Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Jel zna neko da li tokom ove promocije treba da budu pusteni svi hd kanali? Meni su pustili samo rts hd i kitchen a u reklami kazu da treba svi kanali da su pusteni.
Ne pise da pustaju i HD paket, tako da ce morati da ih zoves i da trazis da to to dodatno ukljuce.

I meni se dešava da ne mogu da ga upalim na daljinski, ali se podigne odmah po vraćanju strujnog konektora.
A primetio sam da na pojedinim kanalima secka slika - zamrzne se na par sekundi pa nastavi dalje. Ne bi trebalo da je do Interneta. Da li je do SBB-a ili nešto drugo?

Meni nista ne secka, poslednjih dana je bilo u par navrata problema sa Fox kanalima, sad je OK. Koji kanali ti seckaju?

Meni nista ne secka, poslednjih dana je bilo u par navrata problema sa Fox kanalima, sad je OK. Koji kanali ti seckaju?

Na prvu loptu secka Sci-Fi. Nisam ustanovio pravilo kad secka, a desava se od pocetka koriscenja - oko 2 meseca. Inace testiranje brzine Interneta daje ok vrednosti.

Ajde da opet postavim pitanje u nadi da su se u medjuvremenu pojavile neke informacije...a pitanje je da li d3i radi u inostranstvu. Ne vidim tehnicki razlog da ne radi s obzirom da zavisi od interneta a i d3go im radi u inostranstvu. Internet kao internet mi je sposoban da vuce sve kanala s obzirom da mi je download na speedtestu skoro punih 20 Mbps a upload 5 Mbps.

Ja ne znam, ali mislim da ne radi. To mislim zato sto znam recimo, sto me je isto iznenadilo, da D3GO, kada se koristi na nekim provajderima u Srbiji, neki od kanala NE RADE. Ne znam kako to rade, ali ovigledno postoji nesto, cime neke kanale dozvoljavaju a neke ne. Pretpostavljam da je ista situacija i sa inostranstvom, samo jos jednostavnije. Tipa, imas neki opseb ip adresa iz Srbije i samo na tome D3i radi. Mislim da je to cak i zakonski obavezno, jer bi u suprotnom dolazilo do povrede pautorskih prava, prava na prenose i slicno. Recimo ti gledas na RTS-u Ligu sampiona, a u Nemackoj recimo to moze da se gleda samo preko placenih kanala. Dakle ti ispadas neka vrsta legalnog pirata. Ovo sam naveo kao primer. Sve u svemu, i mene to interesuje, ali mislim da 99% ne moze. Najbolje njih pozovi na 19900 pa pitaj. Imaju i svoj forum, pa mozes i tamo.

Ne znam da li moze tehnicki, verovatno da moze ali po ugovoru ne sme, ima clan koji kaze da mogu da raskinu ugovor ako pretplatnik koristi opremu van teritorije Srbije.

meni stize pre par dana, zvao sam ih jednom i posle 3,4 dana su mu ukljucili sve HD kanale. Iz nekog razloga sam ima RTS,NOVA-u i KitchenHD(umesto samo dva kako) vec ukljucene i posle poziva i ostale.
Moram pirznati da sve radi odlicno, nisam koristio IPTV ali ovde je slika stvarno dobra. Razlika izmedju HD kanala i obicnih postoji ali nije nesto kao wow,mnogo bolje ali vredi tih dodatnih 450 kinti. HD kanali nemaju mogucnost vracanja i pregeldavanja programa u prethodnih 72h,barem kod mene ne moze.
Pitanje,jel D3i vezan samo za SBB ili moze da se nakaci na ADSL?

Videćeš kad počne nešto da trokira. Oni uopšte nemaju podršku za D3i, je*e im se za korisnike. O ovom *****nom 3-dnevnom isključenju ne mogu da ne piz*im. Ja sam jedan od prvih kome već teče 8-mesečni ugovor, a jedina satisfakcija mi je da upozorim ljude po forumima da ne uzimaju ovo zlo, jer će se kajati dve godine.

