Šta je novo?

Izrada kucista

Dr.Cooler

Poštovan
Učlanjen(a)
18.05.2014
Poena
54
Nesto sa razmisljao da odem do buvljaka da kupim neko jeftino kuciste pa da ga modujem da bude u full stanju, a kasnije ga i mozda prodam nekome. Pa me zanimaju vasi predlozi za modovanje. Inace uzeo bi neko midiTower kuciste (standardno). Znaci zelim da cujem sve vase predloge. Pozz!!! :wave:

Mozes da ga odradis za svoju dusu sto i jeste poenta modovanja al da ga posle prodas...mozda za flasu piva... 🙂 btw mozda ti se cini neverovatno al ja sam u jedan projekat modovanja ulozio jedan nov fractal r4 a ne bi mogo da ga prodam za 1 crvenu verovatno 😉

Poslednja izmena:
Nesto sa razmisljao da odem do buvljaka da kupim neko jeftino kuciste pa da ga modujem da bude u full stanju, a kasnije ga i mozda prodam nekome. Pa me zanimaju vasi predlozi za modovanje. Inace uzeo bi neko midiTower kuciste (standardno). Znaci zelim da cujem sve vase predloge. Pozz!!! :wave:

Necu da te bodrim ali ni da te hrabrim, mozes da probas da se poigras sa izradom i naravno sa prodajom, to koliko ce se nekome svideti tvoj rad je pitanje ali nikad se ne zna... Ono sto je sigurno je da ces tesko moci da izvuces ulozeno a kamoli da prodas svoju ideju. Ovo ti kazem iz licnog iskustva a evo sta trenutno prodajem za upola od onog koliko je ulozeno 😉 : https://www.kupujemprodajem.com/Bench-tabla-12774622-oglas.htm?filter_id=

Imam kupca i to za duplu cenu od ulozene. Kupac je siguran. nego ja bih da cujem vase predloge. Pozz!! 😀

P.S Imam i jednog komsiju koji mi za vrlo malo para moze odraditi nalepnice. A kod nas u Vranju kucista na buvljaku su od 500 din pa navise. I to su skoro kako nova bez ostecenja samo da se srede. Kad sam naso HDD za 200 din naci cu i kuciste za 700 Din + nalepnice oko 300 i manje. Malo farbanja i sredjivanja i ima da bude u fulu za 1500 din, a ja mogu da ga dam za 2500 jednom coveku, a ako ga lepo odradim mozda ga ostavim za sebe.

Poslednja izmena:
Tvoj mod je tvoja ideja, a ovde u temama mozes da pokupis i vise nego sto ti treba za tako sitan projekat, srecno!

@Dr.Cooler

Pogrešio si temu, a verovatno i forum.

ne mozes uzeti bilo koje kuciste i od njega nesto napraviti,najbolje je uzeti neki cm elite seriju ili neki chieftec mid tower i od njega napraviti nesto,racunaj da ti treba od 10-20e za kuciste i 100e da ulozis u njega...napisi sta si mislio konkretno da napravis od kucista...inace ako nemas ceonu brusilicu samo ti za to treba 30-50e

ne mozes uzeti bilo koje kuciste i od njega nesto napraviti,najbolje je uzeti neki cm elite seriju ili neki chieftec mid tower i od njega napraviti nesto,racunaj da ti treba od 10-20e za kuciste i 100e da ulozis u njega...napisi sta si mislio konkretno da napravis od kucista...inace ako nemas ceonu brusilicu samo ti za to treba 30-50e
Sve je to tačno, i za pravo modovanje tako treba da se radi , ali vidi šta je čovek napisao...

kuciste za 700 Din + nalepnice oko 300 i manje. Malo farbanja i sredjivanja i ima da bude u fulu za 1500 din, a ja mogu da ga dam za 2500 jednom coveku, a ako ga lepo odradim mozda ga ostavim za sebe.

Stvarno ne bi to trebao da radis,jer nista neces dobiti... Kao ljudi koji kupe juga za 200e i udare mu nalepnice Tuning Styling i slicne...i to je tjuniran,ili modovan jugo,jelte...

Apsolutno tako, modovanje nije da izdrljavis jedan sprej po kucistu ili da iseces neku plastiku u obliku zvezde i pahulje i zalepis na kuciste... modovanje kad iseces Boga u kucistu xD kao na pr ovo moje jadno kuciste, samo sprejevi me izasli 2000 i mora da ga ofarbam opet sto je jos 2000... kuciste je bilo veoma bogato opcijama i jako kao stena, msm cim ima hdd kavez na izvlacenje i siroko je da udomi hyper212evo i da mozes jos saka da stane, onda je to po meni kuciste i po 🙂

Prilozi

• ArcticCamo ModdingProject.webp
    ArcticCamo ModdingProject.webp
    601.6 KB · Pregleda: 314
Poslednja izmena:
Da odem u mali off čime tj kak ofarbati kućište imam belog Chiftecai i šta raditi sa dvd i dvd rezačem koji su takođe beli

