Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

niko ne komentarishe dif od ~20% gore i polu stabilnu cenu od ~0.005

ja mislim da ce malo potrajati do te cene, bar dve tri nedelje ali neka

samo neka se penje dif polako i cena sa njim, DRK scenario i posle istovar na 0.01-0.02 :D

@chachanin
nisam probavao vishe 6.0, mozda oko 00h prebacim na 6.1, ako budem raspolozen :D

Koliko se % povecanja hasha dobija sa verzijom 6.1 u odnosu na 3.2 ( nisam ispratio poslednjih par verzija...)

Sa 3.2 verzijom 270x kopaju 350

Poslednja izmena:
klej je skinuo 6.0 verziju sa downlaod liste :D

znachi da je bila "extra" :D

a ono najbitnije, 6.1 majner nekako zaobilazi proxy 0.5, tako da, cu ja ovog puta zaobici njega mislim na 6.1...lepo radi 4.0.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru Cacanine :) Svega par procenata povecanja za izdatih 5-6 verzija...

Pa nije bas, sa 3.2 sam dobijao na 3x280x 1340 kh sad na 6.0 dobijam 1480.

Razlika je 140kh puta npr 10 rigova to je jedan rig gratis ;)

To je jedan rig gratis samo ako ti koristis brzi miner, a ostatak je na starim minerima :)

a ono najbitnije, 6.1 majner nekako zaobilazi proxy 0.5

Hm, pored hashrate-a na pool-u, jedino se može videti kakvo je stanje, ako si jedini korisnik na poolu. Ako ne radi proxy, jasno će se videti dva povezana miner-a u statistici, umesto jednog.

klej je skinuo 6.0 verziju sa downlaod liste :D

znachi da je bila "extra" :D

a ono najbitnije, 6.1 majner nekako zaobilazi proxy 0.5, tako da, cu ja ovog puta zaobici njega mislim na 6.1...lepo radi 4.0.

4.0 daje 3-4% manje u odnosu na 6.1 tako da sa proksijem ustedimo 1-2% sto ide klejmoru. Sledece mangupsko ubrzanje za novim minerom koji ce zaobilaziti proksi bice poklapanje ;)

Klejmor opasnik ;) a ovamo mi glumi bosa kad mu udarim rampu na forumu ;)

To je jedan rig gratis samo ako ti koristis brzi miner, a ostatak je na starim minerima :)

3.1 je sporiji od 4.0 onda vise od pola riga gratis ;)

Poslednja izmena:
VEc sam napisao ali niko nista pa ajd opet..ajd okacite tu 0.5 verziju proksija jer je izbrisana sa servera..

Demios rece 6.0 e sad jos da neko potvrdi ...

ja koristim 6.1. i lepo radi, sto se zaobilazi???

edit: aha zbog proksija ok...jel moze objasnjenje kako ide to sa proksijem??

6.0 radi sa proxyjem 0.5, tj dev sherovi ne idu smrdi kleju, vec na adresu koju ti stavish u proxy, ali je opet ukupan hash na sajtu dosta manji, iako miner pokazuje ~5% vishe.
6.1 kad se pusti sa proxyjem na odvojenu neku adresu, da se vidi da li uopshte radi, ne stizu sherovi nikako, znachi nekako zaobilazi i dobija svoj dev fee.
6.1 nisam ni pushtao da radi, jer i pod pretpostavkom da radi zaista brze za tih ~5% kao shto i majner pokazuje, necu da ga koristim jer ce 5% ici pohlepnom kleju, poshto ne moze da se zaobidje sa proxyjem.
6.1 u majneru takodjer daje malo vishe od 4.0, tj kao i 6.0.

u prevodu, ako tiptop napravi novi proxy koji shebava opet kleja, probacu, a nastaviti da koristim samo ako zaista i na sajtu bude prikazivalo 5% vishe.

Poslednja izmena:
Tiptop jedini ima pravi uvid u trenutno stanje sa proxy-jem, pa sačekajmo šta ima da kaže.

u guzvi sam nekoj trenutno.. cim se malo oslobodim, pogledacu sta se desava sa tim 6.1, pa javljam...

samo kopiraj simplewallet.exe i daemon.exe u folder od starog novcanika, pokrenes daemon i cekas da se sinhronizuje, pa upalis wallet. ali ako nisi duze od mesec dana sinhronizovao onda bolje skini direktno blockchain, jer ces se u suprotnom nacekati

Ovo sam odradio i skinuo sam novi blockchain sa sajta i prekopirao gde treba. Pokrenuo sam demon i wallet i sinhronizovali su se ali do pre tri dana i ne pokazuje mi nista sto sam juce i danas iskopao. Na poolu pise da mi je poslato. Nesto sam sigurno preskocio da odradim!?

Pročitaj još jednom šta si napisao. :D

Pokrenuo sam demon i wallet i sinhronizovali su se ali do pre tri dana i ne pokazuje mi nista sto sam juce i danas iskopao.

Kako možeš imati podatak o transakciji, danas i juče, ako je zadnji podatak od pre tri dana? Sinhronizuj i kucaj refresh u wallet-u.

Poslednja izmena:
Hehe, ni ja nisam razumeo. Oisem nekad sa telefona pa ne koristim zareze. :d

Napokon sam uspeo i nadam se da sad radi. Skinuo sam sve i sve iz pocetka uradio i sinhronizovalo se. Samo sto racunar gde je sve ovo instalirano guta memoriju ko lud (malo je 4 gb, sa jos 4 je OK)

Blockchain je u RAM-u.

Totalna ******stina, to sam primetio od prvog dana.

Da li je jos neko primetio iako je diff malo pao danas dosta manje novcica, opet je izgleda pocela opasna kradja pool-ova kao pre par dana...
Sinoc sam pustio 6.1 verziju.

Poslednja izmena:
Vrh Dno