Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Windows je MS-ovo maslo, nema veze sa Nokia Symbianom, a ne zna se ko je gori MS ili Google.

Ja sam čovek koji se bavi fundamentalnom naukom, ne pravim aplikacije za mobilne telefone, niti me interesuje. A mrzi me da ti pišem sad referat o tome šta glupa masa ljudi dozvoljava velikim kompanijama da radi sa njom i na koju foru je Android uspeo. Da su ljudi malko pametniji drugačiji bi svet bio.

Problem je u tome sto ti mrznju prema guglu i androidu izrazavas na pogresan nacin, izmisljajuci neke razloge. Ne vidim razliku izmedju androida sada na vrhu i nokie nekada na vrhu, obe kompanije su imale primat u svoje vreme. Ne znam samo da li su i tada korisnici nokie bili ovce i glupaci. No ti donosis zakljucke zasnovane na mrznji.

Poslednja izmena:
^^Ako cemo tom filozofijom sve velike kompanije isto posluju.. Nokiji i mikrosoftu da ponude prvo mesto koje ima android i npr samsung a da za to oni moraju da zrtvuju 10mil ljudi,oni bi to odradili a da ne trepnu.

Strategija i filozofija svih multinacionalnih kompanija je ista,kao da gledas u ogledalo

Čuj, to su telefoni, aparati, uređaji, to nisu osobe da se vole ili mrze. Ne mrzim ni ljude, samo me neki nerviraju, kako ću onda mrzeti kompaniju ili uređaj? Off Topic!

edit: Inače slažem se sa tobom loznice, samo imaj u vidu da Elop MS Nokia nije ista ona Nokia.

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto ti mrznju prema guglu i androidu izrazavas na pogresan nacin, izmisljajuci neke razloge. Ne vidim razliku izmedju androida sada na vrhu i nokie nekada na vrhu, obe kompanije su imale primat u svoje vreme. Ne znam samo da li su i tada korisnici nokie bili ovce i glupaci. No ti donosis zakljucke zasnovane na mrznji.

Haha lepo si rekao, da ne vidis razliku iako postoji itekako postoji.

Ali ovo je samo sa vama NeverEnding Story.

Koja je razlika? Objasni ukratko, ti si bar pametan ne kao ostalih milijardu glupih.

Poslednja izmena:
Da ste pratili znali bi da je jedan od razloga zašto je nokia napustila symbian to što je code kupus. Samo je nadograđivan i budžen, i stigao je do toga da niko nije hteo a ni znao da ga dira.

Uostalom proguglajte, ima clanaka vezano za to.

da, na Internetu je inače sve istina 😀

što ga ne otvore ako je kupus, od čega ih je strah ako je kupus? Symbian zajednica je i dalje prilično aktivna, napravili su alternativnu app store i još mnogo toga e sad uporedi to sa, recimo, WP7 😀

Promašio si totalno poentu. Niko nije pisao o performansama, već o tome da ako hoćeš da praviš nešto treba da se snađeš, u tome u čemu radiš. A to ni nokia programeri nisu znali. Uostalom proguglaj. Ima članaka koliko hoćeš. Ne brini se nisam ništa rekao protiv 808 možeš da isčiliraš, bar nauči da čitaš napisano, a ne da projektuješ svoje želje, da bi mogao kao Kanye da imaš rant.

čekaj, 10 godina su znali i onda odjednom nisu znali? Kako to? 😀 onaj elop je uvaljen Nokiji kako bi im što više oborio akcije, i kad je to došlo do prihvatljive svote ms ih je kupio, tako recimo bizMismeni kupuju naše fabrike, unište ih pa ih kupe za dinar ili dva

nisam isprobavao nikad iskreno. znam da 100% ne možeš da ga probudiš iz mrtvih ako se sam ugasi.

ne možeš ali zato može da radi kao USB drive i bez baterije što je u nekim situacijama izuzetno korisno...

Ne bi da se vise nastavljam, ali da su znali ne bi symbian manje vise stagnirao od pocetka, pa sve do one fijasko budzevine v5.

i Android i iOS su imali promašene verzije, a Nokia je bila dovoljno jaka da je mogla da izdrži ne jednu nego 5 komada da je nastavila istim/sličnim putem

i Android i iOS su imali promašene verzije, a Nokia je bila dovoljno jaka da je mogla da izdrži ne jednu nego 5 komada da je nastavila istim/sličnim putem

Dobro pre bih Apple stavio u poredjenje sa Nokijom nego Android koji Saja i Paja nadogradjuje i pravi nove bugove mesto novih funkcija (pola stvari u sistemu su proglasene kao final a progurane iz Alpha verzije, zato je i ceo sistem pun rupa i konstantno vrse neke nadogradnje.