U pravu si. Ovo je jako lose, da ne kazem neupotrebljivo. Moj ujak je uzeo i posla dva sata je odlucio da vrati. Ni jedan kanal se ne moze gledati duze u kontinuitetu da ne zastane, ili skroz zamrzne sliku. Preko daljinskog ako date odjednom nekoliko komandi (posto inace jako sporo reaguje), isto sve zabolikra i onda mora restart. Restart opet traje dugo, mozda i pet minuta. Sve u svemu jako lose i po meni neozbiljno od njih. Ja imam njihovu kablovsku i internet i i D3 i to sve radi odlicno. Zato sam preporucio D3i ujaku posto nema njihovu mrezu u zgradi i sva sreca da je dobio da proba, inace bi se gadno ... da je potpisao neki ugovor.

U pravu si. Ovo je jako lose, da ne kazem neupotrebljivo. Moj ujak je uzeo i posla dva sata je odlucio da vrati. Ni jedan kanal se ne moze gledati duze u kontinuitetu da ne zastane, ili skroz zamrzne sliku. Preko daljinskog ako date odjednom nekoliko komandi (posto inace jako sporo reaguje), isto sve zabolikra i onda mora restart. Restart opet traje dugo, mozda i pet minuta. Sve u svemu jako lose i po meni neozbiljno od njih. Ja imam njihovu kablovsku i internet i i D3 i to sve radi odlicno. Zato sam preporucio D3i ujaku posto nema njihovu mrezu u zgradi i sva sreca da je dobio da proba, inace bi se gadno ... da je potpisao neki ugovor.

Baš tako. Ja sam im dvaput već vratio opremu.

Meni je ova njihova usluga apsolutno neupotrebljiva, a baš sam se ponadao da će da bude ok.

Ne bi mi bio problem i da plaćam duplu pretplatu (na IKOM-u sam inače) samo radi HD kanala, ali ovako... ćao-zdravo do daljnjeg.

a zasto ne moze da gleda duze u kontinuitetu? Meni vec 10-ak dana evo radi i zaista nemam nikakvih primedbi. Hocete da kazete da ce mi u promotivnom periodu raditi dobro a posle nece?
Ja nazalost nemam neke alternative,dok ovi pavijani iz SBB-ove koperantske kablovske ne unaprede infrastrukturu,jer trenutno mreza ne podrzava standardne HD risivere,pa tako imam SBB internet i lokalnu kablovsku i sad moram D3i da korstim inace zali Boze sto sam kupovao ovaj tv.
Mislite da je IPtv bolje reshenje? Jeftinije jeste nesto manje od 1000ak dinara.

Nije problem toliko do stabilnosti, to su rešili. Problem je do njihove nezainteresovanosti za korisnike. Ako imaš neki problem, tipa nestanu titlovi ili se jednostavno izgube, odnosno zaglupe neki kanali (ipak je to strim u pitanju) nema nikog nadležnog da to proveri i reši. Nekad se za banalne probleme čeka i nekoliko nedelja. Juče su uključili blokirane kanalle četiri sata nakon D3 i Total TV.

Nažalost, ta nezainteresovanost za korisnike je prisutna kod svih kablovskih operatera. Ja evo koristim D3i pet meseci, i nemam nekih većih problema. U početku, dok mi je brzina neta bila 6 Mbps, često se dešavalo da se slika zamrzne, ili da se d3i prijemnik zaglupi, i onda jedina pomoć bi bila restart. Pre par meseci povećao sam brzinu na 12 Mbps i takvih problema više nemam, nema zamrzavanja slike i zaglupljivanja prijemnika. Ja sam, moram da priznam, zadovoljan. Pogotovo ponudom kanala. A na njihovu nezainteresovanost sam već navikao. Treba im po deset dana da reše neki problem. Kao na primer, ovaj "nerešiv" problem sa epg-om za CBS Reality...

Samo da javim na moj poziv centrali sbb pustili su mi i ostale hd programe.

@dabox Koja je to kablovska koja ima SBB internet a ne daju njihovu tv?

city kablovska u cacku koja ima neki deal sa SBB-om.

Ima li kod vas problema sa CBS Reality? Naprosto neće da učita kanal.

Ima, ima... Isti problem kao sa kanalom Pink Movies do pre neki dan. "Dekoder ne dobija signal. Pozovite 19900".

Poslednja izmena:
Prijavi i ti na njihovom forumu. Oni uveravaju da je kod njih sve u redu.

D3i RADI U INOSTRANSTVU!!!. Juce mi je dosla devojka u posetu u Kinu i donela d3i uredjaj. Probali i sve radi, doduse sinoc je bilo negledivo jer je stalno seckao i izbacivao greske(da li zbog preopterecenosti ili zbog *****skog great chinese firewall-a), ali jutros pre posla sam ga koristio sat vremena bez ikakvih problema. Slika super zvuk takodje, par kanala koje sam otvarao svi rade....sportklub, eurosport, discovery, 24h kitchen, cinemania, b92...eto npr jutros sam na b92 gledao prijatelje i big bang theory. Misterija d3i uredjaja i njegovog rada u inostranstvu resena :)

To je neki novi momenat.Da li je to slučajnost ili ne?

Pri uzimanju uredjaja tatu sam nagovorio da ih pritisne u sbb-u da mu daju informaciju(nezvanicnu) da li radi u inostranstvu na sta je dobio podatak da radi u rusiji. Pre 3 meseca sam u drugom gradu od sbb-a dobio informaciju da radi u nemackoj i austriji. Prepreka za rad nema jer uredjaj koristi internet i to je to. Oni se vrlo verovatno ogradjuju sa informacijom da ne radi samo da bi izbegli sudske sporove sa zemljama u kojima bi se d3i koristio(tipa neko odnese uredjaj u nemacku i gleda svetsko prvenstvo a dsf platio par miliona za prava prenosa).
Meni uredjaj radi. Malopre mi je devojka rekla da celo jutro joj je uredjaj ukjucen i da bez problema radi. Mozda na sat vremena gledanja bude sve ukupno 2 minuta usporavanja ali opet to je do kvaliteta china telekom interneta.

super, sada još samo da pobegnemo iz ove ludare i imaćemo naših kanala i preko

Ja sam obavestio zbog nasih ljudi koji su preko i kojima bi to znacilo kao sto i meni znaci.

Dobio sam danas D3i na testiranje, Plus paket (samo dva HD kanala, RTS i 24Kitchen), lepo radi za sada, ceo dan radi, samo sam jednom primetio kraći trzaj od možda pola sekunde.

Kvalitet kanala je sasvim pristojan, SD kanali su sasvim uporedivi sa Targovom digitalnom, samo bolji izbor kanala od TT-a. HD kanali su, čini mi se, lošiji nego na TT, ali ni tamo ni ovamo nemam veliki uzorak.

Za razliku od D3Go-a koji imam od ranije, za D3i su na TT mreži svi kanali dostupni.

Pošto imam solidan net (26/13mbps) nisam primetio neka usporenja, 720p skype i 1080p YT rade lepo u paraleli sa D3i, videću kad budem puštao neke torrente sa private tracker-a, ali sam podesio bandwitdh kontrolu na ruteru, pa ni tu ne očekujem neke probleme.

Poslednja izmena:
"Ukoliko Pretplatnik ipak bude želeo da raskine ugovor pre isteka 24 meseca, on to
može učiniti ukoliko izmiri sva svoja dospela dugovanja prema SBB-u i obavezan
je da plati nadoknadu u visini svih pogodnosti koje je dobio prilikom zaključenja
Ugovora."

Jel zna neko da mi prevede ovo? Jel to = preostale pretplate do kraja tih 24 meseca ili je neki penal u odredjenom iznosu ili...?

Pogodnosti su ti valjda akcija što traje: 200 din mesečno više za osnovni paket, 1000 din za aktivaciju i 390 din mesečna renta prijemnika. Pa ti izračunaj koliko će to da te izađe.Mislim da je taj cenovnik postavljen upravo zbog toga, a akcija za nove korisnike će trajati doveka.

To je oko 8000 za raskid posle 12 meseci recimo. Nije strasno. Uzecu ga na probu pa cemo da vidimo na sta to lici.

Svejedno, poslao sam im pitanje da mi razjasne sta to tacno znaci pa cu postaviti odgovor ovde kad stigne...

Vrh Dno