Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kreće Sony konferencija za koji minut.

Live stream:
[youtube]K6Bpc1XFkAQ[/youtube]

Evo ga LBP3 🙂

Tako je bilo i sa trejlerom za prvi deo, za trejlere su stvarno majstori.

PlaystationNow na Sony televizorima 🙂
PlayStation Now is also not just coming to PlayStation hardware but also to anybody with a Sony smart TV. Sony insists you can just pick up a DualShock 3 controller, plug it into any Sony TV, and you’ll have the entire PlayStation Now library at your fingertips. You don’t even need a console.

A oni bez Sonijevog smart TV-a će moći da kupe box za $99 koji će im to omogućiti.

Poslednja izmena:
Krajnje impresivna prezentacija, oduvali su Microsoft.

Licni favoriti No Mans Sky i naravno Bloodborne. Ove sinematicne, ma koliko dobro izgledale cu da preskocim u ovoj generaciji. Narocito Ubisoft igre.

Mene je razocarao sony. Bilo je tu svega, ali nedovoljno dobra konferencija po meni.

Nisam zadovoljan kako su je osmislili. Mnogo glupih, nepotrebnih i dosadnih delova.

I od igara sam ocekivao mnogo vise.

Isto mislim i za MS, samo sto tu nije bilo glupih i dosadnih delova, nego prosto nisam zadovoljan izborom i kvalitetom igara. Previse toga vec vidjeno i previse multiplatform igara.

MS-ova konferencija mi je bolja ovog puta, a razocaran sam prikazanim igrama na obe.

Sto se tehnikalija tice, ako je ovo tacno...nemam reci. A tacno je, jer je Naughty Dog u pitanju.

2014-06-1004_54_39-un2jqma.png

[youtube]y1Rx-Bbht5E[/youtube]

Poslednja izmena:
Pise, ali videcemo...

That’s Nathan Drake rendered in full 1080p glory, using the power of our PS4 engine. All footage you see in the trailer was captured completely in engine. We’re targeting 60fps for Uncharted 4: A Thief’s End, and as you can see, the visual fidelity for our character models will reach new heights. In fact, thanks to the power of PS4, right now Drake’s Uncharted 4 model is over double the polygons of Joel from The Last of Us PS3.

Hlebac te **** ja detalja na Unchartedu, sta je ono svetog ti :d

Prvo da vidimo gameplay grafiku, pa tek onda možemo suditi njoj 🙂

Što se tiče prezentacije, jedino što je falilo na njoj je neki novi AAA IP, ostalo je bilo ok, naravno ako se izuzmu baljezagnja oko youtube-a, twitch-a i brojki koje nikome ne znače i multiplatformi koje smo već videli na drugim prezentacijama. Mogla je opušteno trajati duplo kraće, a da ostavi jači utisak, ovako su bespotrebno razvukli.

Poslednja izmena:
Ma meni ovo max sumnjivo deluje da moze da izgleda ovako i da se cepa na 60 fps-a, da je 30 i poverovao bih, ali ovako sve dok ne vidim gameplay nisam nikakav vernik. Ako ipak izvedu, onda ce biti posle mogo godina nevidjen holy shit momenat.

btw, sto se tice samih konferencija, pa EA tek nije imao nista da prikaze, vidi se da su nakaradno sklepali one "prototype".

Za igru kakva je do sada bila im uopste ne treba 60 fps.

Ali, mnogo bitnije od svih tih tehnikalija je to da bi Uncharted sa ovom novom direkcijom mogao da bude mnogo drugacija igra (po meni vrlo verovatno bolja, posto su u pitanju ljudi koji su radili The Last of Us - Neil Druckmann i Bruce Straley).

Mnogima je bilo zao zbog odlaska Amy Henning, a meni je bas drago (samo sto se tice igre, naravno). Ova dvojica mi mnogo vise leze i mislim da ce napraviti malo "ozbiljniji" Uncharted.

Ova prica o 60 fps mozda sugerise i veci akcenat na mehanici u nekom dobrom smislu, jer ne verujem da bi sebe tek tako "kaznjavali" sa zadatih 60 fps ako nemaju dobar razlog.

Poslednja izmena:
Ma meni ovo max sumnjivo deluje da moze da izgleda ovako i da se cepa na 60 fps-a, da je 30 i poverovao bih, ali ovako sve dok ne vidim gameplay nisam nikakav vernik. Ako ipak izvedu, onda ce biti posle mogo godina nevidjen holy shit momenat.

btw, sto se tice samih konferencija, pa EA tek nije imao nista da prikaze, vidi se da su nakaradno sklepali one "prototype".

Pošteno da kažem, ja se sa EA konferencije ne sećam ničega osim SW:BF-a i fife, sve ostali mi je iz glave izašlo istog trenutka kada je ušlo, osim vijanja bete za novi BF koji ću verovatno upaliti na pola sata i izbrisati. Najviše utisaka mi je ostavila Ubijeva konferencija. Division, Rainbow Six, Crew, pa čak i novi AC mi deluju prijemlčljivo i grafički i igrački, najslabije mi u celoj priči deluje FC, previše veštački nabijene akcije, barem u onome što su prikazali, naravno neću spominjati one dance gluposti sa skakutanjima u sklekovima...

Što se tiče Sonija, najviše su falili gejmplej snimci igara koje se očekuju, za BR, U4, Order smo dobili samo sinematike, praktično videlo smo samo LBP3, bolje bi im bilo da su pustili bilo šta od toga, nego da su razvukli priču o serijama filmovima i youtubovima...

Od M$-ove konferencije vredno pažnje je jedino Inside što se tiče njihovih IP-a.

Poslednja izmena:
Star Wars je bar onih par sekundi odlicno delovao 🙂

Vazno je da smo odgledali do 6 ujutru 😀

Bloodborne mi deluje vrhunski, No Man's Sky isto dobar, a Grim Fandango da ne pominjem 🙂

Poslednja izmena:
Sta mislite da li ce dozvoliti, upgrade za sitne pare PS3 to PS4 za GTA5?

Kolko dobrihhh igaraaa izlaziiii tamo u septembru-oktobru , odusevljen sam 😀
izlaze; fifa 15 ps4 , nba 2k15 , gta V , wwe 2k15...

morace vec sad da pocne da se stedi kesh u kasici prasici ... 😀

Najbitnija je najava U4 sledece godine zbog koje je pod obavezna kupovina ps4!
Vezano za ps now na smart tv,verovatno ce ta opcija raditi na novijim modelima sa jacim procesorima.I bilo bi glupo povezati tv sa ds3 samo preko kabla.

Sta mislite da li ce dozvoliti, upgrade za sitne pare PS3 to PS4 za GTA5?

Ne, kao ni Last of Us. Hoce 2x pare za istu igru. Inace bi objavili na sva zvona.

Nije bilo receno nesto da ce biti neki popust za one koji vec poseduju the last of us?

Nista oko toga nije bilo receno. Dosta su zapostavili igre ovaj put, mislim pricu oko igara...
Bilo je svakakvih gluposti, onaj debeljko CEO za Sony America (nemojte me drzati za rec), sto drzi prste kao Vucic i ima koledz prsten na ruci ( :d ) je smorioo, napio se ko letva... Pricao tacno 35 minuta o smecu...
Rezimirajuci, do pola 4, znaci tacno sat i po, je bilo cisto razocaranje, mislio sam se koji k sam ostao budan... I onda su zadnjih 15 min usledile male bombice od najava i to je koliko toliko popravilo stvari.
Znaci po meni je svakako vredelo, utisak je ostavio PS Now, Destiny (koliko toliko), i one aplikacije YouTube itd, ali ok za to nije potrebna najava, zatim TLoU, U4, GTAV, The Witcher 3, Bloodborne, The Evil Within, MGS V i ne znam vise, mozda jos koja stvar...

Sad skontah, pa za Drive Club nije bas NISTA bilo ili se varam? I ako jeste to je nesto smesno, cudi me.

Poslednja izmena:
Order smo dobili samo sinematike

Nije to samo sinematik, Order je takav. Ko je uzivao u Heavy Rain i Beyond Two Souls, taj ce uzivati i u Order 1886. Igra zaista izgleda kao CGI ali se tako i igra. Jednostavna pucacina sa mnogo dobrom grafikom i akcentom na pricu.

Poenta ove prezentacije je da Sony pokaze da vredi kesirati lovu za njihov sistem, vise to ne bih zvao samo konzolom posto imaju mnogo razlicitih proizvoda koji se savrseno uklapaju uz PS4.

Poslednja izmena:
Mislim da se to zove ekosistem.

Inace, svidja mi se njihova E3 prezentacija. Dominiraju mracne, mature i uznemirujuce teme (suda!)

Postujem sto Nintendo/MS targetiraju mladju populaciju i sto su family friendly, ali to jednostavno nije za mene.

Takodje mislim da Now/TV nece biti zanimljivi korisnicima u srbiji.

Sad skontah, pa za Drive Club nije bas NISTA bilo ili se varam? I ako jeste to je nesto smesno, cudi me.

Zato sto nece da prikazuju iste igre kao na proslom E3-ju, pretpostavljam.

Poslednja izmena:
Hm... ne moze se reci da sam nesto impresioniran, ocekivao sam vise od Sonija. Ocekivao sam da ce i prikazati novi GoW ili da ce predstaviti neki novi IP s obzirom da Guerrilla radi na novom IPu.

Tako da do sada, Uncharted 4, Division, Arkham Knight i eventualno Far Cry 4 kao i AC4 su nesto sto je ostavilo pozitivni utisak na mene.

MGS5 je tu van svake konkurencije, mada moram priznati da jos nisam odgledao onaj trejler... ne znam ni dal cu ga odgledati. :d

Postujem sto Nintendo/MS targetiraju mladju populaciju i sto su family friendly, ali to jednostavno nije za mene.

Ja ne postujem, Nintendo je to usralo u prethodnoj generaciji, uboli su danasnje trziste mobilnih uredjaja, zato vec par godina niko ne kupuje Wii, a Microsoft kao i za sve sto radi, samo je iskopirao Nintendov biznis plan, naravno kao i uvek sa zakashnjenjem, i zato i jedan i drugi nece jos dugo...

Kakve su igice bile, jel Kaz pobedio? 🙂

Jel se zna koliko ove igre kostaju da se naprave? Deluju jako skupo a nesto mi se ne cini da broj igraca raste istom brzinom kao budzeti. Bice ovo balon pred pucanjem za koju godinu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno