Šta je novo?

LG Nexus 4

@onua
Na 4.4.4 su bile neke ispravke što se tiče mobile data. Kažu da su mu poboljšali štedljivost ali ono što sam i ja primetio je da mi baterija traje znatno kraće. Isto sam primetio da mi se ikonica za mobilni Net stalo menja od 3g/h/h+. Ako se ne varam u teoriji bi trebalo da kad telefon ništa ne učitava sa neta da se odmah prebaci na 3g a kad učitava sa neta automatski se prbacuje na bržu h ili H+ koji više troše bateriju. Do sad na svakom 444 romu koji sam probao imam drastično lošije trajanje baterije,, čak i na purity i slim.

Rešio sam problem tako što sam stavio WCDMA only... Što se tiče Beograda, bezbedno mi je da držim 3G only jer je 3G signal solidan svuda gde se najviše krećem (solidan 3G signal na poslu je presudio :D ). Na dual modu telefon se ponaša zaista čudno, ponekad izgubi data konekciju ili pređe na EDGE na mestima gde je 3G signal odličan... Inače, u pitanju je Telenor.

Da li neko ima problema sa lock-om od kada je izašao 4.4.4? Dakle sve je stock i u zadnje vrijeme kad kliknem dugme za lock nekad neće da lockuje, nekad treba dva ili tri puta kliknuti, a isto tako kada želim da ga probudim na dugme on se probudi tj. upali se displej da bi se odmah zatim ugasio (lockovao) pa trebam opet da ga na dugme upalim. Ovo nikad prije nisam imao, vjerovatno je došlo sa 4.4.4, samo me zanima da li je još neko ovo primjetio, ili negdje čitao da još neko ima taj problem?

To je problem sa samim tasterom, a ne softverom.

Da li neko ima problema sa lock-om od kada je izašao 4.4.4? Dakle sve je stock i u zadnje vrijeme kad kliknem dugme za lock nekad neće da lockuje, nekad treba dva ili tri puta kliknuti, a isto tako kada želim da ga probudim na dugme on se probudi tj. upali se displej da bi se odmah zatim ugasio (lockovao) pa trebam opet da ga na dugme upalim. Ovo nikad prije nisam imao, vjerovatno je došlo sa 4.4.4, samo me zanima da li je još neko ovo primjetio, ili negdje čitao da još neko ima taj problem?

A Ja kontam dugme mi zaribalo :)

@wedret, i tebi se to dešava?

I meni se to dešava. Nije palo na pamet da je do SW-a. Sad ne znam šta da mislim. xD

Od kada vam se dešava, od koje verzije? Meni je počelo nedavno a nedavno je izašao 4.4.4 ali sada baš gledam po netu i dešava se i drugima ali od 4.3, meni je sve bilo u redu do 4.4.4

Nije softverski, problem je do dugmeta, drugar ga ima od 4.3

I mene je pocelo power dugme da zeza, godinu dana imam telefon, mozda je zbog update, mozda je i otislo dugme, ali primetio sam da se dosta ljudi zali, jel ima neko da je resio problme? Nekad se desi da radi odlicno, a onda opet pocne da zeza..

Ja sam o tome pricao odavno vec. Od kad sam dobio update na 4.3 pocela je ta za*ebancija sa dugmetom. Nekad moram 4x da pretisnem da ga otkljucam i zakljucam, bas je iritantno. Inace sve je stock tel je novi kao fabricki, tako da je to odjednom pocelo da zeza. Zbog togsla mislim da je kvar softverske prirode.

Pa vratite se na neki rom koji vam je radio dobro i proverite, ako se ne desava za par dana onda je SW, a ako se desava onda je do dugmeta.

U zadnja 2 dana mi je zestoko zabudalio jedno 4, 5 puta. Stigne mi poruka na Viber ili obican sms i ekran poludi. Prvo ga jedva otkljucam, onda ne reaguje, pa komande kasne, pa back taster ostane ukljucen ili barem tako izgleda, notif bar se spusti jedno 2/3 i treperi... Uglavnom, mora da se restartuje. Sta moze da bude problem? Stock 4.4.4.

Poslednja izmena:
Nevermind. Kasni li vam back taster na SlimKat? I moze li da se promjeni dpi na istom?

Можеш да промениш dpi на сваком рому.

Ali preko build.fakin.propa. Ne pocinje mi se s tim, uvijek nesto zeznem.

Otvoriš preko ES File Explorera, imaš Text Editor u njemu. Samo nađeš taj red, promeniš broj i klikneš back, pita te da sačuvaš i samo restartuješ fon. Minut posla sa sve restartom. :D

Imam ovaj najnoviji MIUI već par dana, pa da podelim utiske, možda će nekome koristiti.

Pa da krenem... Instalacija roma mora da ide preko Philz CWM Recovery-a jer u suprotnom neće raditi wifi i sim( i još par stvar). Znači, mora najnoviji pomenuti recovery jer nešto neće raditi. Npr. ja sam imao par meseci star recovery i posle instalacije je sve radilo osim što sam bio zauzet svakom ko me je zvao. :) Instalirao sam najnoviju verziju Philz-a i sve se sredilo. Utisci o radu telefona su i više nego pozitivni. Vidi se da još ima stvari koje treba da se srede. Npr. widgeti za Twitter i Google search ne rade. Ali, s obzirom da je tek prva Beta verzija to i mogu da oprostim. Definitivno, rom za svakodnevnu upotrebu. Sve radi glatko i lepo. Bio sam na PA skoro godinu dana i ova promena mi baš prija :)

Koristi li ko MIUI kakvi su utisci, kakva je baterija?
Baterija je solidna. Nisam primetio neku veću razliku u odnosu na PA. SOT je preko 3 sata.

Poslednja izmena:
Pricalo se skoro da je SlimKat najbolji (imao sam ga dugo na S3), flešnem ga sinoć i razocaram se. Bas lose radi. Zadnji stable. Moram da mijenjam nocas opet ali ne znam sta cu. Stock je dosadan.

Hajde neke dobre duse koje koriste Velocity da mi napisu da li "mora" njegov Gapps ili moze i neki drugi?

Ja koristim Banks Standard GApps paket, sve radi perfektno. Pretpostavljam da može i neki drugi, mada nisam probao.

Definitivno power dugme krene da crkava nakon godinu dana koriscenja. Ima i dalje normalni 'klik' ali mora sve jace da se pritisne da bi odreagovalo, a ponekad odradi i 'dupli klik' sto bas ume da nervira.
Posto mi je ne prijaju softwerska resenja, vec sam narucio sa ebay-a power+volume tastere, pa javljam rezultate nakon zamene :wave:

Vrh Dno