Šta je novo?

LG Nexus 4

Na prezentaciji je rečeno da se može izvući dodatnih 90min sa battery saver-om (na račun cpu clock-a, sinhronizacije, animacija...).

Koliko je dobar taj battery saver mod, koliko li će moći da se izvuče iz baterije

Po zvaničnim informacijama, do 90% duže trajanje baterije ukoliko je sve vreme uključen. To je informacija za Nexus 5, ali verujem da je tu negde i za Nexus 4.

Hmm, ko je na kraju u pravu?
adequ3uz.jpg

Kad izlazi Android L? Hoce li izaci za Nexus 4 ili ce to samo da ide na novi Nexus 6?

Izlazi na jesen. Nije zvanično potvrđeno za Nexus 4, ali verujem da će izaći i za njega.

ako je verovati dosadasnjem apdejt sajklu, nece :/

valjda ce neko da portuje na n4 L madjiju.

Sad pratim temu na xda. Developeri su otkrili da postoji L preview za naš nexus, ali da jednostavno iz nekog razloga nisu hteli da ga puste. Možda je bio previše nestabilan ili nedovršen. Citiram:

Q: Does that actually MEAN were getting the Preview?
A: I'm 83% certain we will get the preview, and I'm 100% certain we will get the update.

svaka cast ako n4 dobije L updejt. to je 2 god podrske ? sasvim korektno od njih. druga je prica sto ovaj hardver jos dugo nece biti za bacanje,ali sta je tu je..

svaka cast ako n4 dobije L updejt. to je 2 god podrske ? sasvim korektno od njih. druga je prica sto ovaj hardver jos dugo nece biti za bacanje,ali sta je tu je..
To mene nervira. Naprave zver od hardvera i prestanu sa podrškom vrlo brzo, iako taj hardver može da tera još 3 godine minimum.

Valjda ce da bude, nada poslednja umire :)

Ja sam sada uveren da ćemo dobiti L. Na prezentaciji je rečeno nešto o planu da se nerazvijenim zemljama pomogne jeftinim osrednjim telefonima koji bi radili na novom androidu i imali update direktno od google. Ne bi imalo smisla da oni dobiju L a Nexus 4 da sa jačim hw-om ispuši. Bilo bi kontradiktorno...

Na prezentaciji je rečeno da se može izvući dodatnih 90min sa battery saver-om (na račun cpu clock-a, sinhronizacije, animacija...).

Po zvaničnim informacijama, do 90% duže trajanje baterije ukoliko je sve vreme uključen. To je informacija za Nexus 5

Ovako http://youtu.be/wtLJPvx7-ys?t=43m4s

Battery saver popravljen, kazu sa njim da su popravili bateriju da kad se koristi telefon tipa usage je 15-16 sati bice bolje za nekih 90 minuta u smislu vise SOT-a ili slusanje muzike ili gledanje videa sve zavisi sta je general usage.

Znaci ne 90% nego 90 minuta.

Poslednja izmena:
Znači ako ti je uključen battery saver mode, moguće je izvući 90min više... E sad, mene više zanima koliko su oni popravili bateriju bez tog moda, jer nije neka nauka osakatiti telefon i dobiti bolju bateriju.

Verovatno je minorno popravljeno skoro da i ne osetis.

Nikad ali NIKAD softver nece moci da nadomesti hardver u smislu da nikad nece moci toliko softverski da se upegla sistem, a da zahteva manju bateriju.

Primer: Isti hardver: Upeglan sistem i 2500mah (5.0) i obican sistem (pr 4.4.4) sa 3500mah.

Verovatno je minorno popravljeno skoro da i ne osetis.

Nikad ali NIKAD softver nece moci da nadomesti hardver u smislu da nikad nece moci toliko softverski da se upegla sistem, a da zahteva manju bateriju.

Primer: Isti hardver: Upeglan sistem i 2500mah (5.0) i obican sistem (pr 4.4.4) sa 3500mah.
Bravo :cool:

Imam problem.

Juče gledam nešto na YouTube i ostavim telefon zaključam ga i odem da jedem, uz to imao je devedeset posto baterije. Vraćam se, pritisnem dugme (kratko zadržim da ga otkljucam),ne reaguje, zadržim dugme za paljenje takođe ne reaguje, pritisnem sa tim i volume u p i dalje ne reaguje. Stavim na punjenje nema svjetla da se puni, lampica ne svijetli. Spojim na komp, komp ne registruje, MRTAV TOTALNO. Rekoh možda se softver nekako zaledio pa probam nazvati, i ja zovem i čujem kako zvoni na slušalicu, ali telefon je i dalje mrtav, niti zvoni, niti ekran se pali, a niti lampice za signale. Odem do grada i ostavim sestri i ona nešto cackala, tačnije pokušavala upaliti, gasiti, sve tipke zajedno, pa opet u komp, i nakon ponavljanja od pola sata tih radnji telefon se uspije upaliti i od tad radi normalno, ali ja ne bih rizikovao pa dok je funkcionalan napravio bih nešto da se to ne ponovi, zna li neko do čega može biti?

Poslednja izmena:
I potraži u temi kako je kVu to rešio

Ja sam u potpunosti zadovoljan sa Androidom 4.4.3, ali ne i sa svim aplikacijama. Stabilnost na nivou, baterija kida, mnooogo bolja nego na npr 4.4.2, sta jos treba... :) Ili je do Puritya ili Semaphorea, nemam pojma, vrh je uglavnom da ga ne ureknem
.. :D

Mogu misliti tek lolipop 5.0. Jedino sto nas kvalitet i selekcija appova yebe, to da se popravi nema dalje... :d

Poslednja izmena:
I potraži u temi kako je kVu to rešio

loše je to rešenje pošto fon više cedi bateriju na mobilnoj mreži, ali može da pomogne.. takođe može da proba i u wifi settings pored ovoga da stavi obavezno 2.4ghz only i country United States.. tako mi radi bez paljenja i gašenja wifi-a sa ekranom.. eto možete da probate i to ko ima problema sa SoD, desio mi se jedan u toj varijanti ali tek posle 15ak dana.. potpuno gašenje wifi-a na način kako sam tamo opisao je sigurica :)

a ti svakako proveri i da tvoj SoD nije posledica undervoltinga ili nešto sl. ako koristiš custom kernel

a ti svakako proveri i da tvoj SoD nije posledica undervoltinga ili nešto sl. ako koristiš custom kernel
Sve je u redu sto se toga tice iako je custom. Problem je što se sod dogodio samo jednom otkad koristim telefon, pa ne znam da li vrijedi da čačkam, ili da čekam da se ponovi pa da rešavam učestal problem, a ne ovo..

Nazad
Vrh Dno