Šta je novo?

Intel Pentium G3258 (Anniversary Edition)

Naravno, ali mislim da samo Asus B85/H81/H87/H97 ploče imaju OC mogućnost.

imaju i AsRock ( pegatron grupa ).

h87 fatal1ty killer performance , je moj favorit sa digi 6+2 naponskom i svim ostalim hi end opcijama
*osim naravno 1600+ podrške za ram, koja je z87/z97 exkluziva.

Poslednja izmena:
^fantazija ploca, dobra je i Asrock z97 anniversary edition za ovaj proc. Ima je u firmi na E.

U E je bez M oznake, isto full atx.

Pitanje da li i koliko jos klokanovih ima na stanju.

^ klokanovih! ;)
Lepi Kokan postao - kengur! :D

OMG šta ti je marketing, počeli imena ploča da daju po ovom procesoru :vomit: koji je Dual Core i smešan do bola. Poenta kupovine ovog Pentiuma je staviti ga na H81 od 40e i forcati ga preko 4Ghz. Davati blizu 10k za ploču i on će koštati nešto ispod FX6300 garant, smisao kupovine ravan budalizmu :S:

Poslednja izmena:
OMG šta ti je marketing, počeli imena ploča da daju po ovom procesoru :vomit: koji je Dual Core i smešan do bola. Poenta kupovine ovog Pentiuma je staviti ga na H81 od 40e i forcati ga preko 4Ghz. Davati blizu 10k za ploču i on će koštati nešto ispod FX6300 garant, smisao kupovine ravan budalizmu :S:

Ima istine u tome sto pricas posto se vec pojavio i kosta 7.5k. Jedino zasto bi imalo logike kupiti ozbiljniju plocu je kasnija nadogradnja na neki jaci procesor.

Ima istine u tome sto pricas posto se vec pojavio i kosta 7.5k. Jedino zasto bi imalo logike kupiti ozbiljniju plocu je kasnija nadogradnja na neki jaci procesor.

Pa i u takvoj situaciji je bolje dodati jos 3000din pa uzeti i3 4130 koji ce da pojede ovaj pentium u multi-threaded aplikacijama.

G3258 je stvoren da pomrsi konce Athlonu X4 i upravo toliko i košta. Inače, kod Asusovih H i B ploča OC je moguć samo preko množioca, voltažu nije moguće čačkati, tako da je oko 4GHz valjda neki maksimum.

Postojanje samog Pentiuma u današnje vreme verovatno ni Intelu nije jasno, iz razloga jer se ne zna gde mu je mesto. Po performansama je bliži Celeronu nego i3-u. Prodaja Pentiuma je katastrofa baš iz toga razloga jer Celeroni su super i koštaju drastično manje a duvaju mu za vratom. Ja bi pre uzeo AMD 750k za te pare ili dodao 2500din i uzeo i3-3240 ili fx6300. Opet ponavljam sve je ovo čista glupost i jedan veliki marketing od strane Intel-a da malo pogura prodaju Pentiuma i još napravio deal sa ASRocko-om da izbace onako nešto, ček sad će i ostali samo što nisu :D

Poenta ovog Pentiuma je marketing tj. Intel hoce da nam pokaze kako su opet poceli brinuti o overklokerima. Samo sto su izabrali potpuno pogresnu klasu procesora. Da je duplo skuplji i quad core, bio bi fenomenalan. Ovako nema puno smisla, vec sledece godine ce sa dual core moci samo dupe da se obrise i nista vise.

procesor i ploča Anniversary Edition = 18000 dinara
pitam iskusnije šta je sve bolje od toga za kupiti?
a evo šta ploča ima pozadi,otpada služenje kompom dok se ne nabavi željena grafička karta....

Poslednja izmena:
procesor i ploča Anniversary Edition = 18000 dinara
pitam iskusnije šta je sve bolje od toga za kupiti?

Koristim Pentium G860 vec 2 godine na H61 AsRock plojki.
Onda sam pozelio da kupim neki "K" i5 pa sam kupio Z77 plocu i vec godinu dana cuci u kutiji.

Meni ovaj otkljucani pentium djeluje kao fina kupovina ali samo ako se kupuje sa nekom jeftinom plocom.
Eto ja sam juce pisao "u fazonu" radi eventualnog prelaska na i5 da treba kupiti bolju plocu...
Ma, svaki i5 ce da radi na H81. Koji moj da ganjam "K"!?

Evo fine ploce za 4500Dinara; ASUS H81M-E:

Prilozi

• 30JnYhVzL2E4Zlqr_500.jpg
    30JnYhVzL2E4Zlqr_500.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 152
imam jedan komp sa athlonom x2 4600+,pa pomislih evo dobre prilike da dobijem nešto bolje za malo para....uz malo analize dobra ploča da iskoristi ovo K u velikoj meri, košta 10000 din,
grafika-ne isplati se stavljati jeftiniju od 20000 din jer ove ispod teraće i celerončić od 30 evra,8 giga memorije 8000 din i evo cifre blizu 400 evra
pa ako mogu (a ne mogu,zato neću ništa menjati)izdvojiti 400 evra pa da cicijašim za par hiljada do i3,ako neću i5!bez veze...
procesor je čisto promašen,barem kod nas(ne znam kako je na zapadu)i nema ciljnu grupu-za one siromašnije kojima je limit nekih 30,35 hiljada sa grafičkom, overklok koji pruža nema smisla,a za one koji hoće više i spremni su odvojiti više para nema smisla...
ovo mi sve liči na friziranje fiće koje košta koliko i golf gti,jednako brzi ali ipak je to fića,odnosno pentium....

Pazi, u poredjenju sa tim Athlonom X2 ovaj Pentium je zmaj. Nije nesto bolji nego nekoliko puta brzi u svemu.

jeste naravno,ali je u odnosu na njega zmaj i celeron g1610 koji će s lakoćom terati npr jednu r7 250 za 8500...
a na najeftinijoj ploči na default kloku je razlika 10%-20% između G1610 i G3258,a u ceni 110 % !

Poslednja izmena:
Na kojoj ploci bi ovaj cpu mogao lagano da se klokne, neki savet... mislim na h97/z97...

A sta mislite o ploci Asus z97k ? http://www.asus.com/Motherboards/Z97K/.
Da li ce to biti dobra osnova za najavljeni Broadwell procesor?

Cena mu je oko 90 evrica, sto ga poprilicno dobro kotira i uparuje sa G3258. Sta mislite?

Meni to izgleda kao dilema tipa: Da li da kupim kilo banana za 90 dinara, ili dva kila za 130? Ko nema u džepu više kupiće kilo, ko ima nije lud da ne uzme dva. :p

Još jedan review G3258.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno