Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Da li su ti ukljucili HD, HBO i Cinemax u promotivnom periodu?

Nema veze, obrisao sam post, nisam znao da se razlikuje ponuda.

Da, zaboravih da SBB za sada ne nudi HBO i Cinemax paket.

onda @batat, jel imas ukljucen HD paket?

Samo su mi ukljuceni rts i kuvanje ovi ostali hd nisu!

Glupo je sto ne puste kompletnu ponudu tih mesec dana, nego ovako polovicno...

Pustiće svakom, samo moraš da ih cimaš Oni to mogu da uključe maltene odmah, a kažu da je potrebno dan-dva... pa ih onda zoveš nakon tih par dana da ih podsetiš i onda se kao sete i uključe ti za 5 minuta.

Dakle, samo ih zajaši i uključiće ti ceo hd paket.

Upravo su tako i meni pricali dok im nisam dosadio i ubacise HD paket.

Ja sam zvao kazu samo START i PLUS paket je free 1 mesec dana.
Nisam hteo da dosadjujem i odustao sam od toga.
Svejedno nebi uzimao HD paket.
Jos nesto da li je moguce da izbacim te kanale koji mi nisu aktivirani da ih izbrisem sa liste ili moram da cekam tih mesec dana???

Izabereš koje kanale bi gledao i označiš ih kao favorites-omiljene kanale. Imaš to negde u opcijama.

Jos nesto da li je moguce da izbacim te kanale koji mi nisu aktivirani da ih izbrisem sa liste ili moram da cekam tih mesec dana???
Treba da formiras novu listu (korisnicka podesavanja, moje liste)i da u nju prekopiras kanale koje hoces i po kom rasporedu. Kanali krecu od 1 pa nadalje. Posle samo izaberes tu listu kao aktivnu i to je to.

Uspeo hvala!

Ima li neko neka iskustva sa ovim servisom i orion telekomom kao internet provajderom? Net je 10/1. Ako je i to bitno, lokacija je NBGD u blizini Fontane. Interesuje me pre svega kakav je kvalitet HD kanala u odnosu na regularnu ponudu SBB-a, preko kabla? Ima li razlike u kvalitetu i koliko? I da li u praksi postoje neka seckanja, zamrzavanja i slicno? I jos nesto. Da li i kako dodatno treba podesavati postojeci internet (ruter) kako se ne bi desilo da ako neko od ukucana "zasedne" na internet, ugrozi televizijske kanale?

I jos nesto. Posto je ujak ovo porucio i ceka da mu stigne, kako se povezuje taj risiver? Koja je konekcija sa ruterom, a koja sa tv-om, ako uopste tako ide povezivanje?

Nemam nikakvog iskustva sa orionom (pogledaj malo temu, javljao se jedan korisnik sa oriona koji je imao probleme sa D3i), ali sto se ostalog tice, stb povezujes sa ruterom mreznim kablom a sa TV-om ili preko hdmi ili preko kompozitnog ulaza. Nista se ne podesava, upalis, sacekas par minuta da se prvi put apdejtuje i vozi. Racunaj da ako neko navali da skida da se moze desiti trzanje i kockanje slike. U odnosu na kablovsku SBB, iako nisam mogao da uporedim u isto vreme i na istom televizoru, moj utisak je sledeci: neznatne razlike ima samo kod sporta, npr kad gledas utakmice na kablovskoj je vidljivija tekstura trave, kod ostalih HD kanala tice (serije, dokumentarni...) razliku bas moras da trazis. Sto se seckanja i zamrzavanja tice, sve zavisi od kvaliteta interneta na koji si nakacen, ali ako cemo iskreno, SBB ni na kablovskoj nije 100% stabilan tj i ti ruteri se zaglupljuju.

Tnx. A sta je bolje, uzeti duzi hdmi kabl ili mrezni, posto moram da premostim neku razdaljinu izmedju rutera i tv-a oko 5-6 metara?

Mrezni, naravno, mnogo jeftinije resenje.

Ja sam upravo po drugi put vratio STB.

SD kanali su dosta lošiji od IKOM-ovih sd kanala, a HD kanali su meni negledljivi zbog već pomenutog neefikasnog encodera i premalog bitrate-a.

Jednostavno, džabe im 1080i, kad je sve toliko kompresovano da se ta razlika u oštrini jedva oseća. Sport je posebno katastrofalan, dok su npr fox-ovi i ostali kanali generalno gledljivi u HD varijanti, dok su posledice malog bitrate-a i pulsiranja slike usled lošeg encodera previše vidljive tokom gledanja sporta, gde trava, šljaka itd. izgledaju naprosto očajno, uz minimalne razlike u odnosu na SD na IKOM-u.

Mislim, nezahtevnim korisnicima verovatno sve ovo neće predstavljati veliki problem (matorci i buraz maltene i da ne razlikuju 576i i 1080i), ali meni je ovo zaista još uvek neupotrebljivo.

Ybg, nema izgleda meni HD kanala dok se IKOM ne smiluje da ih uvede ili dok se ja ne smilujem da uvedem CS.

Poslednja izmena:
@Kobayashi Maru, ti, ja i još neki ljudi koji primećuju te detelje su jedan u milion. Ja koristim D3i, ne gledam puno sport, ali meni su npr Fox HD kanali mnogo bolji poredići sa SD verzijom kanala. Kada sam pričao sa jednim tipom u SBB-u, rekli su da će prebaciti 60ak kanala na bolje streamove, što su i uradili. Oni koji su prebačeni zaista ne vidim razliku (pričam o SD kanalima) poredići sa standardnim D3-em.

Kod HD kanala je očigledno radjena veća kompresija da bi mogli da gledaju i ljudi sa slabijim netom, ne znam da li znaš ali HD kanali imaju varijabilni protok tj slika se prilagodjava brzini. Kako se brzina bude povećavala tako će verovatno u budućnosti biti i bolji kvalitet slike. Samo mogu da kažem da na primer VoD mnogo brže i bolje funkcioniše na D3i nego na kabl D3-u.

@Kobayashi Maru, ti, ja i još neki ljudi koji primećuju te detelje su jedan u milion. Ja koristim D3i, ne gledam puno sport, ali meni su npr Fox HD kanali mnogo bolji poredići sa SD verzijom kanala. Kada sam pričao sa jednim tipom u SBB-u, rekli su da će prebaciti 60ak kanala na bolje streamove, što su i uradili. Oni koji su prebačeni zaista ne vidim razliku (pričam o SD kanalima) poredići sa standardnim D3-em.

Kod HD kanala je očigledno radjena veća kompresija da bi mogli da gledaju i ljudi sa slabijim netom, ne znam da li znaš ali HD kanali imaju varijabilni protok tj slika se prilagodjava brzini. Kako se brzina bude povećavala tako će verovatno u budućnosti biti i bolji kvalitet slike. Samo mogu da kažem da na primer VoD mnogo brže i bolje funkcioniše na D3i nego na kabl D3-u.

Slažem se da smo u manjini, ali isto tako ne želim da im plaćam 1500 dindži za 20-tak HD kanala od kojih je pola gledljivo, meni barem.

Imam net 100/3, tako da s moje strane nemam problem, ali i maksimalna vrednost njihovog VBR-a je smešno mala i nedovoljna za 1080i, jer se ovako gubi tona detalja.

Sve u svemu, dok oni sve to reše i ispeglaju, dotle će verovatno i moj buđavi IKOM da se smiluje i izbaci kršten HD paket.

Za sad imaju samo RTS HD i Dorcel HD. Da znaš samo koliko je RTS HD bolji na IKOM-u, nego na d3i, nebo i zemlja razlika...

Ja sam na primer primetio da kod mene kvalitet RTS HD-a nije isti kada gledam Ligu Sampiona ili neki drugi sadrzaj na RTS-u. Liga je bolja (mislim na kvalitet slike a ne uopste o takmicenju :)).

Poslednja izmena:
Da li neko ima ovakav problem sa stb znaci zabode non-stop svetli crveno nema nikakve funkcije sem ako ga ne ugasis i posle toga neradi nikako.
Mozes vaditi napajanje do mile volje dzaba.
Tek kad sve otkacim i ostavim ga par sati onda dodje sebi.
Sta da radim?

Kako mislis zabode, jel' iz cista mira predje sa zelene lampice na crvenu, ili kada je ugasen ne mozes da ga upalis?

Da li neko ima ovakav problem sa stb znaci zabode non-stop svetli crveno nema nikakve funkcije sem ako ga ne ugasis i posle toga neradi nikako.
Mozes vaditi napajanje do mile volje dzaba.
Tek kad sve otkacim i ostavim ga par sati onda dodje sebi.
Sta da radim?

I meni se dešava da ne mogu da ga upalim na daljinski, ali se podigne odmah po vraćanju strujnog konektora.
A primetio sam da na pojedinim kanalima secka slika - zamrzne se na par sekundi pa nastavi dalje. Ne bi trebalo da je do Interneta. Da li je do SBB-a ili nešto drugo?

Znaci kad je ugasen npr. preko noci svetli crveno i kad ga palis nece da se upali moras ga iskljuciti iz struje.
Onda nema sanse da ga upalis naredni par sati.
Neznam zasto se to desava???

Jel zna neko da li tokom ove promocije treba da budu pusteni svi hd kanali? Meni su pustili samo rts hd i kitchen a u reklami kazu da treba svi kanali da su pusteni.

U pravu si zezao me je adsl da li zbog ovih kisa ili ne neznam.
Sad funkcionise sve po ps.

Nazad
Vrh Dno