Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala puno na odgovoru. Ne mogu ići običnom poštom jer nemam vremena, tj potrebno je oko 30 dana da se predmet napravi.
Po njihovoj specifikaciji TNT isporučuje istom brzinom kao dhl tako da je i to dobro rešenje. EMS bi takodje bio izvodljiv.
Poslaću im poruku da vidim da li će ispoštovati takav način slanja ukoliko navedem tokom narudžbine jer mi se do sada dešavalo da šalju kako hoće bez obzira šta je navedeno.
Ako može još neko da potvrdi da TNT nema špediciju bilo bi super...

Nije mi problem da platim porez i carinu ali me moguća zavrzlama i slanje dokumenata oko špedicije jako nerviraju.

Ajde ako može samo još to rešenje dileme TNT ili EMS? Pa da zviznem narudzbinu veceras.

Poslednja izmena:
Resicu ti dilemu u sekundi. Tnt nije toliko brz. Meni je paket iz kine stigao za 12 dana od datuma slanja. Nije lose, ali nije ni impresivno. I preko singapurske poste su nekada stizali podjednako brzo.
Sto se spedicije kod njih tice, ne bi trebalo da postoji. Bar su mi tako rekli u call centru. Nema dodatnih troskova, osim onoga sto carina naplati.
Sa druge strane, oni uopste ne funkcionisu kao kurirska sluzba. Moj paket je prosledjen posti sa carine i morao sam da preuzmem paket u posti.
Sve u svemu, nista drugaciji od singapurske poste. Ali bas nista.

Kada je brzina isporuke bitna onda je jedini izbor DHL samo što kinezi umeju da foliraju, napišu da je dhl besplatan, što nema logike, ljudi kupe i ubeđeni su da dobijaju paket za 3 dana, što opet nema logike ako nisu ništa platili da DHL isporuku, a ono prc, kinez poslao običnom poštom i ćuti...
Kako nisi naveo šta tačno kupuješ nemoguće je komentarisati kako će taj neki virtuelni predmet proći kroz carinu ali u globalu DHL radi po propisima tako da nema izbegavanje ovog ili onog a i špedicija ne gine ako je neki skuplji poizvod u pitanju...

Nemate vi pojma NAJBRZI su carevi svedjani i njihova posta :D

2014-04-17 15:00, Order dispatched
2014-07-22 09:34, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu

Mislim da je poslato jos krajem mart-a...

Resicu ti dilemu u sekundi. Tnt nije toliko brz. Meni je paket iz kine stigao za 12 dana od datuma slanja. Nije lose, ali nije ni impresivno. I preko singapurske poste su nekada stizali podjednako brzo.
Sto se spedicije kod njih tice, ne bi trebalo da postoji. Bar su mi tako rekli u call centru. Nema dodatnih troskova, osim onoga sto carina naplati.
Sa druge strane, oni uopste ne funkcionisu kao kurirska sluzba. Moj paket je prosledjen posti sa carine i morao sam da preuzmem paket u posti.
Sve u svemu, nista drugaciji od singapurske poste. Ali bas nista.
TNT ima prioritet kod carinjenja, dok SG nema i tu se napravi velika razlika u vremenu jer neretko tu bude oko 10 dana.

Iz Kine najbrze mi je stiglo paket preko Deutsche Post (DHL global mail) za 8 dana i to bez trackinga, a HK posta je isto relativno brza dobio sam nekoliko paketa za manje od 2 nedelje ali nekad znaju da zabusavaju

Nemate vi pojma NAJBRZI su carevi svedjani i njihova posta :D

2014-04-17 15:00, Order dispatched
2014-07-22 09:34, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu

Mislim da je poslato jos krajem mart-a...

Znači nema pravila, meni preko švedske pošte stiglo za 3-4 dana. Ko zna šta se s tim tvojim paketom sve dešavalo.

