Šta je novo?

HTC One

ko danas koristi mobove za osnovne funkcije ? ;) kada vidim ss baterije, SOT 5h a razgovori 00:00 :D

Odradio reset posle update na Sense 6 i ponovo su mi dali 25gb na dropbox-u koje sam dobio uz One X a isteklo je polovinom maja. Prelaskom na KitKat dali su 40gb na gdrive-u i sad na dropbox-u,malo nerealno. Ne znam da li opet daju ili je jednostavno neki bug (nadam se da nije i da ce ostati ovako) :)

Odradio reset posle update na Sense 6 i ponovo su mi dali 25gb na dropbox-u koje sam dobio uz One X a isteklo je polovinom maja. Prelaskom na KitKat dali su 40gb na gdrive-u i sad na dropbox-u,malo nerealno. Ne znam da li opet daju ili je jednostavno neki bug (nadam se da nije i da ce ostati ovako) :)
Pa sa One-om se regularno dobijao DropBox prostor, samo što kada si prvi put podešavao telefon, nisi mogao da ga claim-uješ, jer si ga imao od ranije. Sada ti je isteklo to od ranije, pa je proradila registracija One-a :)

Pa da. Kad custom kerneli imaju, zašto OEM ne bi stavio to kao standardnu funkciju?

jer ipak srche bateriju, kad vec nema dodatnog senzora koji M8 ima. Licno, drzao sam u par navrata to na M7 sa ARHD, mene licno smara, cesto telefon prosto drzim u ruci, vrtim ga npr., i otkljuca se. Cak i u dzepu par puta... Sreca pa imam dugacke prste :)

jer ipak srche bateriju, kad vec nema dodatnog senzora koji M8 ima. Licno, drzao sam u par navrata to na M7 sa ARHD, mene licno smara, cesto telefon prosto drzim u ruci, vrtim ga npr., i otkljuca se. Cak i u dzepu par puta... Sreca pa imam dugacke prste :)

Kako u dzepu? Kada je prekriven senzor te wake opcije ne rade.

stigne poruka npr, i dok izvlacim tel, izvadim ga vec otkljucanog... A i taj pocket detection nije bas nesto pretacan (stavise, u elementalx-u zadnjem, cini mi se 14.9 ili kako, je greskom po defaultu iskljucen, cak i kad se cekira iz arome)...

Kako sam otkucao, tako vidim da je izbacen apdejt: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=53135942&postcount=11551

u svakom slucaju, ugasio sam to...

Poslednja izmena:
Juce sam instalirao update i za ova 2 dana sam vishe nego zadovoljan kako radi. Daleko od toga da sam bio nezadovoljan sa Sense 5.5 ali ovaj je ipak bolji. Za nijansu je brzi, ima neke fine opcije poput "magnifier"-a za kucanje texta, takodje, deluje mi da baterija drzi malo bolje i ono sto sam primetio je da radi "double tap to lock" ali samo u rezimu kada ga otkljucam na power dugme i pre nego sto ga otljucam swipe-om i dodjem na home screen. Dakle, radi samo u tom "medjuprostoru" dok je tel zakljucan a upaljen ekran. Ako su mogli to da nameste, mogli su bas da nam priuste "double tap to wake"...ali dobro... :)

magnifier za selektovanje teksta je postojao i ranije, AFAIK...

Juce sam instalirao update i za ova 2 dana sam vishe nego zadovoljan kako radi. Daleko od toga da sam bio nezadovoljan sa Sense 5.5 ali ovaj je ipak bolji. Za nijansu je brzi, ima neke fine opcije poput "magnifier"-a za kucanje texta, takodje, deluje mi da baterija drzi malo bolje i ono sto sam primetio je da radi "double tap to lock" ali samo u rezimu kada ga otkljucam na power dugme i pre nego sto ga otljucam swipe-om i dodjem na home screen. Dakle, radi samo u tom "medjuprostoru" dok je tel zakljucan a upaljen ekran. Ako su mogli to da nameste, mogli su bas da nam priuste "double tap to wake"...ali dobro... :)

Sad probah taj "double tap to lock", radi ali mi je neverovatno nebitna opcija.

Iiiiii.. crko je... izvadim telefon iz dzepa, ne reaguje na otkljucavanje, crn ekran, ne prima ni pozive, ne reaguje ni na jedan taster niti na kombinaciju tastera. Na punjacu se nista ne desava. Zadnjih dana je baterija lose drzala i morao sm da ga punim 2x dnevno. Sutra ga nosim u Begram... kakve su sanse da dobijem neki privremeni telefon na koriscenje dok se ovaj servisira i kome se obratiti za to.. Telenoru ili servisu?

