Šta je novo?

THL T100S / T11

dusman13

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
349
Kao sto sam i rekao, par dana se druzim sa mojim THL T100S telefonom, telefon je bruka koliko je dobar, brz, ja sam odusevljan, ne znam da li cu to odusevljenje uspeti ovako preko slike da docaram i vama ali cu se potruditi.

Za pocetak malo da kazem nesto o samom telefonu specifikacijama itd.
Uzeo sam crnu verziju ovog telefona, kao sto znate telefon ima 5 Inch FHD Sharp/LG Display ja nisam video bolji neverovatno kakav je kristalno cist i jasan ekran..
Kao sto rekoh ima 1920 x 1080 tj. FHD, ekran je zasticen Corning Gorilla Glass 3 generacije.
Dosao je sa androidom 4.2.2, naravno ovo je octa-core 6592 MTK, koji se vrti na 1.7Ghz.
GPU je Mali 450 MP4(sto ce reci da grafika ima 4 jezgra) na700mhz.
RAM ima 2GB, ROM 32GB + imam 32GB memorijsku karticu tako da prostora imam preko 50GB.
Baterija je 2750mAh, vise nego dovoljno da drzi preko jednog dana uz moje 24h mucenje telefona, sto ce reci wifi non stop ukljucen i aktivan 80% vremena, prebacivanje BT preko 1,5GB slika muzike..., fotkanja, gledanja videa... Znaci baterija ubija koliko je dobra kao i ostatak fona.
Kamera ne znam sta da kazem sem da je stvarno dobra(videti slike) sad mozda moze da bude i bolja od ovoga ali se ja bas nesto ne razumem pa ne znam da podesavam sve one stvari ekspozicije balans bele itd... Uglavnom s obzirom da je ovo fon savrena je bar za moje potrebe. Inace prednja kao i zadnja kamera su obezbedjene Sony-jevom kamerom odnosno cipom kao ga zovu Sony Blue lens IMX135 Exmor RS identican cip koji koristi LG G2, sa odlicnim(jakim) LED blicem.
Preko dana slike su fenomenalne, nocu naravno nisu takve postoji sum ali moze da se kaze da su odlicne fotke i nocu bez imalo svetla samo sa blicem.
Sto se tice videa snima u FHD rezoluciji ja nisam nista za sada snimao ali cu snimiti i postaviti ovde da vidite i to.
E sad ono zasto sam i kupio fon sa dve kartice je to da ne moram vise da koristim dva telefona, bio sam danas u VIP-u i uzeo(free) micro karticu i sve proverio radi najnormalnije, zadovoljan sam.

Ajde da kazem za kraj ovog dela da sam isti platio 200EUR carina mi je obracunala dazbine na 150EUR tako da sam manje i platio u odnosu sta sam trebao da platim.
Tako da sam platio 5708 RSD.

E sad malo sam ga i testirao sa Antutu-om i prosto sam zadovoljan zgazio je i Samsung S4 u benchu sto sam dokumentovao SS.

Screenshot_2014-05-31-12-05-44.png Screenshot_2014-05-31-12-04-48.png

Screenshot_2014-05-31-12-04-23.png Screenshot_2014-05-31-12-04-04.png

Screenshot_2014-05-31-11-12-52.png

Nista ne koci prosto LETI ali doslovno da li je to kad gledate neki FHD snimak ili jednostavno listate fotke naprosto leti ne koci ni jednu ms(milisekundu) sve je fluidno.
Sto se tice WiFi-ja ja sam i tu prezadovoljan ja imam 50/2Mbit VDSL kad uradim speedtest pocne da meri odmah od 50Mbit pa se zaustavi na 38-39Mbit a kaci se na link sa 135Mbit.
Na kablu mi je ping prema TS serveru 12ms a na telefonu 18ms. Na predhodnom telefonu Samsung galaxy nisam mogao da izvucem vise od 15mbit-a a ping je uvek bio 780-800ms, nikada stranicu da otvori, ovde otvara u secundi SVE.

SAD BI TREBALE FOTKE ALI NEDA VISE OD 5 FOTKA PO PORUCI, PA CU U SLEDECOJ POSTAVITI OSTALE FOTKE I ZA WiFi I ZA KAMERU.

Telefon mi je dosao NEroot-ovan pa sam ja to uradio bez problema sa Vroot programom.
Da kupio sam od ovog prodavca
http://www.aliexpress.com/item/100-...tina-Screen-MTK6592-Octa-Core/1726846492.html
Dobio sam sve i svasta od poklona zadnju masku 2 komada, koznu flip fotrolu, onu olovcicu za kuckanje na telefonu, TF card usb reader, neki stalak za fon, zastitnu foliju i sve ostalo sto ide uz fon(sluske, punjac).

Stvarno sa prezadovoljan, kad vidim koliko sam ga platio i kad vidim sta mi pruza.
I jos nesto za kraj s obzirom da su dosta njih videli ovaj fon a i suprgin (INEW V3) svi su odusevljeni kako izgledaju i kako rade telefoni a boga mi i za cnu su svi rekli da ne moze bolje.
Ali najjace mi je bio ortak koji je zagrizeni Samsungovac i koji ima S4 kad je video ovaj odusevio se, a pao je na dupe kad smo uradili Antutu test i kad je video da sam ga oduvao tu je vec bio smoren.

Samo je rekao da je za te pare za koje je platio S4 mogao da kupi dva ovakva fona i da mu ostane za patike nove da kupi :)
Od sad ce razmisliti i o ovakvim varijantama jer sma mu rekao da ima i boljih (misleci na Xiaomi Mi3 koji ima Qualcomm Snapdragon 800 2.3GHz sa 2GB RAM i moja preporuka za njega je bila verzija sa 64GB jer nema mogucnost za prosirenjem a ova verzija od 16GB je malo za danasnje uslove)
Eto za pocetak toliko, videcu da ovu temu odrzavam i ubacujem nova zapazanja, u nadi da ce se jos neko opredeliti za ovaj fon pa da cemo moci da razmenjujemo iskustva i da resavamo probleme(valjda ih nece biti) na nasim telefonima.
Za sada toliko, pozz svima.

Poslednja izmena od urednika:
Nista ne koci prosto LETI ali doslovno da li je to kad gledate neki FHD snimak ili jednostavno listate fotke naprosto leti ne koci ni jednu ms(milisekundu) sve je fluidno.
Sto se tice WiFi-ja ja sam i tu prezadovoljan ja imam 50/2Mbit VDSL kad uradim speedtest pocne da meri odmah od 50Mbit pa se zaustavi na 38-39Mbit a kaci se na link sa 135Mbit.
Na kablu mi je ping prema TS serveru 12ms a na telefonu 18ms. Na predhodnom telefonu Samsung galaxy nisam mogao da izvucem vise od 15mbit-a a ping je uvek bio 780-800ms, nikada stranicu da otvori, ovde otvara u secundi SVE.

Screenshot_2014-05-31-19-22-16.png Screenshot_2014-05-30-21-57-13.png

THL T100S

kakav je wifi domet, bar kod nekih kineza znam ds to ume da bude problem? vidim da pominjes wifi, ali mislim pre svega kako hvate mreze kad je malo dalje od rutera? kakav je zvuk tokom razgovora u slusalici, da li se dobro cuje sagovornik? i kako te cuju s druge strane?

Poslednja izmena:
Kamera ne znam sta da kazem sem da je stvarno dobra(videti slike) sad mozda moze da bude i bolja od ovoga ali se ja bas nesto ne razumem pa ne znam da podesavam sve one stvari ekspozicije balans bele itd... Uglavnom s obzirom da je ovo fon savrena je bar za moje potrebe. Inace prednja kao i zadnja kamera su obezbedjene Sony-jevom kamerom odnosno cipom kao ga zovu Sony Blue lens IMX135 Exmor RS identican cip koji koristi LG G2, sa odlicnim(jakim) LED blicem.

