Šta je novo?

Asus laptop

Strudla

Cenjen
Učlanjen(a)
30.01.2011
Poena
170
Kuma je uzela novi laptop i donela mi ga da joj instaliram Win.
Prvo sam probao sa instaliram Win7. CD se bootuje, ucitaju se fajlovi i odmah nakon toga pojavi se blue screen i pise "a problem has been detected and windows..."
Potom sam probao sa Win XP, isti slucaj.
Reklamirala je laptop i prodavac joj je rekao da laptop proverava da li je win pirat i da se ne moze instalirati, nego da mora da kupi original verziju.
WTF? Da li je moguce? Sta uraditi?

Prvo, nisi naveo ni koji model laptopa je u pitanju.

Jesi li pokušao sa instalacijom Windows 8/8.1? WinXP sigurno ne možeš da instaliraš.

Hvala na odgovoru.
Ne mogu da se setim koji je model, a mislim da nije ni bitno u ovoj prici. Mene samo interesuje da li je moguce gore spomenuto i ako jeste, kako to resiti.

Mozda laptop nema drajvere za win 7. Microsoft, a sad i proizvodjaci nas teraju da predjemo na 8/8.1 dok vecina nas to za sada uspesno odbija 😀

Hvala na odgovoru.
Ne mogu da se setim koji je model, a mislim da nije ni bitno u ovoj prici. Mene samo interesuje da li je moguce gore spomenuto i ako jeste, kako to resiti.

Kako nije bitno, naravno da je bitno... Secam se kada je krenula sedmica da su proizvodjaci laptopova neki (Toshiba je bila u mom konkretnom slucaju) ubacivali u bios neku opciju koja je blokirala instalaciju bilo cega sem sedmice... ili je to vista bila. Ne mogu da se setim, ali shvatas poentu.

Poslednja izmena:
Borgof, ali to sto si ti napisao opovrgava ono sto prodavac kaze, a to je da laptop proverava da li je windows pirat. Znaci, hocu da utvrdim da li prodavac govori istinu ili samo pokusava da proda windows itd, pa posle da se bacim u resavanje problema, koji god da je.

Poslednja izmena:
Kuma je uzela novi laptop i donela mi ga da joj instaliram Win.
Prvo sam probao sa instaliram Win7. CD se bootuje, ucitaju se fajlovi i odmah nakon toga pojavi se blue screen i pise "a problem has been detected and windows..."
Potom sam probao sa Win XP, isti slucaj.
Reklamirala je laptop i prodavac joj je rekao da laptop proverava da li je win pirat i da se ne moze instalirati, nego da mora da kupi original verziju.
WTF? Da li je moguce? Sta uraditi?
Laptop sam po sebi ne može da prepozna da li je windows nelegalan.
Netaknuta iso slika instalacionog dvd-a i malo zdravog razuma je sve što je potrebno.

E, to sam zeleo da znam. To mi je sve jasno, ali sam samo zeleo da potvrdim svoje sumnje od nekog iskusnijeg od mene. Mislim, laptop bez OS-a i internet konekcije da vidi jel cd pirat ili ne...
Da dodam, kumi je ponudjeno da kupi Windows 7 ili Windows 8.1, znaci, mogu i jedan i drugi da se instaliraju.

Poslednja izmena:
Kupio zet pre par meseci neki budžetski Asus laptop i donese mi ga da mu instaliram Win 7.

Ja probam 2-3 različita DVD-a - neće. Probam preko USB-a, isto neće.

Probam Win xp - neće.

Na kraju smo saznali od servisera (iz prodavnice odakle je uzet) da taj model laptopa ne podržava starije operativne sisteme, već samo win8.

Ma fali neki SATA drajver pa izlazi BSOD , probaj Windows 8 64bit , sta da kupujes od njih da dajes 100 evra za dzabe pa da ti mozda opet izadje BSOD?

Momci izvinite sto odgovaram ovde, znam da ne bih trebao ali nema mi druge jer sam nov i ne znam gde da zapocnem temu.. Dakle imam asus g750jw 8gb Windows 8 64b. moj problem jeste da u CS GO-u imam fps 30-50 iskljucen mi je v sync, i samim tim ne znam u cemu je problem, jako bih voleo da mi kazete vasa misljenja! Unapred hvala!! odgovorite mi na mail [email protected]

Poslednja izmena:
Momci izvinite sto odgovaram ovde, znam da ne bih trebao ali nema mi druge jer sam nov i ne znam gde da zapocnem temu.. Dakle imam asus g750jw 8gb Windows 8 64b. moj problem jeste da u CS GO-u imam fps 30-50 iskljucen mi je v sync, i samim tim ne znam u cemu je problem, jako bih voleo da mi kazete vasa misljenja! Unapred hvala!! odgovorite mi na mail [email protected]

Hmmm, ajde ako mozes pogledaj sta od procesa imas u task manageru, postavi screenshot procesa sa najvecim cpu i ram usage-om za vreme igranja CSGO, takodje pogledaj koje su temperature graficke i procesora.

Verovatno koristi intergusu a ne dodatnu graficku , evo resenja:

driver05.webp

grcUe.webp

Bravo, kako se samo nisam setio toga 🙂, sto je najgore imao sam do malopre na servisu Inspiron 5050N sa dual grafickim karticama na isti fazon HD+M525.

Nazad
Vrh Dno