Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Napisao si ovo ''nocne slike na 808 su krs, ali krs''.

Post 163

Kakav 808 i nocne fotke bez blica?? To ne ide zajedno. Slike su krs sa 808 u losim uslovima bez blica ali krs.

Toliko ;) Jedino ako pod ''krs ali krs'' podrazumevas najbolju low light kameru na nekom telefonu :) Ali kupio si tad 1020 pa je sve to manje-vise ocekivano :d Ovo si napisao i jos par puta ali najjace da cu da trazim, za ovo sam se setio da je na pocetku 1020 teme :)

Poslednja izmena:
Krs i zesce njesra je mozda kod tebe isto.
U odnosu na 1020, 808 nocne slike i jesu krs, posebno bez podesavanja tj. na auto.

Tako je, ''krs'' se obicno koristi kao epitet, za hvaljenje necega, moja greska :d Koja komedija covece :)

U odnosu na 1020, 808 nocne slike i jesu krs, posebno bez podesavanja tj. na auto.

Aj sad pogledaj sta sam napisao pre nego sto si poceo da flejmujes

808 auto modovi nisu nesto a i to nije kamera za auto upotrebu, emix je napisao da je low light na 808 zesce njesra (aka krs ali krs :d) ali ono sto sam ja video uz podesavanje ss deluje odlicno, na dnevnom svetlu da ne govorim mada realno toj kameri fali OIS, da ima to ne bi imala konkurenciju jos 3 godine sigurno.

Znaci rekoh da 808 auto modovi i nisu nesto i da si ti ocekigledno na osnovu toga napisao da je low light kamera krs i ako ima tona semplova po netu koji govore da je cak malo bolja od 1020 :)

Poslednja izmena:
I rucna podesavanja ne pomazu previse kod 808.

808:
http://mediafiles.allaboutwindowsphone.com/images/nokia1020/camera/808fullnight.jpg

1020:
http://mediafiles.allaboutwindowsphone.com/images/nokia1020/camera/1020fullnight.jpg

808:
night-808-cropped.jpg

1020:
night-1020-cropped.jpg

Inace ovo je sa starim softverom, kad se 1020 pojavio.

To sto sam rekao i DALJE mislim, krs je posebno u odnosu na 1020! Zabole me sta ti mislis i slazes li se. Ne znam zasto je tebi toliko bitno i zasto "pamtis" sve sto sam ja napisao.
Dakle mislim isto.

Poslednja izmena:
Ako te zabole sta ja mislim zasto se svaki put ovoliko pokidas pravdajuci se i ''jedes'' sve ono sto si ''istovario'' :d, cuvaj zivce covece, mlad si, trebace ti :)

Bas me zanima sta o low light 808 misle hunder i nsx.. :)

Poslednja izmena:
Au, bas je dobro prosao. Iskreno, ocekivao sam da se se raspasti u komade.

odlicno izdrzao drop test.. nesto kao z1,samo sto z1 nije mogao da se upali :)

Poslednja izmena:
Nokia pv808 u istim uslovima dakle isti iso i ss ima da pojede 1020. 1020 ima vise manuelnog podesavanja i ss do 4s i razlika je ogromna. Tako da eto te prednosti 1020 nad 808. Al to nije tema danasnje rasprave.
4k mi se ugasio na 3min i 12s uz temperaturu od 41c. Znaci s5 se vise grejao i eto tu razlike. Sony ga je malo vise ustinuo i nema sanse da se izvuce 5m na ovim temperaturama napolje

Ja se malopre vratio iz svih poslovnica pa Z2 trenutno nemaju nigde, jedino da se naruci, zaboravih da pitam da li i dalje daju sat, u Vipu ga nece biti duze, takodje i u Telenoru

Ova prva slika moze bolje i S2 da se napravi (post 820).

verovatno gledas slike na telefonu pa ne vidis dobro.Daj mi tu gde s2 pravi bolju sliku

Poslednja izmena:
E ovako. Krecem prvo od wooow efekta. Na skali do 10 neka solidna 8. Posle m8 tesko da cu nesto lepse uzeti u ruke. Mislim na telefon. Deluje kvalitetno ali previse ostrih ivica kvari sve opsti utisak. Koriscenje jednom rukom je indeticno bar u mom slucaju kao note 3. Lg g2 je i dalje naj idealnijih dimenzija za koriscenja jednom rukom. Ekran je perfektan i nebih tu nista vise dodao. Skockali su ga konacno kako valja. Zvucnici su kad se popale loud i ostale zezalice jasan i glasan. Cak jaci utisak je ostavio od m8. Bice da na m8 nisam nesto aktivirao. Razocarenje je izlaz za slusalice. Iako na papiru je u klasi sa g2 tisi je za 15%. Srecom pa ove sluske sto dodju ponistavaju buku pa i nije potrebna tolika jacina. Al opet fali mi ono da mi mozak protrese. Za ljubitelje audio segmenta nek zaobidju ovaj tel. E sad kamera. U odnosu na s5 rekao bih da su tu negde. U lowlight uslovima ga jede za dorucak. U video segmentu je losiji jer nema staticki fokus ni promenu fokusa u toku snimanja. Al zato ima extra time laps sa stvarnih 120fps i solidnim bitrejtom pa slika pristojno izgleda. Photo mod ima dosta zanimljivih modova a defokus je kad se lepo uhvati kadar extra stvar... I na kraju baterija. Posto sam mu uzeo dusu i skoro 90% vremena koristio kameru solidno se drzi.uploadfromtaptalk1401726098086.jpg
uploadfromtaptalk1401726098086.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1401726112311.jpg
    uploadfromtaptalk1401726112311.jpg
    54.5 KB · Pregleda: 141
Hvala za komentar i slike.

odlicna baterija za toliko koriscenja kamere.. a klasicna mana z,z1 i z2 telefona. cigla oblik sa ostrim ivicama nema teorije ni par minuta da se koristi jednom rukom,prosto je preveliko. jedva cekam dan kada ce sony napustiti taj zavrsni izgled telefona. cenim da g3 mnogo bolje lezi u ruci iako je veci od z2.

