Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 - NEAT ROM

Sale, hteo bih da te zamolim samo za par odgovora vezanih za Neat TW ROM, kad budes u prilici a ti odgovori:
1. Odkad sam instalirao 7.6 nikako mi ne radi prediktivni unos teksta na tastaturi...to je sve radilo fino na 7.5, ali sada nece. Ukljuceno je sve u podesavanjima, medjutim, nece da radi...nekako sam se navikao na tu funkciju...znas li kako to mogu da resim?
2. Nikako ne mogu da provalim kako radi Smart Pause funkcija. Znam koja je njena svrha, ukljucim je u podesavanjima medjutim nista se ne dogodi sa videom kada ne gledam u telefon. Pri instalaciji Neat-a nisam instalirao onaj stock video player ispod koga pise BREAKS SMART PAUSE. Sta radim pogresno?
3. Vidim da tamo u opisu novog Neat-a postoji neka S5 tema. Gde to mogu da nadjem? Nisam video da ga ima tamo u NeatUpdate.
4. I jos samo ovo, u NeatUpdate ima onaj Note3 Launcher. Fleshnem ga i sada tamo mogu sa biram izmedju S3 Modded, Note3 Modded i nekih AOSP Launchera. Ja izaberem Note3 Modded i u okviru njega 4x5 mrezu homescreen-a, medjutim, kada se podigne sistem imam Note3 interfejs ali je i dalje 4x4 resetka :( jel postoji neka varijanta da bude 4x5?

Hvala ti unapred i izvini na maltreriranju. Pozdrav

Poslednja izmena:
Sale, hteo bih da te zamolim samo za par odgovora vezanih za Neat TW ROM, kad budes u prilici a ti odgovori:
1. Odkad sam instalirao 7.6 nikako mi ne radi prediktivni unos teksta na tastaturi...to je sve radilo fino na 7.5, ali sada nece. Ukljuceno je sve u podesavanjima, medjutim, nece da radi...nekako sam se navikao na tu funkciju...znas li kako to mogu da resim?
2. Nikako ne mogu da provalim kako radi Smart Pause funkcija. Znam koja je njena svrha, ukljucim je u podesavanjima medjutim nista se ne dogodi sa videom kada ne gledam u telefon. Pri instalaciji Neat-a nisam instalirao onaj stock video player ispod koga pise BREAKS SMART PAUSE. Sta radim pogresno?
3. Vidim da tamo u opisu novog Neat-a postoji neka S5 tema. Gde to mogu da nadjem? Nisam video da ga ima tamo u NeatUpdate.
4. I jos samo ovo, u NeatUpdate ima onaj Note3 Launcher. Fleshnem ga i sada tamo mogu sa biram izmedju S3 Modded, Note3 Modded i nekih AOSP Launchera. Ja izaberem Note3 Modded i u okviru njega 4x5 mrezu homescreen-a, medjutim, kada se podigne sistem imam Note3 interfejs ali je i dalje 4x4 resetka :( jel postoji neka varijanta da bude 4x5?

Hvala ti unapred i izvini na maltreriranju. Pozdrav

1. Nadam se da si uključio ovde

nepu3age.jpg

Jer kao sto vidiš kod mene radi

qa9adusu.jpg

Na to misliš?

2. Dovoljno je uključiti iz toggles

yqyza2ez.jpg

I radi. Upravo sam probao. Možda jedan reflash bez wipe ako ne uspeš. Takođe ne radi u mračnim prostorijama

3. Ovo sam editovao juče. Moja greška to je kitkat light i dark Thema

4. E ovo ću videti. Treba mi vremena

1. Upravo sve tako isto izgleda i kod mene:
jeqygama.jpg

Ali kao sto vidis kod mene na tastaturi te predikcije nema:
veme7yha.jpg
ne znam koj mu je djavo. Sve je extra to radilo na prethodnoj verziji.
P.S. sada je stavljeno na englesku tastaturu, samo sam promenio jezik zbog skrinova, inace mi uvek stoji srpska tastatura I ista je stvar...nema predikcije.
2. Ja ga ukljucim u toggles ali nece da radi taj smart pause. Nzm...mora da ja nesto ne radim kako treba. To mi nikada nije radilo. Ni na 7.5. Nikada nisam uspeo da ga dovedem u funkcionalno stanje bez obzira, bio u svetloj ili mracnoj prostoriji :)
3. Aha...dobro...sto se te teme tice...da je S5 probao bih, ovako ne moram :)
4. A za ovo sa note3 launcher-om, vidi ako ti nije problem pa kada uradis samo baci post sta i kako. Da li radi, I ako ne da znam da nije opet moja neka greska :)

Poslednja izmena:
Hajde ovako. Ponoviću još jednom
NEMOJTE PRIJAVLJIVATI BAGOVE AKO SE NISTE POTRUDILI DA IH SAMI REŠITE. NAJMANJE ŠTO MOŽETE UCINITI JE JEDAN FULL WIPE. Ako postoji neki problem on će se pokazati posle čiste instalacije. Sve nakon toga je VAŠ problem i ja ako znam odgovoriću. Ako ne znam sami se snalazite. A da istražujem svaki user problem posebno nemam ni živaca ni vremena. Trenutno vas je na ovom 7.6 romu ovoliko:

2q8y2pl.jpg

A ja sam zbog tebe baš to sad uradio .i zamisli posle clean instalacije lite roma odmah sam otvorio messaging i vidi šta mi je izbacio

esany9e9.jpg

Nakon toga sam spustio notification panel editovao prečice dodao smart pause i network, aktivirao smart pause

uryqynu5.jpg

Otvorio video player, pustio video
ygureqab.jpg

Okrenuo telefon i zamisli...stade

y6enuvah.jpg

Sve smart funcije rade samo sa stock aplikacijama. Tako da moze da radi samo u stock playeru u dovoljno osvetljenoj prostoriji i moras da okrenes glavu od telefona nek video stane, nije dovoljno samo ocima pogledati u drugom pravcu...

Evo sad vidim da si se namucio. Zao mi je zbog toga. Nisam imao nameru da zbog mene gubis dragoceno vreme. Izvinjavam se...
Samo bih zeleo da naglasim sledece: Pre instalacije 7.6 sam koristio 7.5 a pre nego sto sam instalirao noviju verziju uradio sam detaljan wipe. Znaci wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache, format svega sto je moguce, svega sa interne memorije, nzm data, modem, nzm sta jos ono bese ima...to sam uradio preko CWM, zatim sam fleshnuo Philz i uradio jos jednom ono CLEAN TO INSTALL NEW ROM ili kako se zove bese ta opcija...e tek nakon toga sam instalirao 7.6. Zbog sebe to uvek uradim jer cenim da ce samo na toj cistoj instalaciji moj user experiance biti dovoljno dobar i bagfree. Zao mi je i jos jedno se izvinjavam, Sale, sto sam ti stvorio dosta problema...ni na kraj pameti mi nije bilo tako nesto...zato sam i u prvoj poruci naglasio KADA BUDES I AKO BUDES IMAO VREMENA i unapred se izvinjavao na smetnji. Kada budem ja mogao ja cu opet da wipenem sve pa cu probati ponovo i ako ne bude radilo...pa...zivecu sa tim...hvala u svakom slucaju na asistenciji i na vremenu koje si za mene izdvojio. Pozdrav

@Pablo, znam to jako dobro...i samo u stock aplikaciji sam i probao...nisam pokusavao sa drugom...medjutim to kod mene nece ni u dobro osvetljenim uslovima...ali probacu taj wipe sutra-prekosutra pa mozda bude radilo...hvala u svakom slucaju. Pozdrav

Nije problem ali moraš da me razumeš. Zbog takvih postova i "problema" sam prestao da posećujem xda hiljadu puta dnevno. Uvek jedno te isto se piše i samo gubim vreme.
Što se tiče wipe-a. Nandroid backup je 5min, instalacija roma 5min, testiranje 1min, restore nandroida je 10min. Sve ukupno 20min i desetak klika da se uveris :)

Nije problem ali moraš da me razumeš. Zbog takvih postova i "problema" sam prestao da posećujem xda hiljadu puta dnevno. Uvek jedno te isto se piše i samo gubim vreme.
Što se tiče wipe-a. Nandroid backup je 5min, instalacija roma 5min, testiranje 1min, restore nandroida je 10min. Sve ukupno 20min i desetak klika da se uveris :)

