Šta je novo?

msi 280x sa reklamacije

solomonbg

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2006
Poena
445
Dakle ima pitanju/molbu za pomoc/savet

u winwin je pre 3-4 meseca uzeta MSI 280x twinfrozr. Ona je crkla I odobrili su zamenu. E sad problem je sto je na fiskalnom nesto niza cena - pa sada nude samo pare nazad ili sapphire/powercolor 280 (dakle obicnu 280 - a ne 280x)...
ovo mi je malo nekorektno, da umesto msi 280x ponude powercolor 280 .... neki savet? jel neko imao slicno iskustvo,?

Pa skočila cena za 280X (mada sad padaju) pa neće da budu u minusu. Prihvati 280-ku uz to da ti isplate trenutnu razliku u ceni između 280 i 280X modela.

btw. ne bi smeli ni da pomisle tako nešto da ponude ;)

ma nude obicnu zamenu za 280tku...ili da ja doplatim za bilo koju 280x....dakle moj twinfrozer + plus da doplatim za npr powercolor 280x....ne deluje bas korektna ponuda (na stranu sto je TF bolji od powercolor, ja bih sad morao da doplatim)...

nadam se da ce se ovo resiti korektno sa njihove strane..

Uzmi pare nazad pa kupi preko oglasa sa garancijom 280x ili pogledaj dal negde ima za te pare nova da se nađe.

Uzmi pare. To što ti nude je klasična obmana i prevara.

pa problem je sto je cena na fiskalnom mala kao sto sam naveo.. Ja sam je platio za kesh preko 300e(330e cini mi se jer je tad bila velika potraznja za 280tkama), ali je cena na fiskalnom samo 25.000din (neka kombinacija)...

zato mi i nude samo 280..iako imaju i razne druge 280x...ali mislim da nije bas posteno...cak je I prodavac zvao nekog sefa da se konsultuje da li moze da mi da neku drugu 280x - ali je ostalo da ipak ne moze...nego samo 280 ili pare...

a nekako se nadam da je alti /winwin korektan...bar do sada nisam nikad imao losa iskustva sa njima... sve se nadam da je ovo samo nesporazum...

pokusao sam i da kontaktriram osobu sa bencha od koje sam uzeo grafiku da vidim jel ima neko resenje - ali mi se jos nije javio, pretpostavljam da nije video poruku

Poslednja izmena:
Kakva je to kombinacija bila da ti kartu od 300+ evra prodaju uz fiskalni na kojem je cena 25000 din ? Teska muljavina, mozda reparirana karta, eventualno neka koja nije uvezena na legalan nacin ?

ma legalna je. sve sa fiskalnim I pisanom garancijom..nego je bila ogromna potraznja za jacim ati karticama zbog rudarenja ove zime(mnogi to dobro znaju)...

I ko je imao kombinaciju da kupi ovako jeftino imao je 100-150e zarade po kartici...posto su se i polovne 280x/7950 prodavale po ceni skupljoj od novih,jer nije bilo kartica...sad je naravno prosao taj hajp...

pa problem je sto je cena na fiskalnom mala kao sto sam naveo.. Ja sam je platio za kesh preko 300e(330e cini mi se jer je tad bila velika potraznja za 280tkama), ali je cena na fiskalnom samo 25.000din (neka kombinacija)...

zato mi i nude samo 280..iako imaju i razne druge 280x...ali mislim da nije bas posteno...cak je I prodavac zvao nekog sefa da se konsultuje da li moze da mi da neku drugu 280x - ali je ostalo da ipak ne moze...nego samo 280 ili pare...
Čekaj, ti si pristao da platiš kartu 300-330e, a da na fiskalnom piše 25000?!?

Prvo zapreti inspekcijom, a onda ako ne pomaze u inspekciju, kazi o cemu se radi i trazi da ti daju isti model, bez obzira na cenu, u reklamaciji se ne gleda cena nego model-brzina karte...

pa na kupujem prodajem su madjari prodavali 280x za ~350-400e....prosto je bila prevelika potraznja a bez veze nisi mogao da kupis karticu (drugar mi ima malu firmu u bg za prodaju hardvera I mesecima nije mogao cak ni preko svoje "veze" kod dobavljaca da nabavi ati grafiku...opet ko nije pratio situaciju sa rudarenjem nije verovatno ni primetio koji je bio haos nabaviti i ati grafiku i jace napajanje)...

@Rapture
i ja sam pomislio da nije korektno da mi sada nude 280 umesto 280x...sve se nadam da je samo nesporazum sa altijem i da ne mora inspekcija....

A moze i nek ti vrate 25k, a ostatak nek doplati taj od koga si kupio, ili nek on doplati za 280x u alti-u...

moraju da ti zamene karticu istom ako se i dalje proizvodi. to sto cena vise nije ista nije tvoj problem. zovi im inspekciju

Ne volim da reklamiram kod Alti ja, jer su baš teški za saradnju. Pre par godina, bio je neki mađar koji je odbijao redom reklamacije. Sa druge strane, baš su veliki uvoznici, mnogo ih je teško izbeći. Mislim da ni win win , ne može mogo da utiče na ishod i ako su ista firma. Inače ludilo je, da ako si kartu platio 300-330e, da na fiskalnom piše 25000?!? To je teška mutljavina, monoplski položaj i ispred svega protivzakonito je !
U svakom slučaju kontaktiraj društvo za zašitu potrošača. Ako ništa drugo, moraju da ti daju barem 280x. Za sada nemoj da prihvataš pare.

Pre par meseci je bila slicna tema na forumu. Zakljuceno je da, ako nema zamenske karte, odnosno bas iste te kao sto se menja, vracaju novac u iznosu koji pise na fiskalnom racunu.

P.S. Kako on da dokaze da je platio kartu 330e a pise na racunu 25 000...

pa i meni je tako delovalo- malo bezveze da mi za msi TF ponude obicnu 280 i to powercolor...

A to cena sto je veca nego na fiskalnom je kumovalo skok pdv sa 8% na 20% plus sto ih nije bilo lako naci pa ko ih je imao cenio ih je vise nego sto kostaju nove u radnji.
elem,pare ne prihvataj nego preti inspekcijom i ako treba zovi je ,jer su oni duzni ,kao uvoznik , da ti obezbede adekvatnu zamenu za uredjaj koji je u garanciji. ali oni su klasicne jajare,pa im se ne isplati sad dati kartu koja je ~10k skuplja nego sto je placena.

pa kupio sam grafiku od clana sa bencha .on je imao neku vezu da dobije grafike iz altija iako tada nisu mogle da se kupe grafike uopste. tako da sam ja njemu dao pare a on meni novu grafiku sa fiskalnim-jedino sa takvim manjim iznosom...to je neka VP cena koju je on dobijao..g

moraju sa istom da ti zamene zato sto se i dalje proizvodi, totalno nebitno koliko je placeno ako imas racun crno na belo. reci im da si konsultovao sluzbu za zastitu potrosaca, veruj mi sa njima nema nista na fino. meni su plocu jednu zamenili tek kad sam poceo da im pretim svima redom

da.imam fiskalni racun, tj njegovu kopiju. i pisanu garanciju.normalno su karticu primili na reklamaciju.i pre dva dana mi javili da su reklamaciju prihvatli u servisu...jedino sto prodaja nudi ili obicnu 280 ili da vrati pare...ne nude ni jednu 280x (istina nemaju MSI sada-ali imaju asus, gigabyte, sapphire u ponudi...)

Da je tvoja karta skuplja i da imaju 280x, onda bi ti prodali priču kao meni: ako imamo isti GPU, onda mora zamena. Prevaranti. Uzmi pare, puni oglasi karti sa garancijom.

Ti si trebao da pošalješ kartu tom liku pa da on reklamira. Bar sam ja tako radio kada sam uzimao od čoveka koji je uzimao po vp cenama.

javicu sta sam uradio..nadam se da ce alti ispasti koretan ovde

zakon kaze ekvivalentnu.ako nece da popuste zovi trzisnu.

razvoj situacije je sledece:

sad su odustali da mi nude obicne 280 bez X u zamenu za moj MSI TF 280x...ali mi samo nude powercolor 280x ovaj

http://www.winwin.rs/graficka-karti...duo-3gb-ddr5-dvi-hdmi-vga-384bit-1185247.html

...u principu je to losije model, ali ono sto mene nervira-brine je sto ce garancija u zameni biti 2 godine minus par meseci koliko je proslo (a ja sam kupio twinfroz koji je imao tri godine garancije minus ovih par meseci)...sta raditi?prihvatiti?ili insistitati na necemu sto ima 3 godine garancije? Prodavac tvrdi da mogu samo powercolor da mi daju ali da garancija ne moze biti 3 kao na MSI neko mora 2 godine (jer powercolor ima 2 godine garancije...)

generalno ja bih uzeo i powercolor (iako je da kazemo slabiji od twinfrozr) - nego da li je moguce da u zameni ipak izdejstvujem da dobijem jos oko 30 meseci garancije koliko je imao moj MSI? jel ima neko iskustvo i savete oko ovoga?

Uzimaj Powercolor i pevaj, ako je tf3 R9 280x slican kao 7970 r9 3 ta karta je uzas, ja sam imao problema sa 7970 MSI tf3 prosle godine samo tako, radile par meseci ok i od jednom pocele da se pregrevaju (mining naravno), ne jedna karta nego sve. Powercolor se odlicno ponasa.
A sto se tice reklamacije tu ne znam sta da ti kazem, ja sam reklamirao gigabyte 7970 kartu prosle godine za koju sam zagubio fiskalni racun preko serijskog broja. Karta je bila placena oko 43.000 din, a i tada je bila ta cena. Za zamenu sam dobio polovnu 7970 dualX i nisam mogao da se bunim jer kao sto rekoh nisam imao papire....

preti trzisnom,kazi zakon mi garantuje ekvivalent tj platio sam 30 meseci i hocu 30 meseci minus koliko je proslo i hocu 280x sa nereferentnim hladjenjem ili pare nazad.za te pare na oglasima da biras grafu.

A sto se tice garancije, tu ti moraju uvaziti garanciju od MSI karte - 3 godine. Recimo meni je na gigabyte 7970 karti garancija bila 3 godine, na sapphire dualX 7970 su mi preneli tu garanciju. Takodje sam u WIn WInu reklamirao kartu....

Nazad
Vrh Dno