Šta je novo?

Kompajliranje source code-a

Troublemaker

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
645
Moja oprema  
Monitor
ASUS ProArt PA278CGV
Miš & tastatura
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse & Logitech MX Keys Mini
Laptop
Lenovo ThinkBook 15 Gen 2
Tablet
Lenovo Yoga Pad Pro (Yoga Tab 13)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy Z Fold 5
Pametni uređaji
Mi Air Purifier 3H
Steam
https://steamcommunity.com/id/acabre
Pristup internetu
  1. Optički internet
Skinuo sam sa sajta source code programa ntopng i želeo bih da ga kompajliram za windows (piše da je win podržan).
Nisam programer, ali problematika mi je tu i tamo poznata... a i to kao ne bi trebalo da bude toliko komplikovano.:wall:
Skinuo sam Visual Studio Express, ubacio source code i iskoči mi sledeća poruka.
visual_studio_greska.png
Taj getopt.h je kao neka Linux funkcija i nema je za Win. Na sledećem forumu napisaše da postoji zamena za Win, ali ja nemam pojma kako bih to implementirao.
Može li neka pomoć prijatelja?

Treće rešenje govori. Source nije nemenjen da se kompajlira sa MSVC-om (Visual Studiom) nego sa MinGW-om. Taj folder sa kodom nema projektne fajlove ni za jedan IDE, nego se zasniva na Make-u. Instaliraj MinGW (GCC kompajler sa kolekcijom standardnih Unix konzolnih alata) pokreni Bash, uđi u folder sa kodom komandom "cd" (onaj u koji si dekompresovao source) i izvrši "make" (pokreće kompajliranje po receptu datom u Makefile.in).

Instalirao MinGW (u sebi sadrži msys) i pokrenuo C:\MinGW\msys\1.0\msys.bat
Nakon toga uđem sa cd u folder gde sam stavio otpakovan ntopng (c:\mingw\ntopng), međutim kada izvršim komandu make kaže mi
'No targets specified and no makefile found' i ako se vidi da Makefile.in fajl postoji.
mingw.png
Da nisam nešto uradio pogrešno?

Skinuo mu ekstenziju, ali se ništa nije desilo, ista greška.

Преименуј како је било; Makefile.in. Куцај ./configure, кад заврши, онда куцај make.

Ja reko samo da uradi "make" jer sam otvorio Makefile.in i video negde u njemu da se poziva configure, pa pomisio da ne treba taj korak, moguće da sam se prevario.

Na ./configure mi daje sledece :(
ntopng.png

Ja reko samo da uradi "make" jer sam otvorio Makefile.in i video negde u njemu da se poziva configure, pa pomisio da ne treba taj korak, moguće da sam se prevario.

Ја искрено нисам ни гледао, мислио сам да је неки једноставан програм.
Na ./configure mi daje sledece :(
Pogledajte prilog 143149

Немаш инсталиран svn, а фали ти и библиотека libxml2, а верујем и још неке. Да ли те бибилотеке постоје портоване за Виндоус, немам појма. То је очигледно програм за Линукс.

Kod linuxa se sve svodi na ./configure, make i make install.
Prvi će proveriti da li imaš sve što ti treba, drugi će da kompajlira, a treći će da instalira.

Nazad
Vrh Dno