Kako nije moguće, pa videli smo u onim CSI serijama da od 5 piksela naprave kristalno čistu sliku.
A i ti pitaš svašta(ne mislim ništa loše, za to i služe forumi)
Snimak je los, zato sto je kamera losa...
Pre ce ti koristiti da ga neko prepozna po ponasanju i kretanju, posto sa ovakvom kamerom nista korisno necete snimiti.
Nije moguće osim u američkim serijama i još boljim holivudskim filmovima.
Mada mislim da je neki naš nišlija napravio algoritam i da trenutno breko bare radi na razvijanju istog
Softver koji od nepostojećih informacija stvara željene informacije?Takav softver postoji odavno, ali nije dostupan "raji", samo FBI i slicno...
Softver koji od nepostojećih informacija stvara željene informacije?
NSA i ostali svakako imaju astronomske budžete ali fiziku ne mogu zaobići.
U krivu sam?
Daj nam još detalja.
Nikad nisam razumeo potrebu da se kamere stavljaju u ćošak, kao veći je ugao..
Da li kamera treba da snimi veći ugao ili lice provalnika? Ako želiš lice, stavite bre ljudi te kamere u predelu glave, na zid u suprotnom ona snima teme glave ili šešir kao u ovom slučaju.
I da, gurnite mikrofon u te kamere jer kriminalci pričaju dok pljačkaju, pa će se snimiti žargon, akcenat, nadimci, imena, mesta, lokacije..
To nije moguće.Jeste, nelogicno je, ali pomocu nekih algoritama i jakih masina koje rade danima, moze se dobiti vise informacija nego sto ih ima u startu, naravno ne onako kao u filmovima, ali dovoljno da navataju nekog. Kako recimo radi redundancy kod raida kada jedan od 10 hardova ima informacije svih 10![]()
Osim Metropolitet police nevidim neke poznatije "face", da li su već pozajmili tehnologijuOvo je to na cemu je radio http://www.motiondsp.com/stories/#Shoplifter
Mislim da je to zato što te kamere služe prvenstveno za monitoring zaposlenih.
Monitoring moje mame, šta će na taj način da se snimi? Ništa sem odeće, frizure, šešira, temena glave ništa što bi inače trebalo.
Neko ko želi da izvrši vandalizam prilikom pljačke objekta, uništiće kameru pa makar ona stajala na Mesecu. Kamera snima sve do momenta njenog uništenja. To što se sad koristi i način na koji se koriste je samo lažni osećaj bezbednosti i da će slučaj, u slučaju izvršenja krivičnog dela, biti pozitivno rešen.
Rezolucije su odvratne, a bez mikrofona i slikom temena glave nema šta da se priča.
To je kao kada su vojsci dali pancire bez ploča, pa su ovi pitali, kakvi su ovo panciri bez ploča, a ovi im odgovorili, moralni.
Sve zavisi za koju se kameru odlucis, ima vrlo mocnih kamera sa odlicnim rezolucijama...Kamera snima sve do momenta njenog uništenja. To što se sad koristi i način na koji se koriste je samo lažni osećaj bezbednosti i da će slučaj, u slučaju izvršenja krivičnog dela, biti pozitivno rešen.
Rezolucije su odvratne, a bez mikrofona i slikom temena glave nema šta da se priča.
To nije moguće.
Ono što jeste moguće (sa posebnim algoritmima i brutalnim procesorskim vremenom kako si već naveo) je best guess metoda, nagadjanje kako bi slika trebalo da izgleda.
Isto kao i kod MotionDSP rešenja, možda su recimo algoritmi od NSA bolji (bolji su sigurno, budžet im omogućava ono najkvalitetnije) ali to je samo pogadajanje kako bi slika trebalo da izgleda.
I to je dakako dovoljno za neke situacije i upotrebe.
Na koje tačno raid polje misliš?
Izgleda mi kao da si se pogrešno izrazio ili pogrešno shvatio kako raid polja funkcionišu.
Pa ja nisam rekao da je moguce da naprave informacije ni od cega, ali mogu da naprave bolju sliku, ovim ili onim metodom, ochigledno je pitanje tog "nagadjanja", na osnovu pixela nagadja sta bi moglo da bude pored njega, i zato i najjacim masinama trebaju dani da bi napravili bolju fotku, ali to je sigurno moguce, i prvi put sam nesto citao o tome pre jos 20 godina, jos na Amigi se to radilo...
Mislim na RAID redundancy, tipa RAID5 gde recimo imas 10 hardova od kojih imas kapacitet 9 njih, samo jedan sluzi za redundancy, ali bilo koji hard da crkne, ubodes drugi i on sam napravi podatke. Nemoguce je da jedan hard moze da ima backup svih 10, isto kao sto je nemoguce od nepostojece informacije napraviti postojecu, ali ochigledno je da postoje algoritmi i za jedno i za drugo...
For example, suppose two drives in a three-drive
RAID 5array contained the following data:
Drive 1: 01101101
Drive 2: 11010100
To calculate parity data for the two drives, an XOR is performed on their data:
01101101
XOR 11010100
Should any of the three drives fail, the contents of the failed drive can be reconstructed on a replacement drive by subjecting the data from the remaining drives to the same XOR operation. If Drive 2 were to fail, its data could be rebuilt using the XOR results of the contents of the two remaining drives, Drive 1 and Drive 3:
Drive 1: 01101101
Drive 3: 10111001
as follows:
10111001
XOR 01101101
The result of that XOR calculation yields Drive 2's contents. 11010100is then stored on Drive 2, fully repairing the array. This same XOR concept applies similarly to larger arrays, using any numberof disks. In the case of a RAID 3 array of 12 drives, 11 drives participate in the XOR calculation shown above and yield a value that is then stored on the dedicated parity drive.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari