Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Fina je to kolicina. Ja se ne uzdam toliko u max uopste ali imam nesto malo u steku sto sam iskopao. Aj nek ti je sa srecom i da docekas taj skok ;)

Problem je što ima još X trejdera koji su uradili to isto prateći onog pajsera Max Keisera. Cena u konstantnom padu i niko ne želi da protrlja oči i vidi situaciju jasno.
Voleo bih da grešim ali pokažite mi jedan jedini viable indicator zašto od ovog novčića očekivati bilo kakav ozbiljan pump kakav smo očekivali pre gotovo 2 meseca?

zato što postoje ljudi sa stotinama hiljada (i milionima) maxova kojima to sigurno nije sva crypto imovina već imaju ko zna koliko btca kojim mogu da poguraju pump
zato što ovaj što dnevno istresa par desetina hiljada maxova sigurno to ne radi bez nekog plana
zato što je ljudska pohlepa izuzetno jaka emocija

to mi prvo pada na pamet :)

Ja od pocetka govorim da je ovaj novcic klasicno muljatorski i da se sve zasniva na tome sta je Max da kaze i koliko ce ljudi da se prime na to. Sve se zasnivalo na hajpu i vestackom pumpanju.
Ekonomija koju DRK je neuporedivo zdravija od ove.
Ne kazem da max-u nece skociti cena, hoce jednom ali pitanje je koliko jer ovo nije ni blizu zdravog novcica. Morace neko puuuuno novca da baci u ovo da bi nabio cenu a to ne verujem da se ikome isplati.

Koliko se sjecam sam Keiser se ogradio od ovog novcica i rekao je da nema veze sa istim. Ovo je po meni bilo cisto da se izmuze sto veca kolicina btc-a od naivnih. Na moju veliku zalost nisam poslusao sebe nego sam dozvolio da me na kraju ponese hajp sa foruma i ostao sam kratak nesto btc-a. I ako jednog dana bude pump cisto sumnjam da ce puno skociti cijena jer previse ljudi ima koji cekaju da se istresu i povrate svoj btc. Bitno je da su oni najavili cpu only coin a onda kopali sa grafama i istresli se po veoma visokoj cijeni.

Poslednja izmena:
Rekao je da nije njegov coin ali ga ti nije sprecilo da im bude promoter i da daje izjave kako ide u nebesa. Sada ne cujem takve izjave kad cena ide na dole. Bas cudno :)
Ista je prica i sa kerovima bila, samo hajp i sto jaci hajp sto je bilo neodrzivo.

Poslednja izmena:
Kerovi se i dalje drze ...

Drze se ali pogledaj kolika je bila korekcija cene. Tamo je isto kao i na MAX-u cena naduvana hajpom. Kad je hajp prosao dosli smo na sadasnji nivo.
Ja kad sam tada pricao da ce cena kerova pasti i da ne mogu da budu toliko isplativiji od ltc-a nisu mi verovali. Jos su se smejali i svadjali se samnom umesto da razmisle o tome sta pricam. Eto im sad :)

Jel neko zna kolika je trenutna isplativost max-a u odnosu na ltc? Jel kopa neko?

Dok se maxcoin rudari mogu se gladati filmovi, igrati Counter Strike...

Dosta novicica je trenutno u bunaru,tako da dzaba mracenje i pesimisticke prognoze,max se jos i dobro drzi. Inace,sta ja konkretno mogu da pazarim sa Darkcoinom? Nista. Nije mi cilj da pokrenem neku svadju,samo realno kazem,dok sa druge strane vec je moguce pazariti raznorazne stvari sa maxom. Maxcoin je brz,siguran,ima dobru podrsku i to je sve sto treba jednom novcicu da bi uspeo na polju placanja i konkretne primene(jer to je jelte i poenta kriptovaluta) Cilj maxcoin dev tima je da novcic bude prihvacen od strane sto je vise moguce servisa,da se reklamira itd. Cena ce doci sama po sebi,a ako bude i pump,a nadam se da ce biti u skorije vreme,onda jos bolje.

Ako se vodiš parametrima koje si naveo onda prebaci sve što imaš u Blackcoin (pored BTC i LTC). Za 3 puta manje vremena postigao je prihvaćenost kakvu Maxcoin verovatno neće izgraditi još godinu dana.
Nije mračenje već realnost a Darkcoin je potpuno druga priča...

Ako se vodiš parametrima koje si naveo onda prebaci sve što imaš u Blackcoin (pored BTC i LTC). Za 3 puta manje vremena postigao je prihvaćenost kakvu Maxcoin verovatno neće izgraditi još godinu dana.
Nije mračenje već realnost a Darkcoin je potpuno druga priča...
Nema to veze,imam ja dovoljno svega i drk i vert i black,ali najvise maxa zato sto najvise verujem u njegov uspeh i gledam kako kratkorocno zbog pumpa da jedna deo pretocim u ltc,tako i dugorocno(1-2 godine) jer imam odvojen stek. Svaki koin je "prihvacen" i pod hajpom kad krenu da ga pumpaju. Svi cete ovde skakati do nebesa i ponovo verovati u maxcoin kad krene da skace cena,bilo i bice. Cilj kitova i jeste da naprave paniku da bi ljudi dumpovali jeftino novcice. Kajzer stalno prica o toj cifri od 20 miliona $ a realno za njega i njegove drugare je to smesna cifra. Oni kad poguraju novcic do .0004 masa ce sama da ga izgura na jos vecu nivo a oni su tu samo da daju vetar u ledja. Ne brinem se ja uopste oko ovoga, super prilika da se sto vise napunim. Ko ceka,taj doceka.

Treba skupljati svega po puno! :)
Tesko je poverovati da je MAX stvoren da bi oni sto su na pocetku kopali sa grafikama prodali i to je to. Omnik zar mislis da je sve ispucano posle 2 meseca, jos ces ce ti nagledati Keiserove ruzne njuske.
Treba bezati tamo gde je diff mali i stekati, sad je pao na DRK pa je bolje kopati njega, a MAXa sam se malo nakupio prethodnih mesec dana i nek cute.
Ako ce neki coin uspet to je jedan od ova dva.

Mrzi me da trazim sad postove jer sam na mobu ali procesljaj malo temu pa ces vidjeti koliko se kopalo sa cpu dok su pojedinci kopali grafickim karticama. Max je definitivno najveca prevara od novcica do sada :)

Mrzi me da trazim sad postove jer sam na mobu ali procesljaj malo temu pa ces vidjeti koliko se kopalo sa cpu dok su pojedinci kopali grafickim karticama. Max je definitivno najveca prevara od novcica do sada :)
Pogledaj na koji nacin se kopao darkcoin i koliko je iskopano novcica u prvih par dana(navodno je isto kao max bio cpu only). Veruj mi da je maxcoin cvecka u odnosu na to.

Meni je bitno OD SADA! :)
Pa svi uspesni su na pocetku morali da muljaju. Sad su lepi i posteni. Nemojte da vas zaslepi mrznja prema njemu to sto ste kupovali skupo kad nije trebalo. Ja sam imao 500 kom kad je vredeo 3$ i ko mi je kriv sto se nisam istresao, mislio sam uzecu vise. :d

Mislim da bi MAX bio mnogo uspesniji da nije bilo onih glupih twitova i onih trolova na mcxnow. U ostalom 0001 nije daleko, videcemo sta ce biti.

Poslednja izmena:
Meni pise hashmeter 1722 khash/s
FX 6300 4.1GHz
Ovo sam iscitao iz log fajla

Pogledajte prilog 134937
Covek sa Geforce gtx 580 ima 90.000 khas/s
Nek neko polako detaljno postavi uputsvo ako ima zivaca za Win 64 bit

Evo kako je to izgledalo kad je krenuo launch. Ljudi su u startu kopali sa farmama gpu dok smo mi pokusavali da podesimo cpu mining. Onda su nam poslije pustili da se i mi malo nakopamo (ja ga nisam kopao :) ), digli cijenu i zestoko dumpovali.
Na zalost zbog toga sto su i drugi razmisljali kao vas dvojica novcic je uspio da se probije iako je zasluzio da ga sahrane.

Znamo svi sta je bilo i to niko ne spori, ko je sa cim kopao i ko je dumpovao to je njihova stvar. Mene zanima sta ce biti ubuduce sa ovim novcicima koje ja imam. Misljenja sam da ce cena da skace i zato sam ulozio u max ... Kom se ne svidja max neka rasproda sve, niko ga silom ne tera da ulaze ... Nije mi jasno zbog cega od jednom toliko pljuvacina u max temi? Kopajte i kupujte ono za sta mislite da ce vam se isplatiti, niko vas ne tera da to bude max.

Gde ti vidiš pljuvačinu?
Nisam siguran da li se tvoj post odnosi na mene...
U svakom slučaju ti se ponašaš kao da je tvoj novčić!
Tražio sam konkretne argumente zašto bi očekivali nešto od maxcoina pa ako ne znaš iste da izneseš nemoj ni da post-uješ!

24h volume maxcoin-a na glavnoj menjačnici je 18 BTC-a a ukupno malo preko 12K USD. Ne kažem da pump-a neće biti u jednom trenutku... gotovo svaki ozbiljniji novčić ima pump & dump cikluse.
Kod nekih je taj ciklus veoma kratak (npr. Blackcoin) a kod nekih veoma dugačak. Anyway, pump maxcoina se neće desiti u skorije vreme. Jednostavno indikatori su takvi kao i zdrava logika.

Poslednja izmena:
Zapravo kod pumpanja i nema nekih indikatora.

Desice se kada oni to budu hteli, samo ce preseci kao grom iz vedra neba i to je to. Pokupovati za 20-30 btc-a sve ordere do 0.0003 recimo, usledice bonus u vidu panic buy-a i eto zabave.

Ali se slazem da trenutno izgleda kao mrtav i da mu nema spasa.

Moj post se nije odnosio na tebe vec na poslednje 2 strane i na komentare kako je max definitivno najveca prevara od novcica. Na sta sam se ja nadovezao da niko nikog ne tera da ulaze u max ako je vec prevara ... Inace ako procitas moja poslednja 2 posta, ja sam rekao da sam kupio max jer imam osecaj (bez argumenata) da bi cena mogla da mu skoci ... I to ne sa nekim astronomskim pumpom od x20, x30 ili x50 kao sto mnogi ocekuju vec da cena skoci do 0.0002 - 0.0003, jer mi je to neka "realna" cena za max. Ne razumem zasto je ja tu ponasam kao da je novcic moj?

Sve počinje nečijim interesom, često začinjeno i prevarom/muljanjem. U tom trenutku pojedinci ugrabe neku korist, ali osnovna ideja najčešće opstane. Tako je danas sa većinom projekata, od humanitarnih akcija do kriptovaluta. Živimo u svetu takvom kakav je i jednostavno se moramo prilagoditi pravilima igre koja često nije fer. Treba gledati svoj interes u ovoj mutnoj vodi i što manje plivati kontra struje, jer od lamenta nad hudom sudbinom, ili izliva besa zbog uočenih malverzacija nema ama baš nikakve koristi. Zato se ne osvrćem na kvaran start maxcoina, ni na podle trikove kitova i finansijskih muljatora, već ovo posmatram sa jedne vedre strane, kao neku igru sa preprekama, a bonusima kad ih pređem, u zavisnost od toga kako sam i kad šta odigrao. Oni postavljaju zamke, mi ih prelazimo. (Hugo spašava Hugolinu :D ) Ako tako postaviš stvari u glavi, ne samo da ćeš sačuvati mentalno zdravlje, već ćeš čak i uživati u igri. :)

Evo kako je to izgledalo kad je krenuo launch. Ljudi su u startu kopali sa farmama gpu dok smo mi pokusavali da podesimo cpu mining. Onda su nam poslije pustili da se i mi malo nakopamo (ja ga nisam kopao :) ), digli cijenu i zestoko dumpovali.
Na zalost zbog toga sto su i drugi razmisljali kao vas dvojica novcic je uspio da se probije iako je zasluzio da ga sahrane.

+1

15598 LOL diff na MAX-u! Pa veci je bio dan posto je izasao. Vise na berzi i ne reaguju kad neko iz cuga kupi 30-40k, oguglala raja.
Bice ako nista pokusaja da se vrati u zivot, mozda to treba iskoristiti pa se istresti na 0003-0004 ili biti strpljiv i rizikovati.

Pa normalno da diff pada, kad mu obaraju cenu. Da ga sad napumpaj na 0.0008 i vise, eto 150k bez problema.

Dobro je sto je pao, hvala im na jeftinim novcicima. Ja sam ovih dana lepo kupovao, a i kupovacu jos na ~0.00013 jer verujem da ce se tu i zaustaviti.

Uh, niko njemu ne obara cenu... Ljudi nemaju poverenja u njega i to je to. Pumpanje novcica je cisto bacanje para, ne verujem da ce neko uloziti neku ozbiljan kolicinu novca tek tako. Kada rudari izgube poverenje i kada diff toliko padne tesko je iscupati novcic. Od samog starta max zivi od hajpa i izjava istoimenog gospodina. Dok nisu radili pool-ovi na drk-u ja prebacio malo masine na max i nakucam 100 komada, nisam ni skontao koliki je mali diff do tada. Necu prodavati ono sto imam, ostavicu za svaki slucaj ali ne ocekujem nista od ovog novcica.
Mislim da je ova kuca na klizistu.

Slažem se sa SAJ-em.
Ne vidim ko mu to obara cenu već ista pada jer nema demand-a tj. kupaca.

Ti napravljeni novcici sada ne vrede nicemu jer nema rudara. Nema ko vise da veruje u taj novcic. Pogledaj DRK kako sije. Isplativost losa a diff samo samo sabija i cena ide na gore. Tako treba da se razvija novcic a ne da izvices novcic i vestacki mu nabijes cenu. Posle sta da radis kada hajpujes po stoti put i niko se ne peca?!?

Nazad
Vrh Dno