogranicenim porukama izbacili....to me navodi na pitanje: Istice mi stari ugovor Play+M sad u avgustu, jer ce se automatski obnoviti ili ce me terati da potpisem novi ugovor sa ovim budjavim novim paketima?

ostajes na starom paketu dok ne resis da uzmes novi telefon uz ugovor ili nesto sl.

Baš da vidim do kada će držati ovu cenu za 630,kakav sam maler verovatno će ga povući iz prodaje ili povisiti cenu od septembra.

Ne verujem da će povući. Rekli su mi da će imati lumie a ova cena za 630 važi još od kad imaju u ponudi.
Nabaviće još modela lumia. Inače kažu da ih imaju dosta na stanju u Srbiji.

ostajes na starom paketu dok ne resis da uzmes novi telefon uz ugovor ili nesto sl.

Zahvaljujem na odgovoru 🙂

EDIT: Jos jedno pitanje: Jel nema vise neogranicenog interneta na novim paketima po smanjenoj brzini, kada se potrose MB u paketu?

Poslednja izmena:
Jel nema vise neogranicenog interneta na novim paketima po smanjenoj brzini, kada se potrose MB u paketu?

Nema više neograničenog interneta. Jedino ima neograničenog interneta na PREMIUM paketima.
Ali na play paketima recimo možeš da izabereš 500Mb dodatnog interneta BESPLATNO i prvo se troši net iz dodatka a onda iz paketa.
Ako potrošiš internet iz dodatka i iz paketa, internet staje, ne teče ti internet i time neće biti ogromnih računa.
Ali neće biti na žalost sporog interneta. A mogu da se aktiviraju dodaci za net. 200Mb za manje od 200din i 500Mb za manje od 300din.

Poslednja izmena:
Pa da li je moguce??? Dobro znam da sam sad kao pao s Marsa, ali otkad su to ukinuli...? Oni su prvi koji su to i uveli....jel sad ispada samo Telekom ima i dalje taj neogranicen internet po smanjenoj brzini....

Bas su me razocarali...degradirali su pakete maksimalno...vratili su ih u period pre 5 god.

Pa da li je moguce??? Dobro znam da sam sad kao pao s Marsa, ali otkad su to ukinuli...? Oni su prvi koji su to i uveli....jel sad ispada samo Telekom ima i dalje taj neogranicen internet po smanjenoj brzini....

Bas su me razocarali...degradirali su pakete maksimalno...vratili su ih u period pre 5 god.

Da slažem se. Uništili su pakete.
Neograničen net ima mts a i vip ali uz smart tarife ne uz standard, ali vip zaokružuje na 100kb i tarifira minute sa 90+60+60.

Inače meni je ok Play+1 jer sa dodatkom 500MB imam Gigabajt interneta + 150 min + 150 sms. Meni više ne treba pošto sam online tip i radije zovem prijatelje i ostale ljude viberom, ne zbog uštede nego jer je zvuk neuporedivo bolji nego klasičnim pozivom. Kući imam WiFi pa mi Gigabajt više nego dovoljan.
Sa druge strane ipak i dalje više volim starije Telenor pakete sa neograničenim internetom iako je bio prespor.

Koji shit.
Potrošim 1GB iz paketa (PiS XL),aktiviram dodatak 500MB,potrošim i to.Zatim pokušam da "dodam" još 500MB međutim dobijem obaveštenje da je usluga već aktivirana i dobijem ćorak.
Jel moguće da su ograničili tu uslugu dodatnog internet saobraćaja na jednu "dopunu"?

Onda probaj varijantu koju nisi aktivirao. Imaš 500Mb svaki mesec i 500Mb jedan mesec.
Ova koja važi svakog meseca mora da se deaktivira ručno a ova mesečno se sama na kraju meseca deaktivira.

Ali na play paketima recimo možeš da izabereš 500Mb dodatnog interneta BESPLATNO i prvo se troši net iz dodatka a onda iz paketa.
Koja je razlika kad se nijedan ne prenosi u Play paketima?

Pa... svet ide u Online eru, shvatili su da ljudi mogu da koriste taj usporeni net - daj da te nateramo da placas nekako 🙂
Ovo je ipak bolje nego pre 5-6+ godina kada nigde nije bilo neogranicenog neta, ali sada te teraju da kupujes net na sitno... Net neutrality ode u zaborav 🙂

Koja je razlika kad se nijedan ne prenosi u Play paketima?

Na NOVIM Play+ paketima se i interner prenosi kao i min i sms !
Tako su mi rekli u KS i piše na sajtu.
Kažu piše na ovom linku.
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Postpejd-tarifni-paketi/

Zato je dobro što se prvo troši net iz besplatnog dodatka 500Mb pa posle iz paketa. Ako slučajno ostane, prenosi se.
Ranije se prenosili samo min i sms ako se sećam.

Poslednja izmena:
Da prenosili su se samo minuti i sms...nisam znao da su sad ubacili i prenos interneta

E da još kažu da se internet prenosi na svim paketima, ne samo na play nego i na PIS... Samo je pitanje da li ćete imati šta da prenesete ? 😉

Na kraju ima da predjem na pre paid :d

Jel' se provereno i na Play paketima prenose i MB i minuti?