Preko dana slike su fenomenalne, nocu naravno nisu takve postoji sum ali moze da se kaze da su odlicne fotke i nocu bez imalo svetla samo sa blicem.
Sto se tice videa snima u FHD rezoluciji ja nisam nista za sada snimao ali cu snimiti i postaviti ovde da vidite i to.
Prednja kao i zadnja kamera su 13Mpix i stvarno su dobre i jedna i druga, jedina ralika je sto prednja nema blic a zadnja ima.

Zadnja kamera danju

IMG_20140531_173323.jpg IMG_20140531_173328.jpg

Zadnja kamera u totalnom mraku:(slikano sa razdaljine od 1.5m)

IMG_20140531_191505.jpg IMG_20140531_184848.jpg

Kamera poseduje i opticki zum 4 puta evo kako izgleda fotka zumirana po danu:

IMG_20140531_185033.jpg

kakav je wifi domet, bar kod nekih kineza znam ds to ume da bude problem? vidim da pominjes wifi, ali mislim pre svega kako hvate mreze kad je malo dalje od rutera? kakav je zvuk tokom razgovora u slusalici, da li se dobro cuje sagovornik? i kako te cuju s druge strane?

Domet je odlican bar koliko sam ja mogao da vidim sa ovim vdsl ruterom koji je krs zivi tj. wifi mu je uzas tako da verujem da ako bih nakacio neki svoj ruter da bi bio jos bolji domet. Zvuk u slusalici je odlican bas to sam i ispitivao sagovornike ova dva dana da mi kazu kako me cuju itd, svi su rekli kao da sam pored njih nema prekidanja ni zvuka kao da je kako da kazem metalni vec je odlican jasan i razgovetan, to isto vazi i za one koje ja slusam sve je extra.

Nisam jos isporobao GPS nisam imao vremena da instaliram program i isprobam ali i to cu svakako uraditi da vidite kakv je GPS cip.
Da nisam rekao jos da sam dobio i NFC karticu kao da i telefon poseduje NFC, nisam isprobao da li radi ali i to cu isprobati i sve ovde napisati.

Drago mi je da si zadovoljan. U zdravlju da te sluzi.
Gledano po ceni i specifikacijama 100s ispade najbolji izbor.

Poslednja izmena:
Hvala neogeo i tebe tvoj neken jel se tako zove) u zdravlju da te sluzi. Da ja sam isao tom logikom da za pare koje ulzem dobijem najvise i to sam dobio sa ovim fonom. Vecina gleda da plati manje(i to je OK) ali sam ja gledao da mi HW bude na nivou duplo i vise skupljih ovde popularnih da ne kazem brendiranih uredjaja.

E da zaboravih da stavim fotke prednje kamere:

IMG_20140531_195925.jpg IMG_20140531_180432.jpg

Poslednja izmena:
Da naravno uskoro izlazi update za KitKat, jedva ga cekam :)

Kamera poseduje i opticki zum 4 puta evo kako izgleda fotka zumirana po danu:

Pogledajte prilog 143012

Jesi siguran za ovo? Ne znam da je neko bez objektiva napravio ovo na mobilnom. Ova fotka što si poslao izgleda kao tipična isečena fotografija, a i rezolucija se ne slaže, ne znam da li smanjivao slike za slanje na bench. Dobar i detaljan prikaz telefona, inače ,)

Ako je moguce, prepravite temu na t100s / t11.
t11 je isti uredjaj sa HD ekranom i manje memorije.

Hvala na opisu, još nisam odlučio kog kineza da uzmem ali izgleda da mi je ovo favorit. Dobar ekran, dosta RAM, dobra baterija, lako se rootuje = sve što mi je potrebno...

Нека те са срећом служи. Изузетно коректан телефон.

Jesi siguran za ovo? Ne znam da je neko bez objektiva napravio ovo na mobilnom. Ova fotka što si poslao izgleda kao tipična isečena fotografija, a i rezolucija se ne slaže, ne znam da li smanjivao slike za slanje na bench. Dobar i detaljan prikaz telefona, inače ,)

Kako brate jel sam li siguran pa brate gledam u fon zumiram i fotkam, BTW nije isecena vec zumirana ovim fonom inace fotkano sa moje terese ja licno to uradio, ukoliko ne verujes spreman sam da te pozovem ako si iz BG da se sam uveris, ako treba jos neka zumirana fotka, javi stavljam bez pitanja.

Sjajan uredjaj zaista ;)

Hvala, hvala i THL i meni sto sma posle dugog premisljanja ipak odlucio za ovaj fon i NISMA POGRESIO.

Hvala na opisu, još nisam odlučio kog kineza da uzmem ali izgleda da mi je ovo favorit. Dobar ekran, dosta RAM, dobra baterija, lako se rootuje = sve što mi je potrebno...
Ovako brate UZIMAJ :) evo kao bratu ti preporucujem evo da si mi burazer(a i njemu sam preporucio samo da skupi kintu i kupuje ga) preoporucio bih ti, a da prvo hvala, ekran nisi video bolji direktno Sharp-ov, dosta RAMa odlicna baterija nikako da je istrosim iako je silujem, da rootuje se u jednom kliku dacu ti i SW ako se odlucis za ovaj fon.

Нека те са срећом служи. Изузетно коректан телефон.

Hvala druze.

da, u pravu si, t11 koristi 8mp. ne znam za cipove, sociva...
Sto se tice samih brojeva tacno je ali sto se tice cipa nisam siguran da li je isti malo cu proveriti(trenutno nemam vremena u moj zivot se uvukao jedan mali "covecic"-sto ce reci dobio sam sina) pa cu da javim da li su to iste Sony-jeve kamere.

BTW, da ne editujem predhodni post setio sma se sada, upravo sam skinuo mape i program pa cu testirati GPS da vidimo kako i to radi da imate kompletnu sliku o ovom uredjaju pa onda ko se kako odluci.
PS. kasnije cu ubaciti jos jednu zumiranu fotku ali sam na njoj napravio SS gde se vidi opticki zum od 4x

ovako izgleda telefon sa optičkim zoomom:

gs4zoom.jpg

ovako izgleda telefon bez optičkog zooma:

MHTHLT100S_3cb60c0d566c5943b0665b8c2481bf92.images.400x400.jpg

razlika je jasna :)
btw čestitke za čovečića :)

Ma ne bre opticki DIGITALNI zum, greska u pisanju. Moja greska izvinjavam se svima.
Hvala druze za covecica :)

Samo da javim instalirao sam Igo primo fix uhvatio za 15sec bez wifi-a i data, samo GPS, nisam ga detaljno testirao samo sam instalirao i probao za koliko hvata fix ovih dana cu detaljno da proverim preciznost i da vam kazem kakav je Igo primo sa ovim mapama.
Pozz svima

Znam verujem ti i meni je kamera bila jedna od bitnijih stavki, ali naprosto ovaj fon ima SVE, 2Gb RAm 32 GB ROM podrzava kartice externe do 64Gb ja imam 32GB i radi savrseno.
E sad nisam te samo skapirao da li ti trebaju slike fona kao fona(tako si napisao "slika ovog fona") ili si pak mislio da postavim jos fotki SA ovog fona(tj. napravljeni kamerom ovog telefona).
Bice postavljene nove fotke, a evo stavljam i zumiranu fotku 4x digitalni zum mrdala mi se ruka nisam mogao drugacije kako bih napravio SS da cini mi se Mitar vidi da ima digitalni zum 4x.

Screenshot_2014-06-02-18-36-28.jpg
Mitre kao sto mozes da vidis ova kamera ima 4x digitalni zum. Opet kazem da bih napravio SS mrdala mi se kamera zato je slika mutna.

Opušteno care, na to sam i mislio. Igraj se sa 'čovečićem' biće vremena za fon. Pozdrav i čestitke :)

Ma bravo i za sina i za fon.
'beš sve drugo. Uživaj u čarima novog života ;)

Vrh Dno