Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Ne bih prodavao nikome sa foruma, jer vi planirate da ustedite a ja da zaradim :D

elem, ovo sam nasao:

http://www.kupujemprodajem.com/sear...octa+core&data[list_type]=search&data[page]=1

ovo su sve nerealne cene.. sve da ih valjaju sa pandavila sa punom carinom, preskupi su. Jedini realan je ovaj sa A850+ sto ga ceni 180 evra mada akoga je doneo iz kine onda i on dere (80 evra je u kini Plus verzija sa Octa procesorom)

Moram to nocas da iskopam, goddamnit. jer sutra moram da mu javim, zapravo za 2 sata je vec jutro u kini a on do kraja dana mora da naruci, da mu sutra dan stigne.

Dzeksone, de me nadje. :)
Vec neko vrijeme gledam jedan mob
koji je pri vrhu prodaje na taobao.
Nemam blizu laptop da sad gledam, a
na mobu mi je nezgrapno, ali lako
ces ga naci.
Radi se o modelu Vivo y17w.
U Kini je 300-400 juana, mislim, a pojavio se i na aliju, jedan ga nudi
za oko 200$, ostali i po 400.
Koliko pamtim, nije originalni vivo (bbk) oglasen na sluzbenim stranicama
ali je vrlo popularan i ide ko halva :)

Poslednja izmena:
da, ja sam taj VIVO trazio boga oca dugo, radi se o tome da je vrhunski fon a NIJE originalni VIVO (LOL za kineze koji kopiraju kineski proizvod) i ima specifikacije kao jedan jako skup VIVO (zaobljen) a izgled kao jedan skroz drugi VIVO (kockast) i kosta dzabe.

ajde ponovo cu da se bacim na pretragu tog vivo-a, secam se da je prosli put bio pakao i nisam zakljucio koji je koji model i ko prica istinu na Taobao

I mene, a jos me bacio I u rebus - gde ce da prodaje I koje je to mesto gde kupac ne zeli da ustedi a prodavac ne zeli da zaradi. Hehe tu bih bas voleo da pazarim :d

Nisi lepo procitao on zeli da zaradi ali ne moze na nama tj nece da nas dere.

Pitanje za Dakok-a i ostale koji se razumeju:

Koji brend odnosno model/modeli telefona bi najbolje mogli da se prodaju ?

Da li bi to bio Lenovo, koji je prepoznatljiv brend, ili nesto drugo .. ? Neki sacuvajte-boze kinez sa low specs, ili eventualno Oppo, kojeg ovde ima i zvanicno, ili nesto sesto .. ?

Pitam, zato sto ponovo imam priliku da uzmem bulk telefona, ovaj put ih donosi prijatelj licno. A hteo bi da iskoristim priliku i zaradim, jer su kineske cene, pogotovo za vise komada jednog modela, smesne. bukvalno pola Pandawill cene.

Ima li neko ideju koji bi telefon mogao da se prodaje kod nas ?

Xiaomi, bilo koj

Al' ste se primili opet kao kad je krenuo lot Uking telefona. Pa igorica od otvaranje teme svakih par meseci ima neku šemu-varijantu za šleper, kontejner lot bulk štaveć telefona, proveri ovde na forumu šta je najbolje, svi se jave sa predlozima, nađe se prodavac na taobao sa cenom od ~50e, svi se upišu u listu da hoće po telefon, samo neke više sile sprečavaju telefone da krenu iz Kine. Al' nema veze, biće za 3 meseca novi lot, pa opet iz početka...

@mitar1982

kvariš ljudima zabavu, a taman se svi naoštrili da kupe neki vivo od 500 evra za 50 evra :))

Najgori kabl u istoriji univezuma...imao sam sluske sa ovakvim kablom, nakon pola godine, zima, stojim u busu, prazno mesto, sedam, sluske ostaju na istoj visini na kojoj sam bio kad sam stajao :) ..kabl se ukrutio kao da je video golu kontolorku.plastika je u pocetku mekana a posle se toliko izdeformise, da je nemoguce nositi.

Al' ste se primili opet kao kad je krenuo lot Uking telefona. Pa igorica od otvaranje teme svakih par meseci ima neku šemu-varijantu za šleper, kontejner lot bulk štaveć telefona, proveri ovde na forumu šta je najbolje, svi se jave sa predlozima, nađe se prodavac na taobao sa cenom od ~50e, svi se upišu u listu da hoće po telefon, samo neke više sile sprečavaju telefone da krenu iz Kine. Al' nema veze, biće za 3 meseca novi lot, pa opet iz početka...
Ahahaha :)

Prosli put sam ja pokusao da objasnim ljudima na forumu da od tog moba od 50e nema nista ( hd ekran 2gb rama itd itd)

Niko mi nije verovao,i sada izgleda krece druga runda :)

edit :
ove sluske se kupuju odvojeno ? koliko ja pratim honor 6 dolazi bez sluski

Poslednja izmena:
Kad li ce i gde li ce moci da se poruce ove slusalice? :) pa da posluze i do zime bice dobro, nisu skupe :)

Imaš par odličnih za 5-10 dolara
Ivery IS-1 - s mikrofonom (ima sklopku za kompatibilnost s kineskim i ostalim mobitelima)
Awei ES800m
Knowledge Zenith KZ-A1

Al' ste se primili opet kao kad je krenuo lot Uking telefona....
:D
Dobra opaska, ja sam skroz zaboravio na to.
Dzeksone, što je bilo s onim Ukingom na kraju balade?

Lažne spec.

