Šta je novo?

LG G2

Ako moze link, ja gledam ali ne vidim

Zapravo, ne treba ti usb debugging, ignoriraj to. Ugasi mobitel. Drzi tipku za pojacavanje zvuka i spoji mob na komp.
Takodjer ugasi antivirus(prati upute)

@hunder - to je kod lg'a jako cudno. Status ROOTED dobiju i oni koji su rootali i oni koji nisu. Tako da :). Uglavnom flashas 4.2.2 -> ides na factory reset. Flashas 4.4.2 preko njega - bez factory reseta. Pogledas u download mode(ovo gore sto sam opisao vec - volume up i spajanje na komp) da li pise rooted.

Akoo pise, ides u lg tool i na ugrade bootloader.

sta kazete na to da se dopuni prvi post ove teme i da se ubace najosnovnije stvari vezane za telefon. tips and tricks, how to, tutorijali, linkovi ka romovima.... u 526 strana se covek lako pogubi a mnogi razvodnjavaju temu postovima tipa "ej meni danas stigo update"

potpuno se slazem! A ne neko postavi pitanje recimo koji camera fix da instaliram a odma ga napadne rulja "alo pa citaj sine unazad...bla bla..."...i sad ce neko cita 500 strana...paz da nece...na 1 trani vec ima tutorijal ali treba to osvezavati jer non stop izlaze nove verzije svih tih fix-eva i sl...

Ova tema odavno nema nikakvog smisla osim za ljubitelje rutovanih, modovanih telefona, zato je i ne posećujem. Stoga, podržavam sve što će da proredi malo takve sadržaje.

Ova tema odavno nema nikakvog smisla osim za ljubitelje rutovanih, modovanih telefona, zato je i ne posećujem. Stoga, podržavam sve što će da proredi malo takve sadržaje.

Dobijes pomoc u svakom slucaju, jedina razlika je - rootan uredjaj se moze modificirati, tako da vecina pitanja nadju svoj odgovor. Dok nerootani uredjaj, kakav odgovor dati na bilo kakvo pitanje?

Da dam primjer: "ne radi mi a, b, c..." Odgovor... "napravi factory reset". Tako da bi za svako drugo pitanje na nerootanom uredjaju bilo: "napravi factory reset", dok bi ostali odgovori bili: "posalji mail LG'u".

da li neko ko ne koristi stock kernel, a koristi zooper w. može da mi kaže da li mu widget reaguje ako podesi da je tap na njega direct dial nekog iz kontakata?
lg se baš blesavo ponasa i sa profilima u taskeru koji vuku nešto iz kontakta (probao sam čak i da kontakt bude na telefonu, a ne na guglu)

Poslednja izmena:
Jel ima neko neku preporuku sta da radim? U servisu gde vazi garancija traze 22.000 din, jer kazu da mora da se menja i ekran i touch i staklo. E sad, ekran radi, ceo telefon radi normalno sem gornje 1/3 touch-a. Inace telefon je star nesto ispod 2 meseca, SII koji sam imao prethodno pune 2 godine mi je ispadao bar 2 puta dnevno i nista mu nikad nije bilo, i eno ga jos radi savrseno kod devojke...

Poslednja izmena:
Mora da se menja..

Ti si beše imao neku priču iz Nemačke?

Mora da se menja..

A one reparacije itd, sto ljudi nude, tipa zamena samo stakla i touch-a, pa se to nesto lepi na ovaj moj ekran? Znam da je ortak to radio na nekoj nokiji i izaslo ga skoro 3 puta manje nego da je menjao i ekran.

Jel ima neko neku preporuku sta da radim? U servisu gde vazi garancija traze 22.000 din, jer kazu da mora da se menja i ekran i touch i staklo. E sad, ekran radi, ceo telefon radi normalno sem gornje 1/3 touch-a. Inace telefon je star nesto ispod 2 meseca, SII koji sam imao prethodno pune 2 godine mi je ispadao bar 2 puta dnevno i nista mu nikad nije bilo, i eno ga jos radi savrseno kod devojke...

Opa, poskupelo... Mene izašlo 21.400...

interesuje me posto planiram na ljeto da mijenjam nexus 4 za G2, pa me interesuje kakva je baterija poslije kit keta, je li bolja ili losija?

Ista ili bolja...
Uglavnom kad instaliraš dorimanx kernel baterija je neuporediva sa bilo kojim telefonom na tržištu !

Čovek ima G2 telefon, tako da ništa ne radi napamet, a osim toga G2 u startu ima bolju bateriju od konkurencije.

Poslednja izmena:
Hvala..Nisam bas vjest sa tim instaliranjem kernela iako imam nexus :D bitno mi je da na stock bateriju nisu pokvarili..Iako mi se nexus uvukao pod kozu, mozgao sam dosta izmedju Nexus 5 i G2, ali ipak bolja baterija je presudila.

Instalirao root i cmw i flesnuo camera mod. sve radi perfektno. Jos da mi date predlog za neki dobar custom rom

Hvala..Nisam bas vjest sa tim instaliranjem kernela iako imam nexus :D bitno mi je da na stock bateriju nisu pokvarili..Iako mi se nexus uvukao pod kozu, mozgao sam dosta izmedju Nexus 5 i G2, ali ipak bolja baterija je presudila.

Instaliraš rikaveri preko autorec aplikacije, skineš kernel i kopiraš na telefon i samo instaliraš iz rikaverija...

Prosto je, iako ti se ne čini tako :)

Instalirao root i cmw i flesnuo camera mod. sve radi perfektno. Jos da mi date predlog za neki dobar custom rom

Hunder imaš autorec aplikaciju koja za 10 sekundi instalira TWRP rikaveri...
Isto I za xdabbeb kameru imaš aplikaciju!

Napravili ljudi tako da ne može biti prostije ;)

Poslednja izmena:
Vec sam napisao da sam to odradio. Nego neki rom da probam. Da ne idem svaki da skidam pa da fleskam

Niposto ne treba menjati i dati 22000. Najbolja opcija ti je da prodas taj takav kakav je i da doplatis za nov g2. Telefon koji je servisiran nikada ne moze biti isti, uvek ce nesto da skripi. Za taj mozes dobiti oko 150e najmanje, doplatis jos toliko i eto novog g2. Ja sam drugaru kupio pre 2 sedmice za 290e nov beli sa 24 meseca garancije.
Sto se tice reparacije mislim da nije moguca ali provericu.
Edit: Ima touch sa staklom za nekih 30tak dolara, samo ne znam kakvog je kvaliteta i hoce li brljaviti

Jos jedan edit :) Javi mi se u inbox da ti posaljem kontakt servisa koji ti moze to srediti za 50-tak eura.

Poslednja izmena:
Svi su smesni u poredjenju sa SOKP :D nisam moogo a da ponovo ne napisem, evo vec par dana ga koristim, i to je toliko stabilno i brzo da mi je i dalje neverovatno i svaki put me odusevi, i iphone mi se ponekad zbuni na par sekundi a ovo cudo fercera besprekorno. Kameru ionako koristim samo da bi zabelezio nesto sto mi zatreba a za to je ok ova na SOKP.

Možeš li da okačiš koju fotku za taj SOKP?

A kako razocarenje sa ClodyPro II 2.1 romom?

Baterija sa 2.0 verzijom mi je duplo više trajala u poređenju sa v2.1 ...
Zato i kažem da je najbolje kada developer razvija rom za koji poseduje uređaj (G2) zbog lakšeg uočavanja grešaka (Eclipse debugging ) i unapređenja nedostataka.

Kako sam krenuo zamijenicu Nexus 4 i prije ljeta za bijeli G2, uhvatila me je neka euforija..da ne bi vracao 500 stranica nazad interesuju me neke sitnice..Za koliko se tel napuni do 100%, jer mi na nexusu treba preko 3 sata? Posto nisam previse zahtjevan sto se tice memorije dovoljna mi je verzija od 16gb, pa me interesue ima li kakve razlike izmedju bijelog i crnog uredjaja osim naravno u boji ? :D Jer ako se dobro sjecam citao sam da ima razlike izmedju 16gb i 32gb tj da je verzija od 32 gb imala nekih problema? Jos jedna stvar ako se dobro sjecam pojava linijica po ekranu koje se vide na bijeloj povrsini je li to softverski problem ili nesto drugo ? I pri kupovini na koje stvari da obratim paznju, je li imao neke mane G2 kao nexus 5 kao vibracija, mrtvi pikseli,dugmici klimavi ? :) Hvala unaprijed :)

Poslednja izmena:
Kako sam krenuo zamijenicu Nexus 4 i prije ljeta za bijeli G2, uhvatila me je neka euforija..da ne bi vracao 500 stranica nazad interesuju me neke sitnice..Za koliko se tel napuni do 100%, jer mi na nexusu treba preko 3 sata? Posto nisam previse zahtjevan sto se tice memorije dovoljna mi je verzija od 16gb, pa me interesue ima li kakve razlike izmedju bijelog i crnog uredjaja osim naravno u boji ? :D Jer ako se dobro sjecam citao sam da ima razlike izmedju 16gb i 32gb tj da je verzija od 32 gb imala nekih problema? Jos jedna stvar ako se dobro sjecam pojava linijica po ekranu koje se vide na bijeloj povrsini je li to softverski problem ili nesto drugo ? I pri kupovini na koje stvari da obratim paznju, je li imao neke mane G2 kao nexus 5 kao vibracija, mrtvi pikseli,dugmici klimavi ? :) Hvala unaprijed :)

Nema potrebe da brineš ni za jedan od tih "nedostaka".
Ako ti je malo 16GB kupi ovo - http://www.meenova.com/st/p/m3r.html ili 32GB verziju G2-e .
Puni se mnogo brže nego tvoj trenutni telefon, a baterija traje mnogo mnogo duže ...

Sve ove druge navodne nedostatke (neki izuzetak koji pogađa 1% ljudi - krckanje zadnje strane, grebanje sočiva kamere) su napravili ljudi koji generalizuju stvari i od toga je nastao problem.
Svi telefoni imaju te nedostatke koji se mogu pripisati pojedinačnom uređaju - sam si naveo primer za Nexus 5 ...

Što se tiče kupovine - samo pazi gde kupuješ, od koga i obrati pažnju na garanciju ;)

Poslednja izmena:
Juče sam probao S5 u Tempu.Sto se tice brzine,moj G2 moze da ga pojede.S5 jedino ima lepsi interfejs,ali se i to rešava nekim Custom rom.Imam problem,ne mogu da pokrenem ART,da li je to zato sto sam rutovao telefon?Inace sam flesovao na CloudyPro II 2.1 i nisam izgubio prethodni rut.Sa oficijalnim softwerom nisam ni imao opciju Dalvik/ART.Ranije sam pitao,ali niko nije odgovorio,da li je postupak flešovanja isti za sve romove pomoću TWRP kojim sam odradio CloudyPro II 2.1.Brisanje Dalvik cach,Date i Cach,pa instalacija roma.I da,kod flešovanja na CloudyPro II 2.1. izabrao sam D802 koji mi je već bio.Vidim da ima D803 i i mnogi drugi.Kod mene piše da je to Model number.Šta je ustvari to.Jel moj telefon uvek mora da ima to D802?

Moras d802. Ukoliko stavis bilo koji drugi riskiras. Vjerojatno ti nece bootati uopce.

Vrh Dno