Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Каква је ово група, па све сам тикете на њу пао..

Grupa smrti :-devil-:
Reakcija predsednika FA na žreb:

e654862ad517b337252883c0b6e9cff4222206.gif

I treba da prodju!

Ovo nam samo pokazuje koliko je Juzno Amaricki fudbal superiorniji od Evropskog

10478110_810232189017105_8663456187278130365_n.jpg

Meni se cini da Amerikanci igraju sa vise motiva, zelje, srca, nazovi to kako hoces. E sad, da li oni jednostavno shvataju mundijal onako kako treba (za razliku od evropljana koji dolaze da otaljavaju, jos od '98), ili se trude da bi ih neko kupio iz iste te Evrope, ili je nesto trece...ja mislim da ima svega po malo ali je cinjenica da njih nema ovde sp bi bilo prilicno dosadno. Iskljucujem Argentinu i Brazil koji standardno paze prvo na svoje skupocene noge pa onda gledaju da daju gol.

Mogu mnogi, ali smesno je reci da je Nemacka inferiorna u odnosu na bilo koju J. Americku reprezentaciju.
Englezi jesu, uvek su bili, Spanci su osvojili proslo WP sad su smensi, No Francuzi,Holandjani i Nemci nisu nikako inferironi.

Poslednja izmena:
Savršena kontra Francuza - gol Valbuene

BqMz5d9CEAAoFKi.jpg

:d

Ovaj Matuidi je zver!

Ko napisa da je juznoamericki superioran majko mila :mad:.

Kao prvo Kostarika nije juznoamericka nego centralnoamericka. A od juznoamerickih na ovom prvenstvu su se jedino pokazali Cileanci i eventualno Kolumbijci (mada i to je smijesno, jer im je grupa katastrofa). Brazil na racun sudija obe utakmice, Argentina bila losija od Bosne, Urugvaj izgubio od Kostarike, a Englesku je pobijedio ne zato sto je bio posebno bolji, vec zato sto u fudbalu mozes da pobijedis i sa jednim sutom na gol ili sa dva u njihovom slucaju. Dok su evropski timovi na zadnja dva prvenstva pokazali na kojem je nivou evropski, a na kojem fudbal iz ostatka svijeta. Živi bili pa vidjeli ove godine Njemačku na tronu svijeta, i ukupno tri evropske reprezentacije u polufinalu.

Poslednja izmena:
Mnogo realnije 3 Evropske nego tri Brazilske.. i to ce pokazati koliko su "superiorne" reprezentacije J Amerike

Nekako cesce delimo Ameriku na Juznu iliti Anglo i Severnu. Kako su igrali na prvenstvu i dalje stojim da su superiornije

Igrali su kvalifikacije sa severnim delom tako da još manje ih fudbalski treba vezati sa južnnim.

Ne može se ovako zaključivati.

Ovo pokazuje koliko znači domaći teren. Jednostavno naviknuti su na klimu, imaju navijače na tribinama i u zemljama latinske Amerike je ovo prvenstvo ipak dočekano kao nešto posebno.

Recimo na SP u Nemačkoj u polufinalu smo imali sve evropske ekipe, u četvrtfinalu 6/8, takve stvari itekako igraju ulogu na ovakvim takmičenjima :)

Pre 8 godina je mozda bilo tako ali sada je situacija drugacija , jer kad pogledamo u poslednjih nekoliko godina , gotovo sve evropske ekipe su u padu , ili ekipe ne igraju kao pre , ili je doslo do smene generacije pa nemaju vise tako kvalitetne igrace koji mogu adekvatno da naslede one prethodne (sto je slucaj u velikom broju evropskih reprezrentacija) , od evropskih ekipa jedino sto su Nemci standardni (ali opet ne ni zahvaljujuci nekom velikom talentu , kreativnosti ...itd , vec jednostavno zbog vrhunske organizacije , tog njihovog mentaliteta , discipline , sistema rada........itd) i eto Bosanci sto su se zaista mnogo uzdigli poslednjih godina i napravili su zaista jednu ozbiljnu reprezrentacijui ajde da kazemo Belgija koja je takodje mnogo napredovala u poslednje vreme .........dok svi ostali ili stagniraju ili su nazadovali , dok je situacija u Juznoj Americi maltene potpuno drugacija.

Ako izuzmemo Brazil i Argentinu , koje su pre svega ogromne zemlje (pogotovo Brazil) , razvijene zemlje sa razvijenom infrastrukturom , izuzetno jakim ligama , ogromnim brojem klubova , neverovatnom strascu za fudbalom gde maltene svi igraju fudbal i koje su maltene nepresusan izvor talenata i dobrih igraca , tu su se poslednjih godina pojavile neke nove fudbalske sile.
Recimo Urugvaj koji je posle dugo vremena dobio jednu fantasticnu generaciju , koji je igrao polufinale Svetskog prvenstva i osvojio titulu prvaka Juzne Amerike i koji se posle dugo vremena vratio u vrh svetskog fudbala i koji prosto svojim sistemom rada namerava tu i da ostane , pa onda Cile koji je sve bolji i bolji poslednjih godina , cija je liga sve bolja i bolja i ima sve vise i vise odlicnih igraca , polako se i oni namecu kao ozbiljna fudbalska sila , pa zatim jedna Kolumbija koja takodje posle duzeg vremena ima jednu fantasticnu generaciju gde je napravljen jedan odlican spoj iskustva i mladosti , napravili su jedan strahovit napredak, takodje i liga im je sve bolja i bolja i zaista se namecu kao jedna ozbiljna fudbalska sila a takodje kako stoje stvari dugo ce i predstavljati ozbiljnu fudbalsku silu , zatim jedan Ekvador koji mozda po imenima je i najslabija ekipa iz Juzne Amerike ali jedna izuzetno cvrsta, kompaktna ekipa koja gotovo na svakom takmicenju nekom zagorca zivot.
Kad vec pricamo o Juzno Amerikancima dovoljno je reci da jedan Paragvaj koji nije propustio ni jedno Svetsko prvenstvo od 98e i koga je Spanija jedva eliminisala u cetrvrftfinalu sa 1:0 je u Juznoamerickoj zoni kvalifikacija bio ubedljivo prikovan za dno ili recimo jedan Peru koji sa igracima poput Klaudija Pizara , Dzefersona Farfana , Paola Gerera, Luisa Ramireza, Huana Manuela Vargasa......itd , maltene nije mogao ni da sanja o plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Poslednja izmena:
Pa nisu ni juznoamerikanci dobri zbog igrača nego zbog odnosa kada igraju za reprezentaciju, njima je dovoljan jedan ili dva igrača da nose tim. I opet kada nalete na bilo koju organizovaniju evropsku uglavnom nemaju šanse. Zadnjih godina jedino su dalje dogurali Argentina i Brazil, Urugvaj (praistoorija excluded) je dobar ali nisu imali većih rezultata sem na prošlom mundijalu, a videli ste na koliko fer i fudbalski način, pored mnogo bolje Gane u toj utakmici. Na ovom prvenstvu po meni najimpresivniji fudbal pokazali Švabe, Holandija i Francuzi, koji su otvoreno i napadački igrali svoje mečeve bez mnogo defanzivne politike dok su se ostali poprilično mučili kada je bilo potrebno dati gol.

Poslednja izmena:
Holandjani su u prvoj utakmici stvarno blistali dok je druga bila prilicno bledunjava. Francuzi su imali laku grupu pa je rano suditi.

Po meni Holandija ima ocajnu (neiskusnu?) odbranu i pospremice ih malo ozbiljnija ekipa od Australije koja je bila blizu. Vadi ih dobar napad. Najzanimljiviji su mi francuzi, imaju najlaksu grupu ali i pored toga se vidi da imaju igru, smenili su onog ludaka i tacno se vidi da je atmosfera pozitivna. Imaju dosta mladih a talentovanih igraca, zeljnih dokazivanja, videcemo koja im je realna snaga tek u nokaut fazi.

PodCeni i ti Holandeze, pa ces se provesti kao Spanci...

Prilicno sam iznenadjen "laganom" igrom Italije. Ne umanjujem znanje CR ali ono nije bila Italija iz prvog kola. Tesko da je umor u pitanju, mozda drugaciji stil igre CR.
Da li je Italija toliko samouverena i bezobrazna da izgubi od CR zbog Engleske i da racuna na pobedu protiv Urugvaja i siguran prolaz dalje?! Da li ce Mazic da "obeli" obraz danas :)

Sve je to relativna stvar, seti se euro 2008. Holandija je isprasila Italiju, Francusku i Rumuniju u grupi otprilike kao Spance sad, u nokaut fazi ih razmontiraju rusi a iste te ruse u polufinalu otresu spanci. Zato kazem, to sto su unakazili ocigledno nezainteresovane spance i jedva dobili nezgodnu ali realno slabu Australiju ne garantuje nista. Uostalom, videcemo kako ce igrati sa Cileancima koji su se pokazali kao ozbiljna ekipa

A znam, ali... Prvo LvG nije za dzabe pozvao ove i radio sa njima bas ozbiljno (mislim lik je bud.aletina i freak sto se tice fizicke spreme). Drugo, mislim da su potcenili Australiju, ali su uspeli da pobede. To nije uradio isti onaj Urugvaj koji je isprasen od Kostarike, to nije uradio Brazil koji je igrao 0:0 sa Meksikom, to nije uradila Italija takodje protiv Kostarike. Uzmes krenes da igras, paf primis gol, vamo tamo, e pa onda ubacis u drugu brzinu i pobedis.

Sto se tice utakmice sa Cileom... Ko zna kakve ce tu taktike biti... Mozda ce igrati i jedni i drugi samo da odigraju i da odmore igrace, mislim oboje su prosli, a opet moze pasti neki dogovor (ne bi me cudilo :d) Ko god dobije Brazil mislim da ce mu biti lakse, nego da dobije Meksiko.

Ко год добије Бразил да, али не у Бразилу...

Ja sam probao sa duplom pobedom na BIH :d Valjda ce se istresti na Nigerijancima, s obzirom na sanse iz prve utakmice ;)

Po meni Holandija ima ocajnu (neiskusnu?) odbranu i pospremice ih malo ozbiljnija ekipa od Australije koja je bila blizu. Vadi ih dobar napad. Najzanimljiviji su mi francuzi, imaju najlaksu grupu ali i pored toga se vidi da imaju igru, smenili su onog ludaka i tacno se vidi da je atmosfera pozitivna. Imaju dosta mladih a talentovanih igraca, zeljnih dokazivanja, videcemo koja im je realna snaga tek u nokaut fazi.

E to isto ja pricam mojim drugarima za Holandeze a oni ne veruju...Iole oziljnija ekipa sa malo jacom odranom od Australike ima da ih rastoci samo tako..A sto se Francuza tice poceli su da igraju onako kako treba. Brzo i bez mnogo tupljenja.

Pa nisu ni juznoamerikanci dobri zbog igrača nego zbog odnosa kada igraju za reprezentaciju, njima je dovoljan jedan ili dva igrača da nose tim. I opet kada nalete na bilo koju organizovaniju evropsku uglavnom nemaju šanse. Zadnjih godina jedino su dalje dogurali Argentina i Brazil, Urugvaj (praistoorija excluded) je dobar ali nisu imali većih rezultata sem na prošlom mundijalu, a videli ste na koliko fer i fudbalski način, pored mnogo bolje Gane u toj utakmici. Na ovom prvenstvu po meni najimpresivniji fudbal pokazali Švabe, Holandija i Francuzi, koji su otvoreno i napadački igrali svoje mečeve bez mnogo defanzivne politike dok su se ostali poprilično mučili kada je bilo potrebno dati gol.

Ja pricam gde su sada te ekipe iz Juzne Amerike i kako sada igraju , a ne kakve su bile pre 10 ili 30 godina.

Sto se tice Holandije , Francuske ili Nemacke , jesu ostvarili impresivne rezultate u prvom kolu , ali ne treba suditi na osnovu jedne utakmice , jer prosto imali su i dan da im je sve islo od ruke , recimo Holandija prakticno sve sto je sutnula u drugom poluvremenu uslo je u gol , Francuska takodje je imala srece da je dala 2 gola za minut nakon cega je protivnik verovatno i mentalno pao i nakon toga im se sve otvorilo , pa i Nemacka je opet imala srece sto je dala gol iz penala na vreme , sto je Pepe popio crveni , kao recimo i Hrvatska sto je imala svoj dan protiv Kameruna gde su dali gol na vreme , gde je Song popio crveni......itd , ne zelim ja nikom da umanjujem uspeh i pobedu ali to je tako.
No ajde da vidimo k ako ce te ekipe izgledati kad im mozda i ne bude bio dan (a ne moze im biti uvek) i kad ne bude islo sve njima u prilog od samog pocetka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno