Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Jel ima neko problema sa dobijanjem tehnicke podrske u zadnje vreme? Ja pokusavam da ih dobijem zadnjih 6 dana na 19771. Zovem ih po nekoliko puta na dan da bi mi automat svaki put saopstio kako su svi operateri zauzeti i da pokusam kasnije, naravno veza se prekine. Ranije su stavljali na cekanje ako se dobro secam....

bez obzira sta ti treba zovi na 198 18 tu se javljaju pa ce oni da te prebace

Jel ima neko problema sa dobijanjem tehnicke podrske u zadnje vreme? Ja pokusavam da ih dobijem zadnjih 6 dana na 19771. Zovem ih po nekoliko puta na dan da bi mi automat svaki put saopstio kako su svi operateri zauzeti i da pokusam kasnije, naravno veza se prekine. Ranije su stavljali na cekanje ako se dobro secam....

Evo sada sam zvao 19813 i prebacili su me na tehničku podršku i prethodno su mi rekli da ću malo duže čekati pošto imaju veliki obim posla. Sada mi non stop govori "vreme čekanja.... duže od 5 minuta"...

Pustili su previse VDSLa po 50/2 :)

Ma jok poceli godisnji odmori :p

Evo kakvi su kod mene podaci za ADSL 20 /1
ekran 2.png

Druga slika je kad sam imao BOX set
telekom.png

Max. Bandwidth Down bio bolji u Box setu nego sad ???
I nisu mi pustili max. brzinu nego su je ograničili ...

Da li ima neka akcija za NET korisnike? Imam NET10 paket. :D

Evo kakvi su kod mene podaci za ADSL 20 /1
Pogledajte prilog 146133

Druga slika je kad sam imao BOX set
Pogledajte prilog 146134

Max. Bandwidth Down bio bolji u Box setu nego sad ???
I nisu mi pustili max. brzinu nego su je ograničili ...

Ako sam te dobro razumeo druga je slika kada si nekada imao box paket a sada imas 20 mb net i losija su ti podesavanja. Ako je to u pitanju onda zovi podrsku i kazi da ti nisu setovali paket kako treba i da trebaju da provere u centrali, jos napomeni da ti je u boxu bilo to setovano vise nego sada. I samim time ces odamh da onom koji se javi zacepis usta i da ne baljezga previse sa praznim pricama. Jer koliko sam svatio ti koji se jave smatraju sve koji nazovu ovcama i tako ih i tretiraju a cim im neko doskoci odmah prekinu pricu i krenu da pisu prijavu pa neka se oni drugi zezaju. Samo budi uporan u prici i teraj svoje i nedaj da te voza sa svojom pricom.

Da li ima neka akcija za NET korisnike? Imam NET10 paket. :D

Ako ti je ugovor istekao onda mozes da razmisljas o novom ugovoru ali ako imas vise od tri meseca do kraja ugovora onda zaboravi na bilo kakvu pricu.

Poslednja izmena:
Mislio sam na povecanje brzina, vidim da su nekima iz BOX paketa povecali. :)

Mislio sam na povecanje brzina, vidim da su nekima iz BOX paketa povecali. :)

Pa jesi ti u box paketu ili net? Postoji razlog zasto su korisnici box paketa dobili povecanje a sto se tice net korisnika mozes komotno na povecanje da zaboravis osim ako sam ne uplatis jaci paket. Mislim da je proslo 3-4 godine od zadnjeg povecanja a kako je adsl dosao do granice svojih mogucnosti ne ocekuj nista.

Jel bi ja ovde mogao da izvucem 10 mbps ?
sEEm4P2.png

Kakvo je to pitanje? Vidis šta ti piše pod Max. Bandwidth?

Da, vidim sada, nisam mogao da izvucem tih 10 mbps pa sam uradio factory reset i sada je brzina ok.
3641482656.png

Drugari da li imam osnova za tablet i produzenje ugovora ako mi postojeci ugovor istice u Februaru 2015?

na 3 godine LOL po 1 dinar i 20/1 :type:

A sto mora na 3 godine da uzme, kada moze lepo da uzme na 2 godine i da da jos tih 2100 dinara koliko treba.

Inace gledam sada ili su zeznuli ukupnu cenu za placanje ili su zeznuli mesecnu ratu ali nesto su zeznuli.

Drugari da li imam osnova za tablet i produzenje ugovora ako mi postojeci ugovor istice u Februaru 2015?

NE, samo 3 meseca ranije moze stari ugovor da se prekine i da se podpise novi. A ti sada racunaj koliko imas do isteka.

Poslednja izmena:
Da Vas pitam nešto: ako sada potpišem za 10/1 (ili otkažem IPTV i platim penale i potpišem 20/1) da li se do sada događalo u istoriji Telekoma da podignu brzine u toku trajanja ugovorne obaveze ili smo sebi zapečatili sudbinu sa netom 2 godine (na primer novi korisnici će moći početkom 2015. godine da dobiju po istoj ceni 20/1 a stari 10/1)?

Ne :( U istom sam kosu, ali ne daju smizle da se produzi obican ugovor ranije :( Jedino da postoji normalan zakon pa da mogu da se tuze za takve stvari (ako se ponudi nesto bolje novim korisnicima, po svim uglovima, da moraju dati i starim korisnicima iste uslove).

A sto mora na 3 godine da uzme, kada moze lepo da uzme na 2 godine i da da jos tih 2100 dinara koliko treba.

Inace gledam sada ili su zeznuli ukupnu cenu za placanje ili su zeznuli mesecnu ratu ali nesto su zeznuli.

NE, samo 3 meseca ranije moze stari ugovor da se prekine i da se podpise novi. A ti sada racunaj koliko imas do isteka.

Sramota.

Hvala.

Ne :( U istom sam kosu, ali ne daju smizle da se produzi obican ugovor ranije :( Jedino da postoji normalan zakon pa da mogu da se tuze za takve stvari (ako se ponudi nesto bolje novim korisnicima, po svim uglovima, da moraju dati i starim korisnicima iste uslove).

Bruka, pa zamisli mi koji koristimo ADSL od samog pocetka i sad placamo 1500 din 5mb brzinu a dodje saban od milion godina i za iste novce dobije 10/1 o kombinaciji za tablet i da ne govorim.

Poslednja izmena:
Da Vas pitam nešto: ako sada potpišem za 10/1 (ili otkažem IPTV i platim penale i potpišem 20/1) da li se do sada događalo u istoriji Telekoma da podignu brzine u toku trajanja ugovorne obaveze ili smo sebi zapečatili sudbinu sa netom 2 godine (na primer novi korisnici će moći početkom 2015. godine da dobiju po istoj ceni 20/1 a stari 10/1)?

Gledaj ovako, ovo je izgleda poslednje povecanje koje ce Telekom da uradi. Jer dosada su box paketi bili ograniceni na 6 mb za net a ostalo je islo na iptv tako da su sada resili malo da odvrnu slavinu. A sto se tice druge opcije za net pakete tu nece biti nikakvog vise povecanje jer adsl je dosao do svoje kranje tacke jer adsl2+ ne moze vise od 24 mb da izvuce za download i 3 mb za upload. Ono sto moze da se dogodi a to je da se Telekom malo vise angazuje oko vdsl-a i da primi mnogo vise radnika na postavljanju isturenih stepena po Srbiji i tako priblize vdsl svuda. To je sto moze da se desi i da ga ponude po sadasnjim net cenama (ali to je vec nerealno ocekivanje ali opet nije nemoguce), ali to je ne izbezno tacnije ovo ti je sada mac sa dve ostrice ako sada uzmes tablet i podpises ugovor na 2 godine to je sto je ali ako ne uzmes nikakvu promociju nego ostanes tako bez ugovorene obaveze i placas samo net i cekas neku povoljnu akciju moze da se desi da je ne docekas jer uvek ces da mislis e mozda ce sledeca da bude nesto bolja a da 2 godine prodju i da se onda posle kajes sto nisi uzeo tablet kada si mogao.