Bice da na m8 nisam nesto aktivirao

Rekoh ti ja onda, steta sto si tako brzo prodao M8 :) Verovatno nisi ukljucio boom a cini mi se da ima jos jednu opciju.. mada i bez toga bi m8 trebao da ''gruva'' odlicno.

U video segmentu je losiji jer nema staticki fokus ni promenu fokusa u toku snimanja

Kako nema? Proveri ti to u opcijama..

E da, otkud to da si dobio te NC slusalice, odakle je telefon? Kapiram neka Nemacka, Madjarska, Austrija.. tesko da je neki operater kod nas delio te slusalice.

Poslednja izmena:
Ma nisam prodao m8 nego mi covek uvalio fals bez garancije pa mu ga vratio sutradan.Posle nisam imao priliku da nadjem drugi i *** bilo proslo.A sluske dodju u vip pakovanju.Bar u ovom mom je doslo.Doduse u bulk pakovanju tj u kesici kao i one od 5e.Malo je falilo da ih ne odpakujem.Da nisam video slucajno petopinski 3.5mm dzek verovatno bi ostale netaknute posto ni na jednom ne koristim one sto dodju uz telefon.

Znaci ladno vip ima te bolje slusalice.. sto znaci da su ovi Z2 po oglasima sa vipa verovatno sa njima u pakovanju ali ko zna, mozda ce neki i iskusno da ih zamene za neke obicne sony :d

Eto sad znate.Ko kupuje nek obrati paznju.Zapakovane su kao i one socijala al se razlikuju po dzeku i naravno bubicama
A ovo za fokus nema opcije il ja ne umem da nadjem.

Na sta tacno mislis kada pominjes za fokus?

As is usual for Sony smartphones, the video quality is up there with the best. Detail is more than adequate at 1080p and a lot higher in the 4K video. Videos run smooth and the smartphone picked the right exposure every time. Focus was continuously adjusting in line with the many moving objects in the frame. If you prefer it locked during shooting the video, you can always deselect the Continuous autofocus.

Iz arena testa.. ili ti mislis na rucno fokusiranje tip touch to focus? Ima li S5 to? I to je do jaja opcija ali nisam siguran da li postoji na M8/S5 i sl.

Touch to focus.S 5 ima i moze da se menja u toku snimanja.Ovde sam samo nasao ovaj konstantni koji ne radi bas sjajno ako zelis na brzaka da uhvatis nesto iz bliza.Gde se nalazi opcija deselect the Continuous autofocus?Ubih se ne mogu da nadjem.

E vidis nisam znao da S5 to ima, retko ko to pomene u testovima.. ne znam gde moze da se nalazi, verovatno slican raspored opcija kao za fokusiranje u foto delu.. bar je tako logicno.

E ovaj lik kaze da ima ''tap to focus'', on je odradio jedan od prvih ozbiljnijih testova kamere http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=50889356&postcount=1

Video quality is top notch with clean, artifact-free and highly detailed, especially at 4k, and audio is nice and crisp. Steady shot can compensate some of the handshake with surprisingly good results, though OIS would be even better. Tap-to-focus and shooting a photo while recording are both available, as well as using the LED flash as torch light. While moving or with movement in the background sometimes causes refocusing, more visibly during the night - night videos are cool BTW just not as fully detailed as day ones, with some yellowish tinting

E vidi u onom delu "Manual'' u osnovnim podesavanjima kamere, znaci ne udjes u video deo nego cim upalis kameru, mozda je tu.

Poslednja izmena:
Nasao sam jos jacu foru koju samo sony ima a to je prateci fokus.Tu moze da se menja u toku snimanja sa objekta na objekat.Znaci izaberes staticki objekat i on fokusira na njemu a oko njega moze da se zemlja trese ne reaguje.Znaci vrh....Evo ga jedan wooooow za sada :)

^ kopaj i dalje po opcijama, mozda ima jos nesto zanimljivo..

Nego sto se zvuka preko slusalica tice, imas li neke druge in ear kod sebe? Te NC koje si dobio su model sa imp. od 32Ω dok velika vecina in ear sluski ima imp. 16Ω, znaci malo su ''teze'' za izlaz pa je moguce da je zbog toga zvuk tisi kao sto si rekao (za 15-ak %) od G2 koji ima istu jacinu izlaza i slican cipset :) U nesto slicno sam se uverio i sa ovim mojim slusalicama iz profila..

Treba pitati ove ''iz oglasa'' da li ce da prodaju slusalice koje dolaze uz vip Z2 za 5e npr, mozda ne znaju sta imaju, eto nacina da se jeftino dodje do vrh slusalica :d :d

Poslednja izmena:
Imam beats dr dre ili kako se vec zovu koje sam dobio jos pre par godina takodje u vipu uz htc one. One su mi ostale i sa njima obicno vrsim poredjenje.Cak i sa njima imam utisak da je izlaz nesto tisi od g2.Od naprimer s5 je dosta tisi.Iste numere iste slusalice.*** kako zasto nemam pojma.Subjektivni osecaj

Vrh Dno