Apsolutno tako, modovanje nije da izdrljavis jedan sprej po kucistu ili da iseces neku plastiku u obliku zvezde i pahulje i zalepis na kuciste... modovanje kad iseces Boga u kucistu xD kao na pr ovo moje jadno kuciste, samo sprejevi me izasli 2000 i mora da ga ofarbam opet sto je jos 2000... kuciste je bilo veoma bogato opcijama i jako kao stena, msm cim ima hdd kavez na izvlacenje i siroko je da udomi hyper212evo i da mozes jos saka da stane, onda je to po meni kuciste i po 🙂

Odlican mod,to je pravi mod,kada ti radis kuciste zato sto to volis,a ne zbog preprodavanja,zato sto radis i one najsitnije stvari,pa ako ne ispadne dobro radis ga put puta dok ne bude kako treba...kada se kuciste zavrsi,trud i rad se vidi na tom kucistu...sve pohvale za mod

Da odem u mali off čime tj kak ofarbati kućište imam belog Chiftecai i šta raditi sa dvd i dvd rezačem koji su takođe beli

Uzmes akrilni sprej,nemoj happy color,uzmi neki bumper recimo,odradis kuciste celo ostavis da se osusi i jos jednom preko toga...ja mislim da mora i da ide neki primer za sve to...to ces pitati nekoga iskusnijeg.a sto se tice romova tu ces da ga rasklopis i da ofarbas maskicu,ali unapred da ti kazem da je to malo zeznuto i komplikovano...

Upravo tako, radis za svoju dusu po svom ukusu, ulazes malo po malo pa se ne primeti ulaganje 🙂 ima ovde dosta odlicnih modova od kojih moze da krene inspiracija, ja nisam ni bio svestan koliko dobre modere imamo na domacim forumima dok se malo nisam zainteresovao 🙂

Sto se tice farbanja, obavezno prajmer da se ne bi grebalo mada ako udaris bumper sprej teze ce se grebati ali ako je predvidjeno sa prajmerom bilo sta da se farba, ispostuj proceduru, nije dzabe osmisljena 🙂

Ja sam farbao dvd maskicu, nije uopste zeznuto da se rasklopi, samo sto se meni ne poklapa nijansa sa belim bitfenix kucistem koje je hladno belo u odnosu na maskicu koja je zuckasto bela ali sta je tu je...ako se farbaju i kuciste i dvd istom bojom, onda nema problema sto se tice nijansi 🙂

ja bih voleo full atx verziju onog bench-a od gore,ali nikako da ukapiram sta bre tu kosta 10k din samog materijala?jel' moguce da je pleksi toliko skup?

malo po malo i za cas se nagomila neverovatna suma, posebno ako ti naviru nove ideje u toku rada, e to postaje crna rupa...

Imam i full verziju, evo je ovde: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?314804-quot-SS-mini-Bench-quot-build/page4 razmisljao sam da je prodam ali se neckam...

a "bora bora" ti je lepo odgovorio sto se tice cene, nakarika se toga, samo se raspitaj posto je plexi od 10mm, pa koliko izadje CNC, pa PCIe cover, pa Vandal prekidaci, pa sve to isprojektovati a da mere budu kako treba itd...

SVe ovo treba raditi iz ljubavi i zabave, na kraju to neko ipak ceni 😉, cak i ako ne ostaje vam licna satisfakcija da ste nesto sami napravili :smoke:

PS za farbanje plastike i plexija obavezno bamper sprej i prethodna priprema za njega, da ne bude zabune proizvodi ga i Happy i jedan je od kvalitetnijih (bumper), za metalne delove obavezno powdercoating, sve ostalo zahteva iscrpan lakirerski posao...

Poslednja izmena:
priupitao sam za sirovine,ali nema veze,sam cu vec nekako naci informaciju 🙂

sirovine,materijale,posto izadje pleksi,posto limovi itd,dakle bez ruka i strucnosti i secenja.

Napisah ti da plexi imas u "galenika klirit", limovi u "Jeep komercu", takodje Jeep radi i CNC za lim, a za plexi CNC moras sam da pronadjes imas ih na google ko pleve po Beogradu pa se dogovaraj (ja imam poznanika koji ima te masine ali meni radi zato sto me poznaje i ne bi to sirio kao vid posla jer ima drgug posla od kojeg ne moze dici glavu)... Za informacije oko cena pozovi firme koje sam ti naveo i sve ce ti biti jasno... ili si mozda ocekivao da ti i to serviram?

sto se tice PCIe covera prozvodi ga "Dimastech" pa proveri sta sve imaju od delova za bench table i sta rade ljudi na njihovom sajtu... http://shop.dimastech.it/en/accessories--supports-for-bench-test-table

sto se tice prekidaca kucaj Vandal taster na google i bice ti jasno o cemu se radi, evo ima i ovde: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=60_374_412

e sad sracunaj shiping i carine na sve to pa vidi gde si, nadam se da sam ti pomogao i vise nego sto treba...

PS Dimastech takodje radi i bench table pa te mozda izadje jeftinije da kupis direktno od njih... :-devil-:

sto e tice kvaliteta vrhunski je, sto mogu i licno da potvrdim, imam ih dve 😛

Dimastech hard 2,5.webp IMG_20130818_121815.webp

Poslednja izmena:
Uzmes akrilni sprej,nemoj happy color,uzmi neki bumper recimo,odradis kuciste celo ostavis da se osusi i jos jednom preko toga...ja mislim da mora i da ide neki primer za sve to...to ces pitati nekoga iskusnijeg.a sto se tice romova tu ces da ga rasklopis i da ofarbas maskicu,ali unapred da ti kazem da je to malo zeznuto i komplikovano...

Sto se tice farbanja, obavezno prajmer da se ne bi grebalo mada ako udaris bumper sprej teze ce se grebati ali ako je predvidjeno sa prajmerom bilo sta da se farba, ispostuj proceduru, nije dzabe osmisljena 🙂

Ja sam farbao dvd maskicu, nije uopste zeznuto da se rasklopi, samo sto se meni ne poklapa nijansa sa belim bitfenix kucistem koje je hladno belo u odnosu na maskicu koja je zuckasto bela ali sta je tu je...ako se farbaju i kuciste i dvd istom bojom, onda nema problema sto se tice nijansi 🙂

Ako bi se odradio powder coating metala čime farbati prednju masku i nogare kao i maske dvd koja je od plastike kako se ne bi razlikovale nijanse?

Ako bi sam farbao da li pre nanošenja prajmera treba da se skida postojeći sloj pa ond aprajmer ili preko postojećeg prajmer pa akrilni lak

ako je crna boja u pitanju, onda ti je dovoljan Bumper sprej, a u zavisnosti od nanosenja mozes odraditi glatku ili hrapavu varijantu, ako ces neku drugu treba uskladiti sa ponudom sprejeva ili praviti tj mesati, za nanosenje farba treba odmastiti, smirglati, prajm, pa opet sve ovo pre toga i na kraju lak koliko puta bude potrebno

postojeci sloj sa cega, sa plastike? tu nema sloja, plstika je u glavnom u boji livena tako da treba samo pripremiti povrsinu (odmastiti i finom smirglom doterati tipa 3k ako imas neke neravnine itd mozda i krupnija)

Trebalo bi napraviti nešto u obliku stilskog nameštaja ako je neko dobar sa radom sa drvetom. Mala komoda sa nogicamma i sklopljivim monitorom umesto ogledala. Bogataši (specijalno ovi novokomponovani) bi to obožavali.

Mnogo dobro hand made "kućište" sam video pre mnogo godina, u vreme prvih pentium-a. Bilo na nekom sajmu IT-a u NS.

Radni sto sa dvostrukom pločom, 15-ak cm razmaka između njih, s' time da je gornja, radna, bila od stakla. U međuprostoru je bio HW.

Radio je znalac. Masa (električna) izvedena posebnim žicama, zadnji deo ploče (neke baš velike) sa konektorima doveden tačno u ravan sa zadnjom stranom stola, optički drive u ravni sa prednjom stranom stola, napajanje takođe otvoreno da se vidi, a cooler-i za hlađenje celog tog prostora izbacivali vazduh nadole, ispod stola, uz filter vazduha na mestima gde je vazduh ulazio u taj prostor. I optičkom drajvu je gornji poklopac zamenjen providnim. Šteta što to nisu uspeli i na HDD-u. 😛

To gornje staklo se dizalo na šraku, uz pomoć dva mala amortizera, slična onima na gepecima kola.

Izgledalo je jako dobro. Nije tada bilo digitalaca da snimim. 🙁

To mi je bilo jedino hand made "kućište" koje mi je izgledalo bolje od skupljih i elegantnijih fabričkih. I naravno, nije da stoji bilo gde. Cool je za neku geek sobu, ili prodavnicu HW, ili neku IT firmu, ili servis...

Poslednja izmena:
Trebalo bi napraviti nešto u obliku stilskog nameštaja ako je neko dobar sa radom sa drvetom. Mala komoda sa nogicamma i sklopljivim monitorom umesto ogledala. Bogataši (specijalno ovi novokomponovani) bi to obožavali.

To bi se isplatilo samo ako bi imao narudžbinu i ako bi kupac u startu pokrio bar deo troškova. Praviti neko uber kućište u nadi da će se nekom ovde svideti toliko da će hteti da ga kupi za cenu od koje će "majstor" da zaradi je nerealno.

Hteo sam ja da modifikujem za sebe, pa kupio Arctic Cooling F12 ventilatore, planirao da kupim Dremmel, Demciflex i ostale potrebštine. Onda se na akciji pojavilo Fractal Design kućište koje je ispunjavalo većinu stvari koje sam želeo, i ja malo razmislim i lepo kupim njega. Nije baš sve 100% onako kako bih hteo, ali sam uštedeo vreme i novac (ne računajući ventilatore koji stoje na polici), a moguće je i da bih nešto *****ao oko modifikovanja, pa bi me sve na kraju koštalo ko zna koliko.

Nazad
Vrh Dno