Iiiiii.. crko je... izvadim telefon iz dzepa, ne reaguje na otkljucavanje, crn ekran, ne prima ni pozive, ne reaguje ni na jedan taster niti na kombinaciju tastera. Na punjacu se nista ne desava. Zadnjih dana je baterija lose drzala i morao sm da ga punim 2x dnevno. Sutra ga nosim u Begram... kakve su sanse da dobijem neki privremeni telefon na koriscenje dok se ovaj servisira i kome se obratiti za to.. Telenoru ili servisu?

Sra@nje!! :-(
Sumnjam da ce ti ponuditi sami da daju zamenski aparat jedino ako trazis, tj. insistiras..najbolje da kontaktiras telenor, mislim da su vece sanse da ti oni izadju u susret po pitanju usluznog aparata...

Poslednja izmena:
stigne poruka npr, i dok izvlacim tel, izvadim ga vec otkljucanog... A i taj pocket detection nije bas nesto pretacan (stavise, u elementalx-u zadnjem, cini mi se 14.9 ili kako, je greskom po defaultu iskljucen, cak i kad se cekira iz arome)...

Kako sam otkucao, tako vidim da je izbacen apdejt: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=53135942&postcount=11551

u svakom slucaju, ugasio sam to...

Sto poruka? Meni se ne pali ekran kad stigne poruka, tako da mi se nikad nije desilo da mi se u dzepu odkljuca..

apropo fontova: kad zamijenite font, da li vam posle u sms inboxu ime posiljaoca bude boldovano za novopristigle poruke (posto je to sad na sense 6 jedini nacin da se vidi da je poruka neprocitana)?

Koji je najbolji xposed mod za menjanje ikonice bateri ?

Kakva je sad fora sa ovim sto Sense stock aplikacije imaju na GP i mogu da se updatuju odatle? Jel mogu sad i drugi fonovi da koriste te app ?

Ne mogu još uvek, mada postoji mogućnost da se neke (tipa BlinkFeed) puste i na druge telefone.
Glavni razlog za to je da sada update tih aplikacija nije vezan za ROM telefona i ne mora da se čeka da operateri aminuju update da bi se pustio korisnicima.

Ne znam gde se prakticno vidi ovaj novi update za galeriju. (nema custom romova koji podrzavaju ART? )

Idealno bi bilo kada bi izbacili taj BlinkFeed iz sistemskih aplikacija i ostavili korisnicima mogucnost da stave drugi launcher. Moj problem sa HTC One na 4.2.2 je bio sto nikako nisam mogao da postavim Apex aluncher kao default. Uvek me je pitao koji launcher da pokrene (Apex ili HTC BlinkFeed). Smanjite malo bloatware.

Pa brate sense ima najmanje bloateare-a. A sad jos mozes da eliminises blinkfeed + launcher radi odlicno.

@metdhod:
Dandy radi u HTC-u.

@punisher:
Da ga izbace iz sistemskih app i da mozes regularno da ga uninstaliras. U starijim verzijama je postojao HTC Sense launcher sa zakucanim blinkfeedom. Sada su naoravili launcher koji se zove blinkfeed.

@punisher:
Da ga izbace iz sistemskih app i da mozes regularno da ga uninstaliras.

Da dozvole brisanje onoga što telefon čini "HTC-om"? To se neće nikad desiti. Vrlo mali broj korisnika želi da ukloni Blinkfeed. Napredniji korisnici mogu da dobiju root i obrišu, ako tako žele.

Konačno i meni stigao update... :D

Moj HTC One je otisao na servis :) Ljubicasta kamera + ekran koji po levoj ivici, tik ispod slota za SIM karticu, pocne da zuti nakon kraceg koriscenja telefona, zbog zagrevanja. Bas me zanima koliko godina cu da ga cekam...

Koliko me je BGElectonic odusevio profesionalnoscu dok sam koristio Samsung, toliko me je Begram danas razocarao amaterizmom. Uopste ne odaju utisak velikog i ovlascenog servisa, kao da sam otisao u neki danas-jesmo-sutra-nismo servis u Bulevaru Revolucije.

Poslednja izmena:
toliko me je Begram danas razocarao amaterizmom. Uopste ne odaju utisak velikog i ovlascenog servisa, kao da sam otisao u neki danas-jesmo-sutra-nismo servis u Bulevaru Revolucije.

Nista novo... Ne znam kako je HTC dozvolio sebi i posle toliko prituzbi na Begram, da i dan danas budu ovlasceni servis.

Katastrofa, mada je prezvakana ta tema o Begramu ovde, ali uvek ima sta da se kaze. Evo ja odneo telefon 22.05, sutradan utvrdjen kvar i od tad stoji "Status servisa: SPR (Čeka deo)". Donji zvucnik je crk'o, ali ne popravljaju, nego standarno menjaju ceo telefon..
Kad ih zovem samo kazu da cekaju da im posalju telefon iz HTC-a, klasicno prebacivanje krivice na druge..

Nazad
Vrh Dno