Šta je novo?

Temparatura raste CPU-a kada igram igrice

Poslednja izmena:
Ovo je FX8350 Heat-Sink stock kuler, a taj u sredini bas lici.

fx8350heatsink1.jpg

Kako je njemu procesor uopste preziveo, kad mu je telo kulera stajalo nezakaceno na procesoru.
I jel drzao kuciste horizontalno :D ?

A pazi ovo meni kad je to puklo nije kocilo nista to je period pre leta a sad nije bog zna sta toplo al opet laguje sad je preslo i na ceo komp kad satavim ventilator mali na ulaz od kompa gde se pali pa ima da se skine ono gore manje laga. Kupio sam onaj ventilator puko sam pare ne pomaze nista. Da li je 100 posto vezano za procesor ili mozda nesto do sistema

Jesi li uradio ono sto sam ti predlozio [jos pre par stranica]?

Jesi li uradio ono sto sam ti predlozio [jos pre par stranica]?

Da uradio sam , ventilatori ne pomazu, termalnu sam zamenio ali kod mene je problem sto je meni puklo ono sto pricvrscuje kuler za procesor onaj nosac a pa ona plastika sa strane
OVO je meni puklo pa kolege misle da je u tome problem sto se greje verovatno kuler ne lezi lepo
f4Stg6C.png

Hvala puno, stigao je deo radi super :)
temparatura nece preci preko 50

Ne znam dal si sredio problem, ali evo da kazem i ja nesto, CPU ventilator ti je mozda u kvaru, proveri sve ventilatore, ocisti ih, i ako ti jos slabo rade znaci da su oslabili, pokusaj manuelno da ih ubrzas, ako nece onda ti preostaje samo da kupujes nove, tako je barem do mene bilo.

edit: izbrisite, nisam video da je popravio :)

AA covece ja sam sve to namestio nije mi se grejao al opet je krenuo da se greje cepa preko 70+ 80+ nonstop

bi417Xi.png
NsNzuzP.png

Ja stvarno ne znam sta da radim vise sve sam kupio ono u kucistu je sve ok cisto sam ga od prasine ne koci mi nista ovako samo dok igram igrice tipa pes, gta, cs..
Stvarno ne znam vise u cemu je problem ne znam dal je do termalne paste posto sam kupio neku socijalnu od 100 dinara verovatno je slaba samo bacam pare

P.S pre nedelju dana nije kocilo..

Poslednja izmena:
AA covece ja sam sve to namestio nije mi se grejao al opet je krenuo da se greje cepa preko 70+ 80+ nonstop

Pogledajte prilog 147383
Pogledajte prilog 147384

Ja stvarno ne znam sta da radim vise sve sam kupio ono u kucistu je sve ok cisto sam ga od prasine ne koci mi nista ovako samo dok igram igrice tipa pes, gta, cs..
Stvarno ne znam vise u cemu je problem ne znam dal je do termalne paste posto sam kupio neku socijalnu od 100 dinara verovatno je slaba samo bacam pare

P.S pre nedelju dana nije kocilo..

Možda ti je crk'o senzor na procesoru. Čak i da nemaš pastu, nema šanse da temperatura x2 4000+ procesora bude tolika sa 3000+ rpm hlađenjem.

Kao prvo popuni konfiguraciju.Kao drugo koliko si ventova stavio u kuciste?Koji ti je cpu hladnjak?Zasto koristis speccy program kad taj laze min 15-20c.Skini aida 64 extreme i aktiviraj je.Gledaj temperaturu iz nje.Treba ti kuler 12cm da izbacuje i da ubacuje i treba ti tower hladnjak,ako imas stock zato se i pregreva.I koji je to procesor?

ne laze speccy, valjda iste senzore koriste svi programi.
hwmonitor je po meni bolji i lightweight vise od speccy-a/speedfan-a/aida64, i pregledan je ako se razumes bar malo.

Ne verujem da laze senzor kod njega na procesoru, jer je 73c za maticnu takodje izuzetno velika temperatura, sigurno nije pricvrstio heatsink ili tako nesto, najbolje je da odnese kod nekog servisera ili gde je kupio PC.

Prasinu smo vec konstatovali da nije, a i termalna pasta...pa i kad pljunes pa zalepis opet ima neki pomak u temperaturama, ali ne verujem da je ona kriva. Mozda nije lepo stavio pastu i pricvrstio heatsink kako treba? U 90% slucaja je to.

Ja vidim da je tu ploca zrela za otpad, ostaje samo pitanje da li je i procesor povukla sa sobom.

Nazad
Vrh Dno