Korisnicima koji ne potrose sav net iz paketa savrseno odgovara da se net prenosi u sledeci mesec jer od tog neogranicenog nema nikakve vajde.

Jednima je smrklo dok je drugima svanulo 🙂.

Ja sam potrosio megabajte iz paketa jos posle 10.7. i jos se vucem sa ovim sporim mb. Sinoc sam pustao radio stream i radi skoro pa ok. Samo nadjem neki stream od 32kbps 🙂 ostajem na starom pis dok mogu.

Pa nije, meni oscilira potrosnja od 300mb pa do 1.5gb. Nereteko dokupim 500mb, a neki mesec bas malo potrosim.

Pa nije svejedno, jer ce imati vise kad im zatreba.. Kao minute ili poruke 🙂.

Nije jos uvek kraqj ima jos 3 dana 😉 mada ja nesto ne verujem u tu pricu,ali ajde da vidimo.
A to uopste ne mora da znaci da ce biti kako su rekli,moze i u avgustu da se desi,ali ne sad nesto puno da omase.

Update - sutra ce biti 7 dana od mailu reklamacijama, a odgovora (sem generickog reply-a da ce do 15 dana odgovoriti) jos uvek nema...

Update - sutra ce biti 7 dana od mailu reklamacijama, a odgovora (sem generickog reply-a da ce do 15 dana odgovoriti) jos uvek nema...

Nece ti verovatno ni odgovoriti, meni su vec par puta odgovorili, ali sam na kraju ostao bez zivaca i napisao im da mi ne odgovaraju na email jer nema svrhe... Napisu kilometarski email i sve se svede na isto, ubedjivanje da je 20% popusta fenomenalna i da je to odlicna povoljnost onima koji imaju vise ugovora. Ja ih pitam ok ali ja imam 1 ugovor i onda ono ne mozete dobiti i telefon i popust, ali imamo za vas odlicnu stvar, kao vernom korisniku dacemo vam telefon na 6 rata, to je povoljnost? 😀 Pokusavam da izvucem info kakva je razlika sto se telefona tice izmedju mene koji bi placao 1275 din prenesi xl paket sa popustom i onog ko bi placao 1195 din prenesi L paket a rec je o istom fonu koji kosta 1 din uz oba paketa tj kolike oni to imaju troskove sto se mog paketa sa popustom tice u odnosu na slabiji paket kad nmg dobiti telefon koji i sa jeftinijim paketom ide za 1 din, ali dzabe, samo genericki odgovori.

Poslednja izmena:
Pre dva dana sam kupio novi telefon u Telenoru i obnovio ugovor sa njima, sa starog Prenesi i surfuj 500 paketa sam presao na 300din skuplji Prenesi i Surfuj L, covek koji je radio me je pitao prethodno naravno jel hocu to da uradim i pitao sam koja je razlika izmedju PiS500 i PiSL paketa i on je rekao imate vise 150min prema svima i neograniceno minuta u telenor mrezi (tj. 5000min). Ja naravno pristao posto vec dosta pricam u telenor mrezi a i nije neka razlika u ceni. Kad ono evo danas posle dva dana tek shvatam da u novom paketu nema neogranicenog interneta vec se net posle potrosenih 500mb gasi da se nebi nabio racun.
Pozovem ja danas telenor i kazem im da prodavac uopste nije rekao da net prestaje vec je rekao samo sta dobijam i pitam ih da li mogu kao njihov dugogodisnji korisnik sa vise brojeva kod njih da dobijem neki benifit ili neku opciju za vise interneta makar i po sporijoj brzini. Operaterka ljubazno kaze videcu sa nadredjenim sta bih mogla, obavesticemo vas, i sta je vec smuljala i zavrsimo mi razgovor.
Da bi posle 15min dobio poruku da mogu da izaberem dodatnih 500mb za 295din? Sa tih 300din vise koje bih uplatio te megabajte mogu da uzmem XL paket i dobijem 1gb neta i 500sms poruka vise.
Ne znam da li se jos neko ovde zeznuo ovako ko ja, da se prebacio na ovaj paket sa starog, ali zasigurno posle isteka ovog ugovora prelazim u Mts.

@kajs07: identicnu situaciju sam imao kada sam se prebacivao sa starih PiS na nove pakete. Tog dana su uvedeni i pitao sam lika koji radi o razlikama. Isto tako sam direktno pitao jel ogranicen net, na sta mi je odgovorio da nije vec je kao kod starih paketa vec da je jedina razlika vise minuta za malo vise dinara. Prebacio sam tog dana oba broja - na vecem paketu mi iskreno nikad nije zafalilo MB ali manji paket sam morao dopunjavati par meseci.

Nece ti verovatno ni odgovoriti, meni su vec par puta odgovorili, ali sam na kraju ostao bez zivaca i napisao im da mi ne odgovaraju na email jer nema svrhe... Napisu kilometarski email i sve se svede na isto, ubedjivanje da je 20% popusta fenomenalna i da je to odlicna povoljnost onima koji imaju vise ugovora. Ja ih pitam ok ali ja imam 1 ugovor i onda ono ne mozete dobiti i telefon i popust, ali imamo za vas odlicnu stvar, kao vernom korisniku dacemo vam telefon na 6 rata, to je povoljnost? 😀
Pa trebaju da odgovore u roku od 15 dana...

Nazad
Vrh Dno