Mnogo dobro hand made "kućište" sam video pre mnogo godina, u vreme prvih pentium-a. Bilo na nekom sajmu IT-a u NS.
Radni sto sa dvostrukom pločom, 15-ak cm razmaka između njih, s' time da je gornja, radna, bila od stakla. U međuprostoru je bio HW.
Radio je znalac. Masa (električna) izvedena posebnim žicama, zadnji deo ploče (neke baš velike) sa konektorima doveden tačno u ravan sa zadnjom stranom stola, optički drive u ravni sa prednjom stranom stola, napajanje takođe otvoreno da se vidi, a cooler-i za hlađenje celog tog prostora izbacivali vazduh nadole, ispod stola, uz filter vazduha na mestima gde je vazduh ulazio u taj prostor. I optičkom drajvu je gornji poklopac zamenjen providnim. Šteta što to nisu uspeli i na HDD-u. 😛
To gornje staklo se dizalo na šraku, uz pomoć dva mala amortizera, slična onima na gepecima kola.
Izgledalo je jako dobro. Nije tada bilo digitalaca da snimim. 🙁
To mi je bilo jedino hand made "kućište" koje mi je izgledalo bolje od skupljih i elegantnijih fabričkih. I naravno, nije da stoji bilo gde. Cool je za neku geek sobu, ili prodavnicu HW, ili neku IT firmu, ili servis...