- Učlanjen(a)
- 30.03.2014
- Poruke
- 1,636
- Poena
- 99
Pocnes da se gojis? 
Iskreno jos uvek nisam isao da uradim analize, ali imao sam tegobe za koje sam slucajno saznao da se javljaju kada si netolerantan na gluten, i vec nedelju dana ga ne unosim u organizam i mnogo bolje se osecam (tegobe su se gotovo skroz izgubile). Uradicu uskoro i analize da bih bio siguran da je to to.
A da nije mozda zato sto pojedu vise kalorija nego 3 coveka sa normalnim metabolizmom...Pocnes da se gojis?![]()
Damn,Dex,pa ja imam sve te simptome... bas cu probati da "dijetiram"...
Dzeksone znam da uvek imas neke insajderske informacije (koje niko ne zna osim tebe :d ), ali odakle ti znas da njemu ne smeta gluten ?Djokovic nema Celijak, djokoviceva promena u ishrani nije gluten-koncentrisana vec je cetojevic napravio "foru" tako sto je izbacio iz njegove ishrane odredjenu vrstu hrane - a ne Gluten konkretno. Gluten mu je "reper" za dijetu.
Probaj sta te kosta, sem toga sto ne mozes da jedes gotovo nista kupovno od hrane ( zaboravi na peciva, pljeskavice u lepinji, keksove, slanise, slatikise i gotovo sve ostalo sto ima da se kupi u supermarketima :d )
Dzeksone znam da uvek imas neke insajderske informacije (koje niko ne zna osim tebe :d ), ali odakle ti znas da njemu ne smeta gluten ?![]()
To nije tačno. Možeš imati autoimunu bolest vezanu za gluten i to je celijakija. A možeš biti gluten sensitive ili osetljiv na gluten i onda imaš određene tegobe, najčešće stomačne.
Ako se setis jos nekih proizvoda koji ne sadrze gluten a da mogu da se kupe kod nas slobodno dodajSkoro sam otkrio da mi smeta gluten pa jos uvek ne znam sta mogu uopste da kupim od proizvoda za jelo.
"Gluten (lat. ljepilo)"
http://hr.wikipedia.org/wiki/Gluten
problem sa glutenom (narodski tutkalom) je u savremenim pšeničnim hibridima.
do 1970 godine je procenat glutena u zrnu bio ~15 procenata , dok je sad oko 70%.
Pri tom ne mislim na ZP hibride , nego proizvode firme monsanto, koja je monopolista na tom tržištu.
nije problem u netoleranciji na tutkalo, nego u njegovoj prevelikoj količini u zrnu, što smeta velikom broju ljudi , medju kojima sam i sam.
Samo kažem, možeš imati celijakiju ili alergiju... I to različite stepene osetljivosti na gluten. Obe su opasne, naravno da je celijakija više ali iskreno, čega sam se sve nagledao, naslušao i doživeo poslednjih 5 godina, veoma ozbiljno shvatam bilo čiju izjavu da mu smeta gluten. Jeste retko. Možda ja samo znam puno ljudi sa tim problemom.
Gluten je protein,proteinska komponenta psenice.@okimijun i lepi kokan
'el imate vi neki krsten link do objasnjenja de to ima neka nova proteinska psenica. ispade da beli leba spada u proteinski deo ishrane a ne u ugljene hidrate
Gluten je protein,proteinska komponenta psenice.
do 1970 godine je procenat glutena u zrnu bio ~15 procenata , dok je sad oko 70%.
Jel moze link to tih slika. Iskreno, niti me zanima on niti ga pratim. Vidjam ga na vestima ponekad i to je sve :dNemanja, pogledas starije i novije slike, tacno imas before and after, dobio je dosta mase i izgubio bf. Posle toga kad su ga prozvali je poceo da prica o bezglutenskoj ishrani... za ostalo mislim da smo se slozili...
@dexter ko nipodastava uspeh ili ulozen trud? Iskljucivo mi smeta prica o bezglutenskoj ishrani kao o "magnicnoj formuli" za uspeh.
Ovo su brašno i kvasac koje koristim, danas digao brašno na recept. Pogledajte prilog 144628Pogledajte prilog 144629Pogledajte prilog 144630
da, lepi kokan je lažov.
verujte mejnstrim medijima . veliki brat vas voli .
@scouser
Hvala na korisnim informacijama.
Sto se tice brasna pretpostavljam da je jako skupo, pa ovako ga dobija besplatno, odredjene kolicine?
Inace gde moze da se kupi takvo brasno?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari