Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Ukratko, dopuni se, moze da padne do 0.004 uskoro ali ne mora

Sto se cene tice, ja predvidjam da ako ne ode gore, icice dole.
E toliko o tome. A mozda bude i obratno. Ali nisam neodlucan :)

A ja bi recimo voleo da znam ko ce biti prva sveta 2014 u fudbalu.

Nego Vlax, pravi taj BCN pool. Ako do cetvrtka u podne ne nadjemo ni jedan blok da imamo gde da se prebacimo.

Poslednja izmena:
Zasto BCN? Ako hocemo malo da rizikujemo, ali potencijalno debelo zaradimo treba pokrenuti AEON pool. Trenutno mu je diff i dalje prilicno mali, a trenutni poolovi su katastrofa. Najveci pool uopste ne isplacuje, samo se povecava pending balance, pa sam odustao.

Dosta me podseca na DuckNote, a ko je njega na vreme kopao debelo se opario. Ja sam ga nazalost dosta kasno poceo kopati i tad je moglo oko pola milke na dan po MHs da se uzme, sto se juce moglo zavaljati za par LTC-a po MHs.

Vec je medju top 10 po glasovima za izlazak na Poloniex, a jos je low profile.

Zamolio sam Vlax-a da spusti fee na 0% sto je odmah i uradio da bi navukli sto vise mase a sad bi mogli i sami da predjete na nas pool svi koji do sad nisu presli ;)
Iskopali smo jos jedan blok :D

Poslednja izmena:
Opa! Blok!

Kad bi trebao sledeci ovim tempom?
8-10 sati?

Moja procena oko 5h bi trebalo :)

Kako mislis throtluju 280x, meni lepo rade na 1878 kh vec evo 3.dan...ma moze samo polako da ga puste treca lica ;)

Mozes li da mi ucinis nesto?
Pusti GPU-z pa pogledaj u kartici Sensors, pod Memory Usage (Dedicated) sta ti pise?

Moze i neko drugi da mi odgovori, kome 280x daju preko 450hs.

Asuska tu pokazuje 2059MB a isto pokazuju i ove sto manje daju ....

Ne bih znao , zasto to sve ispitujete da nemate neko resenje za karte koje manje bacaju ?

Pa nije mi pravo da neko kopa 470hs a ja kopam 360hs sa istom kartom.

Nije ni meni al shta da radim ... Cekam da izadje neki noviji miner koji ce to ispraviti :(

Nije ni meni al shta da radim ... Cekam da izadje neki noviji miner koji ce to ispraviti :(

Pa slazem se, nego sam mislio, ako mogu da provalim gde je razlika izmedju ovih sto lepo rade i ovih nasis.
Malo mi je neverovatno da razlika u proizvodjacu vram modula moze tolko da pravi razliku. Ipak na svim ostalim algoritmima radi isto ili skoro isto.

To sam primetio, da ne koristi svih 3gb rama. I da mi Gpu usage ne stoji na konstantnih 99% vec varira 92-99%, kao kad na skriptu preteras sa intensity.

Poslednja izmena:
Kontam da je samo do latencija gpu-a ... Jer memorija bas nesto i ne utice kad se pomera .

Spusti je sa 1500 na 900 po karti pa vidi koliko ne utiče :D

A memorija je i ranije umela velike razlike da napravi... Zato je stilt i pravio biose za hynix mfr čipove, elpida je bila neka sredina a hynix afr su najbolji.

Poslednja izmena:
Do tipa memorije je, definitivno.
Evo iste dve grafike sam probao, jedna je elpida druga hynix i razlika je tako kako jeste - 360-370 a elpidu i 460-480 za hynix.

Pa utice kad je tolko dropujes ali kad stavis na 1250 gotovo nista ne izgubis.

Mislim da je ovde problem na relaciji TC i Intensity koji su kod Claymora fixni.
Kod ostalih algoritama, razliku u vram chipovima ispeglas kroz malo drugacija podesavanja i dovedes ih do skoro istih rezultata, ovde je problem sto ne mozes nista da menjas.

E sad dolazimo do problema, izgleda da Claymore nema 280x elpidom da testira.

Mislim da je i kod mene tako... Čak onda ispada da je 280 na 1000/1250 brža od 280x na 1050/1500 :D

Bas tako, ko moze neka proba da nadje njegov modifikovan bios - meni su 7970 dual x maksimalno davale oko 510 khash na skripti (koja god podesavanja da sam stavljao), ubacio sam njegov bios i pocele su normalno da daju otprilike oko 640 khash i to debelo undervoltovane na 0.98v. Memorija je hynix afr, ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Bas tako, ko moze neka proba da nadje njegov modifikovan bios - meni su 7970 dual x maksimalno davale oko 510 khash na skripti (koja god podesavanja da sam stavljao), ubacio sam njegov bios i pocele su normalno da daju otprilike oko 640 khash i to debelo undervoltovane na 0.98v. Memorija je hynix afr, ako se ne varam.

Ciji modifikovan bios?

Stiltov bios. Jabuka ti je ostavio u postu iznad sve njegove biose.

Nazad
Vrh Dno