Šta je novo?

Watch Dogs

Dobićemo istu igru koja malo lepšte izgleda. Meni je bila sasvim okej, ali predaleko od dobre.

Ima li ikakve sanse da se doda muzika tj custom mp3 fajlovi sa kompa u samu igru i kako se to radi?

Meni smeta zamucenje, jako ruzan i prenaglasen efekat.

Meni smeta zamucenje, jako ruzan i prenaglasen efekat.

Pa nije to džabe izbačeno iz igre... :trust:

Depth of field je generalno video efekat, koji se javlja kao posledica fokusa sočiva na određenu žižnu tačku. Naročito je izražajan u makro planovima, ali generalno ovo je efekat kojeg u realnosti nema ili barem ne kod mehanizma kakav je čovekovo oko u kombinaciji sa mozgom, jer mozak kao mehanizam koji dešifrije sliku praktično interpretira odnosno pegla sve anomalije koje prima od oka uključujući i ovo. Većina verovatno ni ne sluti da se oko s vremenom uslovno rečeno prlja, baš poput sočiva na aparatu ali da sve te sitne anomalije mozak zapravo premošćuje u najvećoj meri. Ovo se u prvom planu odnosi na interpretaciju boja. Druga stvar koja je tipična za ljudsko oko predtavlja izvesnu prljavštinu koja je uvek prisutna i koja je lako uočljiva kada se pogleda recimo u plavetnilo neba. Tada se mogu primetiti sitni kružići nalik na zarnca prašine koji plutaju u oku. Reč je zapravo o izumrlim ćelijama koje ostaju zauvek zarobljene u oku i koje predstavljaju proces koji se dešava nakon što novorođenče praktično izađe iz majčine utrobe, dakle reč je o nečemu s čime se naš mozak suočava od prvog dana pa nadalje čitavnog našeg života.

Što se ovog efekta tiče, pah... efekat kao efekat je ok (blur je prenaglašen svakako) ali njegova funkcionalnost u igrama nije. Zato je recimo Rockstar u GTA serijalima ovaj efekat ostavio samo za cut scene ali ga u igri nemamo, a ovde je namerno potpuno odstranjen. Doduše, on bi mogao da se progrura čak i ovako kako je ali bi odziv fokusa i izoštravanja slike morao da bude izuzetno brz jer to generalno više prija oku (to mu i jeste glavna osobina). Ovo je inače jako davno uradio Cyan u Myst-u 4 i to je tamo funkcionisalo besprekorno. Čudi me da se niko još nije ugledao na to njighovo rešnje do sada. Inače interesantno je bilo i to što su ostavili mogućnost da se ovo uključuje i isključuje po potrebi, što je po meni skroz ok razmišljanje jer ovakvi efekti generalno ne prijaju baš svima...

Onaj SweetFX mod koji sam napravio i okačio ovde predhodno, meni barem za sada je sasvim dovoljan grafički dodatak. Onaj novi soft AA efekat koji sam video u nekoj od zadnjih EPIC-ovih prezentacija je nešto što mnogo više ovde nedostaje. Bio bih srećniji kada bih mogao da namestim SMAA downsempling, ali iz nekog razloga to kod mene nikako neće pa neće da proradi... hmm... 😡

Poslednja izmena:
This guy always cracks me up 😀

ova igra je stvarno, mnogo dobra i zabavna, samo joj treba dati sansu 😀

Ja ne znam kako vama ali meni ubija ovaj mod fps za jedno 50%

Ja sam primetio da cim se upali i prvi stepen antialising-a igra laguje. Nije da secka, glatko radi ali sve laguje, kasni odziv i kontrola... jako tesko da se kontrolise lik na taj nacin.
Nisam probao ni jedan patch/ mod koji se moze naci na netu. Mozda je problem do "samo" 3GB na grafickoj kartici...

Konfiguracija se moze videti <---- levo. 🙂

Poslednja izmena:
Nije to problem, prosto igra ima bagova i lag kod svih...

Ne znam da li iz Ubi-a rade na nekom patch-u, ali generalno pre ili kasnije ce da izbace neki, koji po obicaju popravlja bubice u igri.

Izbacili su patch juče. Navodno su neke stvari popravljene, ali one bitne - iskakanje iz igre, stuttering, nemogućnost pokretanja igre i slično... nisu popravljene. Čak ljudi prijavljuju i smanjenje frejmova (fps).

Meni sa patchom postala situacija jos gora...

Ne znam za vas ljudi ali meni sve radi kao podmazano, opadne malo fps kad sam u kolima, posebno kad su u pitanju neke brze scene npr kamera kad se okrene kad odradim neutralize, ali nista strasno (ispod 37fps ne ide).
A ovako je igra bas zanimljiva, cak su i side misije qul, jedino je malo teze odraditi criminal convoy misije, ali nista nemoguce 😉

Convoy misije ja odradim za cas sa bomb lancherom,u slucaju da trebam nekoga iz tih auta samo da uspavam onda samo ta auta postedim i ostavim ih da sami izadju napolje.

Nije zahtevan, ovaj mod mi donosi značajna poboljšanja u igri, na mojoj konfiguraciji radi na Ultra na stabilnih 30-40 fps, dok pre sa ultra nisam mogao da izvučem ni 20 fps. Mada, kod druga na nVidia grafičkoj ne donosi poboljšanja već mu radi gore.

Poslednja izmena:
Haj bogati objasni kako ces ti sa jednom hd 7770 i na jednom Athlon-om imati stabilnih 30-40 fps na "ultra" kada evo ja npr. ne mogu da ostvarim sa dvije 680 tke na 98% gpu usage. Jeli mozda igras na 640x480?

320x240

Haj bogati objasni kako ces ti sa jednom hd 7770 i na jednom Athlon-om imati stabilnih 30-40 fps na "ultra" kada evo ja npr. ne mogu da ostvarim sa dvije 680 tke na 98% gpu usage. Jeli mozda igras na 640x480?

Ja igram na ultra sa 690kom i sve je ok na 1440p.Krs optimizacija,a jos veca blamaza Ubisofta sta prosipa kao pricu i opravdanje za istu.

Poslednja izmena:
Ja imam 15incni monitor i vecinu stvari igram 1024*768 i 1280*1024 i to ne zato sto nemam kes da kupim monitor, vec sto mi na metar od face u zivotu nece trebati nesto vece. Tako sa 750TI igram 99% igara na ultra (krajzisi malo zezaju) u 50-60+ frejmrejtu. S obzirom da je trend povecanje rezolucije i dalje (4K, 8K... + beskonacno), presrecan sam jer ce mi trebati sve slabije graficke da igram isto sto vecina sa, za sebe, maksimalnim uzitkom 🙂

Razmazili se ljudi, nekad nam nije smetalo da igramo na 14-incnim monitorima

Zar vi stvarno mislite da ce iste rendering tehnike da se koriste za 4K/8K rezolucije kao sto se sada koriste? Bas sam ovog meseca procitao par radova na tu temu, gde se predlazu shading tehnike koje ne zavise direktno od broja piksela (danas svi engines rade sa per-pixel). Usavrsavace se tehnike renderovanja, samo ono sto je na ekranu ili u vidnom polju igraca bice renderovano, unapredice dinamicki streaming zona, koristice jeftine voxel tehnike za dodavanje detalja (isto ima finih radova na temu voxel-mesh hibrida). Mnogo tehnika postoji kojje jos nisu u upotrebi, ne brinite se, necemo doci u situaciju da nemamo dovoljno jake kompjutere za visoke rezolucije.

Nazad
Vrh Dno