Ma znam...nego me uhvatio crni trenutak :). Sto nekih cuda se izdesavalo. Evo npr.juce se neka havarija desila u trafo stanici kod mene i evo sad je konacno dosla struja posle skoro 20h, kao u kamenom dobu majke mi...itd da ne smaram. Uradicu to posle pa javljam rezultate. Hvala jos jednom. Razumem naravno...zato sam i nastupio sa izvinjenjem odmah jer sam shvatio da sam ja u celoj prici napravio problem. Pozdrav

Evo...upravo sam uradio ono sto si mi rekao, Sale. Nista nisam dobio...ni jedan od onih problema nisam uspeo da resim. I dalje je sve onako kako je i bilo...ali dobro...nije ni strasno...navikavam se polako...nije to toliko veliki problem. Hvala u svakom slucaju jos jednom.

Nemoguće. Aj prvo proveri md5sum pa mi reci sta si tačno štiklirao u aromi da i ja to uradim

Nemoguće. Aj prvo proveri md5sum pa mi reci sta si tačno štiklirao u aromi da i ja to uradim

Javim ti ja to sve sutra tokom dana. Sada imam neki ispit od 6 pa necu biti tu...sutra cu da krenem postupak od pocetka u Aromi pa cu ti reci sta sam tacno stiklirao a sta nisam...a za taj md5sum nisam ni siguran kako se to proverava. Snacicu se sutra pa ti javljam. Nemoj da se opterecujes...nije frka stvarno...vaznije od svega toga mi ke da rom radi bez vecih problema, brzo, fluidno i da nemam neka zamrzavanja, restartovanja, samo blagi lagovi ali to je zanemarljivo...javljam se sutra a sad odo da padnem ko covek :p

1. Samsung tastatura mi je ocajna
SwiftKey je mnogo bolja

2. Smart stay play i ostalo mi je glupost
Em je stalno senzor upaljen, pa dodatno troši bateriju

Opet svako svoje ako koristi, *** ako voli to onda... :)

Nikako da stignem da napisem, presao na 7.6, odlicno radi, nisam jos uvek uspeo da nadjem neki bug ili nesto slicno :)
AOSP neuporedivo brzi, ali nedostaje samo kamera.
Sale hoce biti neke alfa ili beta verzije Neat-a na bazi ovog 4.4.2 sto je JustArchi napravio?
Sredio je sve senzore (auto rotaciju) koliko sam procitao.

Caocao :) Poslednjih par meseci nisam imao vremena da se igram sa romovima, ali probao taj portovan 4.4.2, radi sve. Sem toga sto pise 4.4.2 nisam razliku video niti bilo kakvo ubrzanje u odnosu na 4.3

Nikako da stignem da napisem, presao na 7.6, odlicno radi, nisam jos uvek uspeo da nadjem neki bug ili nesto slicno :)
AOSP neuporedivo brzi, ali nedostaje samo kamera.
Sale hoce biti neke alfa ili beta verzije Neat-a na bazi ovog 4.4.2 sto je JustArchi napravio?
Sredio je sve senzore (auto rotaciju) koliko sam procitao.
Bice ako bude stable. Da se igram i da resavam bagove (koji verovatno nece nikad biti reseni) stvarno nemam vremena

Nisam ni mislio da ispravljas bagove, previse zezanja ima oko toga, samo za pocetak neka alfa verzija, ipak ne zelim da menjam cak ni logo kad se boot-uje telefon :D

Ne mogu stvarno. Znas li koliko ce biti pitanja i u alfi i u beti... Lakse mi je da sacekam njih da urade :) A i stvarno ne vidim razlog zasto neko zeli samsung 4.4.2 kad je ovaj moj skoro pa perfect :). U novoj verziji ce biti color picker za lockscreen background, transparency, custom image, blur effect....Ima li to slim i samsung? :)

Ne znam sta je i kako se proverava md5sum, a evo slika sta sam tacno selektovao u Aromi. Izvini unapred na losem kvalitetu slika.
Google Apps:
8u3ubute.jpg

Samsung Apps:
evaru5un.jpg

gevuqe8y.jpg

Samsung Widget:
ygu3u4az.jpg

Prethodno sam izabrao Extra Lite ROM, modem i kernel su oni ponudjeni, a od ostalih aplikacija nista nisam instalirao sa Aromom.

Aj probaj lite samo, nemoj extra ili probaj full... Nešto fali pogotovo kod extra lite tu nema ništa skoro...

Aj probaj lite samo, nemoj extra ili probaj full... Nešto fali pogotovo kod extra lite tu nema ništa skoro...

A reci mi ovo, ako fleshujem sada lite ili full, jel nakon toga mogu da vratim onaj backup koji sam odradio nakon instalacije extra lite roma?

Koji backup?

Nandroid. Uradio sam bekap svega nakon instalacije Neat-a i instalacije svih meni potrebnih third-party aplikacija i konfiguracije istih. Onda sam ponovo flashnuo Neat kada mi je Sale to rekao da uradim, i vratio taj bekap i sve je bilo onako kakvim sam ga ostavio. E sad, moje pitanje je, ako sam ja uradio bekap nakon istalacije Extra Lite ROM-a, da li ce uspeti restore tog bekapa ako ga uradim nakon instalacije Full ROM-a? Mislim zato sto mozda nije ista osnova sistema na kom se radio bekap i restore kasnije. Nadam se da me razumes...

Nandroid. Uradio sam bekap svega nakon instalacije Neat-a i instalacije svih meni potrebnih third-party aplikacija i konfiguracije istih. Onda sam ponovo flashnuo Neat kada mi je Sale to rekao da uradim, i vratio taj bekap i sve je bilo onako kakvim sam ga ostavio. E sad, moje pitanje je, ako sam ja uradio bekap nakon istalacije Extra Lite ROM-a, da li ce uspeti restore tog bekapa ako ga uradim nakon instalacije Full ROM-a? Mislim zato sto mozda nije ista osnova sistema na kom se radio bekap i restore kasnije. Nadam se da me razumes...
Ne moze tako a i lepo sam te pitao koji si tacno rom instalirao i napisao si lite.
Uradi restore tog nandroida, bekapuj aplikacije titaniumom, full wipe, flesuj LITE rom i restoruj apps. Extra lite rom je za one koji hoce da se igraju i koji znaju, bez ljutnje, vise od tebe pa im nije potrebna nicija pomoc

Ma kakva ljutnja...ja sam svestan da ne znam puno ali sam voljan da naucim. A tek sada vidim da si rekao "...nakon instalacije LITE roma..." pre neki dan...ja nigde nisam potvrdio da sam ja instalirao LITE ili EXTRA LITE do malopre...ja na to nisam ni obracao paznju...sada tek dolazi do izrazaja ono sto sam jos medju prvim porukama rekao "...mora da nesto nisam uradio kako treba"...ali 99% sam siguran da sam i na 7.5 instalirao extra lite i ono je funkcionisalo :) nema veze...u svakom slucaju...sutra-prekosutra cu odraditi ponovo sve iz pocetka sa lite romom i onda cu javiti sta je bilo...izvinjavam se na problemu usled nestrucnosti i na oduzimanju vremena...zelim da naucim, a kazu da se na greskama uci...hvala jos jednom na asistenciji, Sale pre svih tebi, ali i Djilkosu, Pablu...

Dva kad već uzimaš :p

i stvarno ne vidim razlog zasto neko zeli samsung 4.4.2 kad je ovaj moj skoro pa perfect :). U novoj verziji ce biti color picker za lockscreen background, transparency, custom image, blur effect....Ima li to slim i samsung? :)

Za mene samo aosp od sada. Kameru sam upalio par puta čisto da proverim dal radi tako da malo lošiji kvalitet me ne dotiče dokle god ne zakucava.
Na kojoj verziji slima ćeš da uradiš novi neat aosp?

Superiška :)
Samo bez žurbe i ova aktuelna radi odlično.

Pivo, nije problem :)

Imaš pivo od mene :) odradio flash lite roma i sada mi tastatura radi odlicno, mislim ona predikcija radi ko zmaj :) smart pause i dalje neće...ali pravo da ti kažem i nije me briga :) to je funkcija koju dosad nisam nikada koristio, prvo jer je Samsung nije ubacio na trojku a posle jer nisam znao kako na Neat-u tako da mi ni najmanje ne nedostaje :) odradio sam nandroid ponovo nakon instalacije lite roma i sad sam apsolutno miran :) sve ukupno sam jako zadovoljan :) pozdrav i aj na pivo :) i Djilkosh je pozvan :)

Nazad
Vrh Dno