Šta je novo?

gde da kupim domen?

nesic1

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2008
Poena
570
trazih po forumu ali obicno sam nalazio stare teme, gde kupiti .com domen ili org/net/nfo, ali u prvom planu je com, na godady ili na whois, ovaj drugi je jeftiniji ako se ne varam?
ili na http://www.crazydomains.co.uk
hvala

Poslednja izmena:
Namecheap, bezi od GoDaddy-ja.

hvala, jos jedan clan je preporucio njih, za ovaj crazy vidim da i za njega kukaju

Lista razloga je jako dugacka i ponajvise ima uticaja na nas koji radimo hosting i moramo da se bavimo korisnickim nalozima i domenima svaki dan. Rad sa GoDaddy-jem je najgore iskustvo ikada, doci od tacke A do tacke B, bez pokusaja da ti uvale jos gomilu stvari koje ne zelis i koje samo zbunjuju je prakticno nemoguc. Uzasno je komplikovan za koriscenje i sve je dovoljno prikriveno da te spreci da se pomeris od njih.

Cesto se desava da DNS update ne prodje, da misticno ne prodje zahtev za otkljucavanjem domena ili EPP kod... itd. U svakom slucaju, to je gomila loseg iskustva akumulirana tokom 5 godina rada.

Ne znam ko je bolji, ali vidim da namecheap za .com domen traži $10.69, a godaddy $12.99. Ako se uzme u obzir ovo što je kUdtiHaEX napisao, biće da goddady razliku u ceni koristi samo za marketing, pošto sam za njih odavno čuo, a za ovaj namecheap tek sada.

Isto tako imam los dojam sa goddady. Ne mogu reci da sam imao nekih direktnih "problema", ali mene neke stvari nerviraju:

Desilo se da smo domen, koji je sticajem okolnosti isteko 2-3 dana, morali otkupiti od njih na "aukciji" te ga platiti par desetaka dolara vise.... strasno.
SSL setifikat ti uvale povoljno prve godine, a onda 10x veca cijena....
Svaki korak je pracen sa milion reklama, dodatnih ponuda i sl., a korisnicki panel je nesto najzamrsenije sto sam koristio....

Namecheap je OK, mnogo jednostavnije, malo jefinije, podrska je OK (bas sam ih juce kontaktirao da omoguce da koristim moje DNS servere sa njihovim hostingom)

Desilo se da smo domen, koji je sticajem okolnosti isteko 2-3 dana, morali otkupiti od njih na "aukciji" te ga platiti par desetaka dolara vise.... strasno.

Realno, godaddy nije kriv što niste na vreme obnovili domen, ali bar imaju tu opciju da u nekom vremenskom periodu čuvaju domen za prethodnog vlasnika. A i izgleda da ste zakasnili za više od 2-3 dana - http://support.godaddy.com/help/article/6700/what-happens-after-domain-names-expire

Još jedan zadovoljan korisnik Namecheapa. Rad sa domenima i SSL sertifikatima bez ikakvih komplikacija.

Kao sto sam rekao, nisam imao direktnih problema sa godaddy, ono da nesto nije bilo kako je receno/placeno/naruceno.... (prica sa isteklim domenom je stvar nemara trece osobe...). Ali opet, sve je puno vise zapetljano i konfuzno, u odnosu na namecheap.

Ja imam na godaddy oko 20-30 domena i nikada nisam imao problema. Ja sam prezadovoljan uslugama kao i cenama gde me novi .com domen kosta 1-2€. A DNS za domen se osvezi za manje od 15 minuta ;-)

Ja imam na godaddy oko 20-30 domena i nikada nisam imao problema. Ja sam prezadovoljan uslugama kao i cenama gde me novi .com domen kosta 1-2€. A DNS za domen se osvezi za manje od 15 minuta ;-)

Da nisi nešto permutovao? Kako može .com domain za 1-2€?!

u4uda4us.jpg

Naravno da može. ;-)

Član sam u discount club godaddy i stalno dobijam promo kupone.

Evo vam promo kod, pa probajte, nadam se da nije istekao:
TRYIN = $1.99 .com

Član sam u discount club godaddy i stalno dobijam promo kupone.

Evo vam promo kod, pa probajte, nadam se da nije istekao:
TRYIN = $1.99 .com

Sad mi je jasno kako neki mogu da priušte da imaju gomilu registrovanih domena koje pokušavaju da prodaju.

Pa kad stalno kupujes domene, imas i solidan popust :)

Ne bih znao da ti kazem, kao sto rekoh izbegavamo GoDaddy :)

Imam i za zastitu podataka, ali onda je tada cena oko 4-5€ po domenu.

Da, posle svake godine produzavanje kosta 6-7€.

evo da se javim, prvo sam pokusavao da kupim .com domen od godady-a, kostao je nesto jeftino, 2-3 $ ili evra imah neki popust, bem li ga kako bese nebitno, kod njih sam hteo prvo jer je bio dzabe, posle sat vremena zezanja rekoh ma ko vas hebe i otisao na namechap, na godady zavrsim sve i na kraju kad treba da platim pise da nije uspesno obavljena transakcija, probano vise puta sa razlicitim opcijama, posle otidoh na namechap, probam paypalom i izbaci mi gresku, onda kupim karticom i prodje sve bez problema, slucajno proverim paypal i kad vidim da su mi na namechap skinuli i sa paypala, kontaktiram ih na live chat i bukvalno i ljubazno sa njihove strane dobih refund za 5 minuta. moja preporuka za njih

Desava se to na godaddy kada ubacis kupon koji je namenjen samo za USA ili neku drugu drzavu i nikako ne mozes da ga iskoristis iz Srbije. Uvek ce da ti izbaca da je transakcija neuspesna.

Nazad
Vrh Dno