Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Da li ta verzija ima wolfson? Kakav je zvuk sa nekim boljim sluškama?

Odlican je zvuk bilo koji S5 da uzmes, razlike su sad mizerne.

Da li ta verzija ima wolfson? Kakav je zvuk sa nekim boljim sluškama?
ima
"Wolfson dac was always featured on the exynos model"
zvuk je sjajan ;) probao sam bolje sluške...
evo antutu rezultata kad se malo isključe animacije i kojekakvi google servisi :) biće opasno brz kad se rastereti android i klokne malo grafika i cpu!sad je xda na potezu :p

Prilozi

• Screenshot_2014-06-03-13-30-03.png
    Screenshot_2014-06-03-13-30-03.png
    178.3 KB · Pregleda: 253
Gde si uzeo taj model? Koliko keša? Zanima me zbog Wolfson-a. Predpostavljam da je zvuk bolji od modela G900F? Ili nema razlike?

Verovatno je ovaj exynos malo glasniji (mislim na malo jaci zvuk preko slusalica) od S801 verzije ali sam ubedjen da su sto se tice kvaliteta tu negde i da je tesko cuti razliku bez detaljnog testiranja sa vrhunskim slusalicama.. bas bi bilo dobro kad bi konacno neki ozbiljan sajt odradio takav test, ono da idu u najsitnije detalje. Mnogo je napredovao Snapdragon na svim poljima pa i sto se tice zvuka, posebno u poslednje vreme. Eno primer M8, taj telefon je mozda i najbolji ikada za slusanje muzike.. jak izlaz i S801 cist zvuk..

Poslednja izmena:
Gde si uzeo taj model? Koliko keša? Zanima me zbog Wolfson-a. Predpostavljam da je zvuk bolji od modela G900F? Ili nema razlike?
Galaxy S5 crne ili bele boje, full pakovanje, novo-465 eura...NS ;)
ali ja sam dao note 2+doplatio, kod tog lika uzimam desetak godina telefone, kupim nov fon pa kad dosadi doplatim i nov model opet ;)
Nisam probao G900F pa neznam...meni je bilo svejedno, koji da :D

Kad li misle da se reše ovih glupavih dugmića nisu mi jasni

Meni se bas svidjaju kapacitivni dugmici i fizicko home dugme. Necu on screen dugmice ako sam platio za 5.1 inca ekrana ocu da ima na raspolaganju svih 5.1 u svakom trenutku a ne samo kad gledam video ili igram igricu... Pogledaj samo kako je HTC syebao M8 kad je slusao google i izbacio kapacitivne dugmice, pa katastrofa kako to izgleda...

da li se gubi garancija ako se uradi root, i moze li se vratiti root ako se odradi?

dal se isplat odraditi root ja bih izbrisao par fabrickih aplikacija sto vidim da stalno rade u pozadini a i vidim da neke aplikacije mogu raditi samo ako je root odradjen?

i sta predlazes da uradim ako rootujem? mislim hocu li dobiti sta na brzini i to ili slobodnom prostoru?

Na brzini možda, zavisno od toga šta obrišeš. Na prostoru ne, jer ćeš obrisati aplikacije sa sistemske particije.
O "isplativosti" root-a sam moraš da odlučiš. Ako imaš potrebe i znaš šta bi uradio kada ga root-uješ (najveći problem kod većine korisnika koji postave takvo pitanje), a garancija ti je nevažna, onda naravno da ćeš uraditi root.

Pozdrav svima, posto koristim dva telefona zbog obaveza itd do sada mi je main bio g2, a pored njega sam koristio i s4. Posto sam se resio s4 zanima me kakvi su vasi utisci o petici ? Baterija i kamera su mi bitne stvari. Ne verujem da moze prici g2 sa baterijom ali mi treba dobra kamera tj kamkoder za dzep. Takodje me zanima da li je fluidan u radu, konkretno me zanima brzina otvaranja dialera i poruka.
Ako neko moze da mi odgovori bio bih mu zahvalan :)

Nije da ne moze da pridje, g2 je u mom slucaju za mrvicu bio bolji sto se tice autonomije, a neretko sa s5 dobijam bolju autonomiju..
Kamera/kamkoder je sigurno primetno bolji od g2..
Novi tw je fluidniji i brzi od starog..
Ako novac i izgled (subjektivni dojam) nije ogranicenje svakako bolji izbor od g2 i s4..

Ako ti treba kamera koja dobro snima video I brzo ulazi u dialer uzmi nokiu 1020. :)

Nije da ne moze da pridje, g2 je u mom slucaju za mrvicu bio bolji sto se tice autonomije, a neretko sa s5 dobijam bolju autonomiju..
Kamera/kamkoder je sigurno primetno bolji od g2..
Novi tw je fluidniji i brzi od starog..
Ako novac i izgled (subjektivni dojam) nije ogranicenje svakako bolji izbor od g2 i s4..

Ja sa bruce romom na g2 sad u proseku izvlacim 9h sota. Nadam se da je ovako kao sto kazes posto sam resio da ga uzmem

Ako ti treba kamera koja dobro snima video I brzo ulazi u dialer uzmi nokiu 1020. :)

Ne mirisem WM telefone :D

S5 i G2 razlika u bateriji nebo i zemlja. Mislim na ovaj custom kernel i battery profil. Oba stock baterija bolja na G2 ali nista znacajno. S5 je sad zasad dobro ispeglan.

Govorim o stock-u.
Posle s2, tacnije s3 sam batalio flesovanja custom kernela i romova (uvek me cackala nova promena i bolji/drugaciji rezultati, sada zelim sto bolji user experience out of box).
G2 meni nije prelazio 6h sot. S5 lagano predje 5h.

Danas bas gledam oglase da uzmem peticu i naletim na par oglasa tipa "S5, 5 dana star, upao u vodu, ne radi ploca" :D

ljudi se verovatno kupali u moru sa njim.. a on je samo predvidjen za kadu i bazen :)

Odjednom si me neplanski zainteresovao za g2!

Toliko može i S5. Ja sam isto izvukao 9 sati da G2, ali bio sam kod kuće za vikend, shebo sam bio mali prst na nozi, pa sam zato dobio takav rezultat. Osvetljenje na minimum znači nula i 2G i Wifi. Tapatalk i dopisivanje WhatsApp malo poziva, malo sms.

Kažem toliko može i S5, jer ima izuzetan nizak nivo za osvetljenje kad je na nuli, tako da bi možda i on mogao, jer je razlika u bateriji mala.

Što se tiče normalnog korišćenja, oko 5-5ipo sati može G2, a toliko kontam može i S5...

Mislim imao si Note 3, tu je baterija kao na G2, možda 10% slabija na Note 3.

Manje sam izvlačio sa note 3, svakako je odlična baterija. G2 na 3g naravno, auto osvetljenje, sve popaljeno... 5-5 ipo sati displej.

Nezahvalno je reći to auto osvetljenje, jer može neko da bude kući u prostoriji bez nekog osvetljenja i izvuče 7 sati, a eto ti izvlacis 5 zato što si i bio napolju. Pomisliš loša baterija.

Kao pa isto osvetljenje koristimo... Jeste isto, ali zavisi gde si bio...

Zato sam napisao "svakako je odlična baterija" :) A gde je bio onaj što je izvukao 8 ili 9 sati ekrana i kako je koristio... to mi nikad nije jasno, kupiti telefon, većina dana tj. ceo dan 9 sati gledanja u telefon? WTF? Neko minimalno osvetljenje, 2g... šta je to? Za šta se tako koristi telefon? Ne razumem, da igraš igrice nema šanse 9 sati ekrana. Možda ne razumem, ali meni je to prviše gledanja u ekran na mob u jednom danu, prođe život.

Nije mi se ni jednom desilo da na note 3 ispraznim bateriju ili da mislim o punjaču. Najviše ide baterija napolju na auto osvetljenju, ono ide na max, naravno hoću da vidim na displeju i ne smanjujem osvetljenje. Podesiti osvetljenje na nešto minimalno i biti napolju po sunčanom danu :wave:

Nazad
Vrh Dno