Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

Te terracoine sam ti ja rekao da vrtis.....

Pozdrav svim kopacima kucica.
Drugari, nov sam prilicno u svetu kopaca, pa molim za malo pojasnjenje, ako vam nije problem.
Kopam trenutno kucice na Coinotronu, pa mi nije jasno kako da znam da li sam iskopao blok i ako jesam, koliko sam dobio nagradu?
Za sada sam iskopao 125 000 kucica i ne znam da li sam probio block...Moze malo pojasnjenje?
Sta raditi,da li ih menjati sada za litecoine/bitcoine,ili stekati i cekati bolje dane?
Koji je po vama najbolji pool na kucice,gde je najmanji diff i nema provizije?
Hvala svima unapred!

Bitno je da pool reši blok, nebitno ko od kopača na njemu. Čim dobiješ neke novčiće to znači da je rešen blok.
Ostani na coinotronu, odličan je.

Bitno je da pool reši blok, nebitno ko od kopača na njemu. Čim dobiješ neke novčiće to znači da je rešen blok.
Ostani na coinotronu, odličan je.
Aha ok, sad razumem, ali nemoguce je da niko do sada nije resio ni jedan blok, tu kopam otprilike mesec dana i nisam primetio neki priliv novcica...
Moze malo pojasnjenje oko onih nacina isplata i provizija, sta znaci RBPPS,PPS. Mislim razumem tamo prevod, znam engleski, ali ne razumem bas kako to funkcionise.
Da li menjati kucice za litecoine ili bitcoine, posto kontam da ne moze jos uvek odmah direktno u dolare?
Hvala puno! :)

kako niko nije rešio kad kažeš da imaš 125k, pa odakle ti to? rešavaju se blokovi redovno, ne brini...
PPS - plaćen ti je svaki share koji pošalješ
RBPPS - plaćen ti je svaki share u blokovima koji nisu orphan
PPLNS - nagrada za blok se deli proporcionalno učešću u poslednjih N šerova

prvi i drugi (ako nema orphana) daju po calcu, treći zavisi od pool lucka, može da bude i više nego po calcu a može da bude i manje ako vam treba duže nego što je predviđeno da rešite blok

provizija ko provizija, znaš valjda šta je to

moraš prvo u btc pa u $$

Zamisli ovako
Vi kopate na livadi i tražite zlato.
Pps gazda ti plati svaki zamah lopatom,našli vi zlato ili ne.
Pplns kad nadjete zlato podelite ga ,vi kopači,proporcionalno kolko ste imali zamaha,ako ga ne nadjete,terate dalje na sledeću livadu bez zarade. Tako dA ti dobijaš koine i kad neko drugi nadje blok. Tako da nema veze dal si ti našao ili neko drugi
Sto se tice prodaje,ja bih odma menjao za btc/ltc

dal je procenat veliki ili mali,dokle vise braco Srbi :(
Za stabilan pul,placas oko 1c po kartici dnevno da mesecima i godinama kopa bez problema...ko ti ponudi manji procenat znaj da ces izgubiti duplo nego sto ces vamo dati

Poslednja izmena:
Zamisli ovako

Pplns kad nadjete zlato podelite ga ,vi kopači,proporcionalno kolko ste imali zamaha,ako ga ne nadjete,terate dalje na sledeću livadu bez zarade. Tako dA ti dobijaš koine i kad neko drugi nadje blok. Tako da nema veze dal si ti našao ili neko drugi

Dakle, samo se razmasi lopatom sto vise i nema da brines, nemoj samo nekog kolegu rudara da zakacis, onda placas penale :D.

Heheh lepo i slikovito objasnjeno nema sta, hvala drugari i srecno kopanje! :)
A sto se tice isplativosti kucica, jel su najisplativija valuta i dalje, ili im postoji neka alternativa?

Heheh lepo i slikovito objasnjeno nema sta, hvala drugari i srecno kopanje! :)
A sto se tice isplativosti kucica, jel su najisplativija valuta i dalje, ili im postoji neka alternativa?

Hmmm... Odprilike imas jedno 1000 alternativa i svake nedelje jos 10ak novih.
Ako trazis nesto isplatljivije, najbolje je da posetis temu "Isplative valute kojih nema na velikim menjačnicama".
Tu mozes naci mnogo isplatljivije valute ali i mnogo rizicnije.

Hmmm... Odprilike imas jedno 1000 alternativa i svake nedelje jos 10ak novih.
Ako trazis nesto isplatljivije, najbolje je da posetis temu "Isplative valute kojih nema na velikim menjačnicama".
Tu mozes naci mnogo isplatljivije valute ali i mnogo rizicnije.
Aha ok, onda neka, nastavicu da kopam kucice, pa sta Bog da!
Hvala jos jednom svima, super ste, efektivni i efikasni, nema sta! ;),)

Sta vi radite sa ovim kerovima. Nista se vise ne isplati ja prestao kopati samo cekam cenu...

ASIC-i "jedu" scrypt valute sto se tice GPU rudara.. Ja bi presao na neki Scrypt-N tip valute..

oce li vise skociti ovi psici, nikako da se rotosiljam ove bede sto imam :(

Ja sam prodao neku kolicinu po 283 a izlazilo je i gore pomenuta. Vidi tamo ne secam se...

Ljudi ima li neko iskustva sa fast-pool.com?
Tamo sam poceo danas da rudarim pre jedno 6 sati i do sada sam izrudario samo 550 kucica,a pise da mi je hasrate 1650 khs i ocekivana dnevna zarada kucica oko 8100, a za 6 sati sam zaradio samo 550, kako je to moguce?? Sve je ok podeseno, pise da ne uzimaju proviziju, samo ne znam koji je sistem isplate?
Zna li neko sta moze biti problem i jel imate neki predlog koji je po vama najbolji pool za kucice?
Hvala...:)

Podrzavam. Za Dzukele i sve ostalo sem LTC koji kopam na litecoinpool.org

Aha ok,pa na Coinotronu sam i kopao do danas, kada sam cuo za ovaj fast pool, pise kao da je medju najboljima na raznim forumima, ja danas probao da kopam, na njemu pise da je duplo veci ocekivani dnevni priliv kucica, ali evo kopam vec 9 sati i nisam ni 1000 kucica iskopao...******...Ima li jos neko iskustva sa ovim fast pool-om, mozda ja nesto nisam podesio kako treba, mada ne verujem...?
Zna li neko kako se brisu profili na ovim poolovima, ne vidim nigde tu opciju, kao ni na Coinotronu, ni ostalim??

Poslednja izmena:
Cena sve sama kaže... :D

Ja sam čak hteo da pazarim neku siću, čisto da se nađe, u ovom ludom kriptosvetu se nikada ne zna, ali mi se čini da će jun biti kraj za mnoge valute, naročito, ako se DRK-manija održi.

@risim, mislis da moze jos jednom da odskoci na talasu LTCa

Vrh Dno