Šta je novo?

Areal duhovni naslednik S.T.A.L.K.E.R. serijala

maciguZ

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poena
169
Ideja na prvi pogled zvuci odlicno, a onda sam cuo xbox,ps,wii u i reci duhovni naslednik su pocele polako da se gube. Nesto ne mogu da se otmem utisku da je ovo jos jedan pokusaj da se ljubiteljima S.T.A.L.K.E.R.-a uzme koja para samo na osnovu toga sto je "duhovni" naslednik. Jedino sto se vidi je concept art drugim recima igra je u ranoj fazi razvoja i suma od 50000 zelembaca je moze se reci na mestu ako zaista imaju svoj engine kako kazu ako su sve samo planovi onda im definitvo treba vise zelembaca. Moze biti da je sve sarena laza. U svakom slucaju kampanja jos nije ni pocela ali me je najava privukla https://www.kickstarter.com/projects/1577656602/175081935?token=a57d4a63

Poslednja izmena:
Pa ako ga budu radili Ukrainci,koji su radili na pravom stalker-u,moze da bude nesto,da "potrefe" dusu i atmosferu igre.A ako ode u americke ruke,dobicemo jos jedan zombi shooter.:D

GSC je ugasen pre tacno tri godine, a njegovi bivsi clanovi su formirali 4A Games (Metro serijal) i Vostok Games (Survarium; jos uvek u beti). I jedna i druga igra se smatraju "duhovnim naslednicima" Stalkera, iako mu realno nisu ni do kolena. To pogotovo vazi za Survarium koji je u trenutnom stanju doslovno neigriv. :) Doduse, uz sve to receno, moram da priznam da prvi put cujem za Areal kao i za West Games team koji ga razvija. Ovo sto je prikazano na snimku deluje najpribliznije originalnom Stalker serijalu do sada. Toliko, da mi vise deluje kao neki mod za Call of Pripyat nego na kompletno novu igru. No, videcemo...

U oba tima rade ljudi koji su radili na Stalker igrama, ali ih je u Vostoku mnogo vise. Ne uliva poverenje to sto na Kickstarter draft-u nisu imali da prikazu nista osim concept art-a, pa se i razvoj igre verovatno nije mrdnuo mnogo od te faze. U promo videu se uglavnom hvale kako su radili na Stalkeru i na tu zvaku ce pokusati da skupe mizernih 30.000 dolara, a dizu u nebo i neki svoj endzin od koga nisu pokazali nista. Pare ce verovatno skupiti, ali pitanje je sta ce napraviti s njima.

Jel citao neko knjigu na osnovu koje se radi igra?

,,To pogotovo vazi za Survarium koji je u trenutnom stanju doslovno neigriv,, kako misliš neigriv??pa ja svaki dan odpikam dve tri partije...sve ,,normalno,, .pod normalno podrazumevam ping,a ako bi uspoređivao ping u WoTu i Survariumu,u WoTu je veći,a serveri im u evropi ,dok Survarium ima servere neđe u Ukraini ili Rusiji
Uglavnom ja velike nade polažem u Survarijum...posebno Free play

Ako je suditi po događajima u Krajini, tamo imaju više nego dovoljno duhovnog Stalkerovanja :)

Porosenko.jpg

(na slici je predsednik Krajine Porošenko sa tri soldat-skauta...gde li smo te kostime već videli?)

Dobro, ja sam preveo na naš jezik :D

kako misliš neigriv??pa ja svaki dan odpikam dve tri partije...sve ,,normalno,, .pod normalno podrazumevam ping,a ako bi uspoređivao ping u WoTu i Survariumu,u WoTu je veći,a serveri im u evropi ,dok Survarium ima servere neđe u Ukraini ili Rusiji

Igra secka, puca, laguje kao nenormalna, ima uzasno okruzenje, nista od obecanog open worlda, nista od old school Stalker osecaja, a o tome kako se ponasaju oruzja necu ni da trosim reci... :p

Jel citao neko knjigu na osnovu koje se radi igra?

Koja knjiga je u pitanju? Zar nije Stalker serijal najvise inspirisan istoimenim filmom Andreja Tarkovskog?

Film je po knjizi.
Stalker (1979 film), a 1979 film by Andrei Tarkovsky, based on the Russian novel Roadside Picnic

Kod nas prevedeno kao Piknik kraj puta.

Poslednja izmena:
Ah, braca Strugatski, autori legendarnog sovjetskog sci fi hita iz 60-ih "Hard to Be a God". Moram pogledati i ovaj roman. Hvala. :)

Odmah se videlo da je fake, nema šanse da se sa tako malo para napravi igra poput Stalkera. Drago mi je što su otkriveni na vreme...

Po mom mišljenju Stalker već ima dostojnog naslednika a to je Metro serijal, bolji nam i ne treba.:)

https://forum.survarium.com/en/viewtopic.php?f=17&t=3450

We have contacted GSC's lawyers regarding this fraudulent claim of being the developers of Stalker and Metro Last Light. Please do all you can do ensure people know these claims are false.

Ovi ljudi jesu radili u GSG ali od 2006 na ovamo par njih a vecina od 2011. Fazon je sto se oni sada medjusobno cerupaju, posto Vostok (Yavorsky i ekipa) su se postavili kao jedini pravi naslednici GSG a sve sto su do sada uradili je raspali Survarium. 4A cela ova prica ne zanima jer su oni ozbiljan studio koji ima sopstvenu fransizu a takodje se vidi da su oni bili "tehnicari" u GSG.

Da je Vostok ozbiljan studio ne bi se ovim bavili tj. ne bi ih bilo briga, nego su verovatno pred gasenjem pa su sigurno mislili i oni na Kickstarter po pare ali ih ova ekipica preduhitrila.

@Vuk_ http://mbookz.net/other/349-areal-zarazhenie-sergey-tarmashev.html

Što ih ne bi bilo briga, ovi likovi se lažno pretstavljaju i zloupotrebljavaju ime igara na kojima su ljudi iz Vostok-a stvarno radili. Vostok iza sebe ima MMO igru (koju lično nisam isprobao pa ne mogu da kažem na šta liči u ovom trenutku), dok ovi imaju te lažne tvrdnje, ukradeni concept art i snimke iz Stalker igara. Pa, ko tu sada zaslužuje poverenje a ko ne?

Ih brate,kako mozes to da poredis,Metro je "hodnik" shooter,a Stalker je...legenda!

:laugh:

Poslednja izmena:
Što ih ne bi bilo briga, ovi likovi se lažno pretstavljaju i zloupotrebljavaju ime igara na kojima su ljudi iz Vostok-a stvarno radili. Vostok iza sebe ima MMO igru (koju lično nisam isprobao pa ne mogu da kažem na šta liči u ovom trenutku), dok ovi imaju te lažne tvrdnje, ukradeni concept art i snimke iz Stalker igara. Pa, ko tu sada zaslužuje poverenje a ko ne?

Taj Survarium je isto reklamiran kao "duhovni" naslednik Stalker iako nidje veze sa originalnim gejmplejom nema. Vecina ljudi je igru probala samo zato sto je kao nastavak Stalkera. Da je nisu tako reklamirali niko je ne bi ni igrao zato sto je krs neopevan.

Nema Vostok nista vise prava od ovih likova, jedini koji ima prava na Stalker je onaj smrad Grigorovich. Ovo jer verovatno ili prevara ili nece biti nista od igre, ali nije ni Survarium daleko od toga.

4A nikada nisu imali potrebu da se reklamiraju Stalkerom jer imaju dobru igru, a realno ta grupa ljudi je najvise propatila pod Grigorovichem i ponajvise zasluzna za uspeh Stalkera. Yavorsky je samo iritantan lik koji se guzio da daje intervjue na vrhu popularnosti GSGa i pravio se da je bitan.

Iako je ovo 99% prevara, barem nastupaju sa idejom singleplayer stalkerolikog iskustva za razliku od bljutavog F2P online FPSa.

Kao sto sam rekao u prvom postu moze biti da je sarena laza...ali stvarno sta rade sa ovom fransizom svi oni je sramota. Mada ja se i dalje nadam da ce se jednog dana u nekoj skorijoj budocnosti 3,4 godine pojaviti pravi S.T.A.L.K.E.R. 2...Pod uslovom da Grigorovich bilmez proda prava nekom ko ume da opravi igru kako treba. Mada cim on jos uvek drzi prava mislim da nije 100% odustao od drugog dela, a mozda jednostavno ceka neke ogromne paratine koje nece dobiti jer Stalki nikad nije bio veliki kao COD, a trebalo bi al da ne idem vise of topik :)

O boze, pa ovi su 29.000 skupili samo na recenicu da je ovo duhovni naslednik stalkera. "Trailer" sadrzi par concept artova, a oni ingame snimci me previse lice na stare stalkere, sve nesto izmrljano da se ne vidi nista konkretno, snimak preko snimka, brzi kadrovi itd. A za onog ko je sklopio onaj snimak, ili je radio neki tezak amater ili neki zesci anti-talenat :)

P.S. Uruk hvala ti puno za link!

Pa ti gameplay snimci i jesu iz starog Stalkera. Bukalno nisu nista pokazali o igri sem par concpet artova. A naravno, ovcama je i to bilo dovoljno da bace pare...

Stvarno ovo BAS deluje kao teska prevara... Imaju svega par slika concept-arta a traze 50.000$ da bi napravili igru...

Ja planiram ponovo da instaliram prvog stalkera jer ga nikad nisam zavrsio, mislim zbog bagova, a od ostalih delova samo sam jedan na kratko probao.
Poceo sam i knjigu, sama ZONA je po meni mnogo bolje opisana i jace naglasena nego u igri, atmosfera je dosta teza, prica oko raznoraznih cuda u zonama i za kojima tragaju stalkeri, odnos izmedju likova, strahovi od anomalija, vetrometina, vesticjih pihtija...
Nadam se da ce mi sada igranje biti zanimljivije, ali mislim da bi mi sada igra u ovom setingu mnogo bolje legla da je RPG tipa follout ili Arcanum, sa vecom interakcijom i sa okolinom i sa likovima, c&c, moralnim dilemama, zrtvovanjem kompanjona, posledicama...

edit;
postoji i RPG, ali p&p... detaljna recenzija ako nekog zanima:

Poslednja izmena:

Ma da, putinovo pismo... plus ovaj video iznad je previse smesan.

Nazad
Vrh Dno