Ahahaha :)

Prosli put sam ja pokusao da objasnim ljudima na forumu da od tog moba od 50e nema nista ( hd ekran 2gb rama itd itd)

Niko mi nije verovao,i sada izgleda krece druga runda :)

Ja sam vec uzimao, i stizalo mi je, poenta je da ne uzimam ljudima sa foruma iz vise razloga koje sam vec navodio a niko ne cita - to bi se smatralo kao direktno reklamiranje biznisa za koje sam vec optuzen 2011 sa tabletima, ne planiram da derem ljude sa foruma koji se dovoljno razumeju u princip kupovine kineskog telefona, i nemam prostora da uzimam i delim po kineskoj ceni.

Pitao sam, jos je i napisano u tom postu - KOJI model mogu a da moze da se lepo PRODA, sa jasnom namerom da zaradim. Ne na vama, niti cu ikome sa foruma da kupim telefon (I to sam naveo), vec sam pitao za savet koji model bi bio profitabilan.

@Dzekson:
Jedna je stvar kada se o tome raspitujes da bi pomogao zajednici (citaj: nabavio ljudima telefone po povoljnim cenama) a druga stvar je kada to pitas da bi tu informaciju komercijalizovao.
Zasto bi se neko sada bavio istrazivanjem trzista bez ikakve nadoknade, pa makar to bilo i samo filtriranje poruka u ovoj temi .
Samo da bi tebi pomogao da bolje/ lakse/ brze zaradis?

Poslednja izmena:
@Dzekson:
Jedna je stvar kada se o tome raspitujes da bi pomogao zajednici (citaj: nabavio ljudima telefone po povoljnim cenama) a druga stvar je kada to pitas da bi tu informaciju komercijalizovao.
Zasto bi se neko sada bavio istrazivanjem trzista bez ikakve nadoknade, pa makar to bilo i samo filtriranje poruka u ovoj temi .
Samo da bi tebi pomogao da bolje/ lakse/ brze zaradis?

Ja ne idem u Kinu, donosi mi neko drugi. Kada budem ja licno isao, kupicu vam i jednog celog Kineza ako treba.

A to sto se raspitujem, pa da ti objasnim - ja sam licno autor ove teme. Podigao sam interesovanje foruma za kineske uredjaje, kada je ono bilo nisko. Ja sam izmedju ostalog veoma veoma puno doprineo ovoj temi, na prethodnim stranicama, praveci liste i takosto sam nudio linkove, i radio upravo takvu vrstu pretrage. Zajedno sa Ovimom i sa Duke-om, jedan sam od prvih koji je kupio kineski telefon (ZOPO C2). Trenutno sam malo ispao iz stofa, i najnormalnije pitao misljenje zajednice, a to sto je karakteristika "profitabilan" je isto kao i da sam pitao "najbolja kamera" ili "najbolji za zensko" i slicno.

Time sto to tebi smeta, si samo pokazao sustinu naseg mentaliteta - da komsiji crkne krava. Zamisli ocu da zaradim, sram me bilo! ... ccc kakvi ljudi ..

To što si autor teme ne dozvoljava ti da se reklamiraš ovde ni na bilo koji način, pa i ovo što radiš je reklama, samo lepo upakovana. Nemoj dalje na temu tvog biznisa, poruke će biti brisane uz odgovarajuće opomene.

Time sto to tebi smeta, si samo pokazao sustinu naseg mentaliteta - da komsiji crkne krava. Zamisli ocu da zaradim, sram me bilo! ... ccc kakvi ljudi ..

Hm, ne vidim cime sam ja uvredio tvoju kravu.
U ovoj stvari bi se pre mogao primeniti princip "zasto bih ja hranio tvoju kravu ako ti unapred kazes da mi neces pomoci da skupim seno".
Ne, naravno da nemam nista protiv da zaradis ali svojim trudom, znanjem i radom.

Svaki sledeći offtopic će biti sankcionisan, tema je: Kineski manje poznati brendovi (clones-free) a ne koji telefon da kupim.

postoje ovakve stvari:

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.0.0.CoDtqB&id=39077300338&ns=1#detail

prevedi na engleski

cena je 760 juana, odnosno 90 evra. telefon ima 3GB ram memorije, Octra core, 5.7 inca, WCDMA je verzija, i prodavac ima uspesne transakcije sto znaci da je Legit (da bi se transakcija navela kao uspesna, mora kupac da potvrdi)

E sad, koji je brend, odakle je, sta i kako, to sam objasnjavao - Firma iz Shenzhen-a koja nema brendiranu proizvodnju vec ima sa Lijem dogovor za proizvodnju maske, sa Chenom nabavku ploce, itd, i onda sastave uredjaj i cekaju da se probiju, i akose to desi, onda imaju dovoljno para da da se brenduju i da pocnu da se bave marketingom.

Super mobitel, nema što.
Najviše mi se sviđa što ima dvije grafike:

Adreno 305 + Mali T628

Još mi je draži Krait 8-core :D

Ima bit da je Li sredio ploče a Chen maske, inače bi sve bilo OK.

svi komentari su pozitivini, "phone genuine" i ostalo, odlican feedback. Legit je telefon. Ko ima prilike da ga uzme u kini, eto odlicnog uredjaja.

:d:d:d

5.7-инчни екран стварно осам језгара Андроид смартпхоне 1600 пиксела Дуал СИМ мобилни / Уницом 3Г нетакнут
Изузетно танак дизајн, унапред опремљен 800 милиона камере, задња је опремљен са 16 милиона основног камером, 3Г трчање меморије, 16Г труп меморије, 5,7-инчни екран велики стане цео осам језгара смарт телефон пуштен користећи МедиаТек Први прави осам-цоре процесор на свету МТ6592 Уницом прилагођеној верзији осам-цоре смарт телефона

Prevod je vrh!:d

Nazad
Vrh Dno