Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Kod nas je jedan lik narucio s Jingdonga u Austriju i poslao je desetak
fotki na forum. Nista spektakularno ali slike su bolje od prosjeka u toj klasi mobitela. Odlicne boje, kontrast i dinamika. Jedino sto mi fali je ostrina.

kako vi nameštate ove telefone što se tiče mreže...kod mene postoje dva moda, jedan je 2g/3g u takozvanom auto modu, i drugi je samo 3g...probao sam da isključim 3g, ali onda telefon radi samo na 2g i za pozive i za data protok...

na galaxy nexus sam imao opciju 2g only za pozive, ali sam za data protok imao i dalje 3g...da li tako može da se namesti i na kineskim telefonima, ili i to zavisi od modela...? danas sam po prvi put probao da isključim 3g kako bih video da li ima uticaja na trajanje baterije...

Prvi put čujem da si imao tu opciju, koja je gotovo nemoguće da kad pozivas da se uključi 2G, a kad koristiš net da bude 3G.

Pomešao si verovatno. Imaš 2G, 3G ili 2G/3G. Ako se krećeš i živiš u delu slabijeg signala bolje ti je da držiš 2G, pa kad ti treba brži net onda prebaciš na 3G. Kad završiš, vratiš se na 2G.

hm, sad si me zbunio...u galaxy nexus je stajalo negde u opcijama 2g only s napomenom štedi bateriju...to sam čekirao i to je tako stajalo sve vreme...međutim, kad uključim data protok on se menjao zavisno od toga gde sam, negde sam imao E a negde G, iz čega sam ja izvukao zaključak da su pozivi zakucani na 2g, a da data radi zavisno od toga gde kako koji signal imam...

na novom telefonu btw kad sam isključio 3g i data protok se zakucao na E gde god da sam...

Sto se tice kamera na kineskim mobovima. Koliko sam ispratio,ovaj moj hongmi 1s pravi mozda i najbolje slike. Znam da sije i mi2s i mi3.
Ako ne mozete da nadjete neke primerke na netu,mogu ja da zakacim koju sliku

hm, sad si me zbunio...u galaxy nexus je stajalo negde u opcijama 2g only s napomenom štedi bateriju...to sam čekirao i to je tako stajalo sve vreme...međutim, kad uključim data protok on se menjao zavisno od toga gde sam, negde sam imao E a negde G, iz čega sam ja izvukao zaključak da su pozivi zakucani na 2g, a da data radi zavisno od toga gde kako koji signal imam...

na novom telefonu btw kad sam isključio 3g i data protok se zakucao na E gde god da sam...

G(GPRS) ti je još gori nego E(EDGE), ne pamtim kad sam video poslednji put. I jedan i drugi mod su 2G. Kad odabereš 3G imaćeš H (HSPA) ili H+ prikazan.

E i G su 2G. Ono što si ti napisao u prethodnom postu je nemoguće. 3G, H i H+ su 3G mreža.

To sam sad i ja video..za metal na mi4. ali bice skup kad izadje a ne mogu da cekam da padne cena. nego i ova nubia z7 mini mi je odlicna..samo neki review da izadje al fon je prelep a ocekuje se cena oko 240$ sto je presmesno!

Free shiping sa dhl ? Vazi.. Pokusaj,ali ja ne bih smeo odatle da narucujem

Mi3 16gb se ne moze kupiti ispod 280dolara na aliju

E i G su 2G. Ono što si ti napisao u prethodnom postu je nemoguće. 3G, H i H+ su 3G mreža.

shvatio sam, hvala svima na odovorima...zbunjivalo me je glupo G...danas sam ipak vratio na auto 2g/3g mode, jer na 2g nisam uspeo ni forum da otvorim napolju kroz tapatalk...

Free shiping sa dhl ? Vazi.. Pokusaj,ali ja ne bih smeo odatle da narucujem

Mi3 16gb se ne moze kupiti ispod 280dolara na aliju
Ma znam i meni je skroz sumnjivo, ali taj stor ima i neke komentare, uglavnom su to male posiljke.
Bolje da se strpim da cena regularno padne na 250$ pa da ga ujurim.

Uh ja nesto ne verujem da ce ici na 250. Ali vreme ce pokazati

Ja sam isao na sigurnu (i najjeftiniju) varijantu :) Porucen sa mi.com :p

Ajde, muci nas jos malo :)

Lako je tebi *** ,odmor u hk ,letovanje u kanu,itd itd
:)

Poslednja izmena:
Mucim sam sebe dok mi ne dodje drugar ... i donese mi vise taj hebeni telefon :) I ja sam nestrpljiv da vidim to cudo.
Nego, kako sam bas davno koristio miui, koliko ti je komplikovana tranzicija sa necega sto si koristio pre toga (u mom slucaju sense 6) na miui? :)

Dobra ponuda http://www.tinydeal.com/THL5000-BATTERY-MONSTER-si-2064.html :)

Poslednja izmena:
Ma samo promeniš onaj glupavi Launcher i dobiješ lepo našminkan i sasvim solidno funkcionalan android. Po meni je ispred čistog aospa i po izgledu i po upotrebljivosti.

To sto vojkan kaze. Stavis novu,izbrises kineske nepotrebne apk i to je to. Miui je dobar i zato sto ima dosta korisnih preinstaliranih apk tako da ti ne trebaju alternative sa googla,a ako verujes kinezima kada se konektujes na njihov klaud (hiaomi servisi ) tada vec miui kida. Moze da ti bekapuje i cuva sms,call logove itd itd. Ja se jos nisam upustio u tu vezu xiaomi servisi i ja :)

edit: http://www.gizchina.com/2014/07/10/purpored-xiaomi-mi4-screenshot-shows-android-l-octacore-4gb-ram/

kinezi lozane :D

Poslednja izmena:
kakki je ovo model ekstra je cena i spec ! da radi kao na videu ja bi bio zadovoljan

evo ga telefon

evo ga i video samo je model sa 8 gb rama

Ma samo promeniš onaj glupavi Launcher i dobiješ lepo našminkan i sasvim solidno funkcionalan android. Po meni je ispred čistog aospa i po izgledu i po upotrebljivosti.

Full stock bre. Ostavis i launcher, malo promena dobro dodje, sem ako nemas 100+ aplikacija (koje ne znas cemu ce ti sluziti), pa moras da listas.

zanimljiv uporedni test kamera...

http://www.soyacincau.com/2014/07/1...-redmi-note-honor-3c-zenfone-4-and-zenfone-5/
Po meni honor 3c dobar, kao i Asus zenfone 5,iako Asus vuče stalno na narandžasto... Low light kod asusa deluje odlično.. Redmi note loš, Redmi 1s kako kad, ali ne baš konzistentan što se tiče kvaliteta u različitim situacijama... Na kraju generalno su najkonzistentniji honor i Asus 5...

Poslednja izmena:
Pitanje za Dakok-a i ostale koji se razumeju:

Koji brend odnosno model/modeli telefona bi najbolje mogli da se prodaju ?

Da li bi to bio Lenovo, koji je prepoznatljiv brend, ili nesto drugo .. ? Neki sacuvajte-boze kinez sa low specs, ili eventualno Oppo, kojeg ovde ima i zvanicno, ili nesto sesto .. ?

Pitam, zato sto ponovo imam priliku da uzmem bulk telefona, ovaj put ih donosi prijatelj licno. A hteo bi da iskoristim priliku i zaradim, jer su kineske cene, pogotovo za vise komada jednog modela, smesne. bukvalno pola Pandawill cene.

Ima li neko ideju koji bi telefon mogao da se prodaje kod nas ?

dosta tesko pitanje pogotovo sto ne bi mogao da se oslonis na jedan brend a kamoli model. po nekoj logici trebao bi ti najbolji u pocetnoj i srednjoj i eventualno srednje visoj klasi..zbog raznovrsnosti prodaje dok su po meni premium modeli tipa oppo nepotrebni rizik. al dobro pitanje za diskusiju :) inace, ako su takve cene racunaj na mene za mi3 ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno