Šta je novo?

LG G3

Sve u svemu veci napredak sa g2 na g3 nego li s4 na s5

Zavisi kome sta treba, meni je i napredak sa S4 na S5 u najgorem slucaju isti kao sa G2 na G3, jer ipak S5 ima dosta brzi cipset (u odnosu na S4 logicno), poboljsan amoled, IP67 (meni to znaci), veci senzor kamere koji moze da znaci blaga ali konstantna poboljsanja kroz apdejtove (a i sada je ta kamera u vrhu), odlican 4k kamkorder (nazalost fali krstena stabilizacija kao na Z2).. ali u svakom slucaju S5 ima odredjena poboljsanja u odnosu na S4. Pa cak i to kuciste, kapiram da dosta bolji grip ima S5 od glossy S4.

Za G3 se vec zna sta je bolje, glupo je da ponavljam.

Ono sto ljudi ne mogu ili nece da shvate (prihvate) je to da sada postoji toliko dobrih vodecih modela da izbor nikada nije bio bolji a razlike nikada manje. Ne znam kome to moze da smeta osim.. zna se vec kojim profilima licnosti ;)

Poslednja izmena:
Bitno je da G3 nije unazadjen, sto se ne moze reci za S5 (izgled) i M8 (OIS).

Na 3:42 se vidi da je M8 dosta brzi u otvaranju. Izgleda da QHD ekran opterecuje 801 poprilicno.

Ne mora da znaci. Koliko vidim LGjev novi interfejs ima gomilu animacija koje mozda skrivaju neka usporenja ali to ce se videti tek kada se sve te animacije iskljuce.

Moji utisci što se tiče same prezentacije su pomešani:
- Počelo je sa onom "debelom devojkom" i korejancem sa katastrofalnim engleskim, koji je govorio "ladies" umesto "latest" (our ladies phone) :wall: Posle su preuzeli ona 2 lika sa engleskog govornog područja i održali sasvim ok prezentaciju.
- Što se tiče samog promo videa i onih kratkih džinglova, kvalitet im je fenomenalan; šteta što veći budžet za marketing da ih proguraju svuda, baš su se potrudili...
- Utisci o dizajnu telefona su odlični: izgledom me podseća na G2, Nexus 5, Oppo Find 7, Oneplus One... svakako zaslužuje poštovanje način na koji su smanjili bezele kako bi napravili što kompaktniji telefon te dijagonale ekrana... UI je takođe vizuelno redizajniran, to je trend koji je započeo sa iOS 7, a onda su ga prihvatili i tvorci aplikacija i drugi proizvođači telefona...
- Najveći marketinški "selling point" je naravno rezolucija ekrana - to je nešto u čemu LG trenutno ima prednost u odnosu na konkurenciju i sigurno će nastojati da maksimalno iskoriste tu činjenicu.
- I dok se bude uglavnom pričalo o ekranu, ostaje činjenica da stavili najbolje "internals" koje su mogli u ovom trenutku (Snapdragon 801, 3 giga rama, itd) i ponudili su i izvestan broj pametnih unapređenja (brži autofokus kamere, bolji zvuk pri snimajnju videa, zanimljivu virtualnu tastaturu, bolje notifikacije, itd).
- Uskoro ćemo verovatno dobiti odgovor i na nekoliko pitanja koja preostaju: 1) da li je moguće videti razliku između full hd i quad hd na ekranima ovih dimenziija golim okom; 2) kako će quad hd rezolucija uticati na autonomiju baterije i 3) da li je quad hd "overkill" za snapdragon 801?

[YOUTUBE]qvbOeMEvUlo[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]JdsfeoySQxg[/YOUTUBE]

:D

Uh..zasto mi G3 izgleda bolje od G2 ? :/

Meni realno samo zbog ovog lasera i sd card slota :)
Sve ostalo ništa posebno u odnosu na G2 - čak je minus baterija na G3 uzimajući u obzir promenjenu veličinu i rezoluciju ...

Realno samo ako je doplata do 100 € bih prešao na G3 ...

Ma ne, samo izgled. Ne gledam uopce djidje-midje :)

Ionako cemo uskoro imati taj keyboard itd(prije od modera nego od lga) ;)

Uh..zasto mi G3 izgleda bolje od G2 ? :/

zato sto je makar 3 puta lepsi :) izgleda mnogo ozbiljnije,da ne kazem kao poslovni telefon :)

jedva cekam da vidim kakav utisak ova plastika ostvalja u ruci... vidim mnogi ljudi sa klipova je hvale.

snimak kamere

[YOUTUBE]ffz71YW02lM[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Meni realno samo zbog ovog lasera i sd card slota :)
Sve ostalo ništa posebno u odnosu na G2 - čak je minus baterija na G3 uzimajući u obzir promenjenu veličinu i rezoluciju ...

Realno samo ako je doplata do 100 € bih prešao na G3 ...

Razlika nema šanse da bude manja od 150e i to kad su u pitanju oba nova uređaja

to jedino ako ovaj sa 2gb rama padne na oko 430e. posto ce tada g2 kostati 270-290e.

koliko vidim ovaj mob nece u prodaju do jula,sto znaci da ce verovatno tek u julu posetiti nase provajdere

Ne znam da li je ovaj kratki video snimak relevantan uzorak, ali deluje da stabilizacja radi lepo, za razliku od samsung 4k snimka koji je super (za jedan telefon..) ali samo dok se ne pomera

Izgleda se LG zaista potrudio oko sistema. System dump samo 990mb. Za g2pro je bio 1.8gb ako se ne varam.

Isteklo vreme za edit. Elem, nije isti senzor.
However, the LG G3 appears to use a newer sensor. The smart money is on the Sony IMX214, the same sensor used in the OnePlus One and the Huawei Ascend P7. It’s a 1/3.06 inch sensor with a special focus on HDR – capable of producing 60fps HDR video and sharper HDR stills than the last generation IM135 used in the LG G2.

To je stari sony senzor koji je malo poboljsan.. velicina je ista kao na G2 a to je nesto sto je najbitnije za jedan senzor. Ali kad Oppo i Huawei prave odlicne fotografije na dobrom svetlu pravice i LG.

Poslednja izmena:
Ocekivano, bilo mi je cudno kada je phonearena objavila da je isti..oni kada bi imala neku tacnu vest ja bi skocio sa mosta.

Poslednja izmena:
Zanimljivo je da su sad svi akcenat stavili na brzinu fokusa,kao da je on presudan za cistu sliku. Pogotovo u prostorijama gde ima manje svetla. Da bi slika bila iole pristojna mora da bude sto manji iso sa sto vecom brzinom zatvaraca. A to sa malim senzorom nece da moze. Obicno ga odvale preko 2000 iso sa SS 50. Za staticne slike moze za druge malo teze. I najmanji pokret bice mutne slike.

Kako niko ne postavi link da se skinu semplovi nego preko yt koji je sampion da osakati video.

Vrh Dno