Valda si do sada ukapirao da Telekom radi ovakve promocije non stop i podkopava korisnike na isti nacin svaka 3 meseca, tako sto jednima omoguci jednu promociju a 3 meseca kasnije da tu istu promociju i jos nesto pride a onda opet za 3 meseca da jos nesto bolje. Ako budes cekao savrsenu promociju moze da se desi da je nikada ne docekas. Ako se secas pre par godian je telekom bio dao onu studensku ponudu gde si placao 4 mb po ceni od 1.5 mb a onda 3 meseca kasnije je dao 50% na cenu gde sam ja tada placao 1.5 mb za nekih 700 i nesto dinara a imao preko speed up-a 6 mb, onda kada sam uzeo net 10 paket po ceni od 1890 dinara a 3 meseca kasnije dao 20 mb po ceni 1890, to su promocije koje sam zapamtio da su bile najupecatljivije a bilo je verovatno jos nekih izmedju.

Tako da moras sa sobom da vidis sta hoces i sta ti vise odgovara. Meni licno iptv ne zadovoljava potrebe pa tako koristim najbolje sto moze da se nadje na trzistu a to je kod sbb-a kablovska a kod Telekoma net... to je za mene dobitna konbinacija.

Sa slike se vidi da je Bandwidth Down 17760 b/s a trebalo bi da bude 20Mb/s (20480b/s)
e sad, zašto ...????

Lepo sam ti na prosloj strani napisao nazovi 19771 ili 19818 pa trazi korisnicki pa lepo kazes ti je poglesno setovan paket.

Poslednja izmena:
odlican ali po meni je bolja kupovina windows onaj toshiba, sporiji malo intel procesor, ali ima micro hdmi i moze da se koristi kao desktop (manje-vise).

koji 2100 kad je na 2 godine 14.400 na 12 rata sa osnovnim paketom, a 6300 din na 12 rata sa 20/1 netom

koji 2100 kad je na 2 godine 14.400 na 12 rata sa osnovnim paketom, a 6300 din na 12 rata sa 20/1 netom

Napravili su propust a to je da su oni racunali na 12 mesecnih rata a u tabeli nisu zamenuli. A ja sam racunao na 3 mesecne rate kako pise.

u svakom slucaju samo 2100 din nije.

dsl.PNG

Pitanje iptv hd + 10 mbps?! Primecujem da opada brzina sa 10 na 8 mbps dok je na hd kanalu :/

@zmajcek

Hvala na detaljnom odgovoru!

Ako budes cekao savrsenu promociju moze da se desi da je nikada ne docekas.

Pu, pu, daleko bilo :D

Još jedno pitanje i neću da zamaram više :p.

Primer: Plaćam IPTV do drugog meseca sledeće godine. Sada uzimam 10/1. Da li ću moći kada otkažem ugovor za IPTV (a tehničke mogućnosti to dozvoljavaju) da povećam sa 10 na 20 mega i da umesto 1.500 plaćam 1.900 din u toku trajanja ugovorne obaveze bez potpisivanja novog ugovora?

:wave:

Ne mogu da editujem post iznad pa ne zamerite:

Mene u celoj priči nervira UGOVORNA OBAVEZA od 24 MESECA.

Primer za IPTV: Početkom godine sam kupio LG LA660s. Uzeo IPTV na 12 meseci. Posle par meseci (ili bolje reći par gledanja TV programa) više ne gledamo ni jedan TV program (ni kvizove, ni serije, ni vesti, ni emisije, ni sport... sve u svemu traćenje vremena, jedino smo pratili svetsko u fudbalu u HD-u i to nas je smorilo). I šta sada? Moram da čekam početak 2015. da raskinem ugovor bez plaćanja penala.

Sada primer za NET: Nude neke bezveze pakete 10/1, 20/1, 50/2, 100/2, neke žnj tablete... Moje su potrebe 20/10 (najviše bi mi odgovarao Targo net ali svi znamo u kakvo su sosu).

Kada odem da uploadujem neke slike na Dodaj.rs, video na Youtube ili nešto treće na primer Dropbox, Google Drive tek tada dolazi do izražaja jedan mega uploada.

E upravo ta ugovorna obaveza obaveže čoveka da plaća nešto što mu ne odgovara ili mu odgovara u tom trenutku. Potrebe korisnika se menjaju vremenom i smatram da bi ugovorna obaveza trebala da bude 6 meseci do godinu dana a ne 24 meseca, 36 meseci (kao da kupujem automobil).

Nazad
Vrh Dno