Ok mi je i mesec dana da čekam, nije mi vazno toliko da stigne za 8 dana nakon slanja tj izrade koja traje 30 dana. 2 meseca u putu mi je neprihvatljivo, tada će već biti kasno. Moguće je da je i ovo dhl global mail (free shipping je u pitanju) tako da ni tu neće biti špedicije a ni ekstra brze dostave. Iz prethodne prepiske zakljucujem da je najbolje da idem na TNT (za svaki slučaj), neće biti špedicije a stići će za najdalje 30 dana od trenutka slanja. Hvala puno svima na odgovorima.

Poslednja izmena:
Fedex špedicija košta 6600 din, TNT takodje radi špediciju i košta 4200 din.

Ako si ih zvao, zovi opet i pitaj da li mozes da zahtevas da bude po skracenom postupku uvek.

Treba da mi stigne paketic iz Holandije.
Da li placam carinu ili samo pdv?

Pasulj i karte kazu da treba da platis i jedno i drugo i to u mnogo vecem iznosu.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Bas i nije duhovito.:smash:

a tek sto si ti duhovit.
Em ne znamo nista o paketu, A NAJGORE OD SVEGA STO ODGOVOR NA SVOJE PITANjE IMAS NA SVAKOJ STRANI, POCEV OD PRVE.
Izvinjavam se na capsu, ali ja goru torturu od ove nisam video, na svakoj pisljivoj strani uvek isto pitanje....

Da se ucutimo svi kad pitaju ovakva pitanja, mozda bi tema bila bolja? Ovako se smorim kad god otvorim ovu temu :) Dodje mi drago kad neko zeza zeljka sto zivi u NS iako ne volim sapunice ;)

Nismo se razumeli.
Posto sam cuo da se NE placa nista kada dolazi iz Holandije,zato sam pitao.

Ja sam cuo da ima vilenjaka sa cupom zlata ispod duge, Russel Howard je cak poneo noz za slucaj da zele da brane taj cup kad je posao da ga trazi....

Ne zna se ko vise *****... Prvo reci sta dobijas, koliko vredi itd pa onda pitaj

Ja sam čuo da ne samo što se ne plaća ništa kada dolazi iz Holandije, već naša carina ubaci za svakog od člana porodice vredan poklon, a otvaranje paketa takođe ne naplaćuju.

Aaaa, a ja se pitao sta radi viljemovka u mom paketicu, hvala RR, sad znam!

Jedno pitanje. Da li neko zna kako ce se carina poneti prema paketu koji je tezak 20kg a kosta 80e ? Cenim da ce ga odmah poslati nazad.

Hvala

Otvoriće ga da vide o čemu se radi, potražiće fakturu, a ako je nema pogledaće na internetu na koliko da ga carine i odrežu pdv.
Ako u pitanju nešto što je zabranjeno uvoziti vratiće ga koliko odmah, a ako je u paketu xx komada nečega tražiće ti dozvolu za uvoz.
Nije uopšte važno koliki je paket i koliko košta, ja sam npr. kupio 4bay enclosure koji mi je poslat u prilično glomaznoj kutiji, težina bila oko 7 kila, cifra 300$. Ocarinili su ga uredno, lupili pdv i ispostavili mi račun. Sve je prošlo najnormalnije.

Deo poker stola je u pitanju. Kako da znam da li je to zabranjeno ?

Odeš na sajt carine, pa skineš dokument i pogledaš šta sme, a šta ne sme da se uvozi.

Ja sam cuo da ima vilenjaka sa cupom zlata ispod duge, Russel Howard je cak poneo noz za slucaj da zele da brane taj cup kad je posao da ga trazi....

Ja sam čuo da ne samo što se ne plaća ništa kada dolazi iz Holandije, već naša carina ubaci za svakog od člana porodice vredan poklon, a otvaranje paketa takođe ne naplaćuju.

Aaaa, a ja se pitao sta radi viljemovka u mom paketicu, hvala RR, sad znam!

XAXAXAXA :D:D:D:D:D
E hvala vam obojici, ja se slatko nasmijah... :D

sad je vec opet sve preslo u offtopic :(

Da se vratimo na temu...
Jutros mi stigao "naramak" vinila iz Francuske, 15 second hand ploča poručeno sa discogs-a, lepo zapakovane u karton, nisam platio nič...:p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno