Šta je novo?

Apple's WWDC - tračevi, prezentacija i sl.

Mnogo lepo izgleda ovaj 10.10, jos kad bi bio lagan za hackingtosh bilo bi super :)

A sta fali flat-u?

flat je zakon ^

Мени изгледа као OSX Vista... али ја сам чудан и мени се само та транспарентност не допада, све остало ми је врло добро.

flat je zakon ^

Za desktop kako su ga ljudi iz Xerox labs zamislili, nije. Na prvu loptu deluje pregledno, ali usled jednolicnosti tesko je navici mozak da u trenutku prepoznaje elemente. Idejno, desktop je zamisljen da izgleda i koristi se kao radni sto, tako da stari apple dizajn sa staklenim dokom, alu ivicama prozora, faux kozom i drvenim povrsinama ima smisla jer asocira na pravu stvar.

Dizajn prvenstveno podrazumeva funkcionalnost a tek posle dopadljivost (idealno i jedno i drugo). Ne znam koje su skole ucili ovi flat is modern dizajneri, ali ne valja im ta rabota.

Očigledno da je pomeranje dizajna ka ravnom usaglašavanje dva koncepta, iOS i OS X. I logično je, jer ko koristi oba tokom dana (recimo i ja koristim oba negde u odnosu 50:50 na dnevnom nivou) treba mu omogućiti da korišćenje i ergonomija bude bliska ako ne identična, da su tasteri, dugmad, sličice identične, da ako nešto delim nemam dve različite sličice, posebnu za iOS, posebnu za OS X.

Pogotovu kada se integrišu novi servisi, sasvim je glupo imati Handoff sličicu jednu za OS X a drugu za iOS. Često uhvatim sebe da pogledom tražim Message sličicu na OS X kada hoću da pošaljem poruku, srećom znam položaj na doku ali vizuelno se desi da se pređem.

Ko ne koristi paralelno oba sistema, njemu ili je sve jedno ili ga nervira što se menja. Mada ja sam uvek za kozmetičke promene na godinu-dve, dosadi jedno te isto.

Sta se ocekuje kod laptopova?

Касниш само 35 дана отприлике... догађај је био и прошао и нису представили ништа ново од лаптопова.

А судећи по овом чланку и неће до идуће године.

Poslednja izmena:
Znam da kasnim i da nisu najavili ali mislim na ocekivanja sta ce da izbace za late 2014 verziju moraju barem nešto ponuditi

kako bese ono za email u OS X Yosomite 2014.?

nacrtas oblik i on ga prepozna? :d

GRaIL 1968. link

btw kako kaze Alan Kay: "...actually touching information structure directly. truly intimate system. ...this degree of intimacy is so important in user interface"

---
i na kraju, od svega sto smo mogli da dobijemo mi dobijemo 1974. simulator papira iz Xeroxa :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno