Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

definitivno odbijate da citate postove na forumu, zato si me valjda malopre gore i optuzio za biznis. Napisao sam kako nastaju ovakvi telefoni. Ulephone U58 je takav kakav jeste, ovaj kinez je takav kakav je opisan, bez greske. 3GB rama, FHD, 5.7 inca. Svaka slicnost je iz potrebe jeftinog proizvodnog procesa.

Skapiraj da je TaoBao isto sto i Ebay, zapravo odgovornija firma jer posluje sa 2 milijarde ljudi. Nije ni teoretski moguce da postoji add sa pozitivnim ocenama, i pozitivnim feedback-om, a da nije u pitanju legit opis predmeta u prodaji.

postoje ovakve stvari:

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.0.0.CoDtqB&id=39077300338&ns=1#detail

prevedi na engleski

cena je 760 juana, odnosno 90 evra. telefon ima 3GB ram memorije, Octra core, 5.7 inca, WCDMA je verzija, i prodavac ima uspesne transakcije sto znaci da je Legit (da bi se transakcija navela kao uspesna, mora kupac da potvrdi)

E sad, koji je brend, odakle je, sta i kako, to sam objasnjavao - Firma iz Shenzhen-a koja nema brendiranu proizvodnju vec ima sa Lijem dogovor za proizvodnju maske, sa Chenom nabavku ploce, itd, i onda sastave uredjaj i cekaju da se probiju, i akose to desi, onda imaju dovoljno para da da se brenduju i da pocnu da se bave marketingom.

gle, moj telefon se povecao...honey, i have supersized the phone!

Super mobitel, nema što.
Najviše mi se sviđa što ima dvije grafike:

Adreno 305 + Mali T628

Još mi je draži Krait 8-core :D

Ima bit da je Li sredio ploče a Chen maske, inače bi sve bilo OK.

Ispričavam se, preskočio sam da se zapravo radi o
Mediatek MTK6592 čipsetu na 2GHz s 8 Krait jezgri @ 2.3GHz ili tako nekako

Predobar je i Legit je, samo ima jedan *****: Kako slika kaže, ovaj MTK6592 postiže samo
39000 na antuntun testu.
***, ne priznajem mediatek proc. ispod 65000 antutu bodova.

Nešto mi je tu sumnjivo...

da mu nije malo bedna baterija ? 2000mah na 5 inca.. ? sem toga,dosta dobar telefon,bar na papiru

vecina od 5 incha imaju 2ooo mah bat ako ne i manju !

pogotovo ovi sto su malo tanji i elegnatniji i nama zanimljivi izgledom

Dovoljno je za standardnog korisnika...
Mobitel najviše troši bateriju dok je friški :D
Kasnije, kad ti dosadi, baterija traje više...

Meni je na C2 bila deklarisana 2000 i drzala je sasvim solidno. U poredjenju sa S3 zapravo vise jer Amoled srce. Oce MTK + LCD da trosi malo struje

Oštrina je malo slabija. Boje, kontrast i dinamika su bolji nego u velike većine kineskih mobitela.
Nisu bezveze vlasnici Cole stavili na stotine primjera slika na Dakele forumu...

Pokazivao sam komsiji moj Coolpad F1 i dechko se primio oce i on nekog Kineza tako da sam jos jednog namamio u sektu :)
Uslovi su sledeci: cena do 200$, ekran do 5 incha, octa procesor i 2GB rama.
Ja sam nasao 3 kandidata:
Coolpad F1
Jiayu G4S
Thl T11

Ima li neko jos neki predlog ili misljenje?

Možda off ali zašto 2Gb RAM? Gde ste to "osetili" da telefonu treba više memorije?

Totalno mi je jasna razlika između 512Mb i 1Gb jer imam 2 takva uređaja ali čemu je potrebno 2 Gb RAM?

Možda off ali zašto 2Gb RAM? Gde ste to "osetili" da telefonu treba više memorije?

Totalno mi je jasna razlika između 512Mb i 1Gb jer imam 2 takva uređaja ali čemu je potrebno 2 Gb RAM?

Ja sam npr. prešao sa Galaxy S3 gde je 1GB stvarno usko grlo, i velika je razlika sada sa dodatnim GB. Kineski telefoni imaju mnogo manje bloatware, nego S3, pa verovatno nije toliko kritično, ali trenutno kad je razlika u ceni između 1GB, i 2GB modela prilično mala, ne vidim zašto se ne bi kupovali telefoni sa 2GB. Čak i ako u ovom trenutku nije neophodno, dodatni GB nikako ne može da bude beskorisni višak.

Kad imas par widgeta i vremensku prognozu i cuveni facebook, whatsapp, viber, hangouts itd itd (najosnovije nabrajam) itekako treba 2 giga rama.

I ja kao bivsi vlasnik S3 kazem da se oseti razlika izmedju 1 i 2 gb rama (Neken n6 2 gb ram)

Do sada koliko koristim androide sa dva giga rama, u radu obicno koriste izmedju 650-950mb...s obzirom da deo rama otpadne na sistem, ipak je nekad kod fona od giga, tesno za sve widgete i aplikacije poput fejsa, vibera, skajpa i slicnih.650-700 ce izvuci bez problema, ali nesto vise je vec frka.. Sa dva giga na raspolaganju je oko 1, 6-1, 7giga..tako da u steku uvek ima dovoljno, ako zatreba.

Moze li neko da mi preporuci neki telefon za oko 80€? Drug hoce da poruci, ne bi da placa mnogo vec bi probao sa nekom jeftinom varijantom. Ja ne pratim nesto tu jeftiniju klasu, ako neko ima neki predlog, bio bih zahvalan?

za njega je bila prica da je odlican na papiru, a krs inace.

Moze li neko da mi preporuci neki telefon za oko 80€? Drug hoce da poruci, ne bi da placa mnogo vec bi probao sa nekom jeftinom varijantom. Ja ne pratim nesto tu jeftiniju klasu, ako neko ima neki predlog, bio bih zahvalan?

ZTE Q705U bi mogao bit dobar izbor za 81 EUR / 108.5 USD.
5.5"|4-jezgreni proc.|1GB/4GB|2500mAh baterija

Nazad
Vrh Dno