Kao sto kaze Nokija je sa toliko rana dosta i pregurala, a prodaja firme se videla kada su poceli da stancaju WP Lumije, koje btw nisu uopste losa linija proizvoda bas naprotiv, ja ne znam dali je Nokia ikada napravila los proizvod?

Ne nije, samo joj je marketing i popularnost zasigurno bila manja od drugih jacih brendova, samo to, kvalitet je ostao kao i pouzdanost.
A to je ono sto je najbitnije.

Poslednja izmena:
ja ne znam dali je Nokia ikada napravila los proizvod?
Ne nije, samo joj je marketing i popularnost zasigurno bila manja od drugih jacih brendova, samo to

Joj dete moje jel se ti secas fijaska zvanog N97. Pa to ih je ugrobarilo, joj sta ti pises. Zaboli glava momentalno

Joj dete moje jel se ti secas fijaska zvanog N97. Pa to ih je ugrobarilo, joj sta ti pises. Zaboli glava momentalno

Veoma popularan telefon kao i mini verzija, ja ne znam o nikakvom fijasku, ko je gotivio tako neato on je i uzeo..
Ja sam u to vreme imao SE Vivaz (takodje Symbian) lepo me je sluzio iako je bio ne popularan, dobra kamera i zanimljiv dizajn, ja bio srecan.

Stvarno zanimljivo vidjenje stvari. Samo mislim da se niko ne bi slozio sa tobom.
No to dovoljno govori o objektivnosti u pisanju. Pa taj telefon je fail decenije.

Stvarno zanimljivo vidjenje stvari. Samo mislim da se niko ne bi slozio sa tobom.
No to dovoljno govori o objektivnosti u pisanju. Pa taj telefon je fail decenije.

Problem je sto sve gledas iz svog ugla a ne razmisljas da tvoje potrebe nisu cesto potrebe i drugih.

Svemu ako trazimo manu onda ce nas retko sta i obradovati, tu nastaje i apatija.

Kapiram da ko koristi Android nebi mogao da predje na WP ili nedo im bog da probaju Symbian, govorim o bas Android fanovima.

Ja bih mogao da se vratim na Android opet ja to ne poricem, za sada nebih.

Poslednja izmena:
Izvini kada direktor nokie izjavi da je n97 bio ogromno razocarenje onda nema potrebe dalje raspravljati.

Od n97 su mnogo ocekivali a malo njih prodali. A i ono sto su prodali imali su probleme u radu. Resetovanje kod pokretanja vise aplikacija i sl. Tu je ujedno i bio pocetak kraja jedne ere symbiana. Vec kasnije ana i belle su ispravile mane starog symbiana. Ali to nije tema ove teme 🙂.

Preteraste sa off :smash:

Moze li neko uz pomoc Hardware Test-a da testira brzinu Phone memorije i postavi SS.

Moze li neko na pm da mi posalje gde se povoljno može uzeti lumia 1020, nosicu primarni telefon na servis, a taman bih u to vreme želeo da isprobam ovaj telefon i donesem odluku da li bih mogao da ga koristim?

Ovaj update više donosi 1520 i 930? Slabo 1020 :smash:

Tesko da sta bolje moze na 1020 da se doda, Black je u glavnom doneo najvise do sada.
Problem su mali pikseli i zato je Noise primetan, da au stavili na tu kameru (velicinu sensora) manje mpx (npr 24mpx) e tek onda bi prica bila drugacija 🙂
Kako god i pored tog Noise-a to je super foto-telefon 🙂
A cyan ce popraviti i za njega par stvari u vezi fotografije.

Ja lično ne bih imao ništa protiv 20mpx na mojoj Lumii 1020 a da pritom bude bolji Low Light performance, ne pridikujem samo mislim da ću vrlo retko biti u situaciji da iskoristim pun potencijal ne kropovanog 38mpx fajla.

Neverovatno je koliko mene wp ne privlači kao sistem, a koliko želim da ga isprobam i da mi se svidi da bih koristio ovu lumiu. Još sam da nadjem da je uzmem za povoljan novac

Nazad
Vrh Dno