Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Sve te aplikacije uzimaju podatke sa jednog ili dva izvora. Tako da u suštini prikazuju jedne te iste podatke. Što se mene tiče, meni najviše odgovara Amazing Weather HD.

Ma meni se svidja tajl i lock screen na prognozi ,a jos je free .

I free drain :D

Pretpostavljam da je "Vreme u Srbiji" najtačnije jer vuče podatke sa RHMZ?

Ja koristim Vreme u Srbiji i takođe sam mišljenja da je najtačnija. Koristio sam Weather Flow ranije ali sam sada komplet prešao na ovu. Ima još dosta prostora za poboljšanje aplikacije ali mi je i ovakva odlična i što je još važnije tačna...

Here mape su ponovo apdejtovane, kome je bitno neka klikne na check u podesavanjima...

"Video Compressor" for Windows Phone
Cek ovo radi na 8.0 ili ne ? Ja ga nemam u marketu a kad odem iz browsera na PC-u ispise:
"Your version of the Windows Phone software is not supported by this application."

Imam pitanje ako mozda neko zna odgovor.
Iz nekog razloga nece da mi radi autocomplete kada kucam mail adresu posiljaoca. Koristim inegrisanu mail apikaciju koja se kaci na gmail. Da stvar bude cudnija za neke kontakte radi ali za vecinu ne.
Znaci u pitanju si kontakti sa kojima imam po 5-6 mailova koje kucam uglavnom na kompu ali eto kada zelim da zavrsi posao preko telefona imam problem.
Inace na telefonu imam instaliranu i gmail aplikaciju koja sve ovo radi

Hvala

Sta, ova Prognoza nema back tile?

Imam pitanje ako mozda neko zna odgovor.
Iz nekog razloga nece da mi radi autocomplete kada kucam mail adresu posiljaoca. Koristim inegrisanu mail apikaciju koja se kaci na gmail. Da stvar bude cudnija za neke kontakte radi ali za vecinu ne.
Znaci u pitanju si kontakti sa kojima imam po 5-6 mailova koje kucam uglavnom na kompu ali eto kada zelim da zavrsi posao preko telefona imam problem.
Inace na telefonu imam instaliranu i gmail aplikaciju koja sve ovo radi

Hvala

Mozda su ti adrese koje rade u imeniku, a ove koje nece nisu. Ne znam da li vuce adrese iz imenika ili iz primljenih/poslatih mailova.

Borise Prognoza ima back tile i to moze da bude transparentna a moze i da pokazuje sliku ,i naravno prognozu za 5 dana .

Mozda trazi da bas odkucam mail kada ga prvi put saljem. Ja uglanom idem copy/paste ili reply. Kazem sve to radim na kompu, ali kad hocu sa telefona da posaljem nesto na brzaka zeza.

Borise Prognoza ima back tile i to moze da bude transparentna a moze i da pokazuje sliku ,i naravno prognozu za 5 dana .

Kako da aktiviram back tile na kom ima nesto? U opcijama samo stoji accent color i transparent, i u oba slucaja pokaze samo logo aplikacije na accent boji.. I zasto se ovako cesto update-uju weather aplikacije.. svakih par minuta ***.

Poslednja izmena:
Kako da aktiviram back tile na kom ima nesto? U opcijama samo stoji accent color i transparent, i u oba slucaja pokaze samo logo aplikacije na accent boji.. I zasto se ovako cesto update-uju weather aplikacije.. svakih par minuta ***.

Mislim da na uređajima sa 512 i wp 8.0 ne može. Na 8.1 može, nema tog ograničenja. Ali po meni je ta aplikacija ništa posebno.

Epa moguce da radi samo na 8.1 ,inace imam l620 tako da nema veze s ramom ,meni back tile pokazuje prognozu za 5 dana .

Fino izgleda front tile skroz, brzo se pali, super interfejs.. Ali ne vredi izgleda, WP 'ne zna' sa weather i battery aplikacijama ocigledno, pazi svakih par min osvezava, gde je sad nestalo ogranicenja od pola sata kad je potrebno? A i ne mogu da ih koristim bez bojazni da nece poludeti tokom noci i odraditi zesci drain, kao sto su mi Weather Flow i Bing weather odradili..

Ovako kaže developer prognoze
dinchy87 says:

Because low memory device have less memory for the background task. And this app (Prognoza) is build by only one man, Bing weather has an team of professionals, developers wich work for MS. The second thing is i think they use not the background task to render the images, i think they use Windows Azure Services, and you could look up the prices of Azure services so i can not pay for it to make it work on low memory devices for an free app. And Btw. on 8.1 the limit is raised and it work "nearly" as on 1gb ram devices, so the back of the tiles is also there. And we will all get wp8.1 so if i start to code now to make it work for low memory devices there would come 8.1 so it would be an waste of time, again this is an free app and i left out the back so it can update regularly without problems. The back of the tiles will be available for all devices on 8.1. :)

Uređaji sa 512MB RAM (HTC8s, Lumia 520 itd) imaju određena ograničenja , naša aplikacija (Prognoza) morala je uskratiti vaše uređaje za neke funkcije radi činjenice da imate manje RAM na telefonu nego što je potrebno da aplikacija radi 100%.

Uređajima sa 512 MB RAM su uskraćeni zadnje strane živih pločica gdje je prognoza narednih dana, uz to se Lock Screen ne ažurira automatski! Nažalost ne postoji ništa da promijenimo taj limit.

Uređaji sa 1GB RAM imaju 100% funkcija i kod njih će raditi sve što ćete se i sami uveriti.

Uređaji sa 512MB RAM (HTC8s, Lumia 520 itd) imaju određena ograničenja , naša aplikacija (Prognoza) morala je uskratiti vaše uređaje za neke funkcije radi činjenice da imate manje RAM na telefonu nego što je potrebno da aplikacija radi 100%.

Uređajima sa 512 MB RAM su uskraćeni zadnje strane živih pločica gdje je prognoza narednih dana, uz to se Lock Screen ne ažurira automatski! Nažalost ne postoji ništa da promijenimo taj limit.

Uređaji sa 1GB RAM imaju 100% funkcija i kod njih će raditi sve što ćete se i sami uveriti.

Baš to, međutim, na 8.1 radi isto i na 512 i na 1 GB

Pojma nemam, ne koristim je, bolja mi je "Vreme u Srbiji"(tj tacnija, uzima podatke od RHMZ jedina, mada je i vizuelno super) nego sam ovo iskopirao jer vidim da spominjete, ovo stoji u opisu aplikacije na WP store...

pa da, ali nemojte da kukate kad Boris likuje sto punite telefon 3-5 puta dnevno

To samo Boris ima tih problema :) Jutros skinuo telefon sa punjača, par poziva, nešto malo whatsapp, par puta prelistao forume, računaj oko pola h i jedno 45min navigacije. Na sve to sam uradio update ovaj večeras na WP8.1 update 1 i kad je on bio gotov stavio telefon na punjenje sa 49% baterije... Ja zadovoljan.

Aman vise jednom za svagda, niko ne prica o toj potrosnji. Prognoze mislim da imaju tendenciju da se zakucaju ili sta vec, i odrade drain.. Potrazite po netu sta to znaci ako nije jasno do sad. To je neko moje iskustvo s njima do sad.. Ne tvrdim da sam sto posto u pravu, ali od kad ne koristim vremenske aplikacije i battery aplikacije, draina nisam imao..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno