Šta je novo?

LG Nexus 4

Još malo i svi bagovi ispeglani na android L portu... Svaka im čast.. Jedino im ne radi BT i kamera...

Jel probao neko to da flesuje?

Ja. xD

EDIT: Evo sad su sve popravili... Koji zmajevi. Šta li će raditi kad izađe oficijalni na jesen... :D

Poslednja izmena:
Ja to ovako vidim:

L je pravo osveženje. L je (uspešan) pokušaj da se dostigne nivo fludisnosti apple uređaja.

Animacije su nove i izrazito tečne, dopadljive na oko... Svaki segmen u OS-u ima neku animaciju. Primera je mnogo, ali recimo trenutak pri isključivanju telefona (plavi krug), tasteri prekidači (on/off) čekiranje, itd. Google apps još uvek nisu update-ovane.Taj redizajn je uočljiv u phone.apk i calculator.apk.

Nov lockscreen... Nešto slično smo imali i na custom romovima, ali nikada to nije to da sada bio google nivo elegancije. Nema više onog katanca na lockscreen-u. Potrebno navikavanje na to..

Nov notification drawer i ceo taj panel zajedno sa toogles-ima. Nešto praktičniji je nego ranije. Redizajniran settings... Podseca dosta na sense 6. Ništa dramatično drugačije od dosadašnjeg.. Samo svetlija tema.

Nov multitasking! E to je već bitnija razlika. Liči dosta na multitasking u chorme-u. Vide se jasno prikazi aktivnih aplikacija... Jedna kartica zauzima oko 50% ekrana, ali skrolovanje je lepo i brzo tako da se lako i brzo može doći i do kraja liste.

Što se tiče performansi, već sam rekao da su animacije vrlo tečne, ali iako je možda prerano reći, čini mi se da je to učinjeno na račun nešto sporijeg otvaranja prikaza aplikacije. Mislim na micro zastoj između trenutka kada dodirnete ikonu aplikacije i početka animacije. Toga na mojoj KitKat postavci na ART-u nema, ali ne sumnjam da će se to vremenom ispeglati. Primetio sam da se isto dešava i na nexus 5.

Sve u svemu ja sam vrlo zadovoljan. Nema ovde ničega što će vam "promeniti život", ali svakako će novi OS doprineti nekim stvarima koje su uočljive nama geek-ovima.

Ako vas još nešto interesuje, pitajte.

Da li je stabilan za dnevnu upotrebu? Ne vidim zašto bi ovo koristio po ceo dan narednih meseci. Vredi ovo probati, ali ipak su sada funkcionalniji KK custom rom-ovi + što neke aplikacije tipa Tweeter i Dropbox ne rade. (tweeter je možda i update-ovan za L, nisam siguran).

Meni je najveci bedak svetla tema. I uopste se ne radujem Lu. Tamne teme rulaju.

Valjda može da se bira (?) oćeš svetlu, oćeš tamnu. Za sunčane dane više odgovara svetla.

Valjda može da se bira (?) oćeš svetlu, oćeš tamnu. Za sunčane dane više odgovara svetla.

Video sam na nekom screenshot-u da postoji ta opcija, ali ja to ne vidim na telefonu. Možda će ubaciti tu opciju na jesen.

EDIT: Ovo je taj SS

Očigledno je snimljen na novijoj verziji L-a koja je dostupna samo google-u (nove ikonice u statusbar-u kojih nema na objavljenoj test verziji).

Poslednja izmena:
^ U Settings-> Accessibility imate opciju Invert colors, pa probajte.

Ta opcija je nešto drugo.. Ovako izgleda homescreen kada se uključi.. WIN_20140707_093531.JPG

U poslednje vreme baterija mi slabije drži i fon se više greje. Koju aplukaciju preporučujete za analizu potrošnje baterije? Koristim slimkat 6 stable i njihov kernel.

^ Pa nije, Android L je u pitanju.

ygazupep.jpg

Video sam na nekom screenshot-u da postoji ta opcija, ali ja to ne vidim na telefonu. Možda će ubaciti tu opciju na jesen.

EDIT: Ovo je taj SS

Očigledno je snimljen na novijoj verziji L-a koja je dostupna samo google-u (nove ikonice u statusbar-u kojih nema na objavljenoj test verziji).
Ne valja ti link.

Radi sad. Ovako mnogo ljepse izgleda. Bijelu nikad nisam volio, pogotovo ne na Amoledu. :)

Na amoledu da, ali na ips-u bi ja pre koristio belu nego crnu...

Evo ubacio sam i ja Android L samo flesovao preko multiroma, meni se svidja, ako vas nesto interesuje pitaj te:)

Па зато што црна није црна на ips- у.

Evo ubacio sam i ja Android L samo flesovao preko multiroma, meni se svidja, ako vas nesto interesuje pitaj te:)
Primećuješ li neku razliku u brzini ili neke drasticne promene? Pustio sam da skida, pa cu sutra i ja preko multiroma da stavim.

Nazad